cum sa-l invat?
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
dennissa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli pai ai avut si sfaturi concrete - de ex. eu ti-am zis sa-l lasi cu pampers. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Nu ma refeream la tine!
Multumesc, deocamdata asta vom face pana pricepem mai bine cum stau treburile cu pipi asta
![](icon_smile_big.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dennissa spune:
citat din mesajul lui buli una e sa mergi la tufis pt. ca n-ai incotro, esti in mijlocul padurii si alta e sa mergi pt. ca asa consideri normal. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
intrebarea mea cand am deschis subiectul asta si era, pt atunci cand n-avem incotro, nu pt ca asa este normal. Vroiam sa-l fac sa inteleaga ca ESTE NORMAL SA FACA PIPI IN ALTA PARTE DECAT LA OLITA ATUNCI CAN NU SE MAI POATE TINE SI NICI OLITA NU O AVEM LA INDEMANA!
Dar s-a inteles cu totul altceva!
dennissa spune:
citat din mesajul lui Laura25 Eu ma intreb cate din mamicile oripilate de un pipi la copac al unui copilas sunt la fel de revoltate, spun, fac ceva cand vad mucul de tigara aruncat si infipt cu piciorul in nisipul unde se joaca cei mici, ambalajele atruncate pe langa cosul de gunoi, semintele scuipate pe alee etc. etc, etc .... Pt ca ma gandesc ca daca atat de multe suntem deranjate de toate aceste lucruri si mai si facem ceva (nu stam doar cu revolta interioara) nu s-ar mai intampla atat de des. Bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
"oripilate" de pipi copiilor pe iarba, la copacei, etc.
Daaa, oripilate aici pe forum! Stiu ca acum o sa mi-o iau, dar nu vreau sa jignesc pe nimeni. Traim in tara in care traim, stim cu totii cum este, dar pipi copilasilor in "natura" nu cred ca este asa "dizgratios" ca celelalte enumerate mai sus de Laura25
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ralukutzza spune:
Denissa..uite iti spun ce a mers la nepotul meu...e mai ciudat dar a mers si asta...el cand mergeam la plimbare il apuca tot timpul si pipi si caca insa refuza sa faca la tufis ca ii era rusine ca il vedeau ceilalti copii si nici pampers pe el nu dorea...insa mama-sa ii punea un pampers desfacut pe jos explicandu-i ca poate sa faca in el si apoi sa il stranga si sa il arunce chiar el la gunoi...sa stii ca mers...incearca si tu cu puiul tau...mai intai undeva prin gradina de langa bloc, desfa pampersul si pune-l sa tinteasca
...nu stiu..poate merge si la voi.La nepotelul meu a functionat asta cam 4 luni, intre timp s-a obisnuit si cu facutul la copac dar si cu tinutul pana acasa ca facuse deja 3 ani, dar voi mai aveti pana acolo
dennissa spune:
deocamdata suntem "si- si" adica cu chilotel in casa/la bunici (unde avem posibilitatea sa avem olita la indemana) si cu scutecel tip chilotel in parcuri.
Inca nu accepta sa dea jos scutecelul in parc...mai asteptam
Am incercat sa-l duc fara scutec intr-o zi in parc (eram cu masina) si cand i-a venit sa faca a zis ca face si a facut direct in chilotel. L-am dus la masina, am pus scutecelul si inapoi la joaca. Deci...are el un fix cu facutul pisulicului afara. Sper sa-i treaca si sa se obisnuiasca cu ideea
Ce sa mai zic de wc!!! Are soacra-mea adaptor la wc si cand i-a venit sa faca (eram la ea) a zis ca face, l-am dus in baie si cand a vazut "chestia" aia de pe wc a inceput sa planga si sa zica "nuuuuuu, mami nuuuuuu", va dati seama ca n-am insistat si pana la urma a facut in scutecel :(
O sa-i iau acasa unul mai colorat si mai "animat" sa-l atraga
Cu olita, numai una e buna, cea a lui rosie de care are una acasa si una la bunicii de la tara, la soacra-mea n-avem ca mergem mai rar acolo, dar se pare ca o sa avem nevoie de una si acolo
Mai are el una acasa tip scaun, dar nu vrea sa faca in ea nimic, a zis "duc gagaga poi" adica sa o duc in garaj inapoi (ca stie ca de acolo i-am adus-o )
Deci, stagnam deocamdata, dar e OK ca acasa suntem despartiti cu totul de scutecel si se cere de fiecare data si nu mai uda chiloteii deloc, urmeaza munca cu pipi de afara
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvi_2005/silvi_2005.jpg)
silvi_2005 spune:
Denissa incearca sa ii iei cu tine la iarba verde o olita sa o aveti la indemana. Probabil e chiar pudic si nu ii place sa isi schimbe obiceiurile piticul meu mic de tot fiind nu facea kk decat daca il lasam singur in wc
imi era si frica sa nu cada in toaleta ca nu vroia reductorul dar i-am respectat dorinta. Cat despre scapatul de pampers...o adevara epopee nu credeam sa scapam definiv vreodata
dar trebuie asteptat sa fie ei pregatiti.
