M Columbeanu - Adica cum adoptie la distanta?
Tot apar in ziare articole despre -marinimia- doamnei Columbeanu care are a adoptat la distanta un baietel. "la distanta", adica cum?
Daca o familie doritoare sa-i fie parinti, mai mult decat in week-end sau in sarbatori legale, e interesata de micutz, nu poate sa urmeze procedura normala in cazul unei adoptii clasice?
I-a luat dreptul de a creste intr-o familie??
daca e asa, mi se pare cinism.
Am cautat pe net, dar nu am gasit mare lucru despre asta.
Dieta Rina:
64,8 kg - 14.05.2010; 62,6 kg - 20.05.2010, 61,4 kg - 03.06.2010.
Raspunsuri
bulinuta27 spune:
si doamna Marin-Banica are adoptati copii la distanta dar din alte tari, asta nu le ingradeste dreptul copiilor respectivi de a fi adoptati de catre alti parinti doritori
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Gianni spune:
Da , Anca se foloseste foarte des in straintate , acest mod de adoptie , pt. ca cica, n-ar fi egoist ca actul propriu de adoptie...adica nu iei copilul din mediul si cultura lui,nu-i provoci un soc...dar contribui lunar la intretinerea lui, la studii etc,etc, in schimb primesti poze si rapoarte de la scoala cu ceea ce a prestat copilul respectiv, il ajuti sa practice un sport etc...
In fine , este un cu totul alt mod de a vedea adoptia, adica eu consider ca poti fi si parinte adoptiv si sa ai copilasul linga tine dar in acelasi timp poti adopta la dinstanta unul sau mai multi copii, marea majoritate sint copii cu handicap sau marisori ca virsta iar in aceste tari unde locuiesc acesti copii nu sint atit de multe familii care sa se ingramadeasca sa-i adopte...marea majoritate a parintilor adoptivi vin din vest si doresc copii mici , deci totusi o solutie pentru unii copii- aceasta adoptie la distanta...
Daca te intereseaza , am sa caut niste link-uri, ti le trimit pe pm.
Ai grija de tine si de printesa ta.
Catalina
DarkBendis spune:
Cumnata mea a "adoptat" un copilas din Africa acum cativa ani. De fapt nici nu se foloseste cuvantul "adoptie" ci "sponsoring". Copilul locuieste la el in tara, cu familia lui extinsa. Ea trimite o suma de bani lunar prin WorldVision (nici nu stiu cat, nu mult, vreo 25 de lire) iar banii ajung la cel mic. Primeste regulat scrisori de la el, are poze, ii scrie si ea. Chiar tin minte o scrisoare de Craciun cand pustiul povestea cum au fugarit el cu unchii lui o capra, cum au transat-o si pregatit-o ( cumnata-mea chiar s-a amuzat, eu ii spusesem cu o zi inainte de "ritualul" taiatului porcului din Romania). Sa "sponsorizezi" un copil asa e un lucru frumos, stii ce se intampla cu banii tai si chiar vezi diferenta mare pe care o suma relativ mica de bani (25 de lire e pretul a 4 bilete de cinema, sau a unei cine la un restaurant de calibru mediu) o poate face in viata unui om, chiar departe de tine.
Eu tare o admir pe cumnata-mea pentru ceea ce face!
Pentru cine e interesat, mai multe amanunte aici:
http://www.worldvision.org/content.nsf/sponsor/learn-about-sponsorship
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Chuny spune:
Exact asta vroiam sa scriu azi, dar nu am avut timp.
Nu confundati sponsorizarea unui copil dintr-o tara foarte saraca cu adoptia la distanta, termen super tampit inventat pt vedetele in cautare de cascatori de ochi.
Daca in prima trimiti lunar o suma de bani si dai o sansa in plus unui copil, in adoptia la distanta practicata de duamna iei copilul cand ai tu chef la o plimbare sau la tine acasa, chemi paparazzi si apari in ziare. Nimic mai scarbos! Sper ca baietelul cu a carui suflet se joaca duamna asta sa ramana totusi adoptabil ( desi poate ca nici macar nu este ...).
