Inca o poveste cu barbati ce insala

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bluel, eu nu am ramas cu sechele pt. ca am avut parinti destul de maturi cat sa inteleaga si sa se inteleaga.
Aici sta rezolvarea , Angeltouch , in maturitatea voastra.
Solutia nu este sa stati impreuna ami ales ca pe el il doare undeva de inselat si i se pare normal , iar tu esti stresata si traiesti cu frica in san ca te va parasi.
Chiar asa , vrei sa te trezesti peste 10 ani de sacrificiu "pt copil" ca esti parasita de el? Sa vezi atunci ce pumni in cap iti vei da singura ca ai acceptat sa faci asa ceva si sa-ti pierzi viata aiurea.

Eu chiar sunt recunoscatoare parintilor mei ca au avut maturitatea si puterea sa se desparta si sa ramana in relatie mai mult decat buna.
Nici nu f vreau sa ma gandesc ce as fi facut daca erau impreuna si taica-miu si-o tragea cu altele in timp ce mama-mea bocea in perna. Sincer!
Nu iti va multumi fetita ta pt. nimic , tu nu vei fi multumita , sotul tau nici atat.

Atata timp cat lui i se pare ca ce a facut este un fleac nu prea vad ce viitor puteti avea. Decat ala pe care ti l-am spus , el cu altele , tu cu altii , si gandeste-te si in cazul asta ce fericita va fi fiica ta ca a crescut intr-o astfel de familie.

P.S: parintii emi si acum se suna unul pe altul si vorbesc saptamanal , mama-mea a ingrijit-o pe mama tatalui cand acesta a plecat din tara impreuna cu sotia si cu fiica ei . Sotia tatalui venea la noi in vizita, taica-miu era prezent zilnic la mine si se intelgea cu partenerul mamei , iar eu cu sora-mea ne intelegem de minune.
Deci se poate, depinde doar de voi si de cat de limpede vedeti voi situatia. Doar pt. ca nu va potriviti ca si cuplu nu inseamna ca nu puteti ramane prieteni si nu puteti sa va cresteti impreuna fiica.
Asta ca sa iti demontez scuzele alea cu ce-o fi si ce-o pati.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Nu crezi ca ar trebui sa te gandesti atat la copil cat si la tine?
Ca sotul tau in mod clar se gandeste la el in timp ce cauta "diversitatea".
Gandeste-te ca meriti fericirea pe care acest barbat nu ti-o aduce.
Gandeste-te ca meriti respectul pe care el nu ti-l ofera.
Si gandeste-te ca fiica ta merita o familie fericita, parinti care se inteleg, care sunt pe aceeasi lungime de unda si pe care sa ii poata avea drept modele de urmat in viata.
La voi ce vede? O mama care fie face pe detectivul, fie face compromisuri, fie iarta si inchide ochii, fara ca macar sa stie pentru de ce accepta astfel de situatii si un tata care inseala aiurea, de plictiseala sau ca sa vada ca inca tine.
Tu stii daca il mai iubesti sau nu?
Oare plangi din dragoste ranita sau din orgoliu calcat in picioare? Nu te desparti de el din teama de singuratate prelungita dupa despartire? Din teama ca fiicei tale ii va lipsi figura paterna? Sa stii ca nu depinde de tine daca ii va lipsi sau nu. Depinde doar de el si de ea, dar mai ales de el. Poti sa te faci tu luntre si punte ca daca el nu va mai vrea sa stea cu voi nu va mai sta si daca nu va vrea sa pastreze relatiile cu fiica voastra nu le va pastra.
Te temi ca daca pleaca, acum sau peste o luna sau peste 5 ani, ar putea pleca nu fiindca i-ai dat tu papucii ci fiindca asa a decis el (caz in care ai ramane cu orgoliul ranit)?
Daca ai avea certitudinea ca vei gasi un om bun si intelegator si iubitor si afectuos cu tine si cu fiica ta, te-ai desparti de actualul cu inima mult mai usoara?
Stii ca printul pe un cal alb poate oricand sa apara, dar e posibil sa te ocoleasca daca vede ca esti ocupata sa tot resurscitezi o relatie care, din exterior cel putin, pare de mult terminata.

