Bobocei de sept-oct 2008 (302)
Raspunsuri - Pagina 13
Nerantula spune:
Buna dimineata!
Multumesc tuturor care sunteti alaturi de noi un gandul sau cu sfatul! 
Noaptea a trecut binisor, la 2 trebuia sa ii dau nurofenul, dar pentru ca nu avea febra (mai) deloc, verificat la mana (in general nu am gresit cu aceasta verificare), nu l-am mai trezit, ca imi era mila ... l-am lasat in continuare dezbracat si dormind ... pe la 5 fara ceva insa s-a lipit de mine si a inceput sa arda imediat cum a dat de caldura, i-am dat nurofenul (tot 5ml, desi ar fi trebuit 6ml, la 12kg ale lui, dar nu am mai avut inca o seringa si oricum plangea ca nu voia, am lasat atat), in cam jumatate de ora s-a mai racit, nu de tot. Aseara au functionat super sosetelele cu otet, nu as fi crezut, eram cam sceptica, dar, daca novocalminul (da, Ramona, tot metamizol sodic e si asta
) nu a scazut febra sub 38.5, dupa ce i-am pus sosetelele avea temperatura normala! 
Dimineata avea 37.1 rectal, i-am pus totusi supozitorul cu paracetamol, ca sa nu mai apuce sa urce, ca deja incepuse sa se inmoaie putin. La pranz mergem la pediatra.
Dya, mie mi-e frica acum de vreo boala a copilariei, nu cred ca se potriveste cu sarcina mea
, desi eu cam sunt imunizata la toate, dar mai bine nu ... sper sa nu fie asta, sa fie un virus pasager cu care sa lupte bine, avand in vedere si faptul ca suge colostru de la mine, cat de putin o fi ala ..
O zi buna tuturor! 
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
Cezara
Mimihoo spune:
Nerantula, imi pare rau ca nu esti pe aceeasi unda cu medicul. Sper sa gasiti unul mai bun. Eu una vreau sa imbatranesc cu el , ca sa zic asa.
Cum se mai simte G?
Ada, eu cand mergeam la servici luam 2 espresso mici, unul dupa altul. Cu toate astea luam si homeopate (faceam si acupunctura 1 data pe saptamana), in caz ca asta era problema cu cafeaua. Eu faceam cam asa, ma trezeam, luam homeopatele, pe la 7; inainte sa plec la servici ma spalam pe dinti, machiam ... pe la 8 si pe la 9:30 cand ajungeam la servici beam cafelele. Nu cred ca are vreo importanta daca bei sau nu cafea/ ceai de menta .... de fapt asta mi-a spus medicul homeopat si-l cred ... ma rog, el nu mai este printre noi, dar eu tot il cred.
clau, ce baiat mare ai! esti sigura ca nu trebuia sa te inscrii la sept-oct 2007? 
o zi frumoasa si sanatate multa!
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
gaia.nevia spune:
Lumi, o fost prea greu subectu' tau, de aceea nu ti-a raspuns nimeni.
Nici eu nu stiu sa raspund... avem de toate prin casa, ca doar am mai trecut odata prin varsta asta, cu Dorelu.
Si nu stiu ce as putea sa-i iau lui Radu ca sa ii placa asa mult incat sa tina minte ca a fost cadoul de ziua lui. No clue...
Noi avem tricicleta, nu sta mai mult de 10 min pe ea, o foloseste Teo de fapt.
Avem si trotineta, la fel.
Jucarii si masinute, laptop, chestii cantatoare, avem de toate... evident mai gasim una pe care sa n-o avem, dar cat o sa-l tina.
Turnuri, cuburi, plina casa. Ii plac mult de tot figurinele din Thomas si din CArs care se contruiesc, le imbina singur, si le desface, le combina... se joaca in fiecare zi cu ele. Eventual sa-i mai iau din astea, desi zic mereu ca avem destule, mai ales cand calc pe ele.
Haine si pantofi cam are, de la Teo, si evident ca din cand in cand mai scapa mami la Kiabi sau Decathlon...