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza
Anca Wish spune:
Da, privind lucrurile acum, dupa ce m-au luminat un pic explicatiile voastre, e un gest frumos. Asta daca e facut, pur si simplu din omenie si nu pentru publicitate. Cand e vorba de o persoana publica, planeaza mereu o indoiala. Ma rog..., important ca un copil va avea o viata un pic mai buna.
Eu, personal, nu as face asta. Cred ca mai presus de bani, jucarii si hainute, un copil are nevoie de dragoste neconditionata de anumite zile ale saptamanii. Nu-i poti oferi iubire, caldura, atentie, educatie doar in week-end.
irina_g spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anca Wish Eu, personal, nu as face asta. Cred ca mai presus de bani, jucarii si hainute, un copil are nevoie de dragoste neconditionata de anumite zile ale saptamanii. Nu-i poti oferi iubire, caldura, atentie, educatie doar in week-end. |
Subscriu si sunt de acord cu Anca. Eu personal am fost scirbita cind am aflat ca madam C a facut acest gest. Parerea mea e ca foloseste copilul pentru publicitate avind in vedere ca s-a terminat reality show-ul ei si nu apare asa de des cum ar dori ea.
Din toata treaba asta doar copilul are de suferit, poate nu acum, insa cu siguranta mai tirziu.Poate pe moment ii va fi mai bine pt ca va avea haine, jucarii, bani de carti si rechizite, insa in timp....
Unde e dragostea, iubirea, educatia pentru copil in aceasta adoptie la distanta? La distanta, cu siguranta.
Acest tip de adoptie la distanta seamana cumva cu cazurile unor mamici care scriau mai de mult ca ar vrea sa ia un copil de Craciun sau de Pasti acasa pentru cateva sile. Nu comentez insa mi-aduc aminte ca au fost multe discutii pro si contra la acel moment.
Irina si Mihai
irina_g spune:
Uitati ce am gasit cautand despre adoptia la distanta:
Adoptia la distanta este o actiune solidara in sprijinul statelor sarace, dar si a familiilor nevoiase. Adoptarea la distanta poate fi facuta de catre oricine are o situatie materiala buna. In randul vip-urilor, adoptia este deja un trend si pot fi enumerate dive precum: Andreea Marin, Mihaela Rdulescu sau Catalin Botezatu, care au adoptat deja mai mult copii.
Care sunt tarile de unde poti adopta?In general se pot face adoptii in statele din toata lumea. Insa sunt tari precum: Tibet(China), Nepal, India, si statele din Africa, care sunt destul de sarace, iar clima nu este favorabila.
Ce trebuie sa faci?
Cel mai sigur procedeu este sa te duci la un centru pentru adoptii. Acolo, cu siguranta vei primi toate detaliile si vei completa un formular, unde vei completa tipul de adoptie, si modul de plata.
Cat costa o asemenea adoptie?
Adoptia individuala costa lunar 26 de euro, iar in schimb vei primi rapoarte si fotografii cu copilul.
Poti sustine si un copil care se afla internat intr-un centru de plasament, iar suma cu care poti contribui este de 15 euro.
Pentru mama si copil poti contribui cu 30 de euro. Acesti bani vor ajuta copilul sa se nasca in conditii decente.
Exista si modalitatea de a plati pe un an intreg.
In Italia de exemplu aceste sume sunt deductibile. Pentru a iti recupera banii, trebuie sa pastrezi o copie de plata, sau mai simplu poti completa un formular online.
Am mai gasit un alt articol despre aceasta adoptie la distanta :
Adoptii la distanta
15 Septembrie 2008 14:42:04
Peste 1.000 de copii aflati in dificultate vor primi ajutor datorita donatiilor facute prin programul de adoptii la distanta "Bun venit in familia Cid", in care s-au inscris, intre altii, politicieni, oameni de afaceri, fosti sportivi si vedete de televiziune.
