Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***215***

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Io am fost fericita si la gradi si la camin. Dar aveam... lipici :) Si de fiecare data educatoarele (ca pe vremea aia existau, m-ai lasat masca, pisigri, cu cresa/gradi fara educatoare permanenta) ma pupaceau si rasfatau... era mai bine ca acasa :) Si, recunosc, imi placea sa ii uimesc pe cei din jur, sa le cint, sa le spun povesti/poezii etc. Asa ca eram motivata sa invat tot ce se putea, ca sa se mindreasca ai mei cu mine.
Deci am amintiri foarte frumoase.

Pisigri, Izia nu a plins la cresa deloc. La nanny a plins putin doar, cind o ducea taica-sau (adaptarea am facut-o io cu ea) si apoi o dusei tot io un timp... si deci daca pleca cu tac-su credea ca se duc la plimbare, nu la nanny. Deci era dezamagita.
Insa plinsul dura pina pleca tati, cind era la poarta Izia se juca deja cu ceva, nici nu se mai gindea la el/noi.
Asta la nanny oficiala.
Acum, in schimb, este la o nanny de "ocazie", ca oficiala e la niste cursuri. Si aici plinge mereu. Degeaba am facut adaptare si re-adaptare, nu o place si gata. Urla toata ziua daca stau in casa, e potolita doar afara la plimbare si in curte, la soare. E a doua saptamina cind merge acolo si e foarte dificil. Din fericire nu sint saptamini una dupa alta, ci razlete, din cind in cind. Nanny asta de ocazie nici nu e implicata, se vede pe ea. Si daca copilul plinge, il las mai putin acolo, asa ca ei ii convine, ca are mai putin de lucru.

Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

salutare!
am vazut eu bine??? MARIA_K, FELICITARI!!!!
sa ai o sarcina ushoara si frumoasa iar la finalul celor 9 luni un bebelush perfect
doamne, fetelor, de ce nu au aparut atatea gravide acum cateva luni?...poate prindeam si eu mai mult curaj atunci

vad ca s-a extind discutia despre gradi...eu stiu ce ziceti voi si sunt de acord, copilul are nevoie de diverse persoane in viata lui, dde aceea eu una sunt cam impotriva bonelor permanente, prefer de o mie de ori o gradinita tocmai pentru a petrece timp cu mai multe persoane diferite, cu copii..etc. teama mea e de ce invata de la ceilalti copii si asta nu se poate controla inainte. educatoarele le poti vedea inainte, directoarele le poti analiza sa vezi ce fel de oameni sunt, dar copii altor parinti nu ai cum sa ii vezi. iar faptul ca il duci la o gradinita mai de fitze poate fi chiar mai rau. habar n-am oricum deocamdata aberez si eu ca nici macar nu stiu ce ma ashteapta. vreau doar sa nu imi vina de la gradinita cu fitze in cap sau cu tzaranisme...sau ma rog, nu prea mari cat sa ma enerveze
deocamdata sa vedem cum si in ce fel se modifica viata noastra si copilul in sine pana la toamna si mai vedem atunci

25 martie 2009

Mergi la inceput

ah, am si eu un pitic pe creier si am vrut sa va intreb la voi cum e.
fi-miu are picioarele f drepte dar jos la glezna, daca te uiti din spate ai senzatia ca calca(scuzati cacofonia dar ma grabesc si nu gasesc acum alta formula) un pic pe interiorul talpii. cumnata-miu zice ca e normal pana se formeaza mersul, cu pediatrul nu m-am vazut inca...asa ca va rog pe voi sa va uitati la ai vostrii cand sunt desculti din spate, macar sa ma linishtesc sau sa fac ceva in consecinta daca nu e ok.

