Fetita mea s-a invatat plangacioasa

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Isis_23

P.S.copilul mai trebuie sa si planga!k si noi,adultii,si bebeii acumuleaza frustari(nu din acelasi motive!)de care trebuie intr-un fel sa se elibereze,si cum altfel decat prin plans!(la adolescenta va tarnti usi!)
Lasat sa planga,dar nu abandonat,lasat sa se descarce ,inteles si consolat!

Mami mandra de Edith (23 ianuarie 2009 )

http://www.flickr.com/photos/44563043@N03/?saved=1

Sa vezi ce ti-o iei acuma.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Mie mi se pare cam mic copilul sa il lasi sa planga atat. Si mai ales sa il inveti de pe acum sa il inteleaga pe NU. Ce te costa sa o iei in patul vostru cand plange si apoi sa o muti la ea in pat cand adoarme? Sa tragi pe dreapta si sa o iei in brate cateva minute sa de desmorteaca si apoi sa pleci mai departe? Nu te teme ca se va invata cu ele, ci se va simti mai in siguranta stiind ca esti langa ea.
Si nu prea inteleg de ce se tem parintii de copiii rasfatati? Pana la urma nu de aia exista? Sa ii putem rasfata in voie si sa facem totul ca sa se simta bine.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Citat:

P.S.copilul mai trebuie sa si planga!k si noi,adultii,si bebeii acumuleaza frustari(nu din acelasi motive!)de care trebuie intr-un fel sa se elibereze,si cum altfel decat prin plans!(la adolescenta va tarnti usi!)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Ramonella, fara suparare dar tu nu intelegi nimic. Isis nu a sugerat nicaieri ca ar trebui lasat copilul sa planga neconsolat deci dupa parerea mea, raspunsul ei e unul de foarte mult bun simt, spre deosebire de celebra ta fraza "cum il educi asa il ai".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:

Citat:

Ramonella, fara suparare dar tu nu intelegi nimic. Isis nu a sugerat nicaieri ca ar trebui lasat copilul sa planga neconsolat deci dupa parerea mea, raspunsul ei e unul de foarte mult bun simt, spre deosebire de celebra ta fraza "cum il educi asa il ai".

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

Clar ca nu inteleg nimic,habar nu am de nimic,eu n-am crescut un copil pana acuma...asa ca n-am ce intelege...
Si vad ca tii minte fraza...da nu era chiar asa...era cum il cresti asa il ai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isis_23 spune:

Fetelor,si nu e bine sa "il ai,asa cum il cresti?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ramonel, fara nici o aluzie la tine (chiar nu te cunosc, nu ma refer deloc la tine, ca mama), dar afirmatii de genul "am crescut si eu copil, deci inteleg ce vorbiti voi aici " nu e general valabila. Si mama pe care am vazut-o eu duminica in parc crescuse un copil pana pe la 6 ani, dar nu cred ca ar intelege ce se discuta aici.Pt ca la ea educatia consta in stat cu gura non-stop pe copil, tras de urechi, pocnit peste cap, umili de fata cu alti copii de aceeasi varsta cu baietelul, pus tot felul de restrictii absurde (venise la joaca, dar nu avea voie sa se aseze pe bordura, pt ca isi murdarea hainele). Pt a nu ajunge intr-o asemenea situatie cred ca este extraordinar de util sa spunem, sa sfatuim mamele de copii f. f. mici. Educatia nu se face umilind, lovind, pedepsind, ignorand durerea sau nevoia de afectiune a copilui. Educatia nu se face urland "nu" la orice tentativa a copilului de a explora mediul inconjurator, de a strica pt a invata, de a rasturna sau a desface un obiect pt a vedea ce e inuntru ...

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:

Asa e,de fapt cel mai important e ca il ai,fiecare isi creste copilul cum vrea,si nu inteleg de trebuie sa aruncam cu rosii sau sa facem afirmatii de genul
"Cu alte cuvinte ai vrea sa nu te deranjeze deloc "
sau
"Draga mamica, vorbim de un copil de 10 (ZECE, da?!) luni a carui plans te oboseste si-ti provoaca dureri de cap (de suflet ma indoiesc atata timp cat te lasa sa stai 40 de minute langa ea fara sa faci nimic, asteptand probabil providenta ca s-o linisteasca).

