DE CE INSEALA BARBATII?MOTIVE PLAUZIBILE...
Raspunsuri - Pagina 20
My_Lady0091 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Scuza-ma dar refuz sa discut pe tonul acesta pt. ca Allah nu este un baiat.Atit timp cit aceasta este denumirea in limba araba a lui Dumnezeu,atit timp cit crestinii arabi il numesc Allah ...cred ca ar trebui sa-ti revizuiesti modul de adresare. apoi despre ce fac musulmanii cu o sotie sau doua sau mai multe ..nu ma priveste pe mine si nici anchete nu am facut. Da,am discutat cu multe femei ,multe romance care au acceptat sa fie a doua ,a treia sotie si pt. ele este ok.E normal!Au ajuns la un asa grad de credinta incit au acceptat si au considerat ca acesta este destinul lor ,destin decis de Allah! sper ca am raspuns corespunzator curiozitatilor tale. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
referitor la Allah..glumeam..scuze...poate nu ar fi trebuit..dar fara nicio urma de rautate...sincer
eu nu am zis ca faci anchete...DD fereste, pur si simplu am intrebat pentru ca nu stiu...nu din curiozitate..ci pentru ca doream sa stiu
nu am citit Coranul..caci nu am citit nici toata Biblia..desi urmaresc des emisiuni si documentare referitoare la civilizatia musulmana..si alte civilizatii si nu aveam cum sa stiu care e realitatea cotidiana
doream sa stiu daca si la voi, musulmanii esxista termenul "a insela" sau adulter..si daca e adevarat ca femeile care comit asa ceva sun omorate cu piete in piatza publica?
toate sotiile trebuie sa fie virgine cand sa casatoresc sau e obligatoriu doar prima?
eu nu iti adresez intrebari ca sa te jignesc...ci ca sa aflu..pur si simplu ma intereseaza parerea unei persoane care chiar traieste acolo..
sa ai o zi buna
Blackmoon Lady&lipishtocul
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
hannen spune:
Eu nu traiesc acolo,am trait ,deocamdata nu.
O femeie care nu a fost casatorita se presupune ca este si trebuie sa fie virgina,nu?Atit timp cit ii este interzisa activitatea sexuala inainte de casatorie.Asadar chiar de este a 4-a sotie dar ea nu a fost casatorita inainte ,normal ar trebui sa fie virgina.
Pe de alta parte,a doua sotie,a treia,a patra nu inseamna numai distractie si vorba ceea vehiculata pe la subiect "o alta gaura de soarece" CI exemplul oferit musulmanilor a fost recasatorirea cu vaduve,femei cu mai multi copii si in imposibilitatea de a-i intretine.Ca nu toata lumea o face si prefera prospaturi...din partea mea si a musulmanilor piosi ..un mare bleah!
Despre adulter,acesta trebuie sa fie dovedit de 4 mortori oculari.Adica 4 martori care au vazut persoana respectiva in timpul actului sexual.Ceea ce e cam greu evident,as zice eu chiar imposibil pt. ca nimeni nu face sex in public,mai ales adulterinul.
Ca se comit abuzuri,trist dar adevarat insa rabdare caci Dumnezeu este cel mai rabdator!
Omorirea cu pietre este aplicabila ambilor daca acest lucru este dovedit cu martori,insa iertarea este cea indicata.
Da exista termenul adulter si el se cheama "zina".
Whatever happens don`t let go of my hand!
My_Lady0091 spune:
multumesc
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
denizel spune:
Multumesc pentru detalii, Accept! :)
Eu una nu mi-am facut niciodata planuri si singura chestie la care m-am gandit in ultima vreme e cum o sa fim noi doi peste vreo patruj de ani.
A, ba da, mi-am propus totusi doua chestii: sa nu ma bag in viata copilului si sa fiu o batranica amabila si toleranta (si, daca se poate, nu prea adusa de spate ;)).
A-ti face planuri e o chestie paguboasa, care, in primul rand, cred io ca te impiedica sa te bucuri de toate "nimicurile" care vin asa, neprogramat...
Da, si eu cred ca femeile, mai mult decat barbatii, isi fac planuri in legatura cu o relatie dar, odata relatia incheiata, sufera si femeile, Accept. Sufera mult si de-adevaratelea si nu sub pecetea ofticii :).
