"Puiuti de Randunici 2008!! (426)"

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Alice, este primul caz de personaj spargator de seminte! Cu personajele care sparg seminte, indiferent de studii, am si eu amintiri... Si copiii da, sunt absolut deliciosi cand incep cu perlutele! Noi mai avem, insa Stefan ne delecteaza cu de-ale lui foarte des. Lui ii place sa foloseasca expresii din povesti! Avem vreo 100 si le ascultam pe masina.

Nicol, sanatate, sa treaca repede si spor la bagajeli!

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

La multi ani David!
La multi ani sora de Nicoleta!

Zoze condoleante!

Alice ce de perlute are Thea! super! in ce oras sunteti voi? imi place asa mult sa citesc impresiile tale!
Ariel succes in planuri! e greu si sa plece unul inainte si sa plecati toti odata, dar daca v-ati hotarat trebuie facut pasul.. dar daca nu ai pe nimeni acolo sa te ajute macar sa va gasiti chirie, chiar ca nu poti pleca cu copii dupa tine, mai ales ca Spania e aproape.. dar uite cum zice si Alice intra la Diaspora pt mai multe info.. nu stiu ce sa mai spun, ca la noi a fost cam alta situatie..

Mica dansatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciana.t spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000
daciana, multmesc de info. ai tai unde sunt?

sunt intr-un satuc(vorba vine, e un mic orasel in toata regula) din prejurul Valenciei, Alginet
Citat:
stau cu chirie? cat dau?

stau cu chirie platesc in jur de 350 euro cu tot cu utilitati, stau intr-o casa, asa e fain insa casa nu a mai fost renovata de mult timp si nu are decat 2 camere locuibile.
Citat:
eu tind spre valencia,
Valencia e frumoasa, insa si scumpa, mai bine incerci un oras/satuc din prejur in ideea de a gasii o chirie mai ieftina in plus la ei legaturile(metrouri, trenuri, legatura cu autostrazi, autobuze-dar mai mult pe distante mai mari, nu ca la noi "rate") cu orasul sunt destul de bune. adica de la maica-mea din sat am metrou(intial e tren dupa care la intrarea in valencia intra pe dedesupt) cam la 15-20 min in orele de varf. daca ai masina e si ma si, intri pe autostrata si in 20-30 minute intri in valencia.

Citat:
dar....uffff, nu stiu, mi se pare ata de greu sa fac pasul asta . cum e cu NIE? in cat timp se acorda de la inaintarea cererii?

normal ca e greu, nu ai pe nimeni pe acolo? sa te ajute cu informatii concrete. NIE se obtine cam in 30-45 de zile de la depunerea dosarului. ai mei au rezidenta si drept de munca eu am avut drept de rezidenta si studii(am facut un curs post universitar de 6 luni si am avut drept de resedinta) odata parca la 1-2 ani se reinnoieste.

Citat:
daca fac cerere de "self employer" cat ar dura pana s-ar finaliza procesul?

aici nu te pot ajuta, ar trebui sa mergi sa vorbesti cu un avocat de acolo direct pentru a-ti spune ce acte ai nevoie, ce capital, si in cat timp ai putea obtine totul.
Citat:
ai idee sau poti afla cum e cu scoala acolo? alex incepe clas 1 aici....acolo cum as proceda cu ea?

pentru scoala nu trebuie sa iti faci griji, la ei se accepta destul de usor copii la scoala. sunt 3 feluri de scoli: in totalitate sustinute de sata, adica gratis; semiplatita de stat, adica mai dai si tu niste bani; si particulara, unde platesti tu totul;
singura regula pentru a ti-o incadra cat mai repede ar fi sa cunoasca castellana(spaniola) la un nivel de intelegere ok. pentru a intelege ce i se preda si ce i se cere.
Citat:
si ultima intrebare: tu ce mai cauti aici, daca ai rude in spania????

as pleca si maine, insa cu contract de munca, am vazut ce inseamna sa nu pleci cu un contract totul decurge foarte incet si ai mult de furca pentru a-ti gasi ceva de munca. am o prietena care a reusit, este in barcelona, insa...cu multa munca, cu un curs facut colo cu un job de 12 ore pe zi platite doar 6...si tot asa...

Citat:
mi-am dat seama ca Alex e trecuta pe pasaportul meu. valabilitatea este pana in iunie 2011. e vreo problema si trebuie musai facut pasaport pt ea? sau putem merge asa? anul trecut, in sept., nu am avut probleme...
plssss, help!!!!

sin cate stiu, mi-a plecat de curand o pritena in concediu in afara tarii a trebuit sa faca pasaport separat pentru fiecare copil...asa ca fuga repede si vezi cum faci altul.

"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.

Claudia si mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Offf, Nicol si voi cu amigdalita... Sanatate multa si sa se faca bine pana la mare.
Si uite asa mi se intareste mie inca o data ideea ca un copil se imbolnaveste si daca NU MERGE la gradinita (ca tot m-a luat si medica de familie la rost - de parca ar fi treaba ei ce fac eu - ca ce caut sa duc copilul la gradinita, ce, eu nu vad ca se imbolnaveste?... mdeah... fiecare e as la dat sfaturi...

Si, ca tot i-am povestit Simonei, iata niste poze cu ultima traznaie a Zanei... Ia ghiciti ce e aia rosie (nu este ruj!)
Si lectia de totoa de astazi.

Mami si Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Alice ma bucur foarte mult ca va acomodati frumos!

Mami si Sanziana

Mergi la inceput

alice a ai pus mana pe rana...a mancat un pic de supa cu galusti de gaina de tara...insa cu foarte mare scandal...i-am dat biotics si un sfert de furazolidon insa nu as duce-o maine la gradi ca vreau sa merg cu ea la dr...burtica s-a umflat la loc, iar a inceput sa se planga de durere si ar bea numai apa

pe partea cealalta trebuie sa merg la somaj sa vad daca imi pot depune dosarul(inca nu a cartea de munca, ITM-ului din Bucuresti ii i-a o luna intreaga sa proceseze o inchidere de carte de munca , si nici in 30iuni nu stiu daca o am, adica ultima zi de depunere) ca daca nu pot imi platesc contributiile din buzunar pe luna asta si tot ce ma rog este sa fie ok sa pot beneficia de indemnizatia de crestere copil.

"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner

Mergi la inceput

kya nu mi-am dat seama ce e ala rosu...pentru ca minunea ta, Sanzina m-a fermecat de tot

Mergi la inceput

Mai, voi mai tineti minte cum era reteta aia pe care o gasisem eu cu supa crema de usturoi? Nu o mai gasesc pe nicaieri. A notat-o cineva?

Mor de pofta

Mami si Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Kya, ce era asa rosu? Carioca?

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Claudia, Nico Fug la baita, si cand ma intorc "dezleg misterul"

Mami si Sanziana

Mergi la inceput