The Catedrala neamului
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
DanaH spune:
Am ramas si eu masca atuncic and am auzit cat costa aceasta catedrala a neamului, ca aprca de asta duce romania lipsa.
ok, am inteles ca (cica!) nu se face cu bani de la stat, ci din donatii. dar eu nu pot sa inteleg altceva: de ce ar dona cineva pt o biserica, cand sunt atatia oameni care sufera sic are au nevoie de ajutor? de ce nu se doneaza pt un spital pt copii, pt o casa de copii, pt o casa de batrani, pt familii nevoiase?
cati nu s-ar ruga atunci la DD pt binele celui care doneaza. e drept, paote nu ar face-o la amrea catedrala, ci in sufelt si in minte, in fiecare seara si dimineatza. sunt sigura ca Dumnezeu lea-r auzi rugile, mai bine decat de sub marile turnuri.
sa nu credeti ca nu sunt credinciaosa sau ortodoxa. sunt amandoua. dar il am pe DD in suflet si in minte, in fiecare moment al zilei, nu numai duminica, atunci cand am duc la biserica. asta vorbind in general, ca nu ajung ls biserica decat foarte rar.
cat despre simbol al Romaniei... da poate ca ar fi un simbol, asemanator cu marea casa a poporului. sa ne mandrim cu asta? si orfanii sunt un simbol al romaniei, nu?
imi cer scuze daca am zis in post ceva ce s-a mai discutat, chiar nu am avut timp sa citesc toate postarile. defapt nu prea am timp sa scriu in genere, dar cand am vazut subiectul nu am putut sa ma abtzin.
Poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
mda
am fost pana afara
am luat ceva sa mananc
un bunic cu sacosa de paie si cu buchete de flori de la el din gradina , a venit aici cu trenul din nu stiu ce comuna de la periferie, l-am intrebat ce pensie are : 3 800 000 lei si sotia lui nu are nimica.
i-am dat ce cumparasem pt mancare , o sa incerc sa il uit in vreo 5 minute asa , dupa care sa visez si eu ca donez bani , dar nu batranului ci catedralei neamului , se poate spune : E SADIC ...Dumnezeu sa ne ierte .
"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/myalbum17mai.html
Iasmin08 spune:
Doamnelor si domnilor, la intrebarile dumneavoastra, iata www.patriarhia.ro/ro/documente/comunicat_61.html" target="_blank">raspunsurile Patriarhiei Romane
5. În ceea ce priveste îngrijorarea manifestata de catre unii ca banii ar putea fi folositi pentru “orfelinate, camine de batrâni, cantine pentru saraci” etc., informam ca, prin construirea viitoarei Catedrale patriahale, Biserica Ortodoxa Româna nu va diminua ampla opera sociala pe care o desfasoara în prezent. În acest sens, amintim faptul ca, anul trecut, în Patriarhia Româna – unde functioneaza 394 de institutii social-filantropice – s-au derulat 335 de programe sociale de care au beneficiat aproximativ 630 000 persoane, pentru care s-au cheltuit peste 45 milioane lei.
Desigur ca se poate cheltui si mai mult, vorba e ca se face ceva, dar nu suficient pe cat ar dori credinciosii.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ancadragoman/ancadragoman.jpg)
ancadragoman spune:
nu stiu daca sa rad sau sa plang,de toata jena
anca de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
BAZAR UNIC!!!
karmenutza spune:
Pai 45 milioane lei, pe langa cele 200 - 400 mil euro!!
Asta da activitate caritabila!
![](images/user_man.png)
beren spune:
Deci comparam 45 cu 200?
Ori daca poti sa strangi 200, 45 ramane 45?
Foarte interesanta comparatia asta exacta, pentru mine cel putin.
![](images/user_man.png)
beren spune:
Aaaa, acum vad... lei versus euro, in plus!
Acum tind sa cred ca era o gluma de la inceput.
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Deci comparam 45 cu 200? Ori daca poti sa strangi 200, 45 ramane 45? Foarte interesanta comparatia asta exacta, pentru mine cel putin. |
Beren
![](icon_smile_big.gif)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Aprox. 1 mil € vs 200-400..
Oricum, eu felicit BOR-ul care prin fundatiile sale filantropice a ajutat atatia oameni. La cat mai multe actiuni umanitare!
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me