cum sa-l invat?
Raspunsuri - Pagina 5
buli spune:
Laura, nu stiu daca (si) mie mi te adresai.
ma simt usor vizata, asa ca am sa raspund.
nu sint oripilata de pipi la copac, insa consider ca nu face parte din normalitate si ca trebuie sa cautam solutii alternative si sa apelam la boscheti doar cind, intr-adevar nu avem de ales. nu sa fie singura alternativa la pampers.
eu nu arunc nimic pe jos, copilul meu duce singur gunoaiele la cosh de cind a invatat sa mearga, stie ca asta trebuie sa faca si isi invata prietenii de virsta lui sa faca acelasi lucru.
cind eu vad pe cineva ca arunca ceva-orice pe jos, intervin cu maxima politete si ii rog sa nu mai faca asta. unoeri de lau pungi pentru cojile de seminte sau cotoarele de mere. si insist pina cind ma asigur ca persoana in cauza m-a insteles.
cind merg la iarba verde intii string gunoiul pe care l-au lasat altii si apoi ma asez eu pe patura.
daca fac un popas pe malul unui riu de munte si gasesc pet-uri, de regula le string. am saci de gunoi si sacose mari reutilizabile in portbagaj.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Ralukutzza spune:
Laura ai dreptate,nu am scuza... multumesc de avertisment, nu imi sta in caractee sa vorbesc asa de urat dar m-am infierbantat cam tare
Cat despre pipi, nu sunt oripilata nicidecum si nu am spus asta, nu stiu de unde ai tras aceasta concluzie...am spus doar ca nu este un comportament pe care il consider normal.E ok sa se intample o data, de 2 ori cand nu se mai poate tine copilul si este urgenta, insa autoarea subiectului doreste sa faca un obicei zilnic al fiului sau atunci cand iese la plimbare sau in parc...si asta deja nu mi se mai pare normal.Despre tigari si seminte si apartinatoare am scris si eu mai sus, eu macar reactionez, chiar daca nu le spun persoanelor respective de fiecare data intotdeauna am strans eu dupa ele, pentru ca asa este civilizat si nu este nici o rusine din punctul meu de vedere sa strangi gunoiul lasat in urma de unul care nu cunoaste bunul simt.
Sa iti mai spun de o colega de-a noastra de aici de pe DC care a facut chiar fluturasi in care reuga mamicile de la locul de joaca sa nu mai scuipe seminte si tigari pe acolo...rezultatul...aproape a fost luata la bataie de mamici si politistii comunitari au vrut sa o amendeze ca nu are voie sa imparta fluturasi...asa ca nu stiu de ce intr-o tara in care chiar voi spuneti ca nu exista conditii civilizate...va asteptati ca majoritatea sa fie civilizata ???
Natasa spune:
La ce s-a ajuns la subiectul asta!!! A intrebat o mama cum face sa-si convinga copilul ca nu e in neregula sa faca in alta parte decit la olita si s-a ajuns la jigniri absolut oribile.
Dupa ce a renuntat la pampers baietelul meu a facut de citeva ori (destule) prin parc si tot asa face si acum, la 5 ani. Am grija ca atunci cind pleaca de acasa sa-l pun sa faca, dar daca se intimpla sa stam mult pe afara si sa bea multe lichide, asta e. In toaletele alea mizerabile nu va intra absolut niciodata, nu intra in calcul asa ceva. Nu spun ca e in regula sa faca prin tufisuri, dar intr-o tara in care si toaletele din spitale sint pline de rahati pe pereti si mirosuri insuportabile, cum naiba sa lasi un copil sa intre intr-o toaleta de pe strada??? Olita evident nu am pentru un copil de 5 ani si atunci cind nu se mai poate tine, asta e. Cucoanele oripilate de asa metode, sint poftite sa ia ce boli or vrea din toaletele din Romania!
Laura25 spune:
buli, nu ma adresam tie in special, ci meditam, si eu asa, la ceas de canicula. Sper sa fie din ce in ce mai multi oameni ca tine,Ralukutzza, ca mine, ca alte multe mamici, care strang gunoiul dupa altii, isi invata copii sa respecte natura si mediul inconjurator.
Eu am inteles acest subiect ca o cerere de idei/sfaturi cum sa scape de pampers si afara. Problema e ca in 99% din cazuri, copii de cativa anisori, in parc sunt atat de prinsi in 'sinergia faptelor' incat spun ca trebuie sa faca pipi cand deja au scapat 1-2 stropi si se tin cu mana de "..." ca sa nu il scape de tot. Chiar daca in general se pot abtine si se tin 1-2 minute, cand sunt prinsi in toiul jocului, cam greu sa renunte la distractie pt un pipi.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Ralukutzza spune:
Meyy ce aveti cu "oripilatul" asta.Nu s-a oripilat nimeni aici, au fost doar pareri pro si contra despre pipi la copac.Cred ca oricine are dreptul sa isi spuna parerea fara a fi considerat "oripilator sef "
Natasa nu a spus nimeni ca nu este ok sa faca copilul atunci cand nu se mai poate tine, asta se intampla de cateva ori asa cum face si baietelul tau, nu asta era problema ci intrebarea mamicii care a deschis subiectul citez :"Spuneti-mi, ce sa fca cu el? Cum sa-l ajut sa inteleaga ca nu-i nici o problema daca face pe jos afara?"....Pai de ce sa il inveti ca este ok sa faca pe jos afara pipi ??? ideea era ca facem pipi la copac ca nu me mai putem tine si nu vrem sa facem pipi pe noi, nu ca asa este OK..sa facem pipi pe jos afara ca asa trebuie.
