Somn lung la amiaza - e OK?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

totusi daca copilul doarme 6 ore pe zi ai timp sa faci si pe mama smotrului ....
nu mai am nimic de zis toate fetele au dat raspunsuri intelepte
din greseli invatam....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

selene ia fa proba:

pune-l pe tati de daria pe scaun si apoi da-i cu forta pe gura 2 linguri de mancare (eventual si ceva ce nu ii place)
apoi tipa la el ca nu mai vrea si da-l jos eventual cu una la fund

cum crezi ca ar reactiona?

gandeste te ca daria in afara de a tipa nu are inca vocabularul si forta sa te/va opreasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Selene, imi pare rau,crde ca voi fii dura in mesajul meu urmator, dar se pare ca nu Daria are o problema, ci TU. Si crede-ma, ma abtin de mult sa scriu, dar acum nu mai pot, am citit ca tati a fortat-o sa manance.....si tu ii mai aplici cate o palma la fund uneori(citesc si alte mesaje unde postezi, si uite ca nu uit!).

Imi pare rau, ptr tine, ca nu accepti ca ai o problema, si mai ales ptr Daria.......

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
POZE http://picasaweb.google.com/lucagabriel07
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Noi ce sa mai spunem? Dragos mananca cam o ora si ceva per masa pe unde vrea el: la jucarii, la reclame, in brate. Mananca doar anumite feluri, inca pasat (avem aproape 17 luni si 6 dinti), rontaie in schimb biscuite, paine si mai nou banane, facem curatenie generala dupa fiecare masa in toata casa. Doarme 2 somnuri peste zi cu durata totala de 2 1/2-3 ore, cu greutatea este sub greutatea normala inca de la nastere (a fost alaptat cam 13 luni, diversificat abia dupa 8 luni). Am mai avut si eu crize nervoase, de isterie, cand vedeam ca tot ce-i dau sa manance arunca sau scuipa pe jos, am mai ridicat si tonul la el, insa mi-era ciuda pe mine ca nu puteam sa-mi stapanesc nervii. Mai nou sunt plecata si cu zilele de-acasa, sunt si la inceput de serviciu care imi mananca o gramada de nervi, de timp.

Dar cand nu pot, renunt si la curatenia generala (doar aspirat si un sters pe jos cu Domestos), la gatit pentru noi (Dragos are zilnic mancare proaspata gatita de mine sau de mama mea), la spalat si la calcat (pe astea asa de bine le face sotul ) si ma duc sa ma plimb/sa ma culc/sa ma uit la teveu (copilul sta cu tati sau cu buni in acest timp).

De asta nu inteleg incapatanarea lui Selene de a ne demonstra ca numai cum spune/face ea este bine, ca musai sa le faca pe toate. Iar chestia asta cu curatenia este chiar culmea culmilor: peste tot pe unde se afla (acasa, la matusa, cu bunica, cu sotul) parca numai subiectul curatenie se afla in vocabularul ei. Scuza-ma Selene, dar mai exista si altceva in viata decat smotru si cred ca trebuie sa mai pui si tu o limita, caci vezi ca nu este bine asa.

P.S. Si da-i copilului carne!!! De pui/de curcan/peste/de vita slaba. De ce ai impresia ca ea va impartasi aceleasi considerente (religioase/de nutritie sau ce aveti voi acolo)?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Altadata a mai mincat ciuperci? Ai mei nici la virsta pe care o au astazi nu le maninca, le simt imediat in mincare.

Poate ca fetita ta e deocamdata prea mica, dar cu Alex si Julia noi am facut un pact. Din fiecare mincare le ceream sa guste. Nu-i obligam sa manince, insa macar sa guste o data si pe urma sa refuze. A mers si mai merge si acuma. Oricum, o nutritionista de la cantina scolara mi-a spus ca unui copil trebuie sa-i fie prezentat un fel de mincare de 5 ori inainte ca el sa stabileasca daca-i place sau nu.

Insa e drept ca noi nu am avut probleme niciodata sa refuze toata mincarea la o masa.

