Somn lung la amiaza - e OK?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Citat:

Este in grafice, insa a slabit cam 300 de grame. Daca acum mai bine de o luna avea 11 kg 100 grame, acum are 10 kg 800 grame.

Pai sta excelent. Fii-mea are 2,5 ani si are 11 kile.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Dragos face la sfarsitul lunii 1 an si 5 luni si abia a trecut peste pragul de 9 kg (nascut la termen cu 3100 gr). Va rog sa nu-mi spuneti ca nu-i ok, caci am facut psihoza legat de greutatea lui. Analize in regula, mereu a crescut sub greutatea normala, dar si noi suntem "mici" (eu: 160 cm inaltime, 46 kg; sot: 170 cm inaltime, 70 kg greutate). Nu vorbeste (spune doar "ma-ma", "ta-ta" si restul in bebeluseasca lui), a mers de la 10 luni, stie sa ne duca unde vrea el, sa ne ia de mana daca nu poate sa ajunga la un anumit lucru. Sa aiba Dragos 10 kg 700??? As crede ca visez extrem de frumos!

Noi abia acum incepem sa-i oferim si din mancarea noastra, cateodata vrea (cartof copt, omleta, chiftele din cartofi), cateodata nu (nu-i place sa se murdareasca, prin urmare refuza cu indarjire paine unsa cu "ceva", legume cu sos, supa/ciorba).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Dragos face la sfarsitul lunii 1 an si 5 luni si abia a trecut peste pragul de 9 kg (nascut la termen cu 3100 gr). Va rog sa nu-mi spuneti ca nu-i ok, caci am facut psihoza legat de greutatea lui. Analize in regula, mereu a crescut sub greutatea normala, dar si noi suntem "mici" (eu: 160 cm inaltime, 46 kg; sot: 170 cm inaltime, 70 kg greutate). Nu vorbeste (spune doar "ma-ma", "ta-ta" si restul in bebeluseasca lui), a mers de la 10 luni, stie sa ne duca unde vrea el, sa ne ia de mana daca nu poate sa ajunga la un anumit lucru. Sa aiba Dragos 10 kg 700??? As crede ca visez extrem de frumos!

Noi abia acum incepem sa-i oferim si din mancarea noastra, cateodata vrea (cartof copt, omleta, chiftele din cartofi), cateodata nu (nu-i place sa se murdareasca, prin urmare refuza cu indarjire paine unsa cu "ceva", legume cu sos, supa/ciorba).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

stai linistita in privinta greutatii!
noi avem 1 an si 8 luni si 10,7 kg..deci...suntem si noi manechini
Dar nu ne stresam...avem toata viata inainte sa mancam
Mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam!
Asta e valabil si la bebeii nostri
Lasati copiii sa decida ei cat si cum vor sa manance. Au si ei personalitatea lor, sunt si ei niste mici oameni.
blackgirl0- nici la al meu nu-i place sa se murdareasca si stam cu pachetul de servetele umede langa masa cand mancam. Ba am facut asta sa fie de mare ajutor la ora mesei. Ii dai un servetel umed in mana, murdaresc eu masa si ii spun sa curete ca-i "caca" si se pune juniorul pe treaba si eu intre timp ii dau papica. Asta cand e mai mofturos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui dennissa
Ba am facut asta sa fie de mare ajutor la ora mesei. Ii dai un servetel umed in mana, murdaresc eu masa si ii spun sa curete ca-i "caca" si se pune juniorul pe treaba si eu intre timp ii dau papica. Asta cand e mai mofturos

Off-topic: pai daca tu singura ii spui ca mancarea aia cu care murdaresti masa e caca, de ce ai pretentia sa si manance copilul caca? Pe mine asa ma zgarie la urechi cand aud ca-i caca mancarea ... poate am doar eu problema asta, nu stiu, insa sunt de parere sa se numeasca lucrurile asa cum sunt, chiar daca e vorba sa ii explici unui copil. De ce nu ii spui de ex. ca e mizerie, ca s-a murdarit masa, da' nu caca. Fara suparare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

Citat:
citat din mesajul lui dennissa
Ba am facut asta sa fie de mare ajutor la ora mesei. Ii dai un servetel umed in mana, murdaresc eu masa si ii spun sa curete ca-i "caca" si se pune juniorul pe treaba si eu intre timp ii dau papica. Asta cand e mai mofturos

Off-topic: pai daca tu singura ii spui ca mancarea aia cu care murdaresti masa e caca, de ce ai pretentia sa si manance copilul caca? Pe mine asa ma zgarie la urechi cand aud ca-i caca mancarea ... poate am doar eu problema asta, nu stiu, insa sunt de parere sa se numeasca lucrurile asa cum sunt, chiar daca e vorba sa ii explici unui copil. De ce nu ii spui de ex. ca e mizerie, ca s-a murdarit masa, da' nu caca. Fara suparare .