Sansele ca fiicei tale sa ii fie bine cresc odata cu sansele voastre sa va fie bine. Daca voua va e mai bine separat decat impreuna si ei ii va fi bine.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns victory spune:

Relatia care nu are la baza increderea si respectul nu poate fi numita relatie indiferent de ce natura e.
Pot sa spun ca stiu prin ce treci si stiu la fel de mult cat de greu trebuie sa iti fie.Sa sti ca a plange nu inseamna slabiciune ci din contra e manifestarea a cea ce simti tu acum,si anume tradare, miciuna zeci de intrebarile pe care ti le pui si nu ai raspuns.
Am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare,am iertat si am tot iertat,discutii la infinit si nu in ultimul rand tot cea ce am considerat ca trebuie sa fac ca sa imi mentin familia,stabilitatea si un tata pt baietelul meu,dar crede-ma ca dupa 10 ani am cam obosit sa fiu singura intr-o relatie in doi.
Am avut curajul sa imi i-au viata in maini fara sa stiu consecintele,si sa sti ca nu imi pare rau nici o clipa,acum am parte de liniste si iubirea care vine dintr-un sufetel sincer si nevinovat care se numeste Stefan Alexandru si are sase anisori(fiul meu),o minune de copil care imi spune atunci cand sunt trista"mami nu fi trista ca eu sunt langa tine".El e tot ce imi doresc in viata,el este idealul meu,impreuna gatim,impreuna mergem la pizza,in parc si oriunde ar fi.Acum cand ajung acasa dupa zeci de ora de munca ma asteapta armonie si oricat de obosita as fi el reuseste sa ma faca sa zambesc si sa ne jucam sau sa facem o "plimbarica"impreuna.
Orice ce decizie ai lua toate aceste intamplari nu o sa le uiti si o sa te lovesti de ele toata viata.Binele il uita repede toata lumea dar raul persista o viata,ranile nu se vindica de tot niciodata.
Atata timp cat el nu se gandeste la tine si la micuta vroasta si isi indreapta preocuparile catre altcineva,nu inteleg de ce ai face tu>Nu tu esti cea care trebuie sa primeasca o a doua sansa ci el.
Aceasta sansa se castiga si din ce spui tu nu se prea agita sa si-o castiga.Trebuie sa inveti sa poti sune nu unei vieti de chin si sa incepi sa te gandesti la tine si la cea ce vrei tu de la viata.Nu e usor deloc dar o sa vezi ca daca gandesti un pic lucrurile la rece si le pui in balanta vei reusi.

Pupici,Anda mami lui Stefan Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Inca ceva , ca mi-am amintit dupa :
nu iti da putin de gandit teama asta a ta ca el isi va uita fiica daca va despartiti si se casatoreste cu alta?
ca mie mi-ar ridica semne mari de intrebare daca m-as gandi ca ar putea sa faca asa ceva partenerul.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu mai am ceva de zis:

daca intr-un barbat nu poti avea incredere acum, cand esti inca tanara si frumoasa, atractiva, daca accepti acum ca sotul tau sa-ti zica sincer ca dorea DOAR sex (de parca doar sex e un mizilic) cum crezi ca va fi cand vei mai imbatrani langa el?

Exista oameni frumosi la toate varstele, insa realistic, nu poti avea frumusetea unei fetiscane de 25 ani la 45 (desi poti fi o femeie frumoasa si desavarsita la 45 ani cum una de 25 nu este) iar daca sotul tau fuge acum dupa "doar sex" nu stiu cum va fi atunci.

Iar la 45 ani iti vei spune ca iti este si mai mare frica de singuratate, ca cine se mai uita la tine (asa vei gandi), ca vorbeste lumea, si vei accepta mai abitir goana sotului dupa "doar sex". Si nu-l vei intreba prea multe de teama sa nu plece ca l-ai stresat (tot tu)

Si uite asa o viata irosita, aruncand vina iresponsabilitatii noastre in spatele copiilor (am stat cu el pentru copii), copii care nu numai ca nu ne vor multumi pentru asta ci chiar ne vor intreba daca ne-au cerut-o ei.

Nu ii arunca in spate fiicei tale responsabilitatea nefericirii tale, nici nu stii cat doare si cat de vinovat te simti ca si copil cand iti spune mama (in mod egoist) ca a stat cu un barbat abuziv si a fost nefericita din cauza ta.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Nu vreau sa ii gasesc scuze, stiu ca asa pare, si as putea sa o fac si sa ma lupt cu voi pe acia asa fara sens. Nu asta fac. Vad multe intrebari, incerc sa raspund la ele.

