practica agricola???? din nou???

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaby76

Mda, dupa parerea mea si din cate citesc in acest topic, realizez ca noi, ca natie, avem din ce in ce mai putine sperante... pai, eu am facut practica agricola in clasele 7 si 8 si nu mi-au cazut galoanele!! ce-i atat de rau si rusinos sa MUNCESTI? ma uit cati dintre romani sufera de foame dar isi pastreaza apartamentele in marile orase si nu-si pot permite sa-si platesca datoriile... oare nu le-ar fi mai bine la tara, unde poti avea o gradina, un animal, doua... dar nu, munca, si in special munca pamantului e o rusine... pacat, pentru ca, pana la urma pamantul este cel care ne hraneste si noua ne e jena sa-l bagam in seama...

http://lt1f.lilypie.comGUYIp3.png

Pozici din tinereti



Stii, si barbata-miu a avut parte de jucarii facute din crengute, bete, stiuleti etc si n-a murit. Fi-miu a avut parte de cu totul altfel de jucarii. Eu zic ca asta se cheama progres.
Daca te mai uiti inca o data pe subiect, o sa vezi ca nu problema practicii, munca, ne ingrijoreaza, ci conditiile in care se desfasoara. Daca tu vrei ca si ai tai copii sa treaca prin ce ai trecut tu, ca n-ai murit, sa fii sanatoasa! Eu stiu prin ce am trecut eu si nu vreau ca al meu copil sa aiba parte de asa ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ina da iti inteleg perspectiva individualista ... eu am preferat sa aleg o societate si o comunitate in care viziunea locala si presiunea sa mearga in acelasi sens cu ce doresc si eu. Eu sa completez, nu sa opun o antiteza.

Legat de umor ... avem fiecare cicatricile noastre care probabil nu ne par umoristice sub nici unghi sau context Am vazut "exagerarea" dar n-am luat-o cu umor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

totul din punct de vedere al unora este o exagerare.treaba lor ok?pai daca piticul meu pleaca o luna pe marte ii dau un tel mobil la el si ma suna daca ceva rau i se intimpla.offf stafia ceausescu pe unii inca ii bintuie.pai ce practica agricola la scoli si primarii in provincie cind primariile nu mai vor scolile?pai eu ca fiinta fermier nu doresc copii la munca(ei nu stiu si 99,99%strica)iar ca ajutor imi este mila mey cind vine la cules mama cu copilul si doresc sa nu puna copilul la munca si se supara mama...noi aici suntem minoritari fata de jena in realitate!eu culeg cu adulti dar in vrancea si buzau copii de liceu culeg cu rugaminti la vie pt un banut si nu se mai pling de nimic.asta este necesitate nu pr agr.ab-aczimbeste ...este un forum cu o adunatura de personalitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Amintiri din scoala pe vremea comunismului

Mie nu mi-a placut. Eram franta de oboseala seara desi umblam pe coclauri cand eram mai mici. Nu sunt de acord sa mearga si copiii mei - decat daca vor ei, dupa 1 zi de incercare de exemplu.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Copilul meu e 100% Montessori kid, multumesc pentru informatie.



si cel mare al meu

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Am eu niste idei de responsabilizare sociala, altele decat practica agricola:

- voluntariat pentru curatarea mizeriei din parcuri/zone de agrement - din Bucuresti sau oriunde in alta parte

- voluntariat la programe ale primariei si ONG-urilor de responsabilizare sociala (ar trebui sa fie si bani, doar ca nefiind nimic de supt nu se prea lanseaza asemenea proiecte )

- in cadrul scolii - prezentari pentru norme de comportament civilizat, reguli sa mananci sanatos, ceva in genul orelor de dirigentie de pe vremuri dar cu tematica si cu specialist care tine cursurile

Sa mearga pe coclauri numai daca au ei chef, sa culeaga orice numai de placere..

