Somn lung la amiaza - e OK?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

OK!
Nu mai am nici un comentariu de facut legat de problema cu "caca" "cah" etc...pt ca putem continua "contradictiile" la nesfarsit si chiar nu are sens avand in vedere subiectul initial

Fiecare copil e altfel decat celalalt si fiecare mama face ce crede ea mai "util" pt copilul sau intr-o situatie sau alta ca doar ea isi cunoaste cel mai bine puiul.
Piciul meu a avut perioada lui de NU la mancare, dar din fericire pt noi a trecut acea perioada (cu greu si mari eforturi, dar a trecut) si acum chiar mananca bine si nu avem probleme numai foarte rar si nici atunci nu sunt de speriat!

Eu am intrat la acest topic pt a-mi spune parerea legat de "copilul trebuie sa manance cat zice mami, tati, buni, etc" si nu cat vrea el, desi subiectul principal era somnul de pranz prea lung...
Deci, prin urmare, nu mai comentez altceva legat de mancare si asteptam vesti de la Selene_Bunny sa vedem cum a evoluat micuta Daria si cum sta cu somnul.
O zi frumoasa tuturor! si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Nu s-a schimbat mai nimic, ieri si azi a dormit cam 5 ore 1/2 (nu in total, ci pe zi). Sa zicem ca e explicabil, ieri am trezit-o eu mai devreme, ca sa-i recoltez urina pentru urocultura, a durat o ora pana sa faca pipi ala, prima punguta pediatrica si-a smuls-o si ii era ranita pielicica, of, a doua a suportat-o cu plansete, dar am reusit. Azi s-a trezit ea la 06.45, si azi-noapte n-a dormit prea bine - asta e exceptie la noi, sa nu doarma bine noaptea, prin urmare, a recuperat la pranz, si eu la fel, ca dormeam pe mine.

Cu mancatul, la fel, NU si NU, maine mergem la analize de sange, plus kk.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Rezultatele nu sunt grozave, anemie si lipsa de proteine.

Ieri si azi iar n-a mancat.

Trebuie supliment de fier.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

off, selene, exact ce banuiam...

uite, repet inca o data ca respect decizia voastra de a nu consuma carne.

insa, in lumina rezultatelor de la analize, te rog eu mult discuta si cu partenerul tau si faceti un compromis de dragul sanatatii micutei voastre, incercati sa-i introduceti carnita in alimentatie, pentru ca de acolo isi poate lua necesarul de fier si proteine.

sa-ti dau un exemplu : cumnata mea si sotul ei sunt foarte bisericosi, merg la biserica impreuna cu fetitele, respecta posturile si sarbatorile, etc.

fetitele au 11, respectiv 3 ani, insa niciodata nu au fost private de carne, lactate, oua in perioada in care parintii lor au tinut cu sfintenie posturile.

si fetita ta o sa aiba timp,cand va fi mare, sa ia singura decizia de a renunta la carne. deocamdata puneti in balanta ce este mai important in acest moment : sanatatea si dezvoltarea ei (fizica si psihica) sau optiunea voastra, ca familie, de a nu consuma carne ?

oricum ati proceda, neaparat mergeti si la un nutritionist, pentru a va elabora un plan de alimentatie potrivit micutei voastre, astfel incat sa rezolvati carentele de fier si proteine.

atentie la administrarea suplimentelor de fier, fecalele se coloreaza in negru, apare constipatia, sa nu te ingrijorezi daca se intampla asa

editez, ca sa adaug ceva : pediatra mea mi-a recomandat un supliment foarte bun pentru copii : colostru cu probiotice, cred ca este de la child life, costa 140 ron in marile farmacii, dar se pare ca are o multitudine de efecte benefice, printre care cresterea poftei de mancare, dezvoltarea celulelor nervoase, armonizarea functiilor organismului, cresterea imunitatii. eu nu l-am cumparat inca pentru ca fetita mea e ok, nu am probleme cu ea. insa nu ar fi rau sa intrebi pediatrul despre acest supliment .

uite descrierea produsului :

"Colostrul, considerat un "miracol al naturii", este laptele matern din primele 48 de ore dupa nastere. Colostrul contine: imunoglobulinele IgA, IgD, IgE, IgG si IgM, lactoferina, factori de crestere, angiogenin, PRP (polipeptida bogata din proteine), lactalbumine, vitaminele A si E, sulf organic, citokine, acid orotic, oligozaharide si glicoconjugate, lizozomi, glicoproteine, care îi confera capacitati curative enorme. Probioticele ("pentru viata") sunt microorganisme vii nepatogene, cu efecte extrem de benefice asupra sanatatii; actioneaza în cavitatea bucala, tubul digestiv, caile respiratorii si în sistemul uro-genital. FOS sunt prebiotice - fibre solubile care sustin actiunea probioticelor.

