VA IMPLOR SA MA AJUTATI!!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Lumi, daca mananca ce ii dai in manuta e o mare chestie: nu te vei chinui sa treci de la mancarea pasata la mancarea normala.

Incearca atunci sa-i dai toate mancarurile in manuta: cartof fiert, morcov fiert, dovlecel fiert putin. Carnea de pui poti sa o fierbi si apoi sa o toci si sa faci cu ea niste chiftelute, nu prajite, la cuptor. O poti lega cu niste cartof fiert si facut piure, pentru ca nu are inca voie albus (nu are 1 an).

Nu e obligatoriu ca un copi sa manance pasat daca nu vrea.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Mariana, iti scrie o mamic de 2 copii, ambii nemancaciosi...din cauza mea sunt convinsa. Am facut cam aceleasi greseli ca si tine. Nu mai departe de ieri am fost in pragul depresiei din cauza acestei lipse de pofta de mancare....printr-o conjunctura am stat tot ieri de vorba cu un psiholog si mi-a zis asa
1.copilul trebuie sa manance cand si cat ii este foame! Nu va muri de foame, m-a asigurat..
2. nu trebuie cicalit! (ti-au scris si fetele asta)
Eu de ieri m-am relaxat, ca sa zic asa...(gandeste-te ca eu am 2 specimene d-astea de zici tu)...Sunt mai calma la masa, ii dau celui mic (ca cea mare e mofturoasa dar tot mai mananca ceva) sa pape cat vrea, il intreb daca mai vrea si ii iau castronul in momentul in care incepe sa scuipe (are un an si 5 luni)...nimic pana la masa urmatoare (ca inainte ii mai dadeam un biscuite, un pufulete, ca sa stiu eu ca are ceva in burta) si asta este!

Iti doresc multa rabdare si stapanire de sine!

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Nu exista nimic mai frustrant pt o mama decat sa nu-ti mananca copilul.
Vad ca majoritatea mamelor trec prin asta, unele mai usor, altele mai greu...
Si noi am trecut prin asta, mai trecem si acum uneori, dar mai rar.

Si eu ma enervam la lacrimi si la trantit farfuria de perete (cu tot cu mancare) si ajungeam eu sa tremur de nervi el sa zbiere de frica...nu stia care-i situatia ca ma "crizez" asa.
Mult timp am facut asa pana am ajuns la concluzia ca efectiv NU REZOLV ABSOLUT NIMIC! ba mai mult stric...e greu sa accepti asa ceva, dar trebuie sa fii calma (este enorm de greu, daca nu chiar imposibil)

Unex: intr-o seara ma chinuiam sa-i dau un iaurt celui mic (1 an si 8 luni) si el nu si nu...eu insistam cu lingurita pana evident m-am enervat si am pus iaurtul deoparte si am renuntat.
Peste nici 10 min vine prichindelul la mine cu gura cascata. Sa ma crucesc nu alta...L-am intrebat: "vrei iaurtel" si el a zis "da". Am luat iaurtul, i-am dat si l-a mancat tot in 5 min daca nu mai putin...
concluzia: ei stiu absolut tot ce se petrece. simt totul. uneori chiar o fac sa testeze rabdaea mamei (chiar involuntar...este ceva ce au ei in subconstient )

Parerea mea: este foarte dificil sa ii dai copilului o lingurita de mancare si apoi daca nu mai vrea sa-i iei farfuria si sa stai calma ca puiul atat a putut manca numai. Este enorm de greu si iti trebuie o rabdare de fier. Dar...trebuie testat macar o data, de doua ori treaba asta.
Chiar daca ia o lingurita-doua de papica isi ia minimul de vitamine din ea. Decat deloc, e bine si atat.Incearca sa-i dau putinul ala fffff sanatos, cu muuulte legume, spanacul e bun pt sporirea poftei de mancare, la fel si brocolli, incearca sa-i dau asa ceva chiar daca ia 2-3 linguite doar, e ok si atat pt vitaminele din el.
Telina la fel, e super pt sporirea poftei de papa, eu ii pun in orice supa/ciorba ii fac si sa stii ca se vad rezultate (in timp, nu pe moment, dar oricum de asta ai nevoie, nu? de pofta de mancare pe per lunga, nu pe una scurta cum fac vitaminele la sticluta)

Gandeste-te ca daca el creste normal, se dezvolta bine, din putinul cat il mananca isi ia necesarul de vitamine. Are o putere mai mare de absorbtie a vitaminelor.

si...nu cred ca-ti doresti un copil gras, nu? 90% din populatie se lupta cu obezitatea si noi incercam sa ne indopam copiii...pt ce? sa ajunga si ei cu probleme de greutate la maturitate?
Copilul meu are 10,6 kg la 1 an si 8 luni si eu sunt multumita, desi unele mame se lauda cu copii de 12 kg la 11 luni....
Important e cum creste, cum se dezvolta mental, psihic, sunt mult mai importante decat cantitatea de mancare ce o ia/zi...