Ma rog...cred ca sunt eu naspa si doar atat
Natasa spune:
Raluca, eu nu am interpretat asa intrebarea. Problema e ca atunci cind stai mai mult afara e greu sa fugi acasa la olita salvatoare si atunci trebuie sa apelezi la un tufis. Daca refuza si nu vrea sa faca, atunci care e solutia? Eu asa am vazut lucrurile
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Cucoanele oripilate de asa metode, sint poftite sa ia ce boli or vrea din toaletele din Romania! |
eu am inteles ca asa vezi tu lucrurile
nu cred ca a zis cineva ca e anormal ca, atunci cind nu alta solutie, sa faca pustiul pipi la copac, dar nu e ok sa il inveti ca asa e bine si normal.
dennissa spune:
citat din mesajul lui Ralukutzza Meyy ce aveti cu "oripilatul" asta.Nu s-a oripilat nimeni aici, au fost doar pareri pro si contra despre pipi la copac.Cred ca oricine are dreptul sa isi spuna parerea fara a fi considerat "oripilator sef " Natasa nu a spus nimeni ca nu este ok sa faca copilul atunci cand nu se mai poate tine, asta se intampla de cateva ori asa cum face si baietelul tau, nu asta era problema ci intrebarea mamicii care a deschis subiectul citez :"Spuneti-mi, ce sa fca cu el? Cum sa-l ajut sa inteleaga ca nu-i nici o problema daca face pe jos afara?"....Pai de ce sa il inveti ca este ok sa faca pe jos afara pipi ??? ideea era ca facem pipi la copac ca nu me mai putem tine si nu vrem sa facem pipi pe noi, nu ca asa este OK..sa facem pipi pe jos afara ca asa trebuie. Ma rog...cred ca sunt eu naspa si doar atat "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur Raluca mami de gargarita Andra-Bianca DN 26.12.2008 |
Draga mea, asta era ideea initiala, nu stiu de ce trebuie dezvoltata in halul asta o intrebare simpla??!!
Normal ca ideea era "sa faca pipi afara pe jos daca nu se mai poate tine pana acasa" ca doar nu crezi ca-mi invat copilul sa faca pe jos de dragul de-a face pe jos
Ma rog...s-a dezvoltat goaaarte mult subiectul asta...
Eu sincer as fii avut nevoie de exemple concrete. Voi toate care dati cu pietre-n mine chiar nu ati avut probleme de genu'????? Ce ati facut cand copilul nu s-a mai putut tine si-i trebuia sa faca? (asta pt cele care nu au avut olita portabila la ele) L-ati dus acasa din parc si gata joaca? I-ati pus scutecel pana au invatat sa se tina? (lucru care e cam greu la un copil pana-n doi ani); l-ati luat si l-ati carat a cautati wc public si copilasul s-a tinut pana acolo??
Asta as fii vrut sa stiu
Dar de ce sa dati exemple concrete cand puteti sa dati sfaturi "din carti" sau stiu eu ce!
In alt ordine de idei acum:
- baiatul meu nu a facut caca pe el deloc de pe la 1 an. Face dimineata dupa trezire (99,9% din zile) si inca o data dupa somnul de la pranz (asta nu-i regula). In rest, nu prea mai face, poate cateodata nu spun NU, ca s-a mai intamplat, dar in general asta e "programul" burticii lui . Deci problema cu kk nu o avem in parc. Plus de asta la kk se tine. s-a tinut o data de acasa pana la mami, adica vreo 20 min si a zis intr-una "caca, mami caca" si cand am ajuns, l-am pus pe olita si a facut. Bun, deci kk iese din discutie
- cu pipi e mai nasol, pt ca pipi copiii in general fac destul de des. Poarta scutec in parc inca si imi spune de fiecare data cand face pipi, dar nu ma lasa nici sa-l dezbrac, d-apoi sa-l pun sa faca...
Daca suntem la bunici la tara afara (unde are chilotei) se cere la pipi si vin cu olita, face si gata. L-am dezbracat de chilotei si l-am lasat si-n picioare la bunici (chiar acum in week-end) cand a zis ca vrea pipi si nu a vrut sa faca pana nu i-am adus olita. Deci: nu vrea sa faca in alta parte decat in olita sau in scutec.
buli spune:
pai ai avut si sfaturi concrete - de ex. eu ti-am zis sa-l lasi cu pampers.
dennissa spune:
citat din mesajul lui Natasa Raluca, eu nu am interpretat asa intrebarea. Problema e ca atunci cind stai mai mult afara e greu sa fugi acasa la olita salvatoare si atunci trebuie sa apelezi la un tufis. Daca refuza si nu vrea sa faca, atunci care e solutia? Eu asa am vazut lucrurile |
exact asa si stau lucrurile!
Pacat ca nu toata lumea intelege ideea de baza si vede printre randuri fel de fel de interpretari