VA IMPLOR SA MA AJUTATI!!!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

@Lali_mete, ceaiul nu face niciun rau, e chiar foarte util ca remediu la tuse, diaree, etc.
Nu se da zahar copiilor pana la 1 an. Deci nici ceai indulcit.
Greseala care se face frecvent in Ro este ca se da ceai indulcit bebelusilor pentru hidratare in loc de lapte de mama sau de apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

@Lali_mete, ceaiul nu face niciun rau, e chiar foarte util ca remediu la tuse, diaree, etc.
Nu se da zahar copiilor pana la 1 an. Deci nici ceai indulcit.
Greseala care se face frecvent in Ro este ca se da ceai indulcit bebelusilor pentru hidratare in loc de lapte de mama sau de apa.

Stiu de greseala asta,baietelul meu bea si ceai,pe langa lapte si papica,si nici nu stii de cate ori am auzit intrebarea " cu ce il indulcesti? ",si la raspunsul meu " cu nimic,e destul de dulce de la plante" primeam oripilarea " vaaai,dar nici un pic de miere sau zahar?".Nu mai zic ce fete fac cand le spun ca nu ii dau mancare de care mananc eu,ca INCA ii fac separat la cele aproape 9 luni ale lui.
Sa incerci sa iti cresti un copil cat mai sanatos,acum cat nu poate alege singur,a ajuns o ciudatenie.Probabil sunt si eu prea artagoasa cand vine vorba de piciulica si ce ii pun in mana alti oameni,ca cica "ii e pofta" ,sau pentru ca "si copiii lor au mancat".Nu zic ca nu fac greseli... ba fac,dar prefer sa fac altele noi decat sa le repet pe ale altora,despre care am aflat ca sunt greseli.
Numai bine,merci de raspuns.

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noi trei...un inceput de viata!

Mergi la inceput

Perfect de acord cu tine privind alimentatia sanatoasa. Nici eu nu sunt perfecta, dar macar evit greselile pe care sunt constienta ca le-as putea face.
Doar ca eu am preferat sa dau fetelor mele apa plata pt ca e mult mai comod, ceaiul daca sta cateva ore in caldura se poate altera, pe cand o sticluta de apa plata poti cumpara de oricand si oriunde, valabil si in excursii, calatorii, samd. In plus am vrut sa le creez obisnuinta pe termen lung ca de sete se bea apa.

Pofta mare tuturor copilasilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Buna fetelor!
Nu am mai raspuns mesajelor voastre pentru ca am fost plecati la munte!!! Inainte sa plec am primit rezultatul de la testul copro si giardia si ambele au iesit negative. Sa va povestesc cum s-a comportat micuta mea la munte caci pentru ea ne-am dus in speranta sa vedem o schimbare? ABSOLUT NICI O SCHIMBARE ...acelasi program de somn, de masa, de joaca...aceeasi veselie debordanta pana la ora mesei. Toate medicamentele, vitaminele care i le-am dat fetitei mele nu au fost dupa ureche si nu la sugestie unui singur doctor...tocmai pentru ca nu am incredere in parerea unui doctor am tot tinut sa o vada mai multi doctori si sa vad care sunt opiniile lor. De saptamana trecuta...la sugestia vostra(va multumesc)...nu ii mai dau ceai ci doar apa si bea fara mofturi!!!Cu masa stam un pic mai bine, in sensul ca ne asezam la masa si cat mai lasa sa-i dau in gurita ii dau ...daca observ ca incepe sa se agite ma opresca dar incerc sa-i pun in manuta sau pe masa ceva de rontait. Ati scris ca ati urmat diverse tratamente homeopate si m-ar fi interesat mai multe detalii: se da si la bebei asa mici? in ce consta aceste tratamente? in cat timp se vad rezultatele ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Citat:
citat din mesajul lui bunifericita

Incearca sa-i pui ceva la calculator,cand ii dai sa mananca:Baby Einstein,Magic English.Fac minuni.Nepoteii mei erau asa vrajiti ,mancau orice.Scopul scuza mijloacele.

Un copil trebuie sa manance de placerea de a manca, sa aiba o relatie naturala cu mancarea. Mancarea in fata tv-ului, pc-ului etc, dezvolta in primul rand o relatie falsa fata de sentimentul de foame, si de satisfacere a ei (nu mananca de foame, mananca pentru ca e pacalit) si ce e mai grav, dezvolta obiceiul mancatului la tv, pc, a copilului mare si adultului de mai tarziu, iar obiceiul rontaitului si mancatul la tv sunt f daunatoare, sentimentul de satisfactie, de saturatie nu apare, se mananca excesiv, apare obezitatea.

In fine, fiecare face binenteles cum doreste.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Eu zic ca in privintza asta subestimam mult copiii. Sau cel putin nu putem generaliza. Sa argumentez de ce: si fata mea mananca in scaunelul de masa, in fatza lui "baby einstein". Am pus-o fiindca nu avea rabdare sa stea in scaunel altfel si se prelungea masa foarte mult. Fata mea a refuzat diversificarea pana la 8 luni (fara 10 zile, asa fericita am fost cand a inceput sa accepte mancarea ca am si notat:))), pana atunci a fost doar pe lapte matern (fara ceai, fara apa). Poate a luat de la 6 la 8 luni (ca incercam zilnic) cam 8 linguritze in total de...ceva (iaurt Humana sau fructe Hipp).
In fine,sa incerc sa sintetizez ce vroiam sa spun:
- desi mananca privind la desene, ea nu mananca mecanic, nu deschide guritza la orice ci doar la ce-i place. Si mie-mi trecea prin minte ca as putea "s-o pacalesc" asa, dar vezi sa nu. La prima linguritza deschide mereu gura, dar daca simte ce nu-i place (morcovi, dovlecel etc. etc.) pot sa-i pun eu toate baby einstein-urile din lume, ca nu accepta.
- nu mananca "in nestire" fiindca se uita la desene; in clipa in care e satula (in perioada in care i-au iesit 2 masele "se satura" dupa 3 lingurite) eu nu mai am ce insista, ca ma refuza categoric.
Asa ca n-o fi cea mai grozava metoda, a pune copilul sa manance la tv/calculator, dar nici cel mai mare rau posibil. Pe fiica mea pericolul obezitatii nu cred c-o paste, ca la 1 an avea doar 8.800 g, deci e manechina

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariana_alex

Buna fetelor!
Ati scris ca ati urmat diverse tratamente homeopate si m-ar fi interesat mai multe detalii: se da si la bebei asa mici? in ce consta aceste tratamente? in cat timp se vad rezultatele ?

