practica agricola???? din nou???

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Oricum protestele de pe topic erau ale mamelor copiilor de la oras cu casa tara. Asa ca nu se aplica.

Eu n-as putea fi asa de sigur ca stiu cine protesteaza sau nu: despre unii dintre ei cred ca se poate presupune ca-si cresc deja copiii in spiritul reponsabilitatii sociale si-al respectului pentru natura, mai bine decat ar face-o sistemul de invatamant romanesc. Altii, probabil ca nu.

E util sa vedem toate aspectele problemei - iata inca unul mentionat mai devreme: transportul. Banii de la UE vor face deodata mai sigure soselele din Ro? Una e the yellow bus in comunitatea linistita din US, si alta sute de autobuze adaugate la traficul de Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

problema dupa parerea mea este ca in loc sa se plateasca oameni angajati pentru astfel de treburi, iar acestia sa indeplineasca sarcinile prevazute , se vor folosi copii sau studenti, fara sa primeasca numic in schimbul muncii lor(foarte convenabil nu credeti) .Ca este abuz este clar pentru oricine, dar sa puneti semnu egal intre obligarea copiilor sa muncaeasca pe plantatie pentru altii , pentru ca incetu cu incetu vi se va lua si dreptu sa decideti daca lasati sau nu copilul la aceste munci agricole, au ei mijloace , si un mijloc de a cunoastre copilul natura, este prea mult.
Oare ce natura cunoaste copilul obligat de dimineata de cand dau zorii pana seara sa culeaga stiuleti de porumb, pana i se apleaca, cu soarele in cap.Vad ca oricat s-au batut unii cu pumnii in piept ca nu mai voteaza sa vina comunistii la putere, acum gasesc niste scutze la ce fac astia de te doare capul, sa vad pana cand mai se cauta scuze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

Oare ce natura cunoaste copilul obligat de dimineata de cand dau zorii pana seara sa culeaga stiuleti de porumb, pana i se apleaca, cu soarele in cap.

Natura umana.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

inaioana , ai dreptate, o va cunoaste cu varf si indesat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Tocmai de aia, eu mai reactionara fiind, consider ca nu trebuie sa aiba experienta asta direct, o ii educ la timpul potrivit ca "ie grea munca cu intelectualii" si ca www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc" target="_blank"> cosorul lui Moceanu are partea lem-noasa si partea fer-roasa.Si sper sa priceapa.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Oricum protestele de pe topic erau ale mamelor copiilor de la oras cu casa tara. Asa ca nu se aplica.

Eu n-as putea fi asa de sigur ca stiu cine protesteaza sau nu: despre unii dintre ei cred ca se poate presupune ca-si cresc deja copiii in spiritul reponsabilitatii sociale si-al respectului pentru natura, mai bine decat ar face-o sistemul de invatamant romanesc. Altii, probabil ca nu.

E util sa vedem toate aspectele problemei - iata inca unul mentionat mai devreme: transportul. Banii de la UE vor face deodata mai sigure soselele din Ro? Una e the yellow bus in comunitatea linistita din US, si alta sute de autobuze adaugate la traficul de Bucuresti.

Beren: probabil faptul ca nu traiesti printre romani te face sa privesti oarecum utopic anumite chestii. Asteptam sa ne faca cineva ceva: in cazul asta banii de la UE sa ne faca mai sigure soselele. Dar, romanii nu stiu ce e aia securitate si nu fac nimic in sensul asta. Asta cu soselele e doar un slogan. De ce spun asta? Copila mea a mers in excursie cu scoala acum 3 saptamani. Nu am fost doar singura care a intrebat daca autocarul are centuri, ci am fost luata in ras si catalogata in mai multe feluri. Suntem oi societate care se revolta, care cere, care pretinde dar care nu face nimic concret.