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

mie mi se pare o idee buna. am fost si eu la practica agricola pe vremuri si pot spune ca mi-a placut, desi nu erau cele mai bune conditii. Existau si pe vremea aceea persoane hipersensibile care stateau ore in sir la telefonul de la posta plangand si implorand parintii sa-i recupereze (si aveam peste 18 ani...). Mai existau si parinti care au batut de 2 ori in 2 saptamani drumul Bucuresti Focsani ca sa aprovizioneze odraslele cu de-ale gurii...Noi, cei mai putin iubiti de parinti am facut cura de struguri si ne-am intors cu vreo 2 kg in plus. Dar ce ne faceam daca ne duceau la ceapa?
Era foarte frumos- probabil pt ca am fost norocosi si am prins vreme buna, cald, soare, dar daca ploua probabil ca plangeam si eu la telefon. In fiecare seara era discoteca, must, foc de tabara...Oricum, era mult mai frumos decat la practica din liceu unde ne puneau sa facem piese de precizie pe strunguri date la casat.
Nu m-ar deranja sa mearga si baiatul meu intr-o astfel de "tabara", ar invata poate sa munceasca sustinut, s-ar si distra. Bineninteles ca ar trebui verificate conditiile care sunt tinuti copiii, ca nu mai suntem pe vremea lui impuscatu. Nu vad nimic scandalos in asta. In plus, exista si in vest programe de ajutorare a fermierilor in care persoane sau familii din alta parte vin si lucreaza sezonier in ferma, primesc masa si casa, plus ceva banuti de cheltuiala. Eu m-as duce si acum...dar am prea mult de lucru la "ferma mea" de acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Da, Lia, daca avei peste 18 ani cand faceai practica agricola departe de casa cate 2 saptamani presupun ca erai studenta.Si oricum la peste 18 ani se vad altfel lucurile decat la 12 ani. La 18 ani o plecare de acasa de 2 saptamani era o mana cereasca mai ales ca ai avut parte si de distractie.


Eu imi aduc aminte cu groaza de practica agricola. La mine in oras erau cam 2-3 locuri unde se mergea. Era o fabricuta care facea compoturi si legume la borcane. Acolo ne ducea la reparat laditele pentru fructe, ne dadea un ciocan si cate un pumn de cuie si trebuia sa ne descurcam, sau la spalat fructe. Si acolo era crunt. Sa stai toata ziua cu mainile in apa rece si uzi la picioare, afara, doar asa un acoperis deasupra , nu era deloc o placere. Care nimereau la sortat ceapa(chiar daca mirosea infect acolo) se considerau norocoasele clasei.
O experienta urata care s-a terminat cu bine pana la urma am avut-o in clasa a 10a parca. Am mers la practica la o ferma de porumb. Dimineata venea un camion cu remorca si ne ducea cu 'mandrie patriotica' pe camp, dar seara nu ne mai aducea nimeni de pe camp. In ziua aia am fost cu un maistru (de la practica de la atelier) si ala ne-a zis ca pana nu terminam norma nu plecam acasa. Si norma s-a terminat in jur de ora 8 seara, asta in luna septembrie- octombrie era deja noaptea. Cand s-a terminat norma maistrul ala s-a suit pe motocicleta si dus a fost, pe noi o grupa de 8 fete, ne-a lasat pe camp, intr-o bezna.Nici nu mai stiam din ce parte am venit. De telefoane celulare nici nu se auzise atunci si ne-am ghidat dupa niste becuri care am zis noi ca sunt in curtea CAP-ului respectiv. Au fost intradevar acolo, dar ca ajunse acolo cainii pazniciului ne-au luat in primire, la fel si paznicul ca ce cautam acolo la vremea aia, a potolit cainii si am plecat spre casa. Drumul de la ferma aia pana in oras , adica la drumul principal, era intunecos si destul de lung.Oricum aveam pana acasa cam 2-3 km de mers. Am ajuns aproape de casa in jur de ora 10 seara. Pe drum ne-am intalnit cu parintii nostrii care s-au alertat si au venit inaintea noastra. Mama care era destul de cunoscuta pe la scoala, a sunat la diriginte si la directoarea scolii sa intrebe unde suntem dusi la practica. Cand am povestit cum a fost, maistrul ala nebun a zis ca nu-i drept, si atunci a fost intrebat si paznicul ala cu cainii.A fost o ancheta, am fost interogate si de un nene de la partid , care ne-a spus ca ar trebui sa fim mandre ca am ajutat la strangerea recoltei.....bla, bla, oricum parintii s-au tinut pe pozitie sustinuti de directoare si maistrul ala a fost dat afara pentru chestia asta si toti copii erau scosi de pe camp la ora 4.30 cel tarziu si dusi cu acelasi camion la scoala inapoi.
Eu una nu cred ca dupa experiente de astea am invat eu ce-i natura sau sa pretuiesc munca. Mai degraba contrariul.
Scuze ca m-am lungit atat de mult.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Eu cred ca practica agricola este necesara pentru cei de la liceele cu profil agricol (desigur, nu in formula de pe vremuri, ci o practica orientata spre nevoile de invatare ale elevilor, care sa completeze cunostintele teoretice de la cursuri; ceea ce inseamna ca nu trebuie "folositi" la munci agricole pe la fermele cuiva, ci initiati in practicile agricole, indrumati - de catre oameni specializati, care sa le explice cum cand si de ce se face o anumita treaba... A, si daca elevii fac aceasta practica la o ferma privata, atunci mi se pare normal sa aiba contracte de munca sezoniere, conform legislatiei pentru minori si sa fie remunerati).