Asa. Avand in vedere cele de mai sus eu vad doua variante de rezolvare.

1. Pui frumusel mana pe niste carti de psihologie ca sa-ti cunosti si intelegi copilul si astfel, ne mai lasandu-l sa planga sa scapi si tu de durerile de cap.

Cartile ma ofer sa ti le trimit eu pe mail sau prin posta, imprumut.

sau

2. Faci rost de niste dopuri de urechi si continui sa o lasi sa planga pana la epuizare. Garantez rezultate multumitoare in mai putin de o luna - adica timpul necesar pentru ca fetita ta sa abandoneze orice speranta si astfel sa se opreasca, resemnata, din plans. :((("

Laurade acord cu tine,nu sunt de acord cu violenta.Cred cu tarie ca un copil poate sa inteleaga daca ii explici frumos,chiar si de 1000 de ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Ramona, ce anume te-a deranjat la afirmatiile mele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Citat:

Asa e,de fapt cel mai important e ca il ai,fiecare isi creste copilul cum vrea,si nu inteleg de trebuie sa aruncam cu rosii sau sa facem afirmatii de genul
"Cu alte cuvinte ai vrea sa nu te deranjeze deloc "
sau
"Draga mamica, vorbim de un copil de 10 (ZECE, da?!) luni a carui plans te oboseste si-ti provoaca dureri de cap (de suflet ma indoiesc atata timp cat te lasa sa stai 40 de minute langa ea fara sa faci nimic, asteptand probabil providenta ca s-o linisteasca).

Asa. Avand in vedere cele de mai sus eu vad doua variante de rezolvare.

1. Pui frumusel mana pe niste carti de psihologie ca sa-ti cunosti si intelegi copilul si astfel, ne mai lasandu-l sa planga sa scapi si tu de durerile de cap.

Cartile ma ofer sa ti le trimit eu pe mail sau prin posta, imprumut.

sau

2. Faci rost de niste dopuri de urechi si continui sa o lasi sa planga pana la epuizare. Garantez rezultate multumitoare in mai putin de o luna - adica timpul necesar pentru ca fetita ta sa abandoneze orice speranta si astfel sa se opreasca, resemnata, din plans. :((("

Laurade acord cu tine,nu sunt de acord cu violenta.Cred cu tarie ca un copil poate sa inteleaga daca ii explici frumos,chiar si de 1000 de ori.

Anca e singura dintre noi care tine poleiala in sertar, nedesfacuta .
Cred ca orice mama care se incrunta cand aude de lasat bebelusi sa planga 40 de minute , formuleaza acest tip de raspuns in minte. Sau raspunsuri muuult mai tari...
Ramonella, sincer, tu si cele care nu dati vreun sfat dar faceti predictii si atentionari de pe margine, aveti chef de hartza si nimic altceva.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Foarte corect ca aunci cand copilul e in criza de plans nu mai aude nimic, dar o criza din asta de frustrare si de nervi nu tine mai mult de cateva minute, si astea cred eu ca apar cand sunt copii mai maricei un pic. Eu una cand facea fi-mea din astea (nu-mi mai aduc aminte pe la ce varsta, scuze dar neuronul e dus la ora asta) incepeam sa-i vorbesc in soapta langa ureche sau ii cantam foarte incet...imediat devenea atenta.

Un pic off topic, cu privire la teorii, saptamana trecuta am gasit la maica-mea in biblioteca "Almanahul parintilor " din anul 1981, si tare curioasa am citit ce si cum erau educati parintii, si am ramas uimita ca nu e nimic nou sub soare, psihologii invatau parintii atunci, ca si acum, sa-si respecte copilul, ca bataia nu e rupta din rai, ca un copil nu trebuie fortat, bruscat etc, ca joaca este buna etc, in limbajul comunist al vremii despre viitorul tarii...si totusi sunt 30 de ani de atunci ( iar din generatia mea de copii ceausisti , uitandu-ma in jurul meu, numai eu stiu cati au mancat bataie pe paine in loc de educatie), si chestiile astea se spun mereu intr-o forma sau alta si niciodata nu e suficient.

mamica de printesa Maria si 23s cu

Mergi la inceput