PS NU ca regula ci ca masura de urgenta am vazut si aici pitici facand pipi la copacel, pe autostrada cu masina trasa pe banda de urgenta si ei cu mami in boscheti .
dennissa spune:
Da, la iarba verde, la bunici la tara avem olita mereu pe aproape, doar in parc nu o iau, in rest face parte din "bagaj"
Astazi, de exemplu, am venit de la joaca din parc si ajunsi in casa, l-am lasat doar in tricou (fara sctec/chioltei) ca ma pregatea sa-l bag la dus si el vine dintr-o data in viteza la mine si-mi spune tinandu-se de putzica: "mamai, cacaaaaaa" si s-a oprit in usa de la baie, s-a tinut de putzica si a facut asa din picioare pe gresia din baie Dupa operatiune, a ramas incremenit si imi tot spunea "asa, caca asa" adica a facut pipi asa in picioare tinandu-se de putzica, nici lui nu-i venea sa creada. L-am aplaudat pt realizare si i-am spus ca barbatii asa fac pipi
La urmatorul pipi a fugit la mine, mi-a "declarat" ca-l scapa si i-am adus olita, si cand sa-l pun sa faca a zis "nu, asa (tinandu-se de putzica)" adica el vrea sa faca din picioare. S-a chinuit saracu si n-a iesit nimic, si cand l-am pus pe olita a facut instant. Cred ca de data asta l-a impiedicat chiar olita sa faca din picioare. N-am mai apucat sa vad la urmatorul ce face ca s-a culcat dar o sa exersam pipi din picioare, ca se pare ca e mare realizare pt el si poate asa va vrea sa faca (CA MASURA DE URGENTA, REPET, NU CA REGULA) si afara si sa nu mai punem scutecul nici afara, dar bineninteles asta cand va dori el, nu-l fortez eu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/neliaCris/neliaCris.jpg)
neliaCris spune:
Hm,ciudati copii astia.
Cris are 2 ani si 4 luni,si nu vrea sa faca pipi si caca la olita.In parc daca il duc fara pampers,tine pana venim acasa,daca nu mai rezista,plange si tot nu face pe el ...Deci....intr-o zi l-am bagat in cada sa ii fac baie,a inceput sa planga,i-am pus pampersul de piscina pe el si gata,sa linistit
Eu zic ca lucrurile se vor schimba incet incet,fara sa ncercam sa schimbam ceva sau sa fortam....
O alta idee,du-l cu tati in gradina sa ii arate el cum uda tati gradina,poate vrea si el...dar sa nu ii spui ca si cum l-ai obliga,lasa-l pe el sa il observe pe tatai de cateva ori fara sa ii atragi atentia,sa vada ca e ceva normal...
Sa nu sariti cu parul,e doar o idee,fiecare face cum considera
Anul 2010 va fi anul nostru,in care toate visele prind contur,toata tristetea dispare iar viata isi urmeaza cursul ei lin spre implinire...
momente din viata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Ce bine ca suntem in Romania. In Franta se dau amenzi pe tema asta:
http://www.hotnews.ro/stiri-international-7609521-lyon-barbat-fost-amendat-politie-dupa-fetita-trei-ani-urinat-sub-copac.htm
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/neliaCris/neliaCris.jpg)
neliaCris spune:
vroiam sa mai scriu ceva dar n-are sens
In curte la bunici dupa copac......sau intre copaci sau langa casa,sau pe casa sau unde crede omu de cuvinta
Ma uimesc oamenii astia
Anul 2010 va fi anul nostru,in care toate visele prind contur,toata tristetea dispare iar viata isi urmeaza cursul ei lin spre implinire...