Sibylle :"dar el te ajuta cu curatenia ??? sau are doar pretentii?" - Cand ma apuc, ma ajuta din proprie initiativa. Inainte facea el multe dar de la un mom dat a spus ca totusi asta e in mare parte treaba mea si daca nu ma intereseaza el nu mai face nimic daca nu ma agit nici eu, sa vad daca imi place asa. Nu incerc sa ii gasesc o scuza...doar relatez cum sunt lucrurile.

XIO: :"Eu iti pun o intrebare : de cate ori esti dispusa sa treci prin asa ceva?" - Retoric, nu? :)) Normal ca nu sunt dispusa... Niciodata nu mi-am dorit sa gasesc pe cineva in timp ce eram cu altcineva. E o chestie personala, nu tine neaparat de respectul ptr partener, ci tine de mine, de faptul ca m-ar omori vina, si ca pur si simplu nu as putea sta nici o secunda langa actualul cand defapt iubesc pe altul. As simti o sila care m-ar complesi pur si simplu.

daviduca - Imi pare rau ca ai avut o experienta de genul, daca asa era in cazul meu nu aveam probleme in a trece peste. Dar nu e, asta al meu s-a dus acusi la sala ca l-am batut la cap ca e deja obez, ca nu o sa pot sta langa el la mare, ca nu are 40 de ani sa zici ca e ok sa fi obez ca nu mai ai ce face. Si s-a dus intr-un final, cu toate ca se plange si acum ca numai de asta nu avea el bani. Iar haine, sincer si cu rusine o spun ca isi ia des din second hand-uri. Nu ar da bani pe ceva de firma nici cadou sa ii fac. E f econom. Atat de econom incat pe mine ma enerveaza. E adevarat ca el castiga mai putin decat mine, dar asta era de dedus din primul moment, dat fiind faptul ca eu mergeam pe la nationale la matematica in timp ce el se chinuia sa treaca clasa la un liceu f prost. Inca o data, nu incerc sa caut scuze....vad ca asta se tot intelege.

Adroix - Da, citesc ce scriu :) stiu cum suna, dar as fi ipocrita sa spun ca stresul e putin important. Pe mine stresul ma face sa fac multe ce nu mi le doresc. Cand ma streseaza ma comport f urat, plec din casa,indiferent, nu mai rasp la telefoane, nu vreau decat sa imi pun mainile la urechi si sa nu mai vad si aud nimic. Nu ma pricep cu stresul deloc.

Luna1 - Si tu la faza asta ce ai zis? - Detalii? Am intrebat care e faza cu doar sex ca eu nu am 50 de ani sa zici ca nu mai am cu ce. Insa sincer, intotdeauna am gandit ca daca cineva ma insala si o face daor cu organul, nu cu sufletul, as putea trece peste.

Luna1 - "Chiar te lasi pacalita in halul asta? Cum adica mesaje la misto? Misto fata de ce? " Exista precedent, dar nu cred ca in acest caz era vb de asta. Candva acu ceva ani, ne ocupam noi timpul liber cu un joc online , multiplayer. Si pe acolo erau diversi oameni. Printre ei, o fata vai de mama ei care tinea mortis sa se dezbrace aproape de tot pe webcam la mai toti baietii de pe server. Si nu era nici un secret, trimitea mesaje care mai de care, la care ei ii raspundeau la misto ca sa vada ce mai ii poate capul. De o mie de ori i-am raspuns eu fetei aleia. La asta se referea, stiind ca o sa ma gandesc la dya.

eumada - Am mai zis, nu pot sta langa cineva cand simt sila. Daca gasesc pe altul, nu o sa pot ramane nici o secunda, deci nu am cum sa imi fac o viata separat caci as intreupe viata asta imediat, nu as putea pur si simplu.

