Nu pot dormi din cauza cainilor
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
DanaAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eseea Dana, am discutat cu vecinul respectiv ( ca el are cei mai multi caini) de mai multe ori. singura lui idee e ca e dreptul lui sa aiba caini in curtea lui ( nu conteaza cum sunt tinuti, etc). Si ca ce doar toata strada are caini. |
Eseea, cred ca singura si unica solutie in cazul tau e sa te duci la un avocat bun si sa faceti cerere de chemare in judecata impotriva lui, caci daca e sa te iei dupa vecin ar putea creste si crocodili in baie si eventual un tigru in gradina caci are cativa pomi si lui asa ii place, plus ca e proprietatea Domniei Sale
![](icon_smile_big.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
Dana , sincer mi s-a luat atat de tare de toate astea.deocamdata eu dorm noaptea in alta camera..si acolo se aud caini, altii ( de ex chiar langa blocul nostru e un teren gol dar care are un caine pe el si uneori mai vin stapanii, nu chiar in fiecare zi, si ii dau mancare - si noaptea vin la gard cativa maidanezi si se latra unii pe altii ) dar macar nu sunt 3 in cativa metri chiar sub geamul meu. si in instanta sa le faca ce? din moment ce legile ii favorizeaza clar pe ei, pe ideea ca ce faci in curtea ta e treaba ta. Chiar daca pe altii ii deranjeaza. Deci pot sa-mi iau si eu 5 porci si 5 vaci. ( macar astea nu latra).
trist, necivilizatie, in aceeasi categorie cu scuipatul semintelor in cap la altii, manele la maxim, aruncatul chistoacelor in nisipul in care se joaca copiii si altele, care la fel nu sunt pedepsite in nici un fel....... lipsa de bun simt. Si mai trist e ca unora li se pare normal si le mai iau si apararea.
EDIT : Hannen, multumim ca ne-ai dat un exemplu de civilizatie. De fapt, nici nu ma asteptam la altceva avand in vedere in ce tara traiesti.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura_sp_B/Laura_sp_B.jpg)
Laura B spune:
citat din mesajul lui Eseea EDIT : am o intrebare pt fetele "de afarä", in caz ca stiti, evident. In curtile de la ORAAAASSSSSSSS!!! exista caini pe la voi? si cam cati? ce se intampla daca noapte de noapte ii apuca latratul de cateva ori pe noapte si ii tine minute intregi, chiar cate jumatate de ora o tura de latrat? ce se intampla daca cineva depune reclamatie pt tulburarea linistii publice? |
M-ai facut curioasa. Am gasit legile din Vancouver referitor la animale.
Daca ai un caine (cu varsta mai mare de 3 luni), conform legilor orasului trebuie sa platesti anual o taxa catre oras, in schimb primesti zgarda cu datele animalului si ale proprietarului. Taxele difera, pentru animalele castrate costa mai putin- $36 fata de $68 pe an.
Doar cainii special antrenati sa acompanieze persoanele cu dizabilitati sunt scutiti de taxa, cand proprietarul aplica pentru scutire.
Din banii astia o parte mare se duc la locatiile unde sunt ingrijiti cainii abadonati, abuzati, fara stapan.
Cu exceptia persoanelor autorizate, nimeni nu poate avea mai mult de 3 caini intr-un loc sau proprietate din oras.
Persoana care detine sau ocupa un spatiu trebuie sa nu permita ca latratul sau urlatul cainelui sa deranjeze nerezonalbil linistea, pacea, odihna, comforul, etc unei alte persoane care nu locuieste pe aceeasi proprietate
In afara legilor orasului, cand locuiesti intr-un complex (fie ca esti proprietar sau chirias) trebuie sa respecti si regulile complexului. In unele nu sunt permise nici un fel de animal, de obicei restrictiile sunt la cele cu 4 picioare sau la animale exotice ( :) pestisori poti sa tii). In alte locuri sunt acceptate un numar limitat de animale- de exepmlu 2 animale in total, caini si/sau pisici.
Daca esti reclamat si esti de vina, platesti amenzi de la mari la foarte mari.
Din pacate asta e doar cu titlu informativ si nu poate rezolva problemele din Bucuresti sau din alte orase din Romania. Trebuie vazut care e legislatia locala, daca exista.
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
geniest spune:
citat din mesajul lui Eseea trist, necivilizatie, in aceeasi categorie cu scuipatul semintelor in cap la altii, manele la maxim, aruncatul chistoacelor in nisipul in care se joaca copiii si altele, care la fel nu sunt pedepsite in nici un fel....... lipsa de bun simt. Si mai trist e ca unora li se pare normal si le mai iau si apararea. |
Si mai e una din aceeasi categorie. Se lasa masina parcata in fata garajului si se pleaca de acasa pe termen nelimitat si nestitut de nimeni. Cum bate vantul incepe alarma masinii sa urle. Si uite asa din 5 in 5 minute toata noaptea.
Eseea spune:
Geniest, ohooo da, am putea continua la nesfarsit lista activitatilor care ii deranjeaza pe ceilalti, fara ca acestea sa fie sanctionate, amendate.
