Licurici de ianuarie-februarie 2009 (114)
Raspunsuri - Pagina 18
Selene_Bunny spune:
Referitor la intimitate, eu deja ma gandesc cum sa abordez subiectul "sex" cu ea cand va fi mai mare. Si ma tem ca va trebui sa incepem aceste discutii cam repede, avand in vedere faptul ca a scazut atat de mult varsta la care fetele isi incep viata sexuala. Mie 11-12 ani mi se pare mult prea devreme. Accept 15-16, in conditiile in care eu mi-am inceput-o la 19 ani si jumatate.
Prin urmare, am citit si voi mai citi chestii in domeniu, intr-o vreme, ma documentasem extrem de bine in privinta BTS-urilor.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
flowerbee spune:
Nici noi nu facem baie cu fata si nici nu defilam dezbracati in fata ei, nu mi se pare ok. Cand era mai mica, mai faceam eu dus iar ea statea in carucior pt ca sa nu ramana singurica si sa faca nazbatii.
Cred ca va fi destul de greu sa le explicam diferenta intre sexe. Educatia sexuala trebuie inceputa devreme, preliminar chiar de la 10-11 ani pt ca sa inteleaga pericolele si riscurile. Parerea mea este ca inclusiv pericolul pedofililor trebuie cumva explicat pt ca sa stie ca sunt si oameni de genul asta, daca ii poti numi oameni. Deocamdata nu stiu cum poate fi abordat si dezvoltat subiectul, dar ma voi documenta.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
sdcristian spune:
eu mai fac baie cu carol, dar foarte rar ca nu accepta sa imparta cada, e doar pt el. dar daca fac baie doar eu nu se misca de langa mine. nu e curios ce si cum.
doar o data ii aratam ca el e carol si eu - mi-am pus mana pe piept, imbracata fiind - mama. asa ca m-a prins de titi si zicea maaamaaaaa... tragand, evident.
6+
miereamara spune:
Eu ma dezbrac de fata cu el, nu tot timpul, dar daca se intampla, se intampla.
Baie nu mai fac, dar nu ca nu mi s-ar parea ok, doar ca e mai amre daraua ca ocaua, nici lui nu ii place (exact ca si Carol, vrea cada doar pt el) nici eu nu ma spal cum trebuie pt ca tb sa fiu atenta la el sa nu cada si sa se loveasca.
Pipi tb sa fac de fata cu el, pt ca se tine dupa mine, uneori tb sa merg la baie cu el in brate
, I know...am copil dependent de brate sau bratzofil cum ii spun eu
.
Educatia sexuala, hmmm nu m-am gandit, probabil ca o sa aiba intrebari specifice, pe masura ce cresc, ma gandesc sa ii spun, dar fara asa adaug amanunte, doar strict ce intreaba el. Dar din ce am vazut la prietene, intrebarile astea incep muuuult mai devreme decat va ganditi voi, pe la 5-6 ani.
Pedofilii...alt subiect spinos...e abordat in cartea de care va spuneam. Cred ca o sa-i spun ca nu este ok sa il atinga altcineva decat mama/tata si personalul de la gradi sau doctorul (dar si aici...nu stiu cum se procedeaza, am vazut ca de la 3 ani nu ii mai asista nimeni cand se duc la baie, doar dc au nevoie si doar de la distanta). Ca orice atingere sau gest care il face inconfortabil trebuie sa ii spuna parintilor, copiii tb sa aiba mare incredere in parinti ca sa se simta in stare sa spuna tot, tot..
ingrid70 spune:
Ledi,
. Pe mine nu ma deranjeaza neaparat ca-i fac sau dreg, pt ca eu sunt acolo si am grija sa nu se intample nimic, iar daca copilul insista ii spun sa plece si pleaca (de obicei, parinti nu sunt prin preajma decat la copii de seama lui alex, de la 2 ani si ceva - 3 ani in sus, parintii se relaxeaza in parc la tigari, cafea, suc, prieteni, etc.). Ce ma deranjeaza pe mine cu adevarat e ca alex e foarte afectat psihic de toate astea. Aici ma mosteneste pe mine, preferam sa semene cu tat-su la asta.Noi ne dezbracam in fata lui, dar el nu ne baga in seama. Avand in vedere ca noi in casa nu facem caz de asta, ne dezbracam mereu unul in fata altuia si folosim baia la comun (unul foloseste chiuveta si altul dusul, de exp.
