Somn lung la amiaza - e OK?
Raspunsuri - Pagina 10
blackgirl0 spune:
Eu tot intr-un astfel de moment de greva foamei a copilului am ajuns sa-i dau mancare cu diverse lucruri distragandu-i atentia: jucarele, magnetii de pe frigider, reclame, mai nou bebeTV (un super post pt bebelusi), la jucarii, cu mobilul lui de jucarie in mana. Si numai sta in scaunelul de masa de la 10 luni. I-am luat un scaunel de copii pe care se urca de multe ori in picioare, se mai da si cu tricicleta in casa, se joaca la clipsurile de rufe, scoate si baga tot felul de obiecte in sertarele comodei TV (complet goala din cauza de... Dragos). Si m-am obisnuit asa. Bineinteles ca mocheta o spalam complet la 2-3 saptamani (avem aspirator cu apa), la cateva zile stergem jucariile de urme de mancare (cum mai stranuta)
corinadana spune:
Selene eu te te inteleg mai mult decat crezi cu mancatul.. Cu Raluca am fost in aceeasi oala, mi se facea rau cand venea vremea sa pape; ca urmare are acum sechele de la un inceput de rahitism. Dar, eu atunci, poate un pic cam tarziu, am mers la doctor si i am zis ptr ca ma disperase. A avut paraziti, asta a fost cauza lipsei complete de pofta de mancare, a primit tratament si apoi tin minte ca a primit ceva fier si dupa asta si a mai revenit cu papa. Nu grozav dar parca nu mai era asa rau...Tu i ai facut copro?
Cu bebe am mare noroc, papa! iti ziceam de avocado pe care eu i l dau in multe combinatii si care contine grasimi bune, este un aliment minunat.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
blackgirl0 spune:
Noi ii dam lui Dragos vitamine (deja al 4 flacon), are dublul de necesar la fier, primeste si Sanzyme. Parca-parca mananca mai repede (in timp), caci cantitatile sunt aceleasi (3 castronele pline de mancare pe zi: dimineata fructe cu branza si biscuiti, la pranz legume/cartofi cu carne/oua, seara 250-300 gr de iaurt cu cereale).
corinadana spune:
La indicatia doctorului vitamine? mare grija cu ele ca odata i l vezi dolofan...
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Noi ii dam lui Dragos vitamine (deja al 4 flacon), are dublul de necesar la fier, primeste si Sanzyme. Parca-parca mananca mai repede (in timp), caci cantitatile sunt aceleasi (3 castronele pline de mancare pe zi: dimineata fructe cu branza si biscuiti, la pranz legume/cartofi cu carne/oua, seara 250-300 gr de iaurt cu cereale). Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Bey, nu ma mai stresati cu de-astea...
Copro facut in februarie sau martie, nu mai stiu cand.
O sa-l repet saptamana ce vine.
blackgirl, aia cu barbatul ideal chiar nu era necesara. Eu, de cand am facut prima oara schimb de poze cu el, ca ne-am cunoscut pe Net, am zis "cu barbatul asta vreau sa am un copil". Asa ca, impresia pe care ti-am lasat-o e complet pe langa. Din contra, cred ca altul m-ar fi dat afara din casa de mult, la cat de agitata sunt... Cred ca agitata am fost mereu, doar ca nu am avut ocazia sa ma manifest, adica au fost constrangeri si asa... Cand ma enervez, sunt ca tornada, sa fugi din calea mea...
In ciuda a ceea ce am scris aici, v-as ruga sa nu ramaneti cu impresia ca Daria este un copil neglijat, abuzat (fortat sau pocnit zilnic sau mai stiu eu ce), un copil cu care ma-sa nu petrece timp de calitate. Ba petrece, mergem in parc, la cumparaturi, construim castele din cuburi, citim carti, ne uitam la copiii DC, ii desenez floricele pe manuta, ca vine si-mi intinde palma si-mi da de inteles ce vrea...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Selene_Bunny spune:
Fii-mea se uita cu ta-su la un film cu Gingis Han si mananca pizza...
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
pisigri spune:
Pai atunci eu ma retrag din aceasta discutie.
