cum sa-l invat?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucajosan spune:

Draga Denissa, fetita mea are 2 ani si am trecut exact prin aceeasi experienta.A invatat foarte repede sa se ceara la olita (in cateva zile), dupa care am inceput sa exersam iesitul afara cu chilotei in loc de pampers. Prima data cand a iesit afara fara pampers a spus cand vroia pipi, dar, neavand olita prin preajma, bona a incurajat/o sa faca in pampers (nu a vrut intial dar pana la urma constransa de imprejurari a facut). Lucrul asta nu a fost deloc benefic, pentru ca, exact cum spui tu, a zapacit copilul si in ziua aceea s/a scapat si in casa pe ea (nu facea asta inainte).
A urmat etapa a doua adica iesit afara fara pampers si facut in iarba daca era absolut necesar. Prima data nu a vrut deloc (s/a tinut pana acasa), a doua oara a facut (cred ca mai mult din curiozitate), dupa care nu s/a mai cerut niciodata afara. Face inainte de a pleca si cand vine de afara. Sunt de atunci cam 3 saptamani si nu s/a mai cerut niciodata sa faca afara. Pentru drumurile lungi, avem olita in masina si face fara probleme la olita pe iarba (chiar i se pare interesant).
In concluzie, parerea mea este sa nu ii mai pui pampers afara (pentru ca nu va intelege de ce afara are voie in pampers si in casa nu), sa ai rabdare ca probabil va face si "la copacel" de cateva ori si cand va fi absolut necesar(preferand asa decat sa faca pe el) dupa care va invata sa se tina pana ajunge acasa.
Cam asa a fost in cazul nostru, deci am facut si la copacel (cand a fost absoluta nevoie) si nici nu am facut din asta un obicei (ca dovada ca acum nu mai face).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

liliana83- multumesc

ralucajosan- multumesc de raspuns fara critici si acuzatii - asta urmeaza acum si la noi, iesitul afara fara scutecel, dar de doua zile ploua neincetat, deci n-am iesit afara la joaca . A mers cu tatal sau la niste cumparaturi si l-am lasat fara scutec si.....a venit acasa cu chiloteii uscati si cand a intrat in casa a cerut olita la pipi E un inceput promitator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucajosan spune:

Draga Denissa cu siguranta e un inceput promitator. Dupa cum am spus, exact asa s/a intamplat si in cazul nostru, iar, in cateva zile, a devenit o obisnuinta sa nu se mai faca afara. La aceasta varsta invata foarte repede si isi formeaza foarte usor obisnuinte.
Va dorim succes si asteptam vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

ok, trebuie sa renunte la pampers si inlocuim pamersul cu .... udatul copacelului

insa apoi trebuie invatat ca nu e bine/frumos/decent/etc sa folosim copaceii pe post de toaleta

pai ce sa mai inteleaga copilul? pana la 4 ani am facut unde am vrut apoi brusc nu mai e voie?

de cate ori ati trecut pe langa vreun gang, intrand, etc si nu vi s-a mutat nasul din loc? si nu copilasii au transformat acel loc in toaleta publica ci adultii ce nu au mai reusit sa fie dezvatati de parinti ca "asa nu"

Ioana & PYS

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

ok, trebuie sa renunte la pampers si inlocuim pamersul cu .... udatul copacelului

insa apoi trebuie invatat ca nu e bine/frumos/decent/etc sa folosim copaceii pe post de toaleta

pai ce sa mai inteleaga copilul? pana la 4 ani am facut unde am vrut apoi brusc nu mai e voie?

de cate ori ati trecut pe langa vreun gang, intrand, etc si nu vi s-a mutat nasul din loc? si nu copilasii au transformat acel loc in toaleta publica ci adultii ce nu au mai reusit sa fie dezvatati de parinti ca "asa nu"