Ai incercat borcanasele din comert? Poate ca nu esti fan, dar merita incercarea si macar nu te mai chinuiesti atita sa pregatesti mincarea si s-o vezi ca o respinge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui BalMascat

Eu nu am inteles un lucru, cate kilograme are copila? e in graficele de greutate? (te intreaba o mama al carui copil nu a fost niciodata mai sus de percentila 3% la greutate, si uneori nici macar in grafice.

fortand-o sa manance in felul asta, nu vei reusi decat sa capete aversiune la mancare. si va face din ce in ce mai rau. si pe buna dreptate, pe tine daca te-ar forta cineva sa mananci cum ai facut tu cu ea, ce reactie ai avea???
chiar m-a intristat cum descri ca s-a petrecut totul, de parca ar fi vina copilui.

eu cred ca si tu si ea sunteti obosite, se culca prea tarziu, si tu la fel, amandoua va privati de cele necesare sa aveti o relatie normala....de odihna. tu spui ca 4 ore in fiecare noapte iti ajung, eu nu cred ca iti ajung, timp peste zi ai, ajutor ai.....eu personal cred ca esti o persoana dezorganizata care nu reuseste sa isi faca un program de care sa se tina, exact de ce ar avea nevoie un copil.
eu inteleg ca voi sunteti vegetarieni, dar daca copilul nu este? daca ar manca foarte bine o mancarica cu carne??????? de ce nu ii oferi sansa asta? tu ai ales pt tine, dar ea nu poate alege inca pt ea.

BalMascat, nu cred ca ai citit bine.

1. Daria nu mananca normal - adica mancare gatita - de mai bine de o luna!!! Refuza chiar sa si guste, cum poti sti daca ceva iti place sau nu daca nici macar nu gusti? Nu-mi plac metodele extreme, dar nu mai stiu ce solutie sa adopt. Este in grafice, insa a slabit cam 300 de grame. Daca acum mai bine de o luna avea 11 kg 100 grame, acum are 10 kg 800 grame.

2. Nu e vorba de 4 ore / noapte suficiente pentru mine, ci de 4 ore de somn de amiaza pentru Daria. Noaptea doarme foarte bine, de la 23-24 (de doua zile am reusit sa o culc la 23) pana pe la 8.30 dimineata.

3. Am discutat despre "sansa asta" cu tatal ei, el nu este de acord. Vom vedea mai tarziu cum va alege Daria.

Punctul 3 face parte din discutiile pe care am spus ca le-am avut deja. De aceea am adresat rugamintea de a NU dezvolta in directia asta.

corinadana, nu dovlecelul ma interesa, ci umplutura - orezul cu ciuperci. I-am dat avocado, e bleah.

pisigri,

Citat:
N-o sa inteleg 100000 de ani cum e mai necesar smotrul zilnic pentru confortul psihic al unei mame, decit timpul de calitate petrecut impreuna cu un copil vesel si sanatos.

Asta e o aberatie. Nu pot sta linistita si sa ma uit la ea cum culege de pe jos scame, par si le baga in gura. Cum sterge cu manutele pe gresia din bucatarie, care este unsa de mancare. Cum vine cu picioarele goale si se baga drept in mizeria maturata de mine. Cum vrea sa se balaceasca in apa din galeata de la mop. Sau astea nu tin de sanatatea copilului?

pisigri, iti caut si eu linkuri la filmulete CONTRA carnii, care, la fel, trebuie sa dea de gandit. Asa de greu este sa se respecte optiunea mea de a NU dezvolta subiectul? Nu sunt afona in privinta acestei teme. Sincer, imi ajunge de cate ori m-au facut cei din jur sa ma simt o ciudata pentru ca nu consum carne. AJUNGE!

Am plans si eu pe tema asta, a mancarii, adica.

Porumbita, chiar tii sa exagerezi? Nu s-a intamplat cum spui tu. EU nu am tipat deloc la ea, din contra, am asteptat sa se linisteasca, sa o pot duce sa o spal. EA a tipat.

Observ ca va crizati mult prea mult pentru cele doua lingurite.

Da, am o problema, imi faceti cumva rezervare la spitalul 9?

blackgirl0, sa pun poze cu bucataria, BEFORE si AFTER?

