Ce pot face?

Ce pot face? | Autor: nemosidori

Link direct la acest mesaj

Fetitei mele in clasa 5 ,i-am gasit un bilet de la un baiat din clasa 9,pot zice de dragoste.Primul impuls ,va da-ti seama care a fost.M-am stapanit si am inceput sa discutam rational.Dezamagire totala ,in cateva minute s-a transformat discutia amicala,intr-una cum aveam cu mama mea si juram ca eu nu voi face asa.Sunt extrem de suparata.Ce ma sfatuiti?Situatia ma depaseste total.Multumesc frumos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Pai ce sa faci? sa-i fii prietena si sa te asiguri ca nu o indepartezi de tine. Baiatul de clasa a IX a probabil chiar e indragostit, e adolescent. Fetita ta intra si ea la pubertate, o sa aiba o gramada de intrebari si trebuie sa aiba curaj sa ti le puna. Nu e nimic dramatic in biletelul ala, e frumos (chiar daca e mai devreme decit te asteptai). Va trebui sa-i explici acum ce te pragateai sa-i spui pe la 16 ani (probabil :)). Adica sa-i spui cum functioneaza organele genitale, ce e cu relatiile intre o fata si un baiat si de ce fiecare lucru trebuie facut la timpul lui. Fluturasii in stomac si biletele sint ceva normal (eu am inceput prin clasa a VIIIa :)), nu te mai enerva si mai ales nu-i tine discursuri materne gen: "dragoste iti trebuie tie la virsta asta? treci si invata, vezi, d'aia ai luat 8 la mate pentru ca ai numai aiureli in cap" :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu i-as spune ca sunt de acord cu relatia lor, cu conditia sa ii cunosc, atat pe el, cat si pe parintii lui.
Diferenta de varsta, pe mine m-a alarmat; intr-un fel simti la 11 ani, in alt fel, la 15 ani.
Da-i voie sa fie prietena cu acest baiat, dar ia legatura si cu
parintii lui.

Edit : La aceasta varsta, mai important este sa-i explici consecintele unei relatii sexuale, decat cum functioneaza organele sexuale. La 11 ani, preocuparile ei nu trebuie sa fie : " oare m-as simti bine daca as avea raporturi intime cu baiatul care imi place ? ", ci, mai degraba : " mai bine astept pana voi fi suficient de matura, sa nu raman insarcinata sau sa iau o boala venerica. "

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Pentru mine nu ar intra in discutie asa ceva, la 11-12 ani fata e un copil, la 15-16 ani baiatul e adolescent. Preocuparea lui principala este cel mai probabil sexul iar fata e mult prea mica sa poata negocia o relatie de la egal la egal cu el. Proabil motivul pentru care a fost targetata este tocmai varsta mica si faptul ca poate fi o 'victima' usoara. Eu as lua legatura cu baiatul si parintii lui si le-as pune in vedere ca nu sunt de acord cu nici un fel de relatie, indiferent de cat de nevinovata este. Cred ca la varsta fetei poti fi ferma in problema asta fara nici o discutie. Nu zic sa tipi si sa te apuci sa jignesti sau sa te porti urat. Este extrem de important la varsta asta sa aiba fata incredere in tine, sa simta ca poate sa vina sa-ti ceara ajutorul sau parerea.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Bird, daca mama devine inamicul public nr 1, fata s-ar putea intalni pe ascuns cu baiatul. Este mai bine ca mama sa fie apropiata de fiica, sa nu ii interzica fatis, ca nu este de acord, dar sa supravegeze ceea ce se intampla intre ei si, foarte important, sa ia legatura cu parintii baiatului.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sa ai o discutie cu ea asa cum ai intentionat (inainte sa degenereze).
Cand eram si eu in primara facam liste cu baietii care imi placeau si scriam acolo calitati si defecte , ca sa vad pe cine aleg.
Evident imi placea de unul , dar n-am facut nimic , stiu doar ca la zilele de nastere cand mergeam jucam sticluta si ne pupam pe gura (ca pe obraz , nu sarut sau altceva).
fa si tu ceva dragut din toata situatia , spunandu-i in acelasi timp ca baiatul e cam mare (hai sa fim seriosi , e la liceu).
La inceputul relatiei cu prietenul meu eu eram clasa a 8-a si el a 12-a. Nu vrei sa stii ce mistouri erau din partea colegilor lui.

