The Catedrala neamului

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Mamagiuliei, perfect de acord cu tine. Asta da, aici sunt complet de acord cu tine

Laura, imi pare rau, daca tu nu vezi, eu nu voi arata cu degetul. Chiar nu are rost. Daca ar fi fost un alt fel de subiect, sunt convinsa ca nu era nevoie sa indic eu vreo ceva.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Mie asta cu Catedrala nu imi suna bine deloc si chiar nu cred faza ca nu se iau bani de la buget.Fetelor am vazut planurile,are 2 subsoluri (sa aiba loc probabil toate masinile luxoase ale bietilor preoti),nenumarate incaperi si birouri(birouri in biserica?)

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

BAZAR UNIC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Nici eu nu am vazut vreo hartuire a ortodocsilor la acest subiect.

Dar exista oameni si oameni, unii sunt mai aplecati spre credinta si apropiati de Biserica Ortodoxa Romana, altii cred in Dumnezeu si nu aproba tot ce face BOR, altii cred fara a face vreo diferenta esentiala si de netrecut intre biserici, asa cum sunt si cei care nu cred deloc.
Este normal insa sa ne spunem toti parerea cand se construieste un proiect de o anvergura asa de mare. Dupa parerea mea acest proiect nu este o biserica de cartier pe langa care treci si daca nu-ti place o cauti pe urmatoarea. Este vorba de o Catedrala imensa, care vrea sa umple un gol in Bucuresti. Este vorba de o cladire care se vrea un "landmark" al capitalei, ceva de referinta, un loc care ar trebui introdus in viitoarele trasee turistice si care trebuie sa fie emblematic. Asa incat ne priveste pe toti si transformarea discutiei in pro/contra ortodocsi sau pro/conrta preoti sau pro/contra BOR este of topic.

Mi se pare mai interesant sa discutam proiectul, oportunitatea, asezarea.

Pe mine m-ar interesa si parerea altor arhitecti, dar mai la obiect decat cea dintr-un link anterior care vorbea mai ales de modul in care s-a facut licitatia decat despre proiect. Apartine vreunui stil ? Are si elemente imprumutate ?

Acesta e proiectul final ?

P.S. Va avea turle roz ? Si vreau sa va mai arat ceva deosebit, o biserica din Baia Mare, inca in constructie care are un nivel de demisol finalizat care arata cam asa, traditional si totusi diferit (si e imensa, are 85m lungime, 50m latime) http://www.catedrala-baia-mare.ro/images/stories/Primul_nivel_645c5ca8aa7e13dc05e9e0c56e5cb008.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

de ce nu se fac blocuri pentru tineri ?

verisorul meu si sotia lui muncesc amandoi f mult , ca toata lumea, de-abia isi permit chiria in garsoniera unde stau ei , ce sa mai vb ca ar face un copil macar ....

daca nu s-ar face blocuri pentru tineri , nu case ..., blocuri ..., ce viitor au ei , au vreun viitor ?

diana

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."

http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/myalbum17mai.html

Mergi la inceput

Wow Lali e absolut superba.

Am citit acuma catva timp pe un forum (de n-o fi fost chiar site-ul patriarhiei romane), un raspuns dat cererii facute de o parte din credinciosi- aceea de a se schimba locul viitoarei catedrale.

Raspunsul reprezentantului patriarhiei a fost ca s-au investit multi bani (deja) in Studiul de fezabilitate, studiile geo aferente, in proiect si ca s-a turnat deja si fundatia. Apoi a venit criza si acum problema este ca daca s-ar opri din lucru, toti banii investiti deja in fundatie s-ar duce pe apa sambetei (cei care lucreaza in constructii, sau care au ridicat case stiu din experienta ce zic aici). Datorita intemperiilor- eroziunea apei, vantului, efectul inghet-dezghet, etc- toata investitia facuta deja in fundatie ar fi inutila. Poate de aceea si vor sa o termine cat mai repede. Cine stie..

Mergi la inceput

Inca se liciteaza ,la sfarsitul lui iunie se ia o decizie finala.Varianta pe care o stiu eu are 128 de m inaltime si pe lateralele cladiri are apartamente cu scara interioara (parter+etajul 1)

poze si filmulete
povestea nasterii

BAZAR UNIC!!!

Mergi la inceput

unducthable la mine in oras s-au facut blocuri prin diverse proiecte. In diferite zone ale orasului. Din pacate scorurile sunt pe masura, cam greu se poate apropia un tanar de o astfel de locuinta. Desi sunt super, spatioase, largi, etc.

Uite www.apartamenteiasi.ro/" target="_blank">ici cate ceva. Iar www.ziaruldeiasi.ro/local/bate-vintul-prin-blocurile-noi~ni5cja" target="_blank">aici ce spuneam: ca nu se poate apropia nimeni de ele din cauza pretului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Wow Lali e absolut superba.

Am citit acuma catva timp pe un forum (de n-o fi fost chiar site-ul patriarhiei romane), un raspuns dat cererii facute de o parte din credinciosi- aceea de a se schimba locul viitoarei catedrale.

Raspunsul reprezentantului patriarhiei a fost ca s-au investit multi bani (deja) in Studiul de fezabilitate, studiile geo aferente, in proiect si ca s-a turnat deja si fundatia. Apoi a venit criza si acum problema este ca daca s-ar opri din lucru, toti banii investiti deja in fundatie s-ar duce pe apa sambetei (cei care lucreaza in constructii, sau care au ridicat case stiu din experienta ce zic aici). Datorita intemperiilor- eroziunea apei, vantului, efectul inghet-dezghet, etc- toata investitia facuta deja in fundatie ar fi inutila. Poate de aceea si vor sa o termine cat mai repede. Cine stie..

Adevarul e ca la cati bani se dau in Ro pe studii de (pre)fezabilitate, financiar sigur ca ar fi pierderi mari pentru orice relocare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana
Nu sunt deloc convinsa ca banii pentru aceasta catedrala sunt si vor ramane in exclusivitate privati si am o problema si cu terenul "alocat" de la stat pentru acest lacas de cult.

Exact.

io am o problema si cu spitalele pt copii.. sunt insuficiente, inghesuite, carpite, puchinite.. fara dotari, personal, etc.
de ce nu construim un Megaspital al Copiilor/Neamului/whatever?

Revenind la mareata catedrala.. hotelurile, hotelurile ce rost au??

..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)

Mergi la inceput

Pai Catedrala ce rost are?

poze si filmulete
povestea nasterii

BAZAR UNIC!!!

Mergi la inceput