Unde sa merg sa vad o bicicleta fara pedale? Ca as vrea sa-l pun sa o incerce, sa vedem daca chiar ii place si merge pe ea. Asa un cadou mi-ar placea. Imi mai place plasma car, dar nu stiu daca vor merge pe ea... ma gandesc sa o iau de cand a facut Teo doi ani.
Nici nu mai tin minte ce i-am luat lui Teo cand a facut doi ani... nici 3. Stiu ca i-am luat un tort mare pe care l-am garnisit cu masinute pentru amandoi... AAAH, da, la 3 ani i-am luat razorul, pe care o sa i-l dau si la 4 ani,si la 5, si la 8, pana o incepe sa mearga pe el!!!!
Muuh spune:
eu zic ca va grabiti foarte tare cand le dati antitermic peste antitermic. La ai mei dureaza si pana la 1.5 ore sa le scada febra si asta cu diclogesic. Adica novocalmin-ul odata administrat aveti putina rabdare, incercati impachetari, otet nu sariti cu panadol, diclogesic si altele. Iar Desitin este diazepam si se da doar in caz de convulsii febrile, nu e chiar un antitermic asa uzual. Iar convulsiile febrile apar cand febra creste brusc, daca are 40.3 si e vioi, activ puteti astepta sa scada de la antitermic.
Pentru cele care folositi novocalmin si algocalmin fiole sa va faceti stocuri ca din Ianuarie 2011 se da doar pe reteta din aia speciala care se opreste in farmacie.
Sanatate multa tuturor copiilor bolnavi.
dyanira eu am babylove 50 crema de protectie pentru copii, sunt doua iar pe unul dintre el scrie ca nu are filtre chimice (am rupt eticheta si nu pot sa iti scriu exact), se intinde greu dar e perfecta pentru ai mei, ramane pe piele si dupa nspe bai.
gaia.nevia spune:
Azi Dorelu meu a plecat in prima excursie din viata lui.
Cu gradinita, la Curtea de Arges. Sunt mai emotionata, evident, decat el...![]()
Mimihoo spune:
way to go, Dorelu'! si sa te intorci sanatosi si cu povesti! :)
despre cadou .... cel mai tare Ever (pana acum) este capra de cauciuc umflata pe care se suie si sare cu ea prin casa. Si la gradinita are genul asta si sta pe ea/ ele. In primele zile/ saptamani de gradi' asta a mai calmat-o si a facut-o sa intre in clasa.
dya, am vazut ca cei de la La roche Posay au crema cu FP 50 ... fara parabeni. Eu am pentru Sofia de la Avene, 20 fp, dar are parabeni.
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
claudinna spune:
Ada, in Kaufland are bici fara pedale, e cam 65 ron
cand am mers cu R nu a mai vrut sa coboare de pe ea...s-a primbat printre rafturi si la casa, cu greu i-am luat-o...nu va spun in ce hal a urlat cat a scanat-o vanzatoarea...apoi prin parcare, pana la masina...eram in ultimul hal de transpirata![]()
ohohoh, excursie! super!
nici eu nu ma pot hotara ce sa-i iau lui R...mai caut...oricum, ceva simbolic, un joculet, sa ne mai omoram timpul
mamidestefan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia Azi Dorelu meu a plecat in prima excursie din viata lui. Cu gradinita, la Curtea de Arges. Sunt mai emotionata, evident, decat el... Gaia, muma pentru voi: Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri |
Wow...asta da veste buna
!Bravo mami..si lasa emotiile ..ai baiat mare
LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
gaia.nevia spune:
Ah, la Radu stiti ce ar prinde drept surpriza vietii lui acuma?
(sa-i montez scara la patul de sus!!!![]()
![]()
![]()
)
claudinna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia Ah, la Radu stiti ce ar prinde drept surpriza vietii lui acuma? (sa-i montez scara la patul de sus!!! Gaia, muma pentru voi: Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri |