Palatoschizis si formele sale (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

Buna,fetele!
Eu va mai cunosc putin pe voi,v-am citit,dar nu reuseam sa ma inregistrez.
Ma numesc liliana,sunt insarcinata in 35 sapt,si urmeaza sa avem un baietel f dorit(am pierdut 2 sarcini si asta ne-a facutsa dorim cu disperare un copil),insa la 30 sapt aceasta bucurie imensa ne-a fost putin stearsa de faptul ca,desi mai facusem o gramada de eco,abia atunci s-a vazut ca bebe are cheiloschizis unilateral drept...s-a vazut destul de clar la eco,remarcasem si eu,insa nu stiam despre ce e vorba exact si,desi dr imi spuneau ca nu e asa grav si ca se repara cu succes,am fost distrusa...dupa 2 zile de plans non-stop am inceput sa intru pe net,am luat legatura cu o fam din bucuresti care mi-au aratat poze cu copilul lor operat recent si care arata f bine...
Ma mai linistesc,am momente cand "cad"rau si ma jelesc si-mi pun o mie de intrebari,imi trec o mie de ganduri,insa imi revin usor usor.
Teama mea de cum va fi nasterea,avand in vedere ca eu tb sa ajung la bucuresti la momentul respectiv,locuind la vreo 2 ore jumatate cel putin de mers cu masina,e dublata acum de teama si mai mare ca nu voi fi destul de puternica sa trec peste aceasta problema,ca nu voi sti sa am grija de bebelus,ca stiu ca exista sanse foarte mari sa aiba si palatoschizis...
Sper totusi sa ma primiti printre voi,sa imprumut si eu putin din curajul vostru si cu ajutorul lui DUMNEZEU si al vostru sa reusesc sa depasesc cat de cat problemele care vor aparea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Liliana,

Imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asta, imi imaginez cat de greu va este.

Curaj, ca uite, e o problema ce se rezolva, asta e lucrul cel mai important de avut in minte! Veti avea puiul mult dorit, il veti ingriji foarte bine, ai sa vezi ca va veti descurca de minune si peste cativa ani nici nu o sa te mai gandesti ca ati avut de trecut un hop la inceput!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaZ spune:

Multumesc de urari, Corina.
Bine ai venit, Liliana. Te inteleg perfect pentru ca si eu am trecut prin aceleasi stari: negare, de ce?, cum ma voi descurca. Eu am aflat la 26 de saptamani (diagnostic final dupa nastere- cheilognato palatoschizis bilateral). Acuma are 2 luni jumatate si crede-ma ca te vei descurca. Si la noi a fost si este un copil mult dorit si asteptat. A venit dupa mai bine de 2 ani jumatate de investigatii si si medicul, dupa ce mi-a spus ca am foarte putine sanse sa raman insarcinata natural, s-a bucurat foarte tare cand a aflat ca sunt gravida, dar a avut si un soc in momentul in care a vazut malformatia. Eu iti spun ca in momentul in care iti vei tine copilasul in brate vei simti ca nimic nu iti poate umbri fericirea. Acum ea rade la noi, ne recunoaste inca din primele zile. Si nimic nu se compara cu lucrul acesta. Si vei trece peste toate si vei simti ca nimic nu este mai important decat micutul tau. Si vei simti ca ai rasturna si muntii ca sa ii fie bine copilului tau. Sper ca vom reusi cu toatele sa te incurajam. Pentru mine, a fost de mare ajutor sa cunosc, chiar si prin intermediul internetului, mamici cu copilasi cu o problema asemanatoare (sau identica) fetitei mele.

Mergi la inceput

Multumesc pt incurajari!
Fetele,la voi s-a vazut despicatura de palat de la vreo ecografie?
Ati nascut natural sau cu cezariana?Eu imi doresc mult natural,pt ca mai vreau copii,dar n-as vrea sa sufere bebe in vreun fel si din cauza asta...Bine,sa vedem ce zice si medicul la urmatorul control...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Liliana, in cazul nostru nu s-a vazut a nici o ecografie (palatoschizis posterior) am aflat doar la nastere ca are "un mic defect corectabil" ca sa-mi citez medicul.

