cum sa-l invat?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
dennissa spune:
Intr-adevar, asta e ca nu vreau sa zapacesc copilul de cap, acasa e OK si afara e aiurea....si nu vreau sa se obisnuiasca asa...ca afara are voie pe el si in casa nu.
Oare e prea mic sa inteleaga asta?
Nici in casa nu l-am obligat, practic el a luat decizia de a se cere la pishi si kk. I-am pus chilotei doua trei zile (in care a facut pe el) si apoi am vazut ca nu vrea si i-am pus scutec in urmatoarea zi, dar....nu i-a convenit si a cerut "cotco" adica chilotelul pe limba lui. Si asa in 2-3 zile s-a invatat sa se ceara.
Culmea ca afara si daca-l las ud, plange sa-l schimb, dar desi ii explic ca daca nu face pe iarba, ca mami n-are olita la ea, etc. o sa se ude iarasi si nu-i place, ca nu se poate juca asa ud, ca-i "weack" sa fii ud cu pishilica, etc. el tot nu vrea...si ajunge sa faca iarasi pe el daca nu-i dau olita
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Pai nu stiu ce ti se pare asa aiurea, ca toti am trecut prin asta si nu am indemnat copiii sa-si faca nevoile in parc.
Ori folosesti pampersul pana cand va fi in stare sa se abtina o perioada oarecare, ori cauti locuri de joaca in apropierea vreunui restaurant.
Normal ca nu sunt curate WC -urile publice, pai si daca ar fi curate, l-ai fi lasat sa se aseze pe capac? intri cu el si-l tii in brate.
Mai ales daca ai baiat ar trebui sa-ti fie mult mai usor comparativ cu mamicile de fete.
Sa-ti faci nevoile la copaci nu este o solutie acceptabila.
dennissa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alevin
Io cunosc wc-urile publice din Romania. Si da, unele dintre se pot folosi si de catre copii (sunt suficient de curate), cel putin asa este la Pitesti. Eventual se pot folosi toaletele restaurantelor (ma indoiesc ca nu ti se da voie avand in vedere ca e vorba de un copil mic) sau asta : http://www.tookie.ro/olita_portabila_calyx.html Ce-ar mai fi sa folosim cu totii copacii? Cam ce miros ar fi prin parcuri? Andreea, mama lui 'Tefan "He who fights and run away, lives to die another day." |
ar fii o idee si olita aceea portabila, n-am stiut ca exista asa ceva. Si totusi cred ca exagerezi putin cu "ce-ar fii sa folosim cu totii copacii"
Aici vorbesc despre copii, nu despre adulti care stiu sa se controleze si sa tina pana acasa... Toti copiii fac pipi in parc, sau ma rog, prin apropierea lui, nimeni nu le pune la dispozitie wc-uri pt ei. Ce sa faca, saracii? Sa se tina pana acasa sau pana la un restaurant in apropiere sau cum sa faca saracii?
dennissa spune:
Vad ca nu exista sa nu fie o mamica sau alta criticata cand pune o intrebare sau cere un sfat, ajutor....
Am intrat sa cer un sfat sau o mana de ajutor in situatia noastra si am primit peste nas ca poluez natura, ca aia ca cealalta
In fine, o sa vedem cum o sa rezolvam situatia...
si sincer nu cred ca nu a trecut nimeni prin situatia asta..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Ba tocmai ca am si spus ca toti am trecut prin asta.
Doar ca am abordat in mod diferit optiunile.
Pipi la copac nu a fost o optiune pentru mine (si probabil pentru majoritatea).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madyrizi/madyrizi.jpg)
madyrizi spune:
cand n-o sa mai faca potaile pipi la copac (nu mai zic ca strazile sunt pline) atunci nici copiii n-o sa mai faca. adica eu niciodata nu o sa-i interzic copilului meu sa faca pipi la copac daca ii vine sa faca pipi. stiti de ce: pentru ca nu am vazut un stapan de caine cu bun simt sa ii puna cainelui punga la fund sau sa stranga in urma cainelui. PUNCT.
si eu mi-am invatat baiatul mare sa faca la copac daca avea nevoie (acum nu mai e cazul) si il voi invata si pe cel mic la fel. am fost refuzata "politicos" ca 2 terase cand a avut nevoie copilul. au zis ca nu am facut consumatie ca sa folosesc toaleta lor, bineinteles pt. copil. asa ca atata timp cat ne dam peste bot ca un copil n-are voie sa fie mai presus decat orice...