Marox, da, ciupercile erau pe lista de BUN. Ii dau borcanele, dar numai cele cu fructe si orez sau fructe si cereale.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

blackgirl0, sa pun poze cu bucataria, BEFORE si AFTER?

Bineinteles ca poti! La fel pot sa pun si eu poze cu casa intreaga before si after. Si ce-i cu asta? Sunt fericita ca a mancat copilul, zau ca nu ma mai intereseaza cum! Iar curatenie am mai spus: aspirat, sters totul, cu o carpa lavabila in solutie cu Domestos (curata tooot), clatit si sters.

Eu sincer ma intreb daca nu cumva si tata de Daria este un factor de stress suplimentar in casa ta! Ia gandeste-te!

Mergi la inceput

Buni nu este la dispozitia mea tot timpul. Ar fi chiar egoist si nesimtit din partea mea sa profit de ea tot timpul. Buni isi face datoria de a o scoate pe Daria afara si de a incerca sa-i dea si ea de mancare, fara prea mult succes. Si de a sta putin cu ea atunci cand trebuie sa facem chestii urgente. Buni este destul de in varsta, ca nu a fost o mama tanara, a nascut primul copil la 36 de ani, si este si bolnava, cu inima, cu tensiunea.

Iar eu ajutor, in sensul complet al cuvantului - adica sa ai zilnic pe cineva langa tine, cu care sa poti lasa copilul daca tu ai ceva de facut, care sa te ajute cu baia, cu schimbatul, cu hranitul, pot spune ca am avut de cand a implinit Daria 10 luni. Pana atunci, m-am descurcat singura, exceptie doua perioade cand am fost la mama si acolo m-a degrevat ea de unele sarcini. Atunci pot spune ca am avut si eu timp pentru mine, atunci am vazut diferenta dintre a avea ajutor si a fi singur.

Imi aduc aminte ca eram nevoita sa o las pe Daria dormind (avea 2-3 luni) si sa plec urgent si sa vin urgent de la cumparaturi. Pentru ca nu-mi cumpara nimeni lucrurile necesare, lapte praf, scutece. O data mi-a spus matusa ca ce tot ies atata, ca am incalcat cele 40 de zile, ca mai bine ii dau ei lista de cumparaturi si se ocupa ea. I-am dat o lista mica, cu 5 articole, asa de bine s-a ocupat de ea, ca mi-a adus 2 din 5. Bine ca nu erau urgente.

Tati nu a fost langa mine cand am nascut, din vina mea, dar asta e alta poveste. Si-a vazut copilul cand acesta avea 10 zile. Si, de impacat, ne-am impacat pe cand avea Daria 4 luni sau cat. 4 luni eu nu am fost sigura ca el mai vrea sa fie cu mine, ca mai vrea sa formam un cuplu, o familie, fie si necasatoriti. Ma obisnuisem deja cu gandul ca voi creste fetita singura. Nu a fost sa fie asa, si ma bucur.

Asta asa, off-topic, completare.

blackgirl, ai mentionat situatia cu matusa si bunica. Eu am stat la matusa pana sa nasc si mult timp dupa aceea, matusa m-a primit in casa ei si m-a ajutat si financiar, lucru pentru care ii multumesc.

Bunica facuse un AVC cu o luna inainte sa vin eu acolo, era la pat, nu mai stia pe ce lume este, eu am avut grija de ea din noiembrie si pana la inceputul lui martie, cand a angajat matusa o femeie care sa se ocupe de ea de la 8.30 dimineata la 3 dupa-amiaza. Avea si matusa grija de ea, dar mai mult in week-end (femeia nu venea in week-end) si seara, ca pleca dimineata si venea pe la 22-23 de la serviciu.

Iar bunica facea lucruri scarboase rau, fiindca nu mai stia ce face, facea pe ea treaba mica, treaba mare (in pampersi), dupa care gaurea pampersul si-l varsa pe pat... Simteam de la etaj cum pute... Si da, trebuia sa curat, indiferent de cum ma simteam, ca mi se intorcea stomacul pe dos sau nu... Nu realiza ce facea, am certat-o de "n" ori si-mi raspundea inocenta ca ala nu e scutecul cu rahat, ci o punga de gunoi pe care a trebuit sa o scuture...