Asa ca pe langa relatia ta cu ea , care trebuie sa fie una de prietenie, mai exista si colegii si prietenii lui , deci 2 bete in roate.
Oricum , pastreaza-ti calmul si foloseste argumente logice , sunt sigura ca te va asculta.
Ca si Bird , si mie mi se pare cam mare diferenta dintre cei 2.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Eu as lua legatura cu baiatul si parintii lui si le-as pune in vedere ca nu sunt de acord cu nici un fel de relatie, indiferent de cat de nevinovata este.

Si parintii baiatului au propus o relatie mamei fetitei?
Ce familie de perversi...

Lasand gluma la o parte, lasati copiii sa se iubeasca. Eu as avea incredere in fetita, ba chiar si in baiat. Si baietii sunt speriati de prima experienta sexuala sa stiti, ba chiar mult mai speriati ca fetele. Probabil fetele de varsta lui il sperie din punctul asta de vedere.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Lasand gluma la o parte, lasati copiii sa se iubeasca. Eu as avea incredere in fetita, ba chiar si in baiat. Si baietii sunt speriati de prima experienta sexuala sa stiti, ba chiar mult mai speriati ca fetele. Probabil fetele de varsta lui il sperie din punctul asta de vedere.

Vorbesti despre eventualitatea in care unui adolescent i-ar fi teama sa intretina relatii cu fetele de seama lui, dar nu l-ar speria dpdv sexual, o fetita de 10-11 ani ?!?!?!

Revin cu o precizare : tinand cont de stilul tau de a fi contra opiniei celorlalti, chiar daca ceilalti aduc argumente solide in sprijinul acelor afirmatii, trag concluzia ca ai scris asemenea fraze tolerante, doar pt a starni discutii aprinse.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta
Bird, daca mama devine inamicul public nr 1, fata s-ar putea intalni pe ascuns cu baiatul. Este mai bine ca mama sa fie apropiata de fiica, sa nu ii interzica fatis, ca nu este de acord, dar sa supravegeze ceea ce se intampla intre ei si, foarte important, sa ia legatura cu parintii baiatului.

De ce sa devina mama inamicul? Eu am relatii foarte bune cu copiii mei, fiica mea de 15 ani imi este foarte apropiata, vorbim mult despre baieti si viata in general, si am construit o relatie de incredere cu ea. Cu siguranta ca la 11-12 ani au fost lucruri pe care i le-am interzis si ea a acceptat pentru ca a avut incredere in judecata mea si in faptul ca am actionat intotdeauna spre binele ei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

vorbiti deja de relatii sexuale parca acel biletel inofensiv ar fi preludiul.... doamne ce le mai exagerati
si de vb cu familia lui nu cred ca e cazul
incearca sa ti tratezi copilul ca pe egalul tau recunoste si tu ca ai intrecut masura degenerand discutia
cere ti iertare ( ca nu i o rusine) si reluati o calm si prieteneste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Cere-ti in primul rand scuze pt iesirea necontrolata de nervi.
Si incearca sa vorbesti cu ea si sa-i reamintesti ca este normala si intreab-o despre ceea ce simte.
Evident ca nu e usor pentru niciuna dintre voi, insa trebuie sa transformi discutile astfel incat sa nu devina stanjenitor, eventual iesind la o cafenea - se poate bea cicocolata calda, sau cocotate pe canapea, rontaind ceva, ca intre fete sau jucati jocul "soptitului" astfel evitati stanjeneala.
Cred si eu ca ai avut un soc, cred ca tuturor li se intampla la un moment dat
Insa trebuie sa ne amintim ca sunt etape normale in dezvoltarea copiilor/adolescentilor.

Si mi-am mai amintit ceva, tot citit pe DC: un jurnal comun, unde sa va puteti scrie gandurile una alteia, cateodata e mai usor sa scrii decat sa vorbesti direct

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput