Inca o poveste cu barbati ce insala
Raspunsuri - Pagina 7
ilia_99 spune:
luna, pt ca doi oameni sa comunice e nevoie ca ei sa se trateze reciproc cu respect, cu empatie, cu dorinta si interes real pt opinia celuilalt.
intr-o relatie in care lucrurile stau intr-un echilibru precar, iar unul din parteneri are un acut sentiment de inferioritate, el se va feri sa-si exprime sentimentele, de teama. teama de ridicol, teama de a fi vulnerabil, sau mai stiu eu ce.. si cred ca da, e vina partenerului care se simte mai puternic si-l reduce la tacere pe celalalt.
toti oamenii stiu sa comunice, poate unii folosesc mai putine cuvinte, dar spun aceleasi lucruri.. trebuie doar sa VREI sa-i asculti.
ang3lt0uch spune:
In mod clar nu am fost deschisa comunicarii nici eu. Multe lucruri le-am auzit si apoi uitat, neluat in seama.
Lila, nici eu nu l-am facut prost in fata sau mai ales de fata cu altii, era vb de mici glume tineresti, caci au trecut ani de atunci, dar de acord cu tine. Au fost retinute, nu le poate sterge nimeni.
In leg cu ne vor face ce vrem noi sa ne faca, este evident ca daca ma intrebai cu o luna in urma iti spuneam ca nu vad viitor, si ca nu mai suport criticile. Dar era iarasi, ceva bazat pe impulsuri. Nu gandeam ce vrobesc, cum s-ar spune. Si probabil ca eu am fost chimbata in perioada asta. Nu neg. De acord ca in orice relatie ambii tin vina pentru greselile unuia, de orice natura.
Din cauza ca acest sentiment de vinovatie creste pe zi ce trece, realizez ca am facut multe sa il fac sa isi doreasca pe altcineva. Si nu daor pentru sex.
ilia_99 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ang3lt0uch In mod clar nu am fost deschisa comunicarii nici eu. Multe lucruri le-am auzit si apoi uitat, neluat in seama. Din cauza ca acest sentiment de vinovatie creste pe zi ce trece, realizez ca am facut multe sa il fac sa isi doreasca pe altcineva. Si nu daor pentru sex. |
Esti pe un drum greu, dar frumos si plin de satisfactii. Si pot sa-ti garantez ca, la capatul lui, e mult, mult soare!
ang3lt0uch spune:
Trebuie daor sa inteleg ca nu am cum sa controlez daor eu ce se intampla. poate daca accept ca trebuie sa plece pentru ca asa a decis, poate atunci voi avea o sansa pe viitor la o viata cu sau fara cineva, dar una mai fericita. Poate tot cu el, poate cu altul, poate singura.
Astea sunt doar concluzii. Nu le pot digera inca. Si nici imagina. Imi e f greu sa ma supun nesigurantei si sa plec pe un drum plin de riscuri.
Zicea cineva ca daca el ar intra aici, ar fi totul diferit. Normal, eu stiu ce gandeste. Eu stiu ca el crede ca acum i-as ierta asta daor asa, ca sa nu pierd eu, iar apoi mi-as dori sa plece. Chiar daca nu e asa...dar poate asa se intelege. Si da, el are probleme de comunicare cu mine pentru ca ii este frica de replici. Nu daor el are un complex de inferioritate, am si eu unul de superioritate,...in general. Nici ca se putea mai rau.
Luna1 spune:
Ilia da asa e, daca undeva in trecut s-a rupt comunicarea atunci e mare problema. Apropos (off topic) tu esti bine acum?
Angel intr-o casnicie ar trebui sa fiti egali. (daca unul se simte mai egal decat altul atunci e bine macar sa o ascunda). Ideal ar fi sa va completati.
Poate ar fi bine sa lucrezi la asta tocmai asa, desi l-ai subminat in trecut, poate e bine sa ii arati cum va completati, de ex "uite eu sunt buna la finantele casei, insa tu esti bun la..."
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Lo_li_Ta spune:
Angel, tu esti o fire analitica si oricum deciziile de a pune punct unei casnicii nu se iau peste noapte. Dar ia o pauza. Du-te cu fata undeva, la rude, intr-un scurt concediu daca ai posibilitatea, da-ti spatiu si tie si lui si nu-l anunta cand te intorci. Sperie-l putin, Zici ca el nu e foarte comunicativ. Pune-ti pe hartie toate gandurile, toata analiza asta a relatiei, ce crezi ca ai gresit tu, ce simti in raport cu faptele lui, cum vezi tu lucrurile mai departe si trimite-i o scrisoare/un mail. Vezi ce reactie are, ii e dor, te cauta sau zice merci ca a scapat. Daca el mai are dorinta de a merge mai departe impreuna, s-ar putea ca la distanta fiind sa puteti comunica mult mai bine. Daca nu, macar iti mai limpezesti gandurile.
Bluel spune:
Ma gandeam eu ca esti rac, te-am mirosit , dar, lasa, ca ne intarim noi carapacele in fata vitregiilor vietii....
Off-topic:
Ilia, chiar, tu cum mai esti? in afara de terapie, apuci si tu sa traiesti?
ang3lt0uch spune:
Povestea asta a mea incepe sa aiba tente f comice.
Adica, scuzati-mi expresia sotul asta al meu ori incearca cu orice mijloace sa ma scoata din sarite si sa ma oblige sa il stresez ca sa poate da vina pe mine, ori e prea naiv si ma crede si pe mine la fel de naiva, caci altfel nu pot sa inteleg.
Unu la mana, mai dvr il sun sa il intreb un fapt divers, si imi suna ocupat vro 15 min. Cand in final ma suna back, il intreb si io ca omu, dar fara repros sau ceva "Pfoai cat poti sa vb la tel, cu cine tot vb ca era sa ma plictisesc sa tot sun" La care imi zice, pai cu mama....mai devreme. La ce naibii o fi adaugat al mai devreme .... ca sa il intreb eu, normal "Pai si acum?" la care pauzaaaaa :)) Dupa pauza un discurs lung si repezit "dar de ce ma suni sa ma intrebi cu cine vb tot timpul ce nu mai am voie nici sa vb la tel etc etc". L-am calmat si i-am zis de ce il sunam defapt.
Ok bun, dupa vro ora ma suna el. Sa ma intrebe "Auzi dar cum se numeste exact autobronzatul ala cu care te faceai tu neagra de tot asa frumos?" :)))) Cum mai sa intrebi pe nevasta-ta ce autobronzant foloseste ca sa, evident, ii recomanzi celeilalte(nu o pot numi amanta ca am certitudinea ca nu s-a produs vrun act sexual inca, iar de alte nu am certitudinea). Doar sa nu imi spuna ca il intreba vro colega de servici (ca ele habar nu au...degeaba ar lucra in farmacii unde sunt o mie de astfel de produse) sau ma-sa ca ii e rusine sa iasa la strand prea alba....
Eu renuntai sa ma stresez. Daca ma stresez si in concluzie il stresez, e ca si cum as hotari de acum sa ne despartim. Drept ptr care , ma dusai luai autobronzatul si ii spusei cum se cheama. Si atata..in afar ca ii ne-am spus "pa ne vdm mai incolo".
Poate imi explica si mie careva cum e posibil asa ceva. Mie imi vine sa rad, sincer.
szivarvany spune:
Imi spun si eu parerea: cand cineva este luat de val, nu mai judeca.
Daca tie ti se pare prostesc ce a facut, asa si este.
Bine macar ca vezi latura comica a lucrurilor.
Auto-invinovatirea nu are ce cauta in gandurile tale, atat mai vreau sa adaug
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Luna1 spune:
Sorina daca ai reusit sa te distantezi de situatie oarecum e bine...
Ma gadesc ca poate le face pe toate intentionat, nu stiu ce sa mai cred.
Pastreaza-ti calmul si luciditatea, solutia va veni in mod sigur pana la urma.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)