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

Salut,Am si eu o clipa libera, ca am gatit ieri si pt. ca m-a suparat sotul cu baia i-am spus sa-mi aduca pe cineva sa imi faca curatenie, asa ca maine vin 2 doamne, m-am scos, nu mai fac nimic azi.In legatura cu gradinitele eu nu sunt deloc speriata,cred ca va fi un plus pt. copil.Va fi probabil mai greu cu adaptarea pt. ca Theo nu prea a stat decat cu mine, dar treptat probabil ca se va obisnui, vom vedea.Geogiana, ai fost misto la nunta si noi suntem nasi in iulie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

mutzu a papat si la pranz 100g de legume cu orez si curcan; sa va mai zic ca am fost extaziata cand a luat biscuitel si a papat?????????? mi se pare asa o chestie extraordinara sa-l vad ca mananca dupa 5 zile de aruncat lingurita direct, inainte sa vada ce e in ea; dar acum tin sa ma felicit ca oricat am fost de crizata nu am insistat nici macar o data sa manace cand nu a vrut, nu m-am enervat pe copil... doar m-am crizat eu de spaima ca-l vedeam cum slabea in fiecare zi mai mult si era tot mai tras la fata; acum o luam cu incetinitorul si o sa ajungem noi iar la peste 200g/portie; oricum in 2 mese azi a mancat mai mult decat ultima saptamana pusa cap la cap
a, si legat de gradi, si eu ma orientez sper gradi particulara probabil; mie mi se pare ok sa fie cat mai putini in grupa, sau macar numarul de educatoare sa fie cat mai mare; ori la privat sunt convinsa ca nu e delasarea care e la stat (nu generalizez... dar cam asa e); finuta mea e la stat la cresa, data la 2 ani; de atunci n-a stat mai mult de 2 saptamani legate acolo, pentru ca e bolnava nonstop; ii primesc bolnavi, muciosi si nu le intereseaza de nimic pe educatoare; adica da, e ok cresa fata de altele pentru ca e curat (cel putin la vedere, de fapt am aflat ca se dezinfecteaza doar o data/ saptamana, in rest..... se matura doar); jucarii.... varza, fina mea a dus un sac de acasa ca sa aiba copii acolo; costa 6 lei/zi.... si aclitatea e fix de 6 lei/zi; si da, mi se pare ok sa-ti trimita copilul acasa daca li se pare imbujorat sau febril, eu asa as vrea sa faca cu copilul cu care s epupa mutzu bot in bot toata ziua si-si ling jucariile; eu o sa optez pentru bona macar un an, si m-am mai linistit cat de cat la ideea asta, mai ales auzind de bone foarte bune si de incredere de pe la cunoscuti.... deci mai exista speranta

Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
MINUNEA MEA
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

chatonel - hahahhaha uite asta cred ca e si norocul lu' fi-miu. are un lipici teribil la tipele tinere. cand am fost la locurile de joaca mereu s-a lipit cate o gagica de el si il rasfatza ceva de groaza. ultima data s-a lipit o fata de el sau el de ea(habar nu am) de nici ca l-am mai vazut la fatza 3 ore, la final a venit tipa si m-a rugat neaparat sa il mai aduc si mi-a dat scris programul ei pe urmatoarele doua luni ca sa vin cand e ea pe tura.
deci daca sunt educatoare tinere si frumoase nu imi fac griji decat cand o sa-l iau acasa ca atunci sigur plange
are o pasiune pt tipele brunete cu ochi albastrii sau verzi. ultima data s-a indragostit de doctorita de garda de la spitalul de copii si nu a mai vrut sa plece

25 martie 2009

Mergi la inceput

dyanna - felicitari! de acum o sa fie din ce in ce mai bine. cat ati tras si voi cu vaccinul asta si cu maselele
ma gandesc cu groaza ca trebuie sa fac si eu ror-ul peste cateva zile

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Pisigri, nici mie nu mi-a placut la camin, poate de asta pun atata accent pe adaptare. Dar la noi nu e cazul, ca abia spre 3 ani il duc. De pe la 2 ani se poate la mini gradinite, adica numai de vreo 3 ori pe saptamana, cateva ore.