Iar concentrarea aia pe supravietuire despre care ai pomenit, cred ca este o consecinta a presiunii societatii, care de timpuriu sadeste in mintea femeilor, pe diverse cai, ideea ca o femeie nu poate "supravietui" fara un barbat alaturi.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
citat din mesajul lui hannen Da,am discutat cu multe femei ,multe romance care au acceptat sa fie a doua ,a treia sotie si pt. ele este ok.E normal!Au ajuns la un asa grad de credinta incit au acceptat si au considerat ca acesta este destinul lor ,destin decis de Allah! sper ca am raspuns corespunzator curiozitatilor tale. |
+
citat din mesajul lui hannen Unul dintre motivele pt. care este permisa poligamia este exact cel de fata,imposibilitatea barbatului de a fi monogam.Dumnezeu care l-a creat pe Adam cam stie ce-i poate pielea asadar i-a dat acest drept (de a face sex cu alta/alte femei) insa cu conditia de a-si asuma responsabilitatea |
Eu as fi recunoscatoare daca discutia s-ar stramuta mai incolo de bigotisme de felul asta + de desfiintare a calitatii de om a barbatului.
Despre desfiintarea lui Dumnezeu si afundarea lui prin mocirlele omenesti nu mai vorbesc, fiindca El n-are nevoie de aparatori.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
My_Lady0091 spune:
citat din mesajul lui denizel A-ti face planuri e o chestie paguboasa, care, in primul rand, cred io ca te impiedica sa te bucuri de toate "nimicurile" care vin asa, neprogramat... Da, si eu cred ca femeile, mai mult decat barbatii, isi fac planuri in legatura cu o relatie dar, odata relatia incheiata, sufera si femeile, Accept. Sufera mult si de-adevaratelea si nu sub pecetea ofticii :). Iar concentrarea aia pe supravietuire despre care ai pomenit, cred ca este o consecinta a presiunii societatii, care de timpuriu sadeste in mintea femeilor, pe diverse cai, ideea ca o femeie nu poate "supravietui" fara un barbat alaturi. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
cine nu isi face planuri...toata lumea..si te cam zgarii cand nu iti reusesc...nush parca o avem in sange sa planificam..nu chiar totul..pe mine una ma apuca rasul cand zic ca fac nush ce nush cand..si nu reusesc...
si eu ma intreb oare femeile care se despart..sufera dupa barbat..dupa sufletul lui si calitatile lui...sau dupa faptul ca isi facuse atatea planuri cu el..si se vedeau deja la 60 de ani de mana prin parc...si acum trebuie sa o ia de la capat..asta e o dilema pentru mine..
ca si faza cu inselatul..suferim din cauza ca ne-a pus pe locul doi..sau ca a incalcat juramintele casniciei..orgoliu ranit sau fidelitate nerespectata..
referitor la ce ai precizat de societate si presiunea asupra femeii care nu crede ca poate supravietui fara un barbat alaturi,ai mare dreptate...caci o vad pe maica-mea..o victima a societatii...si a parerilor celorlalti..."ce zice lumea daca...", "toate femeile au un barbat alaturi..numai eu sunt singura si proasta...ca un caine fara stapan..."..si multe altele..si nu reusesc sa o fac sa inteleaga....dar perseverez
alexa_bebe spune:
buna dimineata!nici nu m-am terminat bine cafeaua si venit fugutza sa vad ce ati mai discutatreferitor la viata islamica am urmarit si eu filmul"Clona"!minunat ,am mai aflat si eu cate ceva de pe acolo!nu cred ca ei comit adulter avand mai multe sotii,e ceva cat se poate de legal si cat se poate de firesc pentru ele!Noi gandim mai occidental
Mama de prichindel poznash
Mai bine "Toma Necredinciosul" decat ursul pacalit de vulpe
Just and my
My_Lady0091 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui denizel
+
Eu as fi recunoscatoare daca discutia s-ar stramuta mai incolo de bigotisme de felul asta + de desfiintare a calitatii de om a barbatului. Despre desfiintarea lui Dumnezeu si afundarea lui prin mocirlele omenesti nu mai vorbesc, fiindca El n-are nevoie de aparatori. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
aici m-am pierdut de tot(eu im dau cu ciocanul in cap..sa nu se inteleaga altceva)..ca nu inteleg..ce ai vrut sa spui
My_Lady0091 spune:
citat din mesajul lui alexa_bebe buna dimineata!nici nu m-am terminat bine cafeaua si venit fugutza sa vad ce ati mai discutatreferitor la viata islamica am urmarit si eu filmul"Clona"!minunat ,am mai aflat si eu cate ceva de pe acolo!nu cred ca ei comit adulter avand mai multe sotii,e ceva cat se poate de legal si cat se poate de firesc pentru ele!Noi gandim mai occidental Mama de prichindel poznash Mai bine "Toma Necredinciosul" decat ursul pacalit de vulpe Just and my |
eu le respect credintza si nu ma bag sa analizez ce nu inteleg ca si ideologie..credintza...dupa cum am mai spus..fiecare e liber sa traiasca cum vrea..
dar cum de te-ai ales cu avertisment?ce ai facut?
spor la baut cafea...eu o sters la "ma mere"sa probez niste rochitze de nunta...
My_Lady0091 spune:
...si ale..hai ca a avut succes topicul tau..fa te rog si capitolul 2...ca ai ajuns la 20 de pagini