Bluel - Am o curiozitate personala, esti cumva rac ca zodie? - Da, sunt rac, evident. Unde altundeva sa mai intalnesti o persoana cu atata masochism incat sa reuseasca sa puna ce ii se pare ei important in fata a orice, indiferent de obstacole sau de considerente. Daca te uiti atent in primele mesaje nu am spus nimic de Adriana, dar am inceput sa discut despre asta dupa ce am vb cu tatal meu. In primele mesaje chiar am fost "acuzata" ca problema copilului este prea "de trecut peste" din partea mea. Xio a avut noroc, ce are ea se intalneste rar. La noi nu ar putea fi asa ceva. Daca pleaca, mai ales daca pleaca la altcineva, eu dupa o perioada nu o sa il mai suport, ce telefoane?

emilia.m - Fetita nu vede nimic acum, si nici nu o sa ii spun eu vrodata ca mi-am sacrificat viata pentru ea. Eu nu cred ca trebuie sa traiesti prin perspectiva copiilor. E o prea mare responsabilitate pe umerii lor, sa iti implineasca tie viata. De asta nu o mentionasem pe ea la inceput. Pe mine ma multumeste o viata de familie, nu perfecta, dar linistita, un copil nazbatios dar fericit, si satisfactiile profesionale. Inca ma bucur ca un copil de clasa I cand imi iese ceva bine si sunt laudata pentru ce am lucrat.

"Tu stii daca il mai iubesti sau nu? " _ nu stiu, acum nu mai stiu

"Oare plangi din dragoste ranita sau din orgoliu calcat in picioare? " - Origoliul e un monstru foarte puternic in mine, cu toate ca nu iti pot raspunde clar, cred ca are in rol important.

" Nu te desparti de el din teama de singuratate prelungita dupa despartire? " - E un considerent.

"Din teama ca fiicei tale ii va lipsi figura paterna? " - Dupa ce mi-a bagat tata in cap asta, da. Sunt sigura ca nu voi putea sa ii ofer un alt tata. Iar pe el nu il pot controla. Nu stiu ce va face sau cum. Acum e un tata iubitor, dar daca asta se va schimba eu nu am ce face.

"Te temi ca daca pleaca, acum sau peste o luna sau peste 5 ani, ar putea pleca nu fiindca i-ai dat tu papucii ci fiindca asa a decis el (caz in care ai ramane cu orgoliul ranit)?" - suna f imatur, dar daca ii dau eu papucii, atunci e ce vreau eu, nu? Nu am de ce ma teme. Pe cand invers, da as ramane cu orgoliul ranit. Cei cativa care au reusit sa imi raneasca orgoliul in viata asta, mi-au ajuns dusmani, nu am putut trece peste.

"Daca ai avea certitudinea ca vei gasi un om bun si intelegator si iubitor si afectuos cu tine si cu fiica ta, te-ai desparti de actualul cu inima mult mai usoara? " - Nu pot avea certitudinea. Dar probabil ca da.

victory - "m avut curajul sa imi i-au viata in maini fara sa stiu consecintele,si sa sti ca nu imi pare rau nici o clipa," - Eu nu am curajul sa ies in parc fara a face un plan exact a ceea ce voi face acolo si cat timp, deci iti dai seama:)) Iar a-mi baza viata si tot pe fata, nu este corect. Pentru ca daca ea ramane singura din viata mea ea va fi responsabila de fericirea mea, nu? Prea multa presiune asupra unui copil, mai ales ca eu ma astept ca planurile sa imi iasa intocmai, si nu ma impac bine cu dezamagirea.

XIO - "nu iti da putin de gandit teama asta a ta ca el isi va uita fiica daca va despartiti si se casatoreste cu alta?" Teama asta mi-a insuflat-o tata. Care mi-a explicat ca si tatal sau era iubitor, dar uite ca o alta a putut sa il schimbe.

Luna1 - Daca vb aici de stat pentu copil, nu stiu de ce asta inseamna ca ea va si afla asta. ce mama ii spune copilului, dupa ani, ca el i-a distus viata? Nu vad de ce ar trebui sau de ce e sigur ca ii voi spune asta copilei.

Sper ca nu vedeti din nou in tot ce am scris ca ii iau apararea. Am incercat daor sa spun cum vad eu lucrurile.

Si normal ca aveti dreptate. Logica dicteaza sa pleci mai departe. Asta a fost primul impuls. Nu am vrut sa ma bazez doar pe el pentru ca mi s-a parut lipsa de maturitate sa fac asta. Si da, probabil ar fi mai usor daca despartirea ar fi in termenii mei.