), nu pare deloc interesat, i se pare normal, nu intreaba, nu arata, nu pune mana
... Nu facem baie impreuna. Eu ma dezbrac si in fata mamei mele, cand vine in vizita, chiar daca e si sotul in camera
. Mama ma cearta mereu, ca ei se rusineaza unul de altul din cauza mea, dar mie nu-mi pasa, ei sunt atat de aproape de sufletul meu ca nu conteaza, ma pot vedea oricum
. Cu alte persoane, alta poveste.....chiar si la serviciu, cand mergeam in delegatie, ma dezbracam si imbracam la baie, chiar daca colega de camera/serviciu se dezbraca in camera cu mine.
Mda, va trebui explicat la un moment dat ce si cum....
Dupa parerea mea, orice lucru are exact atata importanta cata i se da...
Cu pedofilii, bine ca stau intr-un oras atat de mic, nici nu se pune problema. In parc las telefonul, portofelul in carucior si plec in tot parcul, acasa imi uit mereu cheile in usa si plec in oras, nu s-a intamplat niciodata nimic....Pe langa atatea dezavantaje ale unui oras mic, macar si un avantaj....
Va pupicesc, ca plecam in parc, sa vedem ce se mai intampla ![]()
Anuc spune:
Bee, sa nu te aud! Multumesc pentru intentie, dar stiu ca iti mai doresti un bebe si inca nu se stie, nu? O sa te ajute DD si o sa-i faci un fratior sau surioara Alexiei. Mie nu-mi pare rau ca am dat tot...ma gandesc ca am ajutat la vremea respectiva si n-are cum sa-ti para rau, le-au folosit niste copii...o sa ne descurcam, nu ramane The Third fara carut sau cadita :). Dar oricum multumesc din suflet ca te-ai gandit 
Mai, sa stiti ca F m-a vazut la bustul gol si a fost f interesat de sani, radea si vroia sa puna mana. I-am explicat ce si cum si cu ocazia asta mai invatat un cuvant: titi (adica tzitzi)....Acum ma feresc, ca vad ca a crescut si sa nu-l derutez, dar vreau sa nu fie un subiect tabu asta cu sexul/sexele. La Ioana nu ma feresc deloc, dar ea e fetita. Mi-a pus multe intrebari de-a lungul timpului si am incercat sa-i raspund cat mai normal si aproape de adevar. Altfel devin mai curiosi si vor cauta raspunsuri in alte parti si cine stie peste ce mai dau.
Mami de Ioana, Filip si
8+
Anuc spune:
Miere, am fost bine pana ieri, n-a mai tusit. Ieri l-a dus tasu in parc si cred ca batea vantul, l-a dat in masinute si la bile si cred ca l-a adus transpirat, ca azi-noapte a tusit de cateva ori...azi vad ca n-a mai tusit, dar parca iar l-am auzit haraind, o fi fost ceva trecator, nu stiu. Noi suntem oricum cu muci de-o luna, fara alte simptome. Ii aspir dimineata, apoi nu mai are decat daca plange.
Mami de Ioana, Filip si
8+
Anuc spune:
Ledi, tu esti cam tacuta de ceva vreme...cum va mai e? Mai descarca-te si tu aici.
Mami de Ioana, Filip si
8+
Leditia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anuc Ledi, tu esti cam tacuta de ceva vreme...cum va mai e? Mai descarca-te si tu aici. Mami de Ioana, Filip si 8+ |
Anuc
eu ma mai descarc aici..http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153297&whichpage=15 si uneori nu-mi mai vine sa zic nimic ca mi s-a luat de tot si toate.Am nevoie de o pauza de la toate lucrurile rele care parca nu se mai termina.Si de multe ori cand vad o atmosfera frumoasa aici,nu-mi place sa vin eu s-o stric..asa ca prefer sa nu mai zic nimic si doar sa va citesc.Pup si o zi frumoasa.

POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
Porumbita spune:
robert a sarit din tarc
am venit din parc ca aveam o urgenta uriasa la baie (naspa) si l-am pus in tarc
am vb non stop cu eldin baie
apoi am iesit si m-amdus in hol uitandu ma la el sa ii aduc papuci si cand am inchis debaraua am auzit buf si in sec 2 a inceput sa planga
era pe burta langa tarc
l-am controlat la cap corp nu pare sa aiba ceva
dupa 5 min imi arata burta nasu etc
dar e lipit de mine de atunci, cred ca s a speriat