Mai tin minte ca am coborat odata cu Daria in brate de la etaj si bunica a vrut sa o mangaie pe picioruse, in mintea mea ramasese imaginea de degete pline de kk si i-am interzis sa o atinga, matusa, care era de fata, mi-a trantit copilul in brate si mi-a spus "atunci du-o sus si nici sa mai cobori cu ea pe aici"...

Si da, trebuia sa fac curat, la mine in camera, unde stateam cu Daria, pe hol, in baie, ca mai venea matusa sa vada ce si cum si nu-i placea daca nu era curat...

Inainte de a naste am curatat eu in camera, matusa m-a vazut stergand si m-a apostrofat ca ce, is nebuna sa ma sui pe scaun sa sterg si geamurile, cu burtoiul ala, sa cad si sa omor copilul, ca doar vine o femeie ce o stie ea, sa curete pana nasc eu... O laie, n-a venit nimeni.

(Si chiar nu inteleg de ce v-am scris polologhia asta despre viata mea, probabil ca am avut nevoie...)

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Mergi la inceput

Inca un lucru, ca se pare ca tre' sa repet: nu ma (mai) deranjeaza mizeria pe care o face cat timp mananca! Dar NU mananca, in schimb isi spala mainile in laptele cu cereale, cere jucarii - io tot sper ca, daca ii dau un vasut, un capac, o lingurita, va manca - aiurea, le ia si mi le arunca in vasul cu mancare, baga mainile in vas, ia mancare de acolo, o strange in pumni si o arunca pe jos si tot asa.

Edit: nu e casa MEA, e casa noastra, tati plateste chiria si eu cheltuielile.

Mergi la inceput

Selene, te cred ca nu ti-a fost usor si nici acum nu iti este! Si transmiti mai mult decat spui prin faptele tale: tata de Daria nu este chiar barbatul ideal pe care ti-l doreai, nu-i asa? Ca daca era poate erai si tu mai calma.

Si sotul meu lucreaza cam 9-10 ore in medie, de multe ori isi face si cina ca nu apuc eu mereu sa gatesc, isi calca camasile, face curatenie generala cot la cot cu mine, plimba copilul, ii da de mancare, de multe ori chiar el gateste masa copilului de pranz, ii face singurel baie, il adoarme. Si de multe ori in momentul in care pune capul pe perna doarme dus de obosit ce este. Si eu, ca o tuta ce sunt, ii reprosez ca nu aduce mai multi bani acasa!

Si buni a noastra (mama mea) este cardiaca, hipertensiva, a facut si un accident ischemic cerebral acum 9 ani si tot se ocupa de baiatul meu si mai nou si de nepotei (4,9 ani si 2,9 ani). Adica sta cu toti 3 la mine acasa, le gateste, le da de mancare, iese cu ei, ii plimba, ii adoarme si poate. Mai spui odata cum de a ta nu poate???

Macar de Daria sa se ocupe. Ca nici mama nu-mi face curatenie, nu-mi spala si nici nu-mi calca. Insa sunt fericita ca are grija de copil. Dar totul depinde insa si de tine, de prioritati: ce conteaza inainte si inainte de toate. Las-o pe Daria cu buni, ca nu va muri, te asigur. Asa gandeam si eu la inceput si vad ca acum este ok, m-am mai relaxat si eu. Plus ca eu ma tampisem sa tot stau acasa: acum fac si ceva cursuri, merg si la munca, socializez, ma imbrac si eu mai ingrijit nu doar in blugi si tricouri.

Eu am impresia ca toata rutina asta: cu casa, cu Daria, cu mereu sa ai grija de altii (buni, sotul, socru, -a propos a invatat sa se spele? -), chiar si munca de acasa te-au facut un pic cam irascibila. Eu zic ca o solutie ar fi sa-ti iei un job (chiar si part time) care sa necesite si deplasare de acasa! Adica te imbraci si tu frumos, te machiezi, te duci sa vb si treburi de oameni mari, nu numai lucruri de pitici. La mine una a mers.

Mergi la inceput