Ii dai fortat in gura - ca s-a intimplat acum prima data, sau a enshpea oara, nu conteaza - si apoi te miri ca dezvolta o aversiune pentru mincare.
Iaca taman pizza aia tre sa te faca sa intelegi ca poate fi stimulata ca maninca acelasi lucru, in acelasi timp cu un adult, si maninca in conditii super relaxate...
In rest...ce sa zic, ce scrii tu acolo de curatenie, aspirat si dat cu un mop, dureaza putin, mai ales daca e facut zilnic, cum spui tu.
Iar lasatul copilului singur in casa, inainte de 10-12-14 ani (in functi de tara) te-ar fi costat scump daca traiai in alta parte. Ca pampersi si piata zilnica se pot face si cu tot cu copil; a mea nu a stat in carut pina la un an, si am facut si cumparaturi cu ea in brate, si tot; caruciorul era pt cumparaturi, ea era calare pe mine. Si acum mergem impreuna la "shopping" de-asta cu d-ale casei.
Cit despre faza cu bunica...no comment. In afara cazului in care in secunda aia ar fi fost murdara pe miini, gestul tau este....trist. Ingrozitor de trist. Eu am bunici bolnavi, unul dintre ei cu pampers saracul. Nu i-as putea face asa ceva in veci...
Inca ceva si plec. SI eu am obsrvat in postarile tale aceeasi fixatie pentru subiectul curatenie. Gindeste-te bine daca nu cumva este vorba despre o usoara TOC in legatura cu asta.
Numai bine si...pofta de mincare Dariei...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Selene_Bunny spune:
pisigri, exagerezi. Chiar te rog sa te duci tu SINGURA la cumparaturi cu copilul de o luna, doua, iarna, si sa vii inapoi si cu copilul OK in brate/portbebe, si cu baxul de Pampers, si cu plasele cu alte lucruri. A, si sa nu poti sta in fund, pentru ca ai dubla cusatura, una de la epiziotomie, si una de la fisura de uretra. Chiar imi pare rau ca nu m-am nascut pe la mongoli sau pe la eschimosi, ca atunci aveam in sange chestiile astea...
Nici Daria nu statea in carucior/scoica. In portbebe, statea, ca era lipita de mine si era OK.
Bine ca nu i-ai putea face. Una este sa AI bunici bolnavi si cu pampersi, si alta este sa AI GRIJA de ei si sa te confrunti cu asa ceva. Draga mea, buna-mea umbla cu mainile in apa din WC, apa plina de rahat, ca cica a scapat acolo hartia igienica si tre' sa se stearga. Si a mancat biscuiti cu unghiile pline de rahat. Eu am rabdat si nu m-am plans decat apropiatilor despre cum m-am simtit in acele momente. Si fazele astea i le facea si matusa-mii, si ea este mult mai gretoasa ca mine, ma mir ca nu a ramas fara fiere de la atatea scarbosenii. Sunt lucruri pe care le accepti vrei, nu vrei, pentru ca iti sunt rude si nu ai ce face. Asta nu inseamna ca, in sinea ta, nu iti doresti sa fi fost altfel.
Da, am simtit repulsie, pentru ca am nevoie de ceva timp pentru ca imaginea cu acel om, pe care il iubesc, de care mi-e mila, pe care m-am chinuit cu ditamai burtoiul sa-l ridic de pe jos, cand a cazut langa pat, pe care l-am dus la spital, ca isi rupsese mana cand Daria avea 3 saptamani si matusa nu era acasa - deci imaginea cu acel om dus de acasa, stand in propria-i mizerie si scurmand in ea - sa-mi dispara din minte.
Dupa cum vorbesti, eu si altele, care NU putem face tot ce poti TU face, suntem nule.
mariana_alex spune:
Fetelor!!!! Va rog sa revenim la subiect ...Selena are are viata ei, cum e rea sau buna e viata ei si este direct responsabila de ea, vorba aia : cum iti asterni asa dormi.Haideti sa nu o mai judecam si sa criticam CI SA INCERCAM SA AJUTAM.