Copiii, care sufera de paralizie cerebrala, Spina bifida sau de o boala degenerativa rara, provin din familii cu posibilitati financiare mici sau sunt gazduiti in cele sase centre speciale ale fundatiei "Copii in dificultate", aflate in Bucuresti, Pitesti, Cernavoda si Curtea de Arges.
Programul de adoptii la distanta a fost lansat in Romania saptamana trecuta(articolul este din sept 2008), primii "parinti" adoptivi fiind Calin Popescu Tariceanu, Ion Tiriac, Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Mihaela Radulescu, Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Camelia Sucu, Daciana Sarbu, Florin Chilian si Mihaela Tatu.
Irina si Mihai
lilianaFi spune:
SALVE!
..ups...un subiect de care nu am putut sta la distanta
...in Italia adoptia la distanta se mai numeste si adoptie sprituala...sau sustinere la distanta..si nu e deloc ceea ce inteleg unii VIP...prin romanica...
..eu am in curs o adoptie la distanta din octombrie anul trecut...si decit trimit o suma de bani unui copil din care bani:jumatate o primeste copilul respectiv si cealalta jumatate se imparte familiei acestuia(in alte situatii orfelinatul in care traieste copilul) si o alta parte o opreste asociatia(nimeni nu lucreaza chiar gratis)...primesc de 2 ori pe an fotografii si rapoarte cu evolutia(activitatile) copilului..si citeva scrisori,pot trimite fotografii cu noi dar facute pe camp,copilul nu trebuie sa vada alt stil de viata...si nici nu poate fii luat din familia lui in vacante sa nu zic sf.de saptamina sa fie bulversat...si in loc de ajutor sa i se faca mai mult rau......o data pe an il pot vizita dar in mediul/ cultura lui
...
....acesti copii adoptati la distanta locuiesc cu familia naturala sau extinsa...sau in orfelinate speciale, un fel de plasament dar cu mai multi copii(15-20 copii)...si nu sant adoptabili...de aceea se foloseste aceast mod/fel de adoptie pt a fii ajutati si ei intr-un fel
...
...daca vreti sit-uri cu asociatii serioase si cu vechime in domeniu...sant pe aici
NUMAI BINE TUTUROR !!!
Salve Catalina ...totul e OK...sapt.viitoare voi fii la bucuresti...
Anca Wish spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lilianaFi SALVE! ,pot trimite fotografii cu noi dar facute pe camp,copilul nu trebuie sa vada alt stil de viata...si nici nu poate fii luat din familia lui in vacante sa nu zic sf.de saptamina sa fie bulversat...si in loc de ajutor sa i se faca mai mult rau......o data pe an il pot vizita dar in mediul/ cultura lui ... ....acesti copii adoptati la distanta locuiesc cu familia naturala sau extinsa...sau in orfelinate speciale, un fel de plasament dar cu mai multi copii(15-20 copii)...si nu sant adoptabili...de aceea se foloseste aceast mod/fel de adoptie pt a fii ajutati si ei intr-un fel ... NUMAI BINE TUTUROR !!! Salve Catalina ...totul e OK...sapt.viitoare voi fii la bucuresti... |
Asta face diferenta. Pe mine, ca matur, daca m-ai lua acum si m-ai duce 2 zile in palatul lui Becali si toata lumea ar roi in jurul meu ca niste muste in jurul becului, dupa care m-ai trimite in apartamentul meu cu 2 camere, cred ca as fi extrem de nefericita. Mi-as da seama ce ghinionista am fost. Sigur, exemplul meu e dus un pic la extrem, dar un copil avid de dragoste si atentie, cred ca e complet bulversat.
Liliana,
Bea_Special spune:
D-l B.Draghici (asociatia TATA) ne-ar putea lumina in ceea ce priveste adoptia la distanta.Citeam la un moment dat ca este membru al DC.
I-am citit parerea , referitor la adoptia MC. Ar fi interesant de stiut, de cunoscut , ceea ce se intreaba in titlu.
P.S. : lilianaFI , daca in Romania ar fi echivalentul ,ar fi ok.