Linisteste-te si ai incredere in copilul tau. E sanatos, e cel mai important. si...va manca fii sigura de asta. nici un copil nu e asa "prost" sa rabde foame cu mancarea in casa si cu mama langa el

noi ne-am obisnuit sa fim manechini si sa avem zile de ciuguleala
si nu in ultimul rand, hidrateaza-l

multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Mai, eu cred ca ar trebui sa facem un club al mamicilor de copii nemancaciosi

Denissa are dreptate. Am uitat sa-ti spun si eu ieri cand am postat. Gandeste-te mereu si la partea pozitiva: copilul tau nu va avea probleme cu greutatea. Daca e ceva bun din asta, e ca va fi un adolescent/adult slabut si fara complexe de greutate. Eu o prefer pe fiica-mea mladioasa si subtire decat mai rotunjoara. Asta ca sa nu capiez de tot

A! Si copiii anemici nu mananca...mi-a zis-o o dr...

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lumi_Richard

Mariana,la un moment dat,ma andeam sa deschid un astfel de subiect,dar nu am facut-o.....

Suntem in aceeasi situatie de cand aea trei luni.A fost diagnosticata cu reflux gastro-esofagian si ni s-a prescris Motilium pe care i-l dau cu aprox 20-30 min inainte de masa.
De cand ii dau Motilium,a inceput sa pape normal(bine,ea a papat intotdeauna mai putin decat alti bebei de aceeasi varsta,dar s-a dezvoltat foarte frumos).

La 5 lunite am inceput diversificarea...marele chin!
Ii place orice ii dau in manuta(morcov,patrunjel,mere,etc),dar nimic pasat- in acest caz mesele erau de 3-10 grame.
Pt mamicile care nu stiu ce inseamna sa nu accepte bebe mancarea,nu are sens cantarul....pt mine are.

Spre deosebire de fetita ta,a mea accepta laptele(atata timp cat continui cu Motiliumul),dar,la aproape 9 luni,ne chinuim rau cu diversificarea...

Si pt ca am citit tot din urma,nu ma pot abtine sa le intreb pe mamicile care au sugerat sa lasam bebeii fara sa pape o zi- doua....voi ati avea inima sa faceti asa cu bebele vostru?
Voi ati putea manca stiind ca stomacelul ala mic e gol?

Si,in cazul in care fetita Marianei are reflux,stiti ca infometarea ii face mai rau?
Stiti ca se recomanda mesele mici(dpdv cantitativ) si dese?

Pentru o mama in situatia noastra,orice sfat conteaza,dar ganditi-va,va rog,inainte sa dati un sfat....

Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009

Poze Alexa Annabelle Denise
www.youtube.com/watch?v=mzOPlaMmkSg" target="_blank">Filmulet1
www.youtube.com/watch?v=nbjgqqH5BN8" target="_blank">Filmulet2

`Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.`
Mahatma Ghandi

Eu cand am scris mai in spate am scris tocmai din punctul de vedere al unei mame cu un copil care a suferit de reflux.

Daca imi caut postarile de la scutece de cand avea fie-mea cateva luni pana la un an cred ca imi plangeti de mila, si cand zic reflux, pai ma refer la REFLUX, nu altceva. AM o prietena care cand o vedea pe fie-mea cum da afara laptele dupa ce mananca imi zicea ca ea n-ar fi suportat, ar fi plans la greu. Ce folos sa plangi?

Am filmulete cu fie-mea cum facea baie pe la 5 luni, si cum dadea din picioare si se agita (de placere) si ii curge laptele din gura (branzit, mancat cu cel putin o ora in urma).

Asa ca da, stiu ce vorbesc. Fata mea va implini trei ani in august, cele de mai sus sunt acum doar amintiri.

Si ea manca cum sa zic, asa mai pe la mal, ii dadeam des, cate doua trei lingurite si cand le manca eram fericita.

Aveam momente cand plangeam de suparare ca nu manca. Pana cand m-am hotarat sa ma calmez, ii dadeam la program, mai des, si nu mai comparam, nu mai cantaream, cat manca manca.

Acum are cum ziceam 3 ani si vreo 13 kg (in conditiile in care fiu-miu avea la 4 luni 9 kg, nesuferind de reflux).

E mica, nu slaba, dar mai slaba decat alti copii poate de varsta ei. Insa am vazut si mai slabi ca ea. E mititica insa in grupa ei la gradi e la mijloc cu inaltimea, nici cea mai mica dar nici inalta.

Nu disperati, trece refluxul in jurul varstei de un an (cand merg bine in picioare).

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

ce rau face ceaiul(nu ma refer strict la baby drink)? Pana sa apara toate medicamentele alopate,erau ceaiurile,care tratau absolut tot. Intradevar nu se dau ceaiuri in loc de mancare,de lapte,dar poate ceaiul ii face bine in reflux gastroesofaringian.

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noi trei...un inceput de viata!

Exista studii care au demonstrat ca taninele din ceai impiedica absorbtia fierului provenit din surse vegetale. Taninele se gasesc in toate tipurile de ceai, in cantitati putin mai reduse in cele care se dau copiilor adica de plante decat in ceiul verde sau negru. Teoria se aplica doar pentru ceaiul baut in timpul mesei.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput