Somn lung la amiaza - e OK?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

CorinaDani, am scris si la Scutece la mine, si fetele cred ca au acceptat deja faptul cu NU CARNE, mi-au spus de linte, fasole de mai multe feluri, soia, chiar si lapte de soia, rosii, sfecla rosie.

Pe de alta parte, cumnata mea, medic de familie, a spus ca eozinofilele marite nu-i plac deloc, dupa ea, indica prezenta unui parazit in organism, care consuma resursele acestuia.

Stiu ca se coloreaza in negru. Din fericire, n-a fost constipata prima data cand a luat fier.

Eu cu drag ii ofer fasole si branzeturi si iaurt si oua. Din pacate, ea le refuza. Ieri a mancat oul, macar atat, asta dupa ce a aruncat pe jos legumele din bors si a stropit peste tot pe unde a apucat cu zeama.

Cu carnea, cand ma gandesc, totusi, ca acele animale sunt sacrificate, omorate, si ca noi ne alimentam cu mortaciuni, cu cadavre, mi se face rau... Si ma gandesc, sa-mi impurific eu copilul cu asa ceva? Cu cadavre?

Of...

Si eu ma gandesc ca anemia asta nu e cauzata numai de lipsa fierului. De 2 luni de zile, acest copil al meu nu se mai alimenteaza normal.

Ralukutzza, nu las nimic asa, eu ii ofer branza (de mai multe feluri), precum si iaurt si oua. Branza nu-i mai place defel, iaurtul, nici atat, ou mananca atunci cand ii tuna, cand nu, il face zob si mi-l arunca pe jos.

Am discutat despre acest aspect de suficiente ori. Si fetele mi-au raspuns de fiecare data.

Ieri a mancat, in intervalul 13.30 - 22 (inclus aici somnul de pranz), UN OU! Atat!

Azi a mancat, in afara de lapte, pentru care avem ore fixe, un borcanel de orez cu multe fructe de la Nestle, pe care il refuzase la ora 10, dar l-a acceptat la ora 1, doua bucatele de morcov fiert si cateva boabe de mazare. Atat! Eu ii ofer, dar ea ma refuza.

I-am cumparat si lapte de soia (nemodificata genetic) cu gust de vanilie, o sa-i iau si ce mi-au mai zis fetele. Sper sa am rezultate, sper.

CorinaDani, sa vad ce si cum cu suplimentele. E scump ala, din pacate.

Si, in puii mei, degeaba sunt copiii pana in 18 ani asigurati gratuit, ca eu doar o singura data am apucat sa-i fac gratuit analizele Dariei, pe cand avea o luna sau doua, si asta fiindca eram in clinica. Cele 3 randuri de analize, plus trei uroculturi si doua coproparazitologice, facute din ianuarie incoace, i le-am platit mereu, ca nu sunt fonduri si, cand sunt, e cu programare, acum erau programari pana pe 20 iulie inclusiv, puii mei, moare pacientu' pana atunci...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Am zis ca nu mai scriu....
Intii si-ntii sa raspund "acuzatiei" ca m-as da drept mama perfecta. Nu ma dau, si nu sint. Pur si simplu sintem diferiti, avem prioritati diferite si "stoluri de pasarele"diferite.

Imi pare rau ca i-au iesit proaste analizele. Pe noi ne-a ajutat mult in perioada de refuz de hrana un siropel cu vitamine, Minevita se cheama. Mie pediatrul mi-a spus ca (,) complexul de vitamine B stimuleaza apetitul, si mi-a recomandat siropul asta a doua zi dupa consultatie, ca a zis ca vrea sa studieze mai multe variante...banuiesc ca l-a ales pe niste criterii. Oricum, B-uri are, ca e oribiiiil la gust. Poate te ajuta informatia.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Daria a luat o perioada Polyvital, putin, putin s-au vazut imbunatatiri, dar apoi a luat-o iar pe curba descendenta, cu rezultatul actual.

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Am trimis din greseala.
Cu decizia ta legata de consumul de carne, nu mai insist, am spus deja ce am avut de spus. Adaug doar ca absolut toti nutrientii se asimileaza diferit in functie de caracteristicile alimentului care ii contine. De exemplu calciul se asimileaza mai bine din brinza decit din laptele de vaca. In plus, aminoacizii esentiali (aia din care sint alcatuite toate proteinele animale, deci si cele din corpul uman) nu sint toti disponibili in vegetale.
Pe fondul informatiilor furnizate de analize, cred ca somnolenta poate fi pusa pe seama carentelor.