FARA SUPARARE iti spun si eu
Copilul meu intelege perfect diferenta dintre caca in adevaratul sens al cuvantului si "caca" la figurat
Intelege perfect si daca-i spun ca-i mizerie si daca-i spun ca-i "caca" asa ca pot sa-i spun cum vreau ca tot acelasi lucru il intelege!
Este un termen folosit la copii...
Si te rog sa ma crezi ca ai inteles complet gresit ce am vrut eu sa spun: nu-i spun ca-i "caca" mancarea, ii spun ca e "caca" locul care l-am murdarit eu. Putema foarte bine sa-l murdaresc cu budinca de ciococlata sau cu dulceata (sa fie diferit de ce papa el) doar ca sa fac mizerie si sa curete el..asta era ideea!!
Dar...ce sens isi au explicatiile astea? (nici nu stiu de ce ti le dau...) cand ideea este cu totul alta
Acum tu incerci sa ma faci sa ma simt prost ca-i spun copilului ca mancarea-i caca. Stai relax, ca stie el foarte bine ce e caca si ce nu, am avut grija sa-l invat treburile astea si nici intr-un caz n-a spus vreodata la mancarea din farfurie ca e caca. Vrea sa manance, foate bine daca nu vrea, spune NU si atat. Dar spune NU pt ca nu-i place...nu din alte motive

So...ideea: ai inteles COMPLET GRESIT postarea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Sigur ca-s relaxata .. mi-am spus doar parerea vis-a-vis de ceea ce ai scris pe un forum public. Si ma bucur ca piciul tau deja intelege sinonimele si face diferentele intre diversele sensuri ale unui cuvant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Dennissa, nu te supara, te rog eu! Te stiu de la alte subiecte, noi am mai discutat in legatura cu meniul si alimentatia copiilor si pot sa inteleg ca e un subiect delicat.
La fel iti spun sincer ca si pe abramburika o stiu de la alte subiecte si intentiile ei au fost bune, sunt convinsa
Ideea e ca vorbim de un aspect psihologic al problemei. Stiu ca multor copii li se spune ca anumite chestii sunt "cah, caca" - e o exprimare foarte comuna si pe care nici n-o constientizam...Insa si eu cred cu fermitate ca e o abordare gresita. Tu nu-i spui ca mancarea e caca, ci ca murdaria facuta cu mancare e caca...in opinia mea, desi nu e acelasi lucru, nici bine nu e...Nu stiu cum sa explic...exista riscul ca cel mic sa nu faca diferenta intre ce e pe masa si ce are el in farfurie. Chiar daca nu e poate acelasi fel de mancare...N-ai cum sa stii ca pe viitor nu va asocia "mizeria","caca" de pe masa cu mancarea in general...La urma urmei se stie ca sunt inclusiv copii care refuza sa se alimenteze ca sa nu se murdareasca...e o chestie psihologica...
N-am competente in domeniu, dar spun si eu din ce am mai citit, din ce mi-au mai spus dr-ii. Recomandarea pe care am primit-o eu cel mai des e sa evit absolut orice posibila asociere a alimentatieu cu atitudini/cuvinte/comportamente care au conotatii negative. Uneori nici macar nu constientizam astfel de lucruri pentru ca sunt pur si simplu automatisme; dara sta nu inseamna ca sunt justificate sau corecte.
Sigur, alegerea e a voastra, mai ales ca noi nu putem avea toate datele problemei, dar personal mi se pare o abordare riscanta; personal n-as folosi-o pentru copilul meu, asta vreau sa spun...Sunt convinsa ca si abramburika a vrut sa spuna cam acelasi lucru, dar in mai putine cuvinte...
PS. nu scriu ca sa iau apararea nimanui, ca n-am de ce; intamplator empatizez cu tine pentru ca amandoua ne luptam cu aceeasi problema a alimentatiei la copii si intamplator am o opinie vizavi de acest subiect...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

SELENE, nu ne-am mai pus la curent cu evolutia fetitei, si-a revenit la programul normal de 4h? Observ ca s-a abatut mult de la subiect si cred ca meritam si noi sa ne oferi noi informatii despre printesica ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Selene, scuze de off-topic. Dar on-topic iti pot spune ca de 2 saptamani in weekend fetita mea si-a marit portia de somn. Inainte dormea cam 1-2 maxim; acum mi-a dormit sambata aproape 4 ore!! In conditiile in care e sanatoasa si nu s-a schimbat nimic in programul ei. Deocamdata nu s-a repetat, dar uite ca se intampla si la altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcmkarmi spune:

Pentru Mariana (mariana_alex), poti te rog sa imi trimit si mie carticica de retele la dcmakrmi@yahoo.com

Si noi avem mari probleme cu mancanacrea, si pe langa sta nu prea avem nici timp, de asta tot caut ceva usor, sanatos si rapid de preparat.

Mergi la inceput