Ina: nu are nici o legatura muncitul la camp toata ziua cu problemele cu care se confrunta tinerii de care povesteam. Incercam sa explic (nu foarte clar se pare) ca noi creem o societate nesanatoasa pentru copiii nostri: le aratam ca revolta fara actiune e ok, etichetam neargumentat si nefondat oameni/ actiuni si defilam cu etichetarile astea, ne invatam copiii sa faca doar ce vor si cand vor fara sa luam in calcul ca absolut orice in viata poate presupune si o serie de actiuni neplacute/ neusoare/ necaptivante (eu nu o invat sa inghita rahat, dar o invat ca in limite morale trebuie sa ne focusam pe obiectivul final al oricarei actiuni). Trecem din extrema de "totul ni se impune" in extrema "chestionam, punem la indoiala si respingem tot ce se intampla in jur". Tinerii au probleme si din faptul ca nu sunt sprijiniti sa analizeze ei constructiv ce se intampla in jurul lor, nu sunt sprijiniti sa caute solutii ci doar sa se revolte si sa respinga ce nu le place.

Ceea ce am scris mai devreme era mai mult reactia la reactiile generale cu privire la subiect. Mi-a zgandarit o "durere" din ce in ce mai acuta legata de "boala" societatii romanesti. Intr-adevar raspunsul meu pare rupt de context, dar din punctul meu de vedere nu e. Este o critica adusa unui mod de reactie tipic societatii din care facem parte.

E foarte ok sa iti inveti copilul sa se comporte politicos, dar eu consider ca orice fiinta umana trebuie sa respecte ceea ce are in jur pana la proba contrarie. Increderea e altceva. Increderea se construieste intr-adevar. Respecttul insa e o conditie necesara intr-o societate care se vrea civilizata (am senzatia ca respectul se confunda sau se identifica doar cu obedienta si plecarea capului in fata autoritatii).

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui carina
anumite chestii. Asteptam sa ne faca cineva ceva: in cazul asta banii de la UE sa ne faca mai sigure soselele. Dar, romanii nu stiu ce e aia securitate si nu fac nimic in sensul asta.

Probabil ca nu am fost suficient de clar: intrebam retoric daca banii UE vor face deplasarea copiilor sigura. Eu cred ca nu, si problema asta e specifica Ro, asa ca la problema locala, solutie locala. Asta e ce vroiam sa subliniez, degeaba-i bun in vest daca nu are sens in Ro. Asta spre deosebire de multe lucruri care ar trebui copiate din vest, cat de curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7464786-elevii-putea-merge-din-toamna-vizite-ferme-putea-ocupa-gradinarit.htm

Deci, cine a spus ca vor fi dusi cu saptaminile la ferme si exploatati? Sint dusi in vizite/excursii si eventual vor atinge cite o planta. Asta e facuta pentru clasele I-VIII, daca vrei sa ai forta de munca gratuita, atunci cred ca apelezi la alte virste. In sfirsit, mult zgomot pentru nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Daca tot vorbim de Franta si de munci agricole (AB_urel la tine ma gindesc), asta se practica cu mult succes in versiune elevi mari si studenti care isi iau un job de vara si-si cistiga onest banii de buzunar. Nu e nici o rusine sa muncesti.
Exploatantii agricoli care ii angajeaza, ii tratateaza ca pe ceilalti sezonieri si parintii tinerilor nu au nimic de zis. Iar tienrii sunt liberi sa plece sau patronii sa nu-i tina dupa prima zi de lucru.

Dar asta tine de fiecare tinar si de posibilitatile pe care le are sau nu (daca vrea sa o faca sau daca are nevoie, daca are cu ce ajunge la fermier la cimp, etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Natasa, stirea e preluata de pe Realitatea. Poate pe hotnews stirea nu e completa sau poate ca e, poate cei de la Realitatea au facut exces de zel sau nu, nu stie nimeni nimic concret. Totul e in stadiu de proiect.
Cat despre afirmatia ta "mult zgomot pentru nimic!", da-mi voie sa consider ca nu e chiar asa. Mai bine atragem atentia acum, cat nu e prea tarziu.
In fine, daca tie ti se pare inutil, poti sa sari subiectul.

Mergi la inceput