Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(59)
Raspunsuri - Pagina 23
filipac1979 spune:
pup fetele
n-am mai intrat de mult ca am avut netul stricat
vad ca avem vesti noi si f bune - felicitari maia din tot sufletul si sarcina usoara incontinuare; xdidi - multi ani fericiti si plini de impliniri - nu uita ca suntem aici numai femei puternice care vor reusi sa-si implineasca visul, tocmai pt ca sunt optimiste si nu se dau batute
eu intre timp munces de o sapt, am fost in delta cateva zile si intr-o minivacanta la paris, 3 zile. m-a cam solicitat calatoria asta pentru ca am mers mult pe jos sa vizitam, a fost f cald dar chiar am rezistat eroic avand in vedere ca nu aveam inca o luna de la operatie. oricum vazand minunatiile parisului mi-am spus ca a meritat sa am o cicatrice pentru asta (in spital mereu ma gandeam ca dupa vom pleca la paris)
putin m-am resimtit dupa un asemenea efort , adica vreo zi m-a durut putin operatia dar a trecut. a, nu va zic ca mi-a intarziat menstruatia vreo 2 sapt - ca tot va spuneam ca imi e teama de momentul in care va veni. medicul mi-a dat duphaston dar n-am vrut sa bag hormoni in mine si am lasat-o sa vina cand vrea ea. si mi-a facut-o - a venit in seara de dinainte de paris. da a fost ok, a tinut 5 zile, poate putin mai abundenta dar nu mi-a fost rau.
inca nu mi s-a desumflat zona, dar nu ma mai doare cand pun mana, am inceput sa dorm pe burta. in mare mi-am reluat vechile activitatile dar vreua sa va intreb (imi cer scuze ca va tot sacai cu intrebari) pe voi v-a mai durut operatia dupa?uneori am mici intzepaturi mai ales dupa o zi de stat pe scaun la birou. pp ca totusi e normal
si altceva - sigur nu raman cu umflatura aia acolo?eu o spaima am ca aveam un abdomen super plat. a, nu va zic ca slabisem 5 kg cu operatia si stresul inainte si desi ma dadea vantul jos incepuyse sa-mi placa. si acum deja m-am ingrasat 2kg jum si ale naibii ca se pun unde vor ele, nu unde imi trebe mie
hai ca m-am lungit dar imi era dor de voi
pupi
iubitika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filipac1979 pup fetele n-am mai intrat de mult ca am avut netul stricat vad ca avem vesti noi si f bune - felicitari maia din tot sufletul si sarcina usoara incontinuare; xdidi - multi ani fericiti si plini de impliniri - nu uita ca suntem aici numai femei puternice care vor reusi sa-si implineasca visul, tocmai pt ca sunt optimiste si nu se dau batute eu intre timp munces de o sapt, am fost in delta cateva zile si intr-o minivacanta la paris, 3 zile. m-a cam solicitat calatoria asta pentru ca am mers mult pe jos sa vizitam, a fost f cald dar chiar am rezistat eroic avand in vedere ca nu aveam inca o luna de la operatie. oricum vazand minunatiile parisului mi-am spus ca a meritat sa am o cicatrice pentru asta (in spital mereu ma gandeam ca dupa vom pleca la paris) putin m-am resimtit dupa un asemenea efort , adica vreo zi m-a durut putin operatia dar a trecut. a, nu va zic ca mi-a intarziat menstruatia vreo 2 sapt - ca tot va spuneam ca imi e teama de momentul in care va veni. medicul mi-a dat duphaston dar n-am vrut sa bag hormoni in mine si am lasat-o sa vina cand vrea ea. si mi-a facut-o - a venit in seara de dinainte de paris. da a fost ok, a tinut 5 zile, poate putin mai abundenta dar nu mi-a fost rau. inca nu mi s-a desumflat zona, dar nu ma mai doare cand pun mana, am inceput sa dorm pe burta. in mare mi-am reluat vechile activitatile dar vreua sa va intreb (imi cer scuze ca va tot sacai cu intrebari) pe voi v-a mai durut operatia dupa?uneori am mici intzepaturi mai ales dupa o zi de stat pe scaun la birou. pp ca totusi e normal si altceva - sigur nu raman cu umflatura aia acolo?eu o spaima am ca aveam un abdomen super plat. a, nu va zic ca slabisem 5 kg cu operatia si stresul inainte si desi ma dadea vantul jos incepuyse sa-mi placa. si acum deja m-am ingrasat 2kg jum si ale naibii ca se pun unde vor ele, nu unde imi trebe mie hai ca m-am lungit dar imi era dor de voi pupi |
nu stiu ce fel de operatie ai tu clasica sau laparo?
