Nu pot dormi din cauza cainilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Se pare ca s-a rezolvat. Aseara a venit politia comunitara, anuntata probabil de cineva, si a discutat cu cei care isi lasau cainii pe strada. Caini f agresivi, se bateau cu comunitarii relativ pasnici, si innebunea toti...Am dormit azi noapte ca un prunc, si dimineata pana spre 10.00....... Chiar si asa, ramane problema cainilor comunitari. Mergem mai mult cu masina pe aici, o plimbare pana spre padure sau spre lac e cu mari emotii (1-2 comunitari mai merge, dar se strang haite, iar unii sunt f mari), daca e sa ne plimbam si cu cainele iese deja urat. Este asa de frumoasa zona asta (Mogosoaia), visez sa ne putem lua biciclete cu totii si sa ne plimbam, dar de..nu locuim in Canada..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

chiar nu am ce sfat sa-ti dau, sunt exact in aceeasi situatie.

am acordat 5 puncte la acest subiect, deoarece cred ca este necesar sa se ia atitudine impotriva cainilor fara stapan si cand e cazul si impotriva celor cu stapan, suntem o societate umana, ci nu canino-umana, nici pe departe canina...in ciuda faptului ca vor sari in sus anumite forumiste -poti citi dezbateri care au ajuns la ZZ referitoare la cainii comunitari si au fost dicutii duse la extrem, ceea ce este regretabil, ca de fiecare data cand se ajunge la discutii imposibile intre membrii unei comunitati virtuale, deoarece cei ce solicita pareri asteapta sfaturi, nu puneri la zid.

revenind la ce ai putea sa faci impotriva unor asemenea proprietari care cred ca este firesc sa ai intre unul si mai multe exemplare canine in curtea proprie, singura solutie viabila e sa-l dai in judecata, fiindca aici deja vorbim de disturbarea linistii publicii si cazul fericit e ca de acel caine e responsabil un om.

poti incerca mai intai varianta prieteneasca prin care sa te adresezi direct vecinului, apoi medierea ca prima solutie oficiala, ramanand ca daca situatia continua sa-ti cer drepturile la liniste prin instanta...te sfatuiesc sa faci si plangere la politie, ca sa ai in actele tale si un proces-verbal intocmit de un organ al statului, sa dicuti si cu alti vecini care sunt in aceiasi situatie in ideea unei cereri comune in instanta

sa speram ca in scurt timp vei dormi in liniste...succes in demersurile legale si nu te lasa impresionata de ce se va scrie aici pe topic impotriva parerilor tale sau de cei plini de ironie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

ma bucur ca s-a rezolvat

dar politia a discutat ce anume cu proprietarii de caini? ii inchid noaptea, nu-i mai lasa pe strada, limiteaza nr lor? sau ce anume s-a intamplat?

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Nu stiu ce au discutat, i-am vazut pe politisti cum au plecat de la ei aseara. Cert e ca cei doi caini agresivi, care ii provocau pe toti, au stat peste noapte la ei in curte....O sa ajungem in razboaie maxime pe aici, deja sunt 2 tabere - unii cresc copii, altii cresc caini. Unii, ca noi, si una si alta, dar cu masura . E asa de mult ca vrem liniste noapte si siguranta pe strazi, pt noi si copiii nostri? Impresia mea e ca anumiti iubitori de caini, cand incep sa faca exces de zel, o iau razna, cam ca fanaticii religiosi. Nimic nu e mai important decat potaile - o vecina s-a certat ingrozitor cu bona copilului pentru ca il lasa se se joace cam pe la poarta ei, si cei 5 caini din curte latrau ingrozitor. Dar copilul...era pe drum, domeniu public fir-ar. aceeasi vecina, vaznd ca un copil mai maricel din vecini a aruncat o piatra spre un catel care i-a atacat...catelul lui tinut in lesa, l-a facut pe bietul pusti ca toate alea....

