cum sa-l invat?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Ce bine ca suntem in Romania. In Franta se dau amenzi pe tema asta:
http://www.hotnews.ro/stiri-international-7609521-lyon-barbat-fost-amendat-politie-dupa-fetita-trei-ani-urinat-sub-copac.htm

Ar fi bine sa cititi si continutul articolului, nu doar titlul. Astfel veti afla ca infraciunea penalizata era "urinare pe drum public", politistii afirmand ca fetita a facut pipi pe trotuar, in fata intrarii unui restaurant, nu sub copac.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliaCris spune:

,ce sa zic,pacat si asa,se poate intampla unui copil sa il scape pisu chiar si in biserica,daca nu ar mai putea tine...e copil,parerea mea...

Anul 2010 va fi anul nostru,in care toate visele prind contur,toata tristetea dispare iar viata isi urmeaza cursul ei lin spre implinire...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui neliaCris

,ce sa zic,pacat si asa,se poate intampla unui copil sa il scape pisu chiar si in biserica,daca nu ar mai putea tine...e copil,parerea mea...

Anul 2010 va fi anul nostru,in care toate visele prind contur,toata tristetea dispare iar viata isi urmeaza cursul ei lin spre implinire...

E adevarat ca exista si situatii de exceptie, totusi subiectul asta este despre "cum sa-l invat sa faca la copac"... e o mare diferenta.

In ciuda faptului ca un moderator incurajeaza "urinatul la copac", poate ca ar trebui fiecare sa se gandeasca la solutii de a evita astfel de situatii. Ca mai apar exceptii e una, dar ca se incearca si chiar se incurajeaza copilul sa faca la copac chiar atunci cand el se impotriveste si plange, e alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Citat:
citat din mesajul lui neliaCris

E adevarat ca exista si situatii de exceptie, totusi subiectul asta este despre "cum sa-l invat sa faca la copac"... e o mare diferenta.

In ciuda faptului ca un moderator incurajeaza "urinatul la copac", poate ca ar trebui fiecare sa se gandeasca la solutii de a evita astfel de situatii. Ca mai apar exceptii e una, dar ca se incearca si chiar se incurajeaza copilul sa faca la copac chiar atunci cand el se impotriveste si plange, e alta.

nu asta era subiectul deschis, daca nu te superi!
am mai dat explicatii de genu' dar vad ca n-are rost
aici trebuie sa te exprimi cum? ca sa te faci inteles ce vrei?
cateva mamici au inteles exact ce vreau, dar vad ca sunt unele care intra doar ca sa...intre!
sper sa nu supar pe nimeni
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Inainte sa sari cu acuzatii eu te sfatuiesc sa-ti recitesti prima postare.

Mergi la inceput

nu trebuie sa recitesc, stiu foarte bine ce am scris, depinde ce au inteles cele care au citit

si nu, nu acuz pe nimeni de nimic, dar ma deranjeaza faptul ca unele mame intra aici sa intrebe ceva, sa ceara un sfat si se ajunge la tot felul de discutii, se "despica firu-n patru" si se da peste nas la mama care doar a cerut un sfat...nu a dat nimanui in cap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Dennissa, la noi au functionat urmatoarele doua abordari:
- in perioada cand anunta doar ocazional apropierea momentului cu pricina, am optat pt folosirea in continuare a pampers in anumite situatii (cand ieseam afara, noaptea). In cazul nostru, aceasta abordare a fost ok, nu a generat nici un fel de confuzie.
- pt drumuri mai lungi (cu / fara masina) folosim o olita al carei recipient se detaseaza de cadru. De regula luam cu noi doar recipientul, incape cu usurinta in rucsacelul copilului.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Adriana mica- multumesc!
Si noi in continuare suntem cu scutecel in parc/la cumparaturi, adica mai exact in locurile unde nu prea putem duce olita cu noi...

Dar am observat ca mai nou se scapa si-n casa pe el si cred ca este din cauza faptului ca suntem si cu scutec si fara.....o data are voie, o data nu, saracu de el, e derutat deja
Cred ca o sa ne luam inima-n dinti si o sa iesim afara fara scutec, macar de cateva ori, ca asa derutam copilul complet.
Vad ca la unii dintre copii tine faza cu afara scutec in casa chilotei, dar la noi se pare ca ne induce in eoare aceasta combinatie
Pana nu demult in casa nu aveam probleme, spunea ca-l scapa pipi si se tinea de putzica pana veneam cu olita, dar de trei zile vad ca face ca si afara cand are scutec (unde nici macar nu ma lasa sa-i dau jos scutecelul), adica zice ca-l scapa, dar exact in momentul in care face si..face..pe el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

poate ca pur si simplu nu e pregatit sa renunte la scutec.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Dennisa, cu baietelul meu am trecut aproape prin aceeasi experienta ca si tine. Cand a fost pregatit a cerut singur olita , dar de multe ori mai afcea si-n chilotel .Asta a durat cam o saptamana . Intr-o zi l-am scos fara scutec afara, a afcut pe el , a strigat piiiipi , l-am schimbat , si a doua oara n-a mai facut pe el .DAR , e copil , e mic are un an si 10 luni, si da , de multe ori mai spune ca vrea sa faca si cand suntem afara, si nu este nici un Wc prin preajama . Si-atunci face si el in iarba . E COPIL , oameni buni , ce atata rautate discutii inutile, n-am vazut nici eu nici o mamica cu olita in parc, si cand era copilul meu mic , am mai vazut copii care faceau pishu in iarba si nu m-a revoltat niciodara acest lucru. Credeti ca este mai bine sa se abtina!? Nu-mi vine sa cred pana unde merge rautatea unor oameni. Nu mai aveti de ce sa va luati si atacati o mamica ca face copilul pipi in parc... incredibil. Voi daca mergeti undeva cu masina , si e noapte sa presupunem si va apuca nevoile fiziologice sunt sigura ca va abtineti sau scoateti pampersul sau olitza...

Mergi la inceput