dc ai clasica sa stii ca umflatura o sa se duca nu ramane asa..
la laparo eu nu am fost umflata mai deloc
eu am facut odata clasica cu o taietura mica de vreo 5 cm si o data laparo..de fiecare data a fost ok fara cine stie ce dureri..bineintels ca cea clasica a fost mai grea
iubitika spune:
filip..apropos de intarzierea cm..tu de cand ai facut calculul ca trebuie sa ti vina..de la ultimul cm sau de la operatie
sa stii ca dupa o operatie se modica cm ul in sensul ca se calculeaza cand trebuie sa iti vina de la operatie, nu de la ultimul cm..mie mi-a venit fix la 28 de zile de la operatie
asa ca nu cred sa fi fost vreo dereglare la tine..mai bine ca nu ai luat duphaston
misspii spune:
Aristica, habar nu am de ce nu ovulez,poate este prea repede ,am cam 65 de zile de la ultima injectie de diph .La medic ,nu am mers dupa ce am terminat inj.Medicul a zis sa merg la 3 luni dupa inj ,in caz ca nu vine.In caz ca vine ma duc la Sibiu pt Fiv (medicul meu stie ca vreau sa ma duc la Sb -chiar dansul m-a sfatuit).Am un si set de analize care tb sa le fac -dar la al.2.lea ciclu si altele dupa primul cm.Dar am zis ca le fac pe cele de sange la al.2.lea ciclu ca in caz ca nu ies OK sa nu mai fac si restul.
Lalely - tu esti balonata? Am facut o burta...si nu mananc mai mult si m-am ingrasat si 2 kg ...
Pupici!!
lalely07 spune:
Missipi draga mea..aceleasi stari le amsi eu..balonata tot timpul ...si m-am si ingrasat.Pe perioada injectiilor totul a fost ok, nu m-am ingrasat nici 100 grame...si acum de cand am terminat iau proportii..
Tot astept si eu..si nici un semn..nu stiu ce si cum..nu prea mai am nici secretie..
Ce analize trebuie sa faci dupa primul CM si ce analize dupa celde-al doilea??
Si eu trebuie sa fac dozari hormonale dar cred ca le voi face la al doilea CM..caci ma gandesc ca dupa primul sunt foarte dereglata...
O sa faci FIv la Sibiu??La ce medic mergi acum?
Pupicei
misspii spune:
Da,o sa fac Fiv la Sibiu,am fost la o prima discutie in luna aprilie.Sunt super OK ,deschisi,comunicativi,s-au uitat pe toate analizele..Eu am si uterul mic si este o problema f mare.(35,3mmX2 9,7mm).Ce ziceti este chiar atat de mic?
Nu am facut analize hormonale inainte de tratament ,ca daca aveam facute analizele incepeam chiar dupa ultima inj.
Dupa primul cm trebuie sa fac:examen secretie vaginala,Papanicolau,culturi cervicale,Chlamydia,Mycoplasma,Ureaplasma.
La al.2lea cm (in primele 3 zile)
Estradiol,FSH,LH,Prolactina ,TSH,Testosteron.
Dar cele mai importante sunt cele din primele zile de cm.Eu o sa le fac primele pe acestea si dupa aceea cele vaginale pt ca daca nu ies bine cele de sanga nu mai le fac si pe restul.Chlamydia am facut-o la recomandarea Dr Anca Florin din Bucuresti despre care v-am spus ce naspa este.
Lalely - tu cand trebuie sa mergi la medic.Parca ai spus ca doar dupa ciclu dar nu a spus un termen maxim.
Eu la 3 luni ma duc la control ca asa a zis .In caz canu vine in 3 luni in mod obligatoriu sa ma duc.Mai vorbim.
aristica spune:
misspi si eu am cochetat cu ideea sibiului si a clinicii polisano. Cel mai experimentat medic de acolo se numeste Chicea, are multe rezultate, este prieten cu Dr. Albu de la ML-unde fac eu fiv-ul si acesta din Bucuresti vorbeste foarte frumos despre reusitele lui Chicea din Sibiu...in plus, vezi ca merge si pe blastociti, asa ca incearca sa ajungi la el. Succes!
iubitika cum mai sa calculez 28 de zile de la laparo? ca mie mi-a facut Dr. Albu laparo inainte de ovulatie....deci daca am ovulat si endometrul nu sustine o sarcina, el trebuie sa fie eliminat, deci apare menstruatia....sau nu mi se mai elimina celulele moarte ale endometrului? parca nu-i foarte logic, in plus, eu tre' sa incep anticonceptionalele pe 27 iulie, caci pun ovarele in repaus pentru fiv, iar docotrul nu mi-a zis nimic de nicio intarziere de cel putin 2 saptamani.
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
fancy_mona spune:
Fetelor , la mine venirea ciclului menstrual nu a fost deloc influentata de operatie , am fost operata clasic si am avut niste emotii ca imi va veni ciclul .... si mi-a venit la o zi dupa operatie , daca la unele a intirziat e o dereglare , dar in mod normal nu ar trebui sa fie infuentat de operatie .
iubitika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aristica misspi si eu am cochetat cu ideea sibiului si a clinicii polisano. Cel mai experimentat medic de acolo se numeste Chicea, are multe rezultate, este prieten cu Dr. Albu de la ML-unde fac eu fiv-ul si acesta din Bucuresti vorbeste foarte frumos despre reusitele lui Chicea din Sibiu...in plus, vezi ca merge si pe blastociti, asa ca incearca sa ajungi la el. Succes! iubitika cum mai sa calculez 28 de zile de la laparo? ca mie mi-a facut Dr. Albu laparo inainte de ovulatie....deci daca am ovulat si endometrul nu sustine o sarcina, el trebuie sa fie eliminat, deci apare menstruatia....sau nu mi se mai elimina celulele moarte ale endometrului? parca nu-i foarte logic, in plus, eu tre' sa incep anticonceptionalele pe 27 iulie, caci pun ovarele in repaus pentru fiv, iar docotrul nu mi-a zis nimic de nicio intarziere de cel putin 2 saptamani. MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA |
in timpul operatiei ti-a umblat pe acolo pe la ovare si de aceea cred ca se spune ca venirea urmatorului ciclu nu il mai calculezi de la cm anterior ci de la operatie...cel putin asta a fost motivatia pe care am primit-o eu de la o doctorita. si eu eram la fel ca tine ingrijorata ca nu imi mai venea si am rugam o prietena sa intrebe o doctorita buna pe care o cunostea ea...si asta mi-a zis. pe urma am sunat si eu la spital la asistenta doctorului si tot cam la fel mi-a zis..sa stau linistita ca va veni
mie mi se pare corect..avand in vedere ca la operatie ti-a umblat la ovare eu cred ca nu si-au mai urmat cursul normal..si s-a modificat ovulatia (ai ovulat mai tarziu dupa operatie) si de aceea si decalajul cm.
si operatia mea tot inainte de ovulatie a fost...acum nu zic 100% ca am dreptate, doar spun ce mi s-a spus si mie
te pupic