Laura, suna ff bine ce ai extras tu din legislatie. Pai daca ar fi la noi asa pun pariu ca ar fi mult mai mult bun simt si civilizatie. pai daca s-ar plati la noi 68 de dolari pe an taxa pt un animal, ar disparea suuuuubit multimea de animale. Nu ar mai fi atat de multi ļubitori"de animale. daca ar mai fi obligati si la un spatiu decent, mancare adecvata, ohoooooooo!
nici vorba la noi de 3 caini, vad ca poti avea oricati. Iar in privinta amenzilor mari si f mari daca latratul deranjeaza, la noi doar in sectorul 1 se iau ceva masuri, sunt niste norme adoptate de primaria de sector. pai la noi daca s-ar da amenzi, plus taxe pt caini s-ar face mult mai multa ordine, ar fi mult mai multa liniste, te-ai gandi de mai multe ori inainte sa iei un animal, de care nu te poti ocupa cum ar trebui. Nu mai zic de curatenie sau lasatul in parc ( cu stapanul la nu stiu cati metri in spate), fara botnita, zgarda, iar tu tb sa fii cu ochii in 4 pe copil, ca doar nu-l tii numai in carut sau in brate.
am inteles ca in unele tari se impune o zgarda antilatrat sau diverse de genul. Inchipuiti-va cand incep sa latre in mijlocul noptii cainii de pe o strada intreaga, pt ca ei latra in lant, cand se apuca unul.....e infiorator.
da, din pacate ai concluzionat bine: degeaba exista legislatie in alte tari daca la noi nu se face nimic. Si degeaba sunt oamenii civilizati in alte tari, daca la noi nu.
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madyrizi/madyrizi.jpg)
madyrizi spune:
eu stau pe o straduta mica si am o vecina "binevoitoare" care a achizitionat de la un ong 6 caini mari pe care ii lasa in strada, le da mancare in strada, se c...a in strada si tot asa. individa primeste bani pt. ei ca cica, chipurile, ii tine in conditii bune. fac show cu ea in fiecare zi si ii arunc mancarea de caini de pe trotuar peste gard. acuma, de cand a venit primavara, si-a adus o curca, o rata, 3 gaini, un cocos si nu stiu cate pisici (intre timp s-au inmultit!!!) in conditiile in care sta intr-o curticica mica.
sa vedeti circ cand incep toate sa oracaie ca s-au speriat de la ceva sau latra toti cainii aia (apropo, am si eu unul care innebuneste cand ii vede pe aia pe strada). e numai bine sa stai cu geamul deschis si sa astupi urechile copiilor ca poate, poate or adormi.
e de tot rasul, dar pe mine ma apuca plansul.
Mami de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Atata timp cat la noi nu exista o lege de protectie a animalelor bine pusa la punct nu vad de ce va mirati ca nu exista legi de intretinere a animalelor.
Eu cred ca daca imi iau un caine si am voie sa il tin la bloc/casa , acesta are voie sa si latre , ca si eu am voie sa vobesc , si copilu' din vecini are voie sa urle si sa planga toata noaptea.
Zgarda aia antilatrat presupune electrocutarea cainelui de cate ori latra pana se dezobisnuieste.
Propun celor care o considera o idee buna sa o poarte ei cateva saptamani si sa vedem ideile dupa aceea.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Eseea spune:
Xio, fara sa am deloc intentia de a ma certa cu cineva, nu credeam ca vorbitul tau in casa il poti asocia cu latratul unui caine. Dar, ma rog, perceptie personala....Si nici plansul unui bebelus. buna comparatie....oricum nu sunt atatia bebelusi pe o strada cati caini sunt - chiar de ar "urla"toti bebelusii in cor.....
Eu si familia mea nu vorbim ca un latrat, nu am primit reclamatii ca deranjam tot blocul sau o strada intreaga. Daca as primi, mi-as pune niste intrebari.
deci, dupa parerea ta, orice faci/ai in casa ta, e dreptul tau si nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni. Deci daca eu as da drumul la muzica la maxim in miezul noptii ( sa zicem ca asta mi-ar placea mie sa fac asa cum cuiva ii place sa aiba nu stiu cati caini), sau as bate in calorifere, sau as creste 5 porci in apartament si as imputi tot blocul ( ca doar si porcii au dreptul sa se kkteasca, nu? ), nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni, nu? ca doar am dreptul sa fac toate astea, fiind casa mea. Buna logica.....da dovada de mult bun simt si civilizatie. Suntem fiinte sociale, traim intr-o comunitate, nu singuri pe un camp, atunci nu m-ar deranja sa aiba cineva si 50 de caini daca se poate ocupa de ei si nu deranjeaza pe nimeni.
referitor la ideea cu zgarda, eu, in schimb, propun ca cei care se declara ca nu AR FI deranjati ( ipotetic vorbind) sa incerce macar o saptamana sa doarma in conditiile astea, a doua zi sa mearga la serviciu si tot asa.
PS inseamna ca toate celelalte tari care considera ca E ILEGAL ca un animal sa deranjeze linistea publica sunt niste tari necivilizate domn'ne, noi suntem exemplu de civilizatie.
EDIT : si sa stii ca da, daca vorbitul in casa deranjeaza vecinii ( ma refer la tipete, scandaluri, ca vorbitul normal nu cred ca se aude asa tare prin pereti incat sa nu te poti odihni), la ore nepotrivite, poti fi reclamat pentru asta. Si asa mi se pare normal si civilizat sa fie. De ce ar trebui sa fie o exceptie latratul cainilor? ca daca eu nu i-as auzi la intensitatea asta, nu m-ar deranja ca are vecinul 7 caini, la fel cum nu reclam nici un vecin care vorbeste in casa lui dar care nu deranjeaza pe nimeni .
Noi, 2 minuni:
RHYANNA spune:
propun infiintarea politiei animalelor ca in occident
care proprietar nu are grija i se confisca animalul si plateste intreit sa-l recupereze
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
citat din mesajul lui RHYANNA propun infiintarea politiei animalelor ca in occident care proprietar nu are grija i se confisca animalul si plateste intreit sa-l recupereze |
tot au scazut astia pensiile si politia animalelor s-ar incadra perfect in noul buget.