Ce pot face?
Raspunsuri - Pagina 2
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kj74 vorbiti deja de relatii sexuale parca acel biletel inofensiv ar fi preludiul.... doamne ce le mai exagerati si de vb cu familia lui nu cred ca e cazul |
Exact asta observ si eu. Un biletel de dragoste este ceva atat de frumos si pe aici toata lumea se gandeste la sex. Spre deosebire de noi adultii copiii nu au mintea doar acolo. Si daca ar avea-o...credeti-ma...doi copii/adolescenti care se iubesc si se doresc nu pot fi opriti de nimic. Putem si este de datoria noastra sa ii ferim de consecinte nasoale informandu-i. Insa repet, de la un biletel de dragoste si pana la sex mai este.
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Vorbesti despre eventualitatea in care unui adolescent i-ar fi teama sa intretina relatii cu fetele de seama lui, dar nu l-ar speria dpdv sexual, o fetita de 10-11 ani ?!?!?! |
Exact. Pentru ca exista o mare diferenta de maturizare emotionala si sexuala intre o fata si un baiat de 16 ani (in jur de). Uneori baietii la aceasta varsta sunt mault mai interesati de a juca fotbal decat de a face sex, pe cand la fete e cu totul altceva. Si un baiat de 16 ani poate fi mult mai compatibil emotional cu o fetita de 12 decat cu una de 16. Dar iarasi, vad ca tu te gandesti numai la sex. Nu e obligatoriu ca si baiatul tot la asta se gandeste.
Si as vrea sa mai adaug ca in primul rand e urat ca mama a citit biletul. In primul rand cred ca asta a suparat-o pe fetita de au degenerat discutiile. E un sentiment nasol cand ti se incalca intimitatea. Nu va ganditi ca un copil nu are dreptul sau nu are nevoie de asa ceva.
adra_bell spune:
Nici eu nu cred ca acesti copii ar sari direct unul pe altul. Eu as intreba-o daca nu vrea sa-l invite pe baiat la voi, sa vada un film. Le faci ceva bun si ii lasi singuri in living sa vada fetita ca ai incredere.
Inainte as face ceva ce faceti voi doua de obicei, iesit la o cofetarie, la o plimbare, shopping si discuti cu ea, nu musai despre organele genitale si relatii sexuale, dar sa stie ca sunt gesturi interzise pe care nu trebuie sa le accepte.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
XIO spune:
Sincer , cred ca e cam aiurea sa discute despre organe sexuale la varsta la care din clasa 1 auzi copii injurand cu "aia a mea".
Stie ce e cu organele sexuale , ca are destul acces la orice sursa de inspiratie.
Mai important este sa inteleaga ca daca face sex nu e nici mai smechera , nici mai matura , nici mai altceva.
Mie personal nu mi se pare ca se potrivesc un baiat de clasa a 9-a cu o fata de clasa a 5-a . Da' deloc!Pana in clasa a 7-a baietii trag fetele de codite si le baga mainile pe sub fuste , din clasa a 9-a deja fac altceva.
da , baietii se maturizeaza mai tarziu , dar exista anumite diferente de ani care la o varsta sunt ok , la alta nu (evident in cazul aceleiasi pers.).
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Miriluta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Si as vrea sa mai adaug ca in primul rand e urat ca mama a citit biletul. In primul rand cred ca asta a suparat-o pe fetita de au degenerat discutiile. E un sentiment nasol cand ti se incalca intimitatea. Nu va ganditi ca un copil nu are dreptul sau nu are nevoie de asa ceva. |
Ma indoiesc sincer ca ai copii, altfel nu ai fi scris ca e un gest urat.