Noi am fost azi la vaccin cica. Joanna atentie!!! I-am spus ca la sfarsitul saptamanii plecam in concediu si atunci a zis ca nu ne mai face nimic, ca nu putem risca sa faca febra pe drum sau pe unde o sa fim atunci. Ne-a pus sa facem programare la o saptamana dupa ce ne intoarcem, ca sa fim siguri ca nu am contactat nimic in concediu si e perfect sanatos.

Anaan , mi-l poti da si mie? I-am creat dependeta surorii mele cu servetelele alea ce nu permit patarea rufelor de toate culorile spalate la gramada, iar in Craiova si Valcea nu-i dm. Pana acum i-am tot dus eu, dar daca exista si alternativa e si mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Hello, hello!

Multumim de aprecieri la adresa pozelor.

DYANA, ma bucur sa citesc ca Mutzu e mai bine

SABY, pupam Maia sa treaca usturimea si durerea. Of, cum s-a pricopsit ea cu bubita aia urata

ELA, eu teoretic ma nitorx in februaire. Exista totusi posibilitatea sa fiu nevoita sa ma intorc in toamna. Plus ca, as vrea sa aiba acea perioada de acomodare, intai sa mergem doar sa ne jucam cu copiii, apoi sa o duc la program scurt si apoi la lung. In toamna e risc mai mic de viroze si as vrea sa fiu si eu acasa in perioada ei de adaptare, in eventualitatea in care se imbolnaveste. Nu prea da bine sa ma intorc la serviciu si pe urma sa ma tot invoiesc.
Sunt de acord cu ceea ce s-a discutat despre cresele de stat. Sotia tatalui meu e asistenta la o gradinita de stat (in Valcea) care are si cresa si mi-a zis ca e groznic. Nu au educatoare, doar ingrijitoare, iar copiii nu sunt scosi afara, sunt tinuti in pat cat e ziua de lunga.
In Bucuresti nu e asa rau. Am o prietena care si-a dat copilul la cresa, undeva in Militari. E curat, mancare buna, ingrijitoare dragute. DAR de cand s-a dus (din martie) sta mai mult acasa pentru ca a luat tot felul de minuni. E adevarat ca nu au criterii pt care sa ii refuze, ii primesc bolnavi. Si la gradinitele particulare ii primesc muciosi, dar cu anumite limite si, din cate stiu eu, cam alte probleme decat muci si tuse nu prea sunt in mediu privat decat rar.

Maine ma duc si eu sa vad a doua gradinita favorita si va supun si eu atentiei dilemele mele.
Ne-au crescut copiii fetelor, vorbim de gradinite

Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)

Pozele noastre

Fotografii profesionale evenimente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

mai fetelor dar de ce va ganditi voi ca-i ingraditi complet cu bona??? pai doar nu sta cu el in casa toata ziua nu??? cel putin la mine conditie clara pentru bona este sa fie atletica nene, si sa-l care toata ziua pe afara; si asta inseamna automat socializare cu copii, mai ales dus prin mai multe parcuri, lume noua toata ziua; adica eu sunt fix invers, mai rau mi se pare ca-l ingradesc la 2 ani intre gardurile gradinitei, cu loc de joaca sau fara.... decat plimbat prin parcuri, la aer liber, cu copii de toate varstele; si o bona buna se poate ocupa de el sa-l invete si poezii, cantecele.... chiar si fara ureche muzicala, ce nu poate sa cante in fundal calculatorul si ea doar sa-i repete, sa ingane cu el??? eu cum ziceam, m-am mai relaxat la capitolul asta, si refuz sa pun raul inainte (chiar daca deja am cautat camerele de supraveghere pe care le vreau pentru toata casa)

Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
MINUNEA MEA
cum am venit pe lume

Mergi la inceput