- dezvolta si protejeaza flora intestinala benefica a bebelusilor si copiilor, reface mucoasa intestinala, reduce balonarile, indigestiile, flatulenta, constipatia, colicile, stimuleaza sinteza proteinelor, a vitaminelor din complexul B, a zincului, calciului, manganului si a fosforului, regleaza echilibrul acidobazic
- reduce efectele negative ale consumului de antibiotice si de corticosteroizi
- protejeaza copilul împotriva infectiilor prin actiune puternica antivirala, antibacteriana, antimicotica, antiparazitara (gripa, meningita, encefalita, conjunctivita, infectii herpetice, zosteriene, mononucleoza, hepatita B, C, pneumonie, viroze respiratorii, tuberculoza, otita, oreion, candidoza, clamidioza, infectii urinare, rujeola, varicela, giardioza, oxiuraza, ascaridioza, echinococoza, chistul hidatic, teniaza, toxoplasmoza, toxocaroza, trichineloza, onicomicoza, infectii dentare, chirurgicale, ORL, infectii asociate în SIDA, etc.); reduce simptomele si previne reaparitia infectiilor
- reduce consecintele sindromului de intestin permeabil (boli autoimune, tulburari de concentrare si de
coordonare, autism, hiperactivitate si deficit de atentie, malabsorbtie, diaree si/sau constipatie,
convulsii, etc.)
- asigura dezvoltarea optima a sistemului cardiovascular, nervos central, muscular, osteo-articular, a vederii, îmbunatateste memoria, capacitatea de concentrare si inteligenta copilului
- grabeste vindecarea ranilor, a arsurilor si a fracturilor
- imunomodulator
- regleaza nivelul glicemiei (important pentru copiii ale caror mame au dezvoltat diabet în timpul sarcinii)
- antialergic"

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Buna! Permiteti va rog sa-mi dau si eu cu parerea, nu-s mare exeperta in alimentatie ci-s doar o mama si asa cum suntem cu toatele ne-am interesat si am citit mult atunci cand ne-am hotarat sa dam ceva nou in alimentatia copilului. Anemia care o are Daria nu este numai din cauza ca mama ei nu-i da carne...sa fim serioase. In zilele noastre cat de naturala credeti ca este "minunata" carne???Cat fe credeti ca poate furniza bucatica aia mica de carne ce ar trebuii copilul sa o manance. Copilul meu e unul problema la capitolul mancare dar Fe a primit de la 3 luni preventiv caci eu am avut anemie de cand ma stiu cu toate suplimentele luate si toata carnea mancata.Acum ii dau de 3ori/saptamana piept de pui (crescut la tara fara hormoni...mai anemic puiul asta), peste si oua ...asta in cazul in care binevoieste sa manance si cu supliment de Fe Hausmann si vit. c si tot are o mica anemie. Ce mai pot face eu ca acest copil sa nu mai aibe anemie???sa-i injectez Fe???Daca Selene a hotarat ca nu-i da carnita Dariei e decizia ei si eu cred ca sunt multe alte optiuni alimentare care pot inlocuii carnea. Intrebarea mea e: Ce deosebire e intre copilul meu care primeste carnita si cel care nu primeste carnita ca anemie tot au???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

mariana-alex, anemia poate sa nu fie provocata de deficitul de fier.
iar suplimentele de fier sunt metabolizate greu si in proportie ff mica de catre organism. poate exista o deficienta de metabolizare si in acest caz aportul natural - in alimentatie - este primordial.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

off-topic : mariana, investigatii mai amanuntite, pentru talasemie de exemplu, ti-ai facut vreodata ? anemia pe care stii ca o ai este feripriva sau de alta natura ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

cand ma refer la o usoara anemie este CHIAR O USOARA ANEMIE...adica la limita minima si nu la valori f mari ..atat in cazul meu cat si al fetitei....si nici un dr. care mi-a vazut analizele pe timpul sarcinii...si am facut destule atat in Gl cat si in Buc. nu s-au aratat ingrijorati de valorile acestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

mariana_alex, in cazul in care nu ai observat Selene a mentionat ca la analize a iestit clar lipsa de proteine...pe langa anemie
Proteinele animale se asimileaza din carne, cele vegetale din cereale, faina, malai etc...
Se stie si cel putin exista studii in acest sens ca proteinele ajuta ff mult la dezvoltarea masei musculare corporale si la imbunatatirea functiilor creierului, mai ales la copii cand creierul este in dezvoltare.DECI bucatica aia de carnita, ousor, peste si ce mai dam noi copilului este extrem de benefica pentru ei la aceasta varsta...la varsta ta poate nu mai este beneifa dar aici vorbim de copii in plin proces de crestere si dezvoltare si nu de adulti.
Nu incerc sa spun nimanui ce sa faca sau ce sa dea copilului de mancare insa daca coplului meu i-ar iesi la analiza lipsa de proteine as face totul ca sa remediez solutia...suplimentul de fier nu face decat sa trateze anemia...dar Selene_bunny cu lipsa se proteine ce vei face??? o lasi asa cu lipsuri si carente in alimentatie si organism ???

Mergi la inceput

am observat si lipsa de proteine(recunosc ca fetita mea sta bine la proteine) dar ceea ce am incercat si altdata sa subliniez e faptul ca Selene si-a exprimat optiunea si criticile noastre nu o vor face sa-si schimbe optiunile asa ca indemnul meu e tinand cont de alegerea ei sa facem ceva, sa dam sfaturi care sa o ajute si sa nu o "certam" dc nu da carne ..Mai mult cred ca o ajuta sfaturile experientele prin care am trecut noi, ceilalti, decat dc nu da carne copilului.

Mergi la inceput