The Catedrala neamului
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Iasmin08 spune:
Unducthable peste tot sunt oameni necajiti. Daca merg si cer ajutorul, am vazut ca sunt ajutati cam in toate bisericile. Acasa, nu vine nimeni sa-ti dea, ca nu te stie nimeni. Daca nu ceri ajutor, de unde sa stie sa ti-l dea?
Sunt multe manastiri care ajuta nevoiasii din jur. Ca nu tipa si nu-si fac publicitate? Ha. Asta ar mai trebui... oricum gura lumii n-o astupa nici pamantul. Asta mi-e clar.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
inaioana spune:
Intr-o tara islamica nu, dar asta deoarece in general tarile islamice sufera la capitolul libertatii de exprimare. Din fericire aici suntem intr-o tara presupus laica si in care dreptul la libera exprimare este un valoare in sine.
Asa ca oricine poate spune orice fara sa fie pedepsit pentru delict de opinie, ceea ce este o marca a democratiei si a civilizatiei.
Daca vreau sa spun ca un lacas de cult (al oricarui cult) este o hidosenie, o pot face deoarece valoarea dreptului meu la libera exprimare este deasupra protejarii sensibilitatii religioase a cuiva. Daca fac asta public , atunci grobianismul meu va fi sanctionat de societatea civila, ceea ce e cu totul alta poveste decat delictul de opinie din tarile islamice (unde, in unele dintre ele si nu-s foarte rare, apostazia se pedepseste cu moartea).
Din punctul meu de vedere, pe banii lor oamenii pot face orice (in limitele legii) , de la priamide pana la altare de sacrificii pentru zeul banana, mi-e egal.
Nu sunt deloc convinsa ca banii pentru aceasta catedrala sunt si vor ramane in exclusivitate privati si am o problema si cu terenul "alocat" de la stat pentru acest lacas de cult. Asta ma ingrijoreaza si nimic mai mult.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
Iasmin ,hai sa vii in Romana , vei face cunostinta cu cativa bunici care mananca cate un covrig, unde dorm si cum dorm ... nici nu imi imaginez , si nu vin nici ei zilnic toti odata ca sunt batrani si bolnavi ; eu de biserici noi, in plus nu am nevoie , AVEM BISERICI dar avem si oameni care au muncit la viata lor si aui avut familie si acum sunt ai nimanui , dar sunt ai nimanui sunt ai lui Dumnezeu si cine se crede ortodocs sa arate asta , fapte , nu vorbe
punct. pa. am de lucru. uite , pentru ca e criza mie vrea sa imi mai ia basescu 25% din 10 milioane cat a ramas dupa ce a redus deja din salariu , biserica cum isi face simtita prezenta in aceasta criza ??? cheltuie bani ??
bravo.
pa.
"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/myalbum17mai.html
Iasmin08 spune:
Ina (Ce-ti face burtica?) Pai cam asta e problema, ca atunci cand se spune orice, se spune mai cu seama ceea ce se crede ca e stramb. Daca ar fi doar viitoarea catedrala, ooooo, ok, vin si io si-mi dau concursul cu brio. Dar sa incep si sa arunc cu rosii in oameni? Asta nu. Nu se face, indiferent de dreptul la exprimare. Ce cred eu e una, dar