VA IMPLOR SA MA AJUTATI!!!
Raspunsuri - Pagina 6
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bunifericita Incearca sa-i pui ceva la calculator,cand ii dai sa mananca:Baby Einstein,Magic English.Fac minuni.Nepoteii mei erau asa vrajiti ,mancau orice.Scopul scuza mijloacele. |
Un copil trebuie sa manance de placerea de a manca, sa aiba o relatie naturala cu mancarea. Mancarea in fata tv-ului, pc-ului etc, dezvolta in primul rand o relatie falsa fata de sentimentul de foame, si de satisfacere a ei (nu mananca de foame, mananca pentru ca e pacalit) si ce e mai grav, dezvolta obiceiul mancatului la tv, pc, a copilului mare si adultului de mai tarziu, iar obiceiul rontaitului si mancatul la tv sunt f daunatoare, sentimentul de satisfactie, de saturatie nu apare, se mananca excesiv, apare obezitatea.
In fine, fiecare face binenteles cum doreste.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
BraveGirl spune:
Arianna are 1an si 7 luni. A fost alaptata pana la 1an si 3luni. Am inceput diversificarea la 6 luni. A fost un cosmar. Desi ma credeam pregatita, e f greu cd copilul refuza categoric mancarea. Am trecut prin toate starile: frustrare, suparare, nervi, pana am ajuns sa ma 'educ' pe mine. Sa inteleg ca ea e un OM cu vointa si nevoi proprii. Nu i le pot impune pe ale mele. Nu e usor, de oboseala si acum ma mai supar, dar apoi imi revizuiesc atitudinea.
Nu mananca fructe si legume. nu o obilg,ea gusta si le scuipa. Bucataria mea e vesnic un haos. M-a ajutat mult faptul ca a supt atata timp si apoi a adorat laptele. Secretul la noi a fost paiul. Bea laptele cu cereale cu paiul, iaurt cu paiul, supa cu paiul. NU AVEM un orar fix de mese. Am renuntat sa o tin n ore pana la masa ca vai i se face foame si papa. E deja mare si stie ce, unde gaseste. Cere singura cd vrea. E drept ca nu o las chira la intamplare. O invit la masa cu noi si dc vrea bine, dc nu, e libera sa-si aleaga cd vrea sa manance. Are zile in care cere doar rontaieli (grisine pufuleti, fulgi de porumb) si iaurt. Plus laptic...cateodata un litru. O las in pace, desi multa lume se uita chioras. Ca isi umpple burta cu lapte si grisine.
Pai ce pot sa fac, dc am incercat sa nu-i dau si tot nu accepta altceva. Are zile cd mananca singura o dorada de 300g, sau 2 borcanele de peste de la Hipp, la o masa. Deci dc ii e foame, mananca. Numai ca ei nu e atat de foame cat sa ma multumeasca mereu pe mine. Dar nici nu e nevoie, nu? E sanatoasa, vioaie.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 20+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
elena123456 spune:
madam ruxandra sb, daca ai fi avut rabdare sa citesti ceea ce am scris pana la capat, ai fi inteles ca medicina cu pricina mi-a fost recomandata de medic in baza unor analalize...crezi cumva ca anemia se ghiceste in cafea?!!!!!! sau la o sueta pe forum?!!!!!!!!!
anca_vlad spune:
citat din mesajul lui mariana_alex DA, mananca variat dar nu ai inteles CUM MANANCA...II BAG EFECTIV IN GURA ca ea nu deschide gura. Asta e problema ca eu ii distrag atentia si ii bag mancare in gura cam cu forta ca ea nu deschide gura la mancare...eu as vrea sa deschida gurita ea singura fara sa o fortez...caci o hranesc cu forta. |
sunt copii care pur si simplu nu vor sa deschida gura la masa...la fel a fost si vlad la varsta fetitei tale...pe la un an si 4 luni ii dadeam lapte in somn noaptea pt ca refuza sa manance indiferent ce ii faceam strangea dintii si pace..abia daca reuseam sa ii bag de 5-6 ori in gura maxim...cand venea ora mesei ma apuca disperarea...problema s-a remediat cand l-am dus la cresa in proportie de 50%,iar in urma tratamentului homeopat din jurul varstei de doia ani jumatae s-a rezolvat de tot (imi pare rau ca nu am apelat la ajutorul homeopat si nu am stiut de el mai repede scapam de un stres)
Cert este ca e doar o etapa si incearca sa nu te mai stresezi...