Despre analize si CAS si restul...traim intr-un sistem de doi bani, si e pacat. Pe de alta parte insa, eu de fiecare data am facut analizele la laboratoare private si contra cost, mereu la laboratorul recomandat de pediatru, dupa ce am avut o serie de experiente nefericite cu rezultate aiuristice. Asa ca...priveste si tu partea plina a paharului

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

selene imi pare tare rau ca ai probleme cu dariuta si ca analizele nu-s ok! eu am vazut=o in albumul de copii frumosi stii tu unde si nu mi s-a parut deloc slabuta si nici nu e la 10.7kg,sincer

legat de carentele care tocmai au iesit la analize,eu nu imi dau cu parerea iti zic doar ca daca i-ar fi iesit lui david asta renuntam la ideea de fara carne,daca asta l-ar face bine pe copilul meu,daaar repet asta as face eu nu trebuie sa ma bagi in seama musai

din curiozitate te intreb tu nu ai mancat niciodata carne? sau ai o perioada de cand nu mananci?

uite in zilele incare iti mananca prost poti sa o incerci cu o fripturica la cuptor,asta doar daca te razgandesti zic, sau un peste cu legume si lamaie...david al meu nu mi-a refuzat niciodata asa ceva

va pup si urmaresc subiectul sa vad cum va evolua dariuta

de David si 26+

Mergi la inceput

nushu, eu nu mai mananc carne de pe la mijlocul lui 2006. Tatal Dariei nu mai mananca din 1993.

Cu Daria principala problema este ca refuza cam orice inseamna mancare gatita. Nu mai accepta nici macar ceea ce ii placea inainte - supa de legume cu orez sau cous-cous, supa de galuste cu morcovi, supa de taietei cu morcovi, supa de rosii cu orez / zdrente, bors, paste cu sos, mancare de ciuperci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Selene, copii cresc, evolueaza, la fel si gusturile. E normal ca odata cu cresterea lucrurile pe care le mancau cu drag sa devina "bleah". Posibil sa se fi plictisit de ele, sa nu ii mai placa. De ex. fiica'mea nu mai mananca deloc de mult timp iaurt, care era unul din preferatele ei. Dar Rares a inceput sa manance f. bine si sa ceara branza/telemea care pana acu 1-2 luni o arunca cat colo daca o vedea in farfurie sau o simtea in gura "pitita" printre alte ingrediente. Si eu te-as sfatui sa incerci si altceva

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Selene la fel ca si fetele si eu iti spun ca poate s-a plictisit de mancarurile care ii placeau inainte.
Uite si eu cu Bianca mea suntem aproape in aceiasi situatie, intram in a 3 a saptamana in care nu mananca mai nimic, nu ii mai place nimic din ceea ce ii placea inainte...dar absolut nimic.O mai scoatem la capat cu cate ciorbita dar neaparat acrita cu bors ca altfel nu se atinge de ea, cartofii, mazarea, fasolea, morcovii fierte din ciorba i le pun pe masa si mananca singura ...si uita asa mai musca e4a un cartof, ii mai dau eu o lingura de ciorba printre, mai hranim si papitoiul preferat si pana la urmt in o scoatem la capat.
aaa...Biancai ii place foarte mult oul(ou ochi romanesc fiert in apa adica fara coaja)amestecat cu painica praijita si o lingurita de lapte ca sa nu fie inecacios...este o noua preferinat dar ne-am adaptat...decat nimic si asa-i bun (incearca si tu cu Daria)
Si cu greutatea nu te mai stresa...si Bianca are la un an si 6 luni 11 kg si nu mi-am facut o problema din asta, important este ca Daria sa fie sanatoasa, ier micile carente care au aparut acum se vor rezolva usor.
Totusi ar trebui sa ceri sfatul pediatrului cu privire la vitamine ceva, avand in vedere ca ea nu se hraneste corespunzator are nevioe de un supliment care oricum ca efect benefic poate duce si la cresterea apetitului.
Va pupam si mai scrie-ne sa stim cum evoluati

Mergi la inceput

Si ce as mai putea incerca? Ca mancare, adica.

Lista cu mancarea cu NU e undeva mai in fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

retete noi

uite iti dau o lista cu unele dintr-o carte de-a mea, daca te intereseaza careva zi-mi pe mess
tartine in forme diverse
triunghiuri cu humus si ardei
crackers cu branza si ananas
sandvici in forma de peste
tartine cu peste
paste cu ton la cuptor
gnocchi din dovleac
tortilla bebelusului
minifrigarui din peste
crochete din peste
chiftelute de peste
mini pizze
felii de legume fripte
baby corn cu glazura de miere
salata din fructe
jeleu de fructe combinate
tarte cu crema de ou
crema de banane

astea sunt doar cele fara carne, si daca nu le mananca daria le puteti manca voi, ca-s absolut delicioase

Mergi la inceput