Am nascut natural, fara probleme, aceasta malformatie nu vad de ce ar necesita cezariana, copilul e sanatos de altfel. Dar cel mai bine te va sfatui medicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Corina...imi pastrez amenintarea.

Liliana nu pot decat sa te incurajez si sa-ti spun ca totul se va rezolva 100%. Eu am aflat la nastere...socul a fost enorm. Am nascut natural, nasterea a decurs normal. Cum a zis si Cami, aceasta malformatie nu este motiv de cezariana. Mult curaj si tot inainte! Noi suntem aici sa te sustinem ori de cate ori vei avea nevoie!

Nicoleta petrecere frumoasa!

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Va multumesc!
Nici mie nu mi s-ar parea motiv de ceza,de fapt si dr a zis cand a aflat prima data ca bebe nu e nici f mare si ca voi putea naste natural,dar la ultima eco dr (altul decat gine)mi-a zis ca tb cezariana...Bine,acum v-am zis,nu nasterea in sine mai reprezinta pt mine o mare temere,ci care va fi diagnosticul final(doar buzita,sau si palat,sau...)si felul cum il voi hrani;mi-am dorit atat de mult sa pot sa-i dau san...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia2008 spune:

buna fetelor nu am mai intrat ca ma solicita micuta enorm,e meru mornaita vrea una vrea alta. in continuare nu vrea sa manace si ma imbolnaveste si pe mine de griji.si offfffff cred ca sa desfacut un picut operatia sunt terminata nu pot sa imi daua seama de la ce.ei sunt foarte suparata.nico distractie placuta la botez sa fie minunat si bebe sa fie cuminte,bine ati venit liliana si stefan nu este bine ca se mai nasc copilasi asa dar nu avem ce face mergem inainte.aici veti gasi oameni minunati care va vor ajuta cu un sfat si o mangaier ca si pe mine.va pup dragele mele si pe bebei si mai vb poate mai tarziu.ceci mai facut curioasa ce face adelina nazdravana,cori puiutul e bine? ginye ce face piciu. ma bucur ca ati fost la recrere tare as pleca si eu dupa ce am trecut as vrea putina relaxare.roxa ce face puiuta creste creste.pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa82 spune:

Neatzaaaaaaaaa!
Liliana ma bucur k ai reusit sa intri!Bravo!Sa stii k datorita mamicilor de aici totul o sa fie superrrrrrrr usor si o sa vezi cand citesti ce au scris ele pe aici o sa te simti puternik!Vorbesc din experientza mea!Dak nu erau fetele....cred k o luam pe aratura:)
Nico distractie placuta bre!Va pupam!
Ceci...hai bre la cafea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_tutza spune:

Buna Liliana si bine ai venit!Uite o sa-ti spun pe scurt povestea mea...La noi nu s-a vazut la eco si socul a fost destul de mare.Cel mai mare ajutor a fost baietelul meu cel mare, m-a surprins intr-o zi plangand...si m-a intrebat de ce mami...i-am spus ca sunt un pic suparata ca bebe are buzita desfacuta.Si el mititelul meu, care atunci nu avea decat trei ani si patru luni mi-a zis, lasa mami ca-l duci la doctor si-l coase putin acolo si o sa fie bine. Dupa operatie m-am bucurat foarte mult ca puiul meu era aproape de normalitate dar in acelasi timp parca nu era Radu al meu.Ma obijnuisem asa de mult cu el, asa cu buzita desfacuta incat mi-a luat ceva timp sa ma acomodez cu noua lui infatisare. Cand am ajuns acasa si l-a vazut Vlad a zis ca asta nu-i bebelusul lui, asta este urat!!!!!Revin mai pe seara, va pup!

Mergi la inceput