Llaura spune:
Selene, eu am facut cu asta micu (9 luni jumate) o incercare de baby-led weaning, dar n-am prea urmat regulile, pe scurt i-am si oferit si l-am lasat sa manance singur, dar i-am dat si cu lingurita. Dupa trei luni si ceva lucrurile stau cam asa: cu doua exceptii, nu mananca absolut nimic din ce ii dau cu lingurita. Cele doua exceptii sunt iaurtul si zucchini fiert si zdrobit cu furculita cu putin unt, ambele ii plac la nebunie (cum am descoperit zucchini, explorand ce mai au organic de vanzare la magazin). Deci batalia cu cerealele mi-e foarte familiara, eu ii ofer in fiecare dimineata dar ia maxim doua lingurite cel mai des deloc, la fel baga mainile, isi da pe el pe scaunel pe jos etc. Am incercat tot raftul de la supermarket si m-am relaxat. Mai bine mananca unele facute biscuiti, se dizolva usor cand le baga in gura, deci dezastrul e cat casa. (Nu ma deranjeaza, am gresie in bucatarie se sterge rapid). Ai putea sa incerci sa-i dai si Dariei din aia si eventual sa ii pui o fata de masa de plastic sub scaunel, apoi o scuturi sau stergi si gata. Mai exista niste babetele ca niste camasi fara spate adica au si maneci si sunt din ceva material plasticat (drept sa zic n-am luat ca mi s-a parut ca arata ca niste camasi de forta lol dar mi-e clar ca isi fac treaba). Eu ii dau intotdeauna sa manance cu tricou cu maneca scurta si am niste babetzoaie mari dar forma obisnuita tot asa plasticate, cand termina o spal la chiuveta o pun la uscat rapid si gata. Dca se comptromite si tricoul si/sau nadragii, se schimba si aia. Scaunelul lui m-a stresat si pe mine o vreme, scot fatza o bag la masina o scot afara la soare intr-o ora e luna. Daca ar fi de plastic l-as spala in cada la cateva zile sau chiar afara cu furtunul. La iaurt si zucchini nici vorba de dezastru, ar manca si farfuria.
Ii dau intotdeauna de mancare in high chair si ii dau sa se joace numai cu chestii de mancare absolut niciodata jucarii: o rosie, o caisa, un ardei rosu, unul verde, din astea. Asa am facut de la inceput. Ii ofer si felii. Consecinta e ca mananca foarte bine si singur tot felul de fructe si legume, favoritele fiind ardeii grasi, piersicile, caisele, pepene rosu si verde, mango, broccoli chiar, ce poate el tine bine in mana.
Mananca bine si ii place avocado, sunt de acord cu corinadana, merita incercat, e nature's baby food. Eu il las sa pape singur sa-l storcoseasca ca ajunge si in gura destul, dar recunosc ca ii mai bag si eu in gura cate o bucatica (asa fac si cu carnea dar aia pe tine nu te intereseaza).
Are preferinte ciudate, de ex fasole verde fiarta tot asa ii pun pastaile pe tavitza si papa singur. Nu mananca aproape deloc cartofi, doar daca mancam si noi (fac la cuptor pe hartie de copt, taiati ceva mai mari decat cartofii prajiti). In general vrea putin de la noi din farfurie si pe cat posibil incerc sa fie si pt el ceva la masa. Daca stam noi doi la masa sta si el, normal. Ii place painea cu unt, orezul sa nu-l vada, inclusiv biscuitii pe care la inceput ii manca pt ca putea sa ii tina in mana. Branza nu-i place nici aia prea tare sper sa se mai razgandeasca.
Nu mananca borcanel sau mancare gatita sau orice altceva cu lingurita de la mine decat in cazuri de forta majora foame mare (a mai mancat in concediu, nu aveam ce sa ii dau prea mult altceva).
Nu stiu daca ti-e de ajutor ce spun, dar mie una mi-e clar ca o sa o tina asa pana invata sa manance singur cu tacam, dezastrul e controlabil (eu una m-am relaxat, am scazut din standarde, fac curat pt copil si orice alt jeg poate sta binemersi unde e o vreme).
In fine ideea era ca poate merita s-o lasi si tu sa pape singurica, s-ar ptea sa-si schimbe din nou atitudinea fata de mancare. Si incearca neaparat s-o pui la masa cu voi, distractia zic eu e pt toata lumea.
Bafta