Ioana & PYS

Copii cu cat cresc cu atat inteleg mai bine totul! Daca intelegi ce vreau sa zic.
Fiecare varsta are "problemele" ei de care se desprind la momentul potrivit
Daca asta e parerea ta adevarata despre pampers versus udatul copacelului, aceeasi parere o ai si despre biberon de exemplu. Vrei sa spui ca va fii socat copilul cand va trebui sa renunte la biberon si sa bea din cana.
Nu va intelege de ce pana la 2 ani a avut voie si "brusc" nu mai are voie cu biberonul? Nu cred...
Cred ca este o "mica" exagerare ce spui tu acolo
Oamenii care uda gangurile sunt oameni necivilizati, dar nu cred ca un copil care la 1 an si 10 luni-2 ani a facut ocazional pisu pe iarba ca nu s-a putut tine pana acasa, acelasi fost copil, viitor adult va face pipi in gang ca nu mai poate. Sa fim oameni seriosi.
Un om (pt ca si copiii sunt oameni, numai ca mai mici )cu cat creste cu atat i se dezvolta inteligenta si va stii care cu ce se mananca. Va stii sa fie civilizat, va stii ca nu se fac trebuirle prin ganguri/parcuri, etc... va stii ce inseamna o toaleta publica, va stii sa intre intr-un restaurant sa mearga la baie, va stii mai muulte decat stie un copil neajutorat de 2 ani
Deci....vorbim despre un copil de nici 2 ANI, nu de oamenii maturi, in deplinatatea facultatilor mintale si care stiu sa se "descurce" in societate.

Da, vor fii invatati ca nu e OK sa foloseasca copacii/iarba/parcurile pe post de toaleta atunci cand vor fii capabili sa se abtina, sa fie capabili sa-si educe vezica urinara, sa fie capabili sa spuna, sa vorbeasca, sa fie constienti 100% de ce nevoi au si care unde trebuie "rezolvate"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamonds spune:

Nu mi se pare civilizata solutia cu copacul , tufisul etc .Daca , de exemplu ,alti copii se joaca pe acolo dupa ...? Este corect ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diamonds

Nu mi se pare civilizata solutia cu copacul , tufisul etc .Daca , de exemplu ,alti copii se joaca pe acolo dupa ...? Este corect ?

si care ar fii solutia ta? civilizata

cum ar fii corect din punctul tau de vedere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

dennissa,
de ce te mai obosesti sa intrebi ce solutii alternative au gasit alti parinti, cind e clar ca tu crezi ca cel mai bine, corect, frumos, acceptabil e sa faca copilul pipi/caca la boschet.
pune-l, frate sa faca la boscheti si gata, am mai vazut 100 de copii care faceau asta si mi s-a parut de-a dreptul nemaipomenit, am cazut in extaz, pur si simplu de cit de naturali erau, cum tisnea pipi in sus, in timp ce alti copii se jucau in jur.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Solutia civilizata ar fi sa il lasi cu pampers afara pana este capabil sa se tina pana acasa (cred ca sute de copii au trecut prin asta si nu au fost asa de derutati)sau sa ai curajul sa il pui sa faca pipi intr-un wc ecologic...se gasesc peste tot acum si mai ales in parcuri...si nu sunt murdare...cel putin in parcul in care mergem noi sunt destul de curate si nu esti obligata sa il pui cu fundul pe toaleta, il poti tine tu sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui dennissa

Citat:
citat din mesajul lui diamonds

si care ar fii solutia ta? civilizata

cum ar fii corect din punctul tau de vedere?

Denisa, incearca cu olita aceia portabila, incearca la toaletele unor restaurante..
Serios, in caz de maxima urgenta n-ai ce face, pui copilul la copac,a sta e, dar nu e ok sa faci un obicei din asta, de genul ´´cand suntem afara faci pipi la tufis´´.

Cat despre comparatiile cu ´´stapanii care nu pun punga la dosul cainelui´´ ...

Mergi la inceput