Mai sunt mult de spus. Orice femeie ranita prezinta lucrurile din perspectiva ei, si la fel fac si eu. Fie ca mi-e ranit doar orgoliul sau nu numai, deocamdata nu as putea spune sigur. Daca totul e corect sau nu, nu pot spune. Pot spune daor ce imi vine acum in minte, si toate sunt umbrite de imposibilitatea de a lua o decizie. Probabil ca daca majoritatea de aici ar sugera sa incetez cu asta si sa ii accept toate ca asa se face, atunci mi-as schimba pozitia. Asta nu dem decat ca nu sunt nici eu hotarata, si ca sunt inca imatura in gandire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nici cu unu' care te inseala si care te va insela toata viata pt. ca el crede ca dc. e barbat i se cuvine "doar sex" cand are el chef, dar nici divortata cu un copil, in Romania nu e o minunatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Si de aici dilema...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ang3lt0uch

Luna1 - Si tu la faza asta ce ai zis? - Detalii? Am intrebat care e faza cu doar sex ca eu nu am 50 de ani sa zici ca nu mai am cu ce. Insa sincer, intotdeauna am gandit ca daca cineva ma insala si o face daor cu organul, nu cu sufletul, as putea trece peste.

Hmmm, atunci ce sa zic, poate e bine sa ramaneti impreuna in continuare atat timp cat tu poti trece cu vederea sexul ocazional. Nu te judec, sa nu crezi asta. Pe de-o parte te admir. Stii de ce? Pentru ca pentru mine exact sexul ocazional m-ar macina. Sa-mi zica sotul "am facut doar sex ca si distractie" m-ar termina. Ar insemna totala lipsa de respect, respect in general fata de femeie, ar fi ca si cum ne-ar folosi ca pe... nu mai extind ca s-ar putea sa te simti jicnita. Daca insa mi-ar zice ca s-a indragostit as intelege (nu as trece peste pentru ca nu as avea cum, el ar iubi-o) insa as intelege ca m-a tradat in numele dragostei, in numele sufletului, ca in dragoste nu mai gandesti limpede si fiind indragostit a gandit cu sufletul.

Asa sunt eu insa, prefer o poezie decat o realitate murdara, prefer sa stiu ca daca sotul meu m-a inselat a facut-o pentru ca si-a gasit perechea fara de care nu poate trai, si pentru asta a meritat sa-si sacrifice familia. Dar sa aflu ca si-a sacrificat familia doar din plictiseala ca sa mai vada si sexul cu alta mi se pare murdar, corupt, derizoriu...

Citat:

Luna1 - Daca vb aici de stat pentu copil, nu stiu de ce asta inseamna ca ea va si afla asta. ce mama ii spune copilului, dupa ani, ca el i-a distus viata? Nu vad de ce ar trebui sau de ce e sigur ca ii voi spune asta copilei.

Nu va trebui sa ii spui copilului mot-a-mot ca esti nefericita, un copil stie cand mama e nefericita, simte, nu poti juca teatru o viata intreaga.

Eu cred ca nu esti pregatita inca sa pui punct. Si mai cred ca, nu esti orbita de dragoste, ci de teama, teama de a face fata singura vietii. Nu e usor, dar nici imposibil.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daviduca spune:

draga mea,din moment ce suntem mai multe si toate intelegem ca tu cauti doar scuze,probabil ca asta faci.imi pare rau,sincer sa-ti spun lucrurile astea,stiu ca adevarul doare dar cred ca tu pur si simplu nu vrei sa mergi mai departe.cineva ,nu retin cine,ti-a spus mai sus ca adriana o sa te intrebe mai tarziu"ti-am cerut eu sa ramai cu el ptr mine???nu mersi".de fapt e acelasi lucru care l-am spus si eu mamei mele.cat despre economii,putin conteaza.nu stiu cum sa te fac sa intelegi ca meriti mult mai mult decat un jmecher care te invarte cum vrea el.bn ca are bani de umblat cu masina,de platit facturi la tel(ptr sms si convorbiri cu amicele)de iesit seara de gel si multe altele.unul se intinde atat cat i este plapuma,dar daca tu continui sa i-o inadesti mereu.stii cum se zice,nu e prost cine mananca 5 paini,e prost cine i le da.scuza sinceritatea mea dar eu asa o vad.fetelor voi ce mai ziceti??eu te din toata inima,si nu uita ca de fara,orice relatie se vede in alta maniera,divers de cei care sunt implicati.

Mergi la inceput