Mai cred ca practica agricola este utila pentru toti copiii - dar nu ca mai demult, ci activitati usoare, dupa varsta si capacitatea lor, si nu pe coclauri, ci in parcul/gradina scolii (ex - pot participa la amenajarea gradinii scolii - sa planteze flori, sa sadeasca arbori, sa pliveasca sau sa ude straturi. La scolile cu cantina - poate exista varianta sa participe la ingrijirea unei gradini cu legume. ).Se mai pot organiza excursii sau chiar tabere in care copiii sa fie initiati in tainele gradinaritului sau sa aiba ocazia de a participa la ingrijirea unor animale - ceea ce cred ca multora le-ar placea.

Important e ca aceste activitati sa se desfasoare pe baza de voluntariat si cu acordul parintilor, de asemenea sa se indeplineasca niste norme de igiena si siguranta pentru copii.
(Zic pe baza de voluntariat pentru ca nu toti copiii sunt preocupati agricultura - de aceea astfel de activitati ar trebui oeganizate in timpul liber si sa participe cine vrea. Si zic cu acordul parintilor - pentru ca unii copii pot avea probleme de sanatate pentru care anumite activitati sunt contraindicate - de ex nu poti duce un copil alergic la par sa animale sa hraneasca iepuri).

Si inca ceva - mi s-ar parea inuman sa fie incarcati cu aceste sarcini tot profesorii sau invatatorii. Sunt deja destule chestii extra care li se cer cadrelor didactice, care niciodata nu se remunereaza(ba mai nou se si taie salariile). Practica agricola - daca se va face, indiferent de formula care se va gasi - ar trebui coordonata de catre specialisti in agricultura (carora, de ce nu, li se poate cere sa aiba modulul pedagogic).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu n-am facut niciodata practica agricola si n-am devenit un element antisocial N-am avut nici un fel de scutire sau manareli, pur si simplu scolile la care am fost eu n-au fost niciodata la practica agricola. am avut in schimb colegi de liceu care au mers fortat la canal. Dc. sunt chestii de genul descris de ABAC, OK, daca se exagereaza cu tinutul copiilor cu zilele prin nu'sh ce sat, n-as fi de acord. Nu cred ca vor reusi dc. au in cap al doilea caz.

Ce spune ABAC e perfect minunat, parcelele acelea sunt facute cu cap, in apropierea scolii, nu aiurea, treaba se face in timpul programului de scoala, in orele alea in care merg copiii la scoala, nu dupa un program aiuristic, iar excursiile la ferme se fac tot doar de dimineata plecat si intors la 3.30 dupa masa si DOAR CU ACORDUL PARINTILOR. Ti se trimite hartie acasa unde semnezi da sau nu, esti de acord sa mearga copilul sau nu. Deci mie problema cu o eventuala impunere si cu sederi peste noapte nu mi s-ar parea OK, indiferent ce cred unii si altii despre cum isi cresc ALTII copiii. E treaba fiecaruia si e dreptul fiecaruia sa zica da sau nu, iar voluntariatul se face voluntar. Eu nu imi trimit copilul sa vanda cookies ca n-am eu chef si nu ma intereseaza ce cred altii despre asta si nici nu ma obliga nimeni. Cum treaba se intampla in Romania suspiciunea de abuz e intemeiata din punctul meu de vedere.

Mergi la inceput