cum sa-l invat?
buna ziua tuturor!
Am un baietel de 1 an si 9 luni si de trei saptamani face pishu la olita (kk face de pe la 1 an), adica in casa nu mai purtam scutecel deloc, spune "caca" daca-l scapa kk sau pishu si asteapta sa aduc olita, face ce are de facut, se ridica, se aplauda si-si continua joaca!
Buun...asta-i in casa. Afara in schimb nu vrea sa faca numai dac-i dau olita
La tara la bunici am incercat sa-l invat sa faca pe iarba, la copacel, etc, dar nu vrea....mai bine se tine si cand ii pun chilotelul face in el....Daca-i spun sa faca pe jos, la copacel (sa-l ude cu pipc sa creasca mare sau alte chestii de genu') nu vrea si pace, plange sa-i aduc olita si nu vrea deloc nici din picioare, nici gugu, nici din brate, nicicum, numai la olita si atat!
Ce sa fac cu el?
In parc ii pun scutecel sa nu faca in chilotei si de fiecare data vine la mine cand il scapa si-mi spune "caca" si daca-i spun "hai sa dam scutecelul jos sa facem pipi" incepe sa maraie, sa planga, ca el vra olita, nu pe jos.... si normal ca intr-un final face-n scutec....
Mi-e frica sa nu se obisnuiasca asa, ca afara are voie-n scutec si in casa la olita.....sunt nedumerita, de 3 saptamani incerc si nici un rezultat
M-am bucurat ca in sfarsit spune ce nevoi are, are rabdare sa-i aduc olita sau sa mergem noi la ea in baie si nu mai pune scutec, dar....afara e alta poveste. Am incercat sa-l scot in chiloti, pe la bunici, iarba verde, etc, dar degeaba, el nu vrea numai la olita sau in scutec
Noaptea mai poarta inca scutec, ca nu stie sa se trezeasca sa se ceara, dar asta nu-i nimic ca avem vreme....
Spuneti-mi, ce sa fca cu el? Cum sa-l ajut sa inteleaga ca nu-i nici o problema daca face pe jos afara?
Multumesc!
Raspunsuri
A_Iulia spune:
Pai baiatul e destul de intelept si bine educat: face doar in scutecel sau la olita. Nu stiu de ce vrei sa schimbi tu treaba asta si sa-l inveti sa faca...la copac.
dennissa spune:
Si in parc ce fac cu el?
Daca-l scapa pishuc in parc la joaca afara ce sa fac cu el? Sa duc olita cu mine? Asta e problema noastra....
light spune:
O solutie ar fi sa il lasi deocamdata in pace si intre timp sa incerci sa il inveti sa foloseasca wc-ul peste care aplici un colacel pentru copii.Odata invatat cu acel colacel, il poti lua cu tine peste tot (colacelul) si folosi in wc-uri publice.
my deviantArt Gallery
dennissa spune:
A_Iulia- pai chiar asta e , vreau sa nu-i mai pun scutecel nici in parc...sa stie ca oriunde ar fii, nu e bine sa faca pe el...
LUCIA MIRELA- asta vroiam sa fac, sa stii , sa vad ce zice de adaptorul ala la wc-ul nostru.. Numai ca in majoritatea parcurilor de joaca pt copii nu sunt wc-uri publice
theo_2004 spune:
Lucia Mirela cunosti WC-urile publice di Ro? Tu, pt copilasul tau, cari cand mergeti la plimbare/cumparaturi colacul personal de WC ???
A Iulia, nu inteleg ce vrei sa spui? Ideea e sa nu mai foloseasca pampers
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
dennissa spune:
theo_2004 multumesc!
Da- asta era ideea, sa scapam de scutecel
si da...e trist cu "igiena" in Ro
light spune:
Theo, da, stiu cum sunt wc urile in ro. Eu pentru copilasul meu, daca as fi in situatia denissei, as cara dupa mine colacelul copilului in carucior, sau in geanta, intr-o punga si l-as folosi in wc public daca stiu ca altfel nu se poate. Nici mie nu mi-ar conveni ca odata ce am invatat copilul fara scutec, si in casa totul merge perfect fara scutec, sa fie nevoie sa folosesc scutecul afara sa zapacesc copilul. Cum as putea sa ii spun sa faca pe el, daca afara fiind cu scutecul pe el vine si imi spune ca vrea caca sau pipi, ? Mai bine ma car eu cu toate catrafusele dupa mine o perioada. Intradevar e mai complicat pentru ca trebuie desinfectat adaptorul dupa folosirea intr-un wc public, si apoi, dupa cum spune denissa, e greu de gasit un wc public langa parc, dar nu prea mai vad solutii.
my deviantArt Gallery
alevin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theo_2004 Lucia Mirela cunosti WC-urile publice di Ro? Tu, pt copilasul tau, cari cand mergeti la plimbare/cumparaturi colacul personal de WC ??? A Iulia, nu inteleg ce vrei sa spui? Ideea e sa nu mai foloseasca pampers mami de theo "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
Io cunosc wc-urile publice din Romania. Si da, unele dintre se pot folosi si de catre copii (sunt suficient de curate), cel putin asa este la Pitesti. Eventual se pot folosi toaletele restaurantelor (ma indoiesc ca nu ti se da voie avand in vedere ca e vorba de un copil mic) sau asta : http://www.tookie.ro/olita_portabila_calyx.html
Ce-ar mai fi sa folosim cu totii copacii? Cam ce miros ar fi prin parcuri?
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theo_2004 Lucia Mirela cunosti WC-urile publice di Ro? Tu, pt copilasul tau, cari cand mergeti la plimbare/cumparaturi colacul personal de WC ??? A Iulia, nu inteleg ce vrei sa spui? Ideea e sa nu mai foloseasca pampers mami de theo "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
Pai nu va mai folosi pampers atunci cand va fi pregatit sa renunte la el. Deocamdata daca nu este pregatit nu vad de ce sa-si faca nevoile liber in natura.