Tratamentele homeopate se pot urma de la o varsta foarte mica, in functie de tratament.Noi am luat calcarea carbonica si calcarea silicata 2 luni pentru asimilarea calciului si sa nu mai transpire atat de mult la ceafa.A facut tratamentul asta de la o luna. Un dr homeopat iti poate spune mai multe,vezi ca sunt o gramada de site-uri de unde te poti informa cat de cat. Cere referinte de la medicul de familie,despre un dr homeopat,si cere o parere si de acolo. Eu nu i-am dat antibiotic niciodata lui Paul,desi mi-a facut rosu in gat de doua ori,i-am dat doar tratament homeopat,dupa sfatul medicului. Un astfel de tratament nu are efect imediat, nu se vede efectul in cateva zile,ca la tratamentele alopate ,ci intr-o perioada mai mare,dar nu este atat de greu pentru organism.Adica nu repari stomacul,spre exemplu,si darami ficatul,cum se intampla uneori in medicina alopata.

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noi trei...un inceput de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Stiu pe cineva care a dat copilului mancare pasata cu seringa pana pe la 1.5 ani. Si manca doar asa, niciodata altfel si asta dupa lungi antenamente. Pana la urma tot ce are succes merita incercat, nici sa ramai pasiv si sa dai din umeri nu e o solutie: eu una ajunsesem in copilarie cu hemoglobina 7 doar pentru ca nu imi placea mancarea si nici foame nu imi era. Asa ca acum o alerg pe fiica-mea prin casa cu lingurita si ii fac si analizele anual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Buna fetelor!
Sunt un pic mai relaxata caci de cateva zile fetita mea papa un pic mai bine, am inceput sa-i dau piure de piersicuta sau caise simple , fara alte fructe si cu branzica si cred ca-i place caci intredeschide gurita si masa dureaza 15 min. FFFF PUTIN in comparatie cu ce pateam....Si azi cand m-a vazut ca mancam o piersica A VENIT TARAS LA MINE SI M-A AGATA DE MANA SA MI-O IA...EXTRAORDINAR.Sper din tot sufletul sa continuam asa.
Sambata ii iau rezultatul de la urocultura ca am zis sa0l repet poate are fata ceva si sa fiu cu inima impacata.
Lapte continuu sa-i dau noaptea prin somn caci dupa cateva nopti fara laptic nici dimineata nu vroia papita. Ceea ce ma bucura e ca a crescut cantitatea de lapte bauta noaptea iar dimineata nu ma mai chinui asa mult cu ea la masa, papa putin dar nu o fortez sa deschida gura si-i dau pana cand vad ca se plictiseste.Ups...am uitat sa mentionez ca papam cu jucarii altfel chiar nu se uita la papita si nu cred ca mananca mecanic caci altfel ar manca in nestire

Mergi la inceput

Ma bucur mult pt progresele facute, si pentru ca nu ii mai dai ceai. Ai sa vezi ca treptat, pe masura ce si tu devii mai relaxata lucrurile vor fi tot mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Mariana,la un moment dat,ma andeam sa deschid un astfel de subiect,dar nu am facut-o.....

Suntem in aceeasi situatie de cand aea trei luni.A fost diagnosticata cu reflux gastro-esofagian si ni s-a prescris Motilium pe care i-l dau cu aprox 20-30 min inainte de masa.
De cand ii dau Motilium,a inceput sa pape normal(bine,ea a papat intotdeauna mai putin decat alti bebei de aceeasi varsta,dar s-a dezvoltat foarte frumos).

La 5 lunite am inceput diversificarea...marele chin!
Ii place orice ii dau in manuta(morcov,patrunjel,mere,etc),dar nimic pasat- in acest caz mesele erau de 3-10 grame.
Pt mamicile care nu stiu ce inseamna sa nu accepte bebe mancarea,nu are sens cantarul....pt mine are.

Spre deosebire de fetita ta,a mea accepta laptele(atata timp cat continui cu Motiliumul),dar,la aproape 9 luni,ne chinuim rau cu diversificarea...

Si pt ca am citit tot din urma,nu ma pot abtine sa le intreb pe mamicile care au sugerat sa lasam bebeii fara sa pape o zi- doua....voi ati avea inima sa faceti asa cu bebele vostru?
Voi ati putea manca stiind ca stomacelul ala mic e gol?

Si,in cazul in care fetita Marianei are reflux,stiti ca infometarea ii face mai rau?
Stiti ca se recomanda mesele mici(dpdv cantitativ) si dese?

Pentru o mama in situatia noastra,orice sfat conteaza,dar ganditi-va,va rog,inainte sa dati un sfat....

Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009

Poze Alexa Annabelle Denise
www.youtube.com/watch?v=mzOPlaMmkSg" target="_blank">Filmulet1
www.youtube.com/watch?v=nbjgqqH5BN8" target="_blank">Filmulet2

`Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.`
Mahatma Ghandi

Mergi la inceput