Mergi la inceput

Dana, am discutat cu vecinul respectiv ( ca el are cei mai multi caini) de mai multe ori. singura lui idee e ca e dreptul lui sa aiba caini in curtea lui ( nu conteaza cum sunt tinuti, etc). Si ca ce doar toata strada are caini.

am sunat politia, am facut si plangere atat la politia comunitara cat si la cea de sector, de la politie mi s-a raspuns ca se confirma cele semnalate de mine dar ca nu e competenta lor si au inaintat plangerea primariei de sector.

De la primarie ni s-a raspuns ca in sectorul 4 nu exista politia animalelor ca in sectorul 1 si nu au temei legal sa ia masuri, aspectele semnalate fiind de competenta politiei comunitare. Agentul de la politie care a venit a discutat si cu noi si ne spusese ca i-a dat amenda ! si i-a pus in vedere sa inchida cainii noaptea, ca proprietarul a promis bla bla bla. Deci minciuni clare, doar sa "scape"de noi. Iar apoi a venit prin posta raspunsul de mai sus.

deci tipic romanesc : politia zice ca e de competenta primariei iar primaria zice ca e de competenta politie. Daca nu ar fi de plans, ar fi de ras cu siguranta.

asa ca ce ramene de facut? :(

EDIT : ceva mai de rasu'- plansu : m-am uitat acum in raspunsuri si cea mai tare faza e asta : eu fac plangere pt tulburarea linistii publice iar politia mi-a raspuns intr-o alta hartie decat cea mai de sus ca "persoana la care faceti referire detine in curtea imobilului 3 caini maidanezi dar care nu fac parte din categoria cainilor periculosi sau agresivi potrivit OG nr 55/2002, acestia fiind intretinuti corespunzator" si ca proprietarul a declarat ca animalele mentionate sunt vaccinate si poseda carnet de sanatate". "s-a instruit detinatorul cu privire la luarea masurilor necesare pt prevenirea unor situatii de genul celor descrise in petitie".

1. eu nu am reclamat asta : agresivitatea lor ( desi ii lasa si pe strada) ci tulburarea linistii publice iar politia nu raspunde nimic referitor la asta!! eu ii intreb de mere, ei imi raspund de pere, tipic romanesc, poate nu se prinde prostul de reclamant

2. intretinuti corespunzator cand eu vad clar de la geam ce bine sunt intretinuti si ce conditii mizere au!

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Pe aici nu sunt caini comunitari!Sunt insa destui proprietari de animale care ies la plimbare cu ei numai in lesa,cu pungute,maturici si hartie igienica!Da mai,efectiv cite unul isi sterge catelul la popou Important este ca nici unul nu latra.N-auzi nika,nici ziua,nici noaptea.E liniste totala!Si cainii is educati,ce mai la deal la vale.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

M-am bucurat degeaba....cei 2 agresori sunt iarasi pe drum, linistiti...dar restul cainilor latra de cand au aparut astia. Noaptea trecuta sa fi fost o intamplare doar?

Mergi la inceput

Deborah, eu ma minunam dar am zis na sa nu-ti stric iluzia. Din pacate, nu cred ca veti rezolva usor ( desi sincer iti doresc, mi-ai da si mie sperante!), noi facem curand anul de cand stam aici si totul e la fel.

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput

Ma gandesc si la politisti, aia ce sa le faca? Ca or sa zica ca nu-s cainii lor, ci niste caini de pe strada pe care cand si cand i-au mai primit in curte ca sa le dea ceva de mancare. Si asta cam asa e...

Mergi la inceput

Ma uit si la tarcul alora cu multi caini, nu stiu cati....8-10-12...stiu ca pana de curand era curtea plina de ei, acum le-a facut cusca asta mica, acoperita, de max 5-6 mp. Pai cainele mele are o bucata zdravana de curte, de 40-50 mp, si tot imi e mila de el ca-l tin inchis. Ce viata or avea cainii aia la vara, pe 40 de grade, inghesuiti acolo unul in altul. Sa vezi atunci latrat...

Mergi la inceput