In locul baiatului de clasa a noua, putea fi un tip de 25 de ani care are o ''slabiciune'' pt fetite de 10-11 ani. Poate reactia mamei e ptin exagerata insa nu o condamn ca a citit biletul.
sdcristian spune:
in primul rand sa iti ceri scuze de la ea, si sa ai grija cum vorbiti. acum mai ult ca oricand vrei sa fii confidenta ei, sa aiba incredere in tine, ca daca are intrebari/temeri/nelamuriri sa ina la tine cu ele, nu la vreo colega sau la cine stie cine
sa o asiguri ca nu o judeci, ca nu o certi, ca vrei doar sa o ajuti si sa ii fie ei bine
Alizee spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Miriluta
Ma indoiesc sincer ca ai copii, altfel nu ai fi scris ca e un gest urat. In locul baiatului de clasa a noua, putea fi un tip de 25 de ani care are o ''slabiciune'' pt fetite de 10-11 ani. Poate reactia mamei e ptin exagerata insa nu o condamn ca a citit biletul. |
Asta este si parerea mea.
Nici-o mama responsabila nu afirma cu dezinvoltura ca nu-i nicio problema ca o fetita de 10-11 ani poate avea o relatie cu un adolescent de 15 ani, caruia ii este teama de sexualitatea adolescentelor de varsta lui, dar o fetita de 10-11 ani, nu il sperie deloc dpdvd sexual.
Pana si XIO, care este atat de tanara, a inteles corect situatia.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
accept92 spune:
Miriluta inainte de a fi mama am fost si eu copil, am fost si adolescenta, am iubit si la 11 ani, si la 16,..., si iubesc si acum la 30. Insa pentru fiecare varsta iubirea a imbracat formele ei.
In ceea ce priveste violarea intimitatii, este un gest urat indiferent de scopul sau. O fapta urata ramane o fapta urata chiar daca este facuta de un parinte. Nu am spus ca eu nu as face asa ceva, ideal ar fi sa am cu copiii mei o relatie de incredere astfel incat sa nu ajungem aici, dar....Nu poti avea pretentia la o discutie amicala cu cineva fata de care ai facut acest gest. Intai trebuie sa te explici pentru greseala asta. Ca ai facut-o din grija parinteasca, din curiozitate nemasurata, din neatentie...nu conteaza...esti dator sa dai explicatii inainte de a trece la ceea ce tu crezi ca ar trebui sa fie esenta dialogului.
Si am o curiozitate in legatura cu baiatul asta. E clasa a IX-a...adica a dat anul asta admiterea la liceu? Deci este un proaspat absolvent de generala de aproximativ 14 ani, cu doar 3 ani mai mare decat fetita. Hai sa nu-l comparam cu un pedofil de 25.
XIO spune:
Accept, liceul e cu totul altceva.
Ai in fata o fetita de 11 ani si un adolescent ajun la pubertate, la liceu , unde se fumeaza in toalete ca asa e cool , fetele sunt cu decolteul pana la genunchi ca asa e cool samd.
Este oarecum anormal a te uiti la un copil de 11 ani , cand ai langa tine fetele dezvoltate si gata de realtii de 14-15 ani .
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
doxinu spune:
nemosidori ai spus ca ai gasit biletul in buzunar.Nu cred ca este foarte important din moment ce nu l-a ascuns,sau poate nu s-a gandit ca o vei cauta in buzunar.
Parerea mea este ca trebuie sa fim cat putem de apropiati de copii pentru ca acestia sa se simta liberi sa vorbeasca cu noi.Daca ne repezim in ei si le aratam cine este seful,atunci vom fi ulltimi care afla ceva.
Io,una ,mi-as cere scuze,daca as reactiona ca tine,(nicodata nu se stie)si as incerca sa fiu mai relaxata in fata ei,chiar daca in sufletul meu as fi speriata.
Poate ca fetita ta este deja mare si este mai bine sa sti ce gandeste si sa o ajuti cand are nevoie,decat sa te stie ca pe cel mai mare dusman si sa se ascunda de tine.
De tine depinde ce se intampla pe viitor si tot de tine tine si relatia voastra,care o sa fie din ce in ce mai dificila odata cu varsta.
Copii nu pot avea incredere in judecata parintilor,nu la varsta la care ne dorim noi, si atunci este mai bine sa sti ce gandeste.