Mami de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.andreibabyfashion.shopmania.biz
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ralukutzza spune:
Madryzi... adica si noi ce ar trebui sa intelegem...sa ne invatam copii sa se poarte ca animalele.Pai draga mea animalele traiesc in natura, in aer liber, nu au discernamant si trebuie sa isi faca nevoile undeva (cum ar fi sa omoram acum toate animalele din lume ca fac pipi si caca in natura).Se presupune ca tu esti OM si nu ar trebui sa iti inveti copilul sa adopte comportamentul unui animal...adica sa faca pipi la copac, ci sa foloseasca instrumentele lumii moderne olita, reductor wc, wc public etc.
Denissa cred ca cel mai simplu este sa te cari cu olita dupa tine(orice olita incape in saculetul caruciorului sau intr-un rucsacel de dimensiuni mai mici) pana va fi suficient de mare sa se tina pana la un wc public sau pana acasa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madyrizi/madyrizi.jpg)
madyrizi spune:
eu pana acum n-am vazut vreo mamica cu olita dupa ea in parc. si merg de 7 ani in parc aproape zilnic.
si, da, animalele nu pot fi impiedicate sa-si faca nevoile in natura, dar stapanii lor pot curata dupa ele.
nu vreau sa intru intr-o polemica despre animale (este un subiect inepuizabil si nu e locul lui aici), dar nu cred ca intelege cineva ca orice copil care iese din casa trebuie sa faca si pipi pe strada (asa cum fac animalele ca de aia sunt scoase, sa-si faca nevoile).
nu cred ca la mizeria care o faca oamenii mari (gunoaie aruncate intentionat, scuipat, mucuri de tigari peste tot etc.) un pipi de copil este o problema asa mare.
Mami de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.andreibabyfashion.shopmania.biz
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ralukutzza spune:
Pai un pipi de copil nu este o problema, dar pipi a 100, 200, 500, 2000 de copii ale caror mama gandesc ca voi este deja o problema...daca toti ne-am invata copii sa faca pipi in parc cred ca parcurile pe vreme de canicula ar mirosi mai rau decat wc-urile publice.
Si hai sa nu mai dam atatea exemple cu "capra vecinului" ca daca in parc o vaca nesimtita sta si scuipa seminte la locul de joaca al copilului pazindu-l pe fi-su sau alta idioata ascunde mucul de tigara in nisipul in care se joaca fi-mea...asta nu inseamna ca si eu la randul meu trebuie sa fiu ca ele si sa le preiau exemplul...in concluzie daca 10 copii fac pipi la copac in parc nu vad de ce copilul meu ar fi al 11-lea ???
ruxandra_sb spune:
Sper ca nu-i inca unul din colectia.. df sa faca copilul pipi la tufos/copac.. si chiar in pustietatea, pustietatilor cautam wc-ul public in loc sa dam la lopatica
Denissa, unele optiuni ar putea fi:
- pt kk iti iei olita portabila. Punguta se inchide si se arunca la gunoi. Avantaj: olita se pliaza, practic, igienic. Dezavantaj: setul de pungi nu-i ieftin, si nici olita.
- pipi din picioare invata cel mai bine observand alt baiat, pe tati, etc. Deocamdata l-as lasa in pace, i-as arata cand si cand, dar n=as mai insista o perioada.
- pt locuri in care n-ai copacul/tufisul sau un wc decent la indemana, sau cand inca nu se poate tine prea mult..poti folosi pt pipi sticle din plastic cu gat gros si capac etans (de ex de la lapte batut). Dupa utilizare o bagi discret in rucsac. Se pot spala si refolosi.
..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)