Anca +32s ANA-MARIA AMR 4S si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
POZE BURTICA si POZE SERBARE ABSOLVIRE
ruxandra_sb spune:
madam ruxandra sb, daca ai fi avut rabdare sa citesti ceea ce am scris pana la capat, ai fi inteles ca medicina cu pricina mi-a fost recomandata de medic in baza unor analalize...crezi cumva ca anemia se ghiceste in cafea?!!!!!! sau la o sueta pe forum?!!!!!!!!! |
Eu nu sunt "madam" pt tine... da poti sa-mi zici "tanti"
Daca ai fi avut rabdare sa citesti ce i-ai raspuns tu initiatoarei acestui topic.. ai fi observat ca tu i-ai recomandat sa-si indoape copilul cu "vitamine", pt ca vorba ceea.. nu face nimic rau , e un sirop cu vitamine plus fier.
Si ca, daca tine mortis, poti consulta si un doctor in prealabil.
.. cum era? ca medicatia nu se prescrie ghicind in cafea sau la o sueta, pe forum..
relax , n-am nimic personal cu nimeni.. scriu pt acele mamici care asteapta cu disperare un sfat minune, o solutie izbavitoare care sa le scoata din necaz.
si pt ca indopatul, mai ales dupa ureche, cu "vitamine" nu este una dintre ele..
stiu, tentatia este uriasa.. si eu am fost in aceeasi barca si mi-am presat pediatrul sa ne recomande ceva, orice, un siropel minune, si de ce nu si minunatele multivitamine care sa ne rezolve "problema"
noroc ca acesta n-a cedat.. explicandu-ne ca aceste "vitamine" (mai mult sau mai putin sintetice) pot face mai mult rau decat bine, etc., etc. Mai apoi am mai aflat si eu una, alta..
BraveGirl spune:
Eu fac parte din categoria mamicilor care nu mi-am indopat copilul cu nici un siropel minune nici macar la indicatia medicului. Am avut anaizele ok, asa ca nu am vazut rostul. E drept ca am mers cu reteta la farmacie, le-am luat, am citit despre ele, sotul a insistat sa-i dam copilului, dar ma renuntat la idee.
Acum mi se pare f slaba si mi-as dori enorm sa o indop cu mancare. Dar n-am pe cine, asa ca o las in pace. O sa-i fac un set de analize pt ca se pare ca avem un fond alergic si o sa actionez in consecinta. Dar eu cred ca e sanatoasa, ca-i ajunge putina mancare care o ingera.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 20+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
kj74 spune:
desigur madame elena12345678910 ca daca ceva merge la copilul tau dat de medicul pediatru niciodata n o sa vindeci tot cartierul cu acelasi produs
are dreptete "tanti" ruxandra
wnimra spune:
buna mariana
Ma bag si eu putin la subiectul tau .
Copilul meu a avut si are exact aceeasi pr cu mancarea, numai ca este o ff mare diferenta intre ei , fetita ta este ok sanatoasa , al meu are pr motorii din pricina unui medic tampit.
Ideea e ca , il hraneam timp de o ora poate si mai mult doar la o masa ...100 de g .
Manca 3-4 ori pe zi ca eram eu pe capul lui .
Niciodata nu ii era foame.
Plangea daca insistam sa manance , plangea cand vedea castronul(biberonul), este infiorator sa iti vezi copil asa , se comporta de parca vroiam sa il otravesc, toata intelegea si dragostea mea nu erau suficiente sa il faca sa treaca peste hop, mancarea.
Poftea dar nu deschidea guritza , daca il fortam , la modul ca ii bagam in guritza ceva ii venea sa verse.
Pana la 3 ani a fost crima si pedeapsa, plangeam de ciuda pt ca nu manca , nu dorea mancarea , nu vroia sa o vada sa o miroasa, indiferent ce as fi facut.
Pt ca nu vorbeste si nu merge este de o mie de ori mai greu , intelege tot si nu poate comunica cu mine foarte bine , el stresat , eu stresata ...offf e greu.
Am vb cu mai multi medici si toti mi-au zis Reflux gastro-esofagian.
Ca sa nu crezi ca m-am bagat aiurea aici iti dau un ex: restul copiilor pe care ii stiu si au diverse pr de la nastere sau nu ,mananca , mesteca , etc ....Alex al meu nici nu vroia sa vada mancarea in fatza lui.
I-am schimbat laptele,am trecut si la fara lactoza, am vrut sa ii dau orice si oricum nu am reusit.
Statea nemancat cate o zi intreaga , imi era sila sa ii dau cu fortza , imi era mila de el , mila de mine , sila de senzatia de foame , nu puteam manca pt ca el avea stomacul gol.
Incet incet s a marit si a inteles mult mai bine ca trebuie sa manace , simptomele au disparut , nu definitiv dar din pct meu de vedere prin ce am trecut nici nu mai sufera comparatie.
Un medic mi-a zis asa : este posibil ca sa se fi nascut cu acest reflux si colac peste pupaza s a suprapus si pareza ( pareza din cauza lipsei de oxigen de la nastere) , altul mi-a zis ca tot de la lipsa de oxigen este si ca a mai vazut cauzuri de copii sanatosi care au avut cate o mica pr si au ramas cu aceste "sechele", pr de deglutitie.Nu stiu si am obosit sa vreau sa stiu . important pt mine este ca azi am facut tarta de mere si a mancat , fara sa ii vina sa verse nici inainte nici dupa si a deschis singur guritza , l-am intrebat daca i-a placut si si m-a pupat .
M-am intins prea mult , sper ca ti-am fost de folos , macar putin, o sa ai mult de munca cu ea dar o sa vezi si rezultate.Nu o sa fie un copil anorexic , stai linistita .
iti urez cel mai enervant lucru pe care mi-l urau toti , rabdare si se poate.Mai consulta medici , sa ii de-a un medicamet ceva, stiu ca exista , ii poti face rost din afara , eu nu i-am dat pt ca varsa si aceste medicamente contin si ceva pt senzatia de greaza si piciul meu nu avea voie.
Mami de Alex( 27.07.2005 )
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
Lali_mete spune:
Nu am avut rabdare sa citesc tot,insa sunt de acord cu cateva lucruri scrise pana la pagina 3 unde am ajuns. Copilul nu trebuie fortat,daca refuza mancarea sigur are un motiv. Mesele mici si foarte dese au intotdeauna rezultat.Parerea mea este sa continui sa o tii cu voi la masa can mancati,sa va vada ca mancati cu placere,fara sa o implicati si pe ea,doar sa stea cu voi.
Ce nu inteleg eu,si puteti sa dati cu rosii,dar mai bine ma luminati si pe mine : ce rau face ceaiul(nu ma refer strict la baby drink)? Pana sa apara toate medicamentele alopate,erau ceaiurile,care tratau absolut tot. Intradevar nu se dau ceaiuri in loc de mancare,de lapte,dar poate ceaiul ii face bine in reflux gastroesofaringian.
Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noi trei...un inceput de viata!
Lali_mete spune:
Mariana Alex te invit la Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 daca nu esti inscrisa altundeva. Acolo sunt bebei cu aceeasi varsta ca bebelusa ta,si iti vor raspunde mai multe mamici la problema ta.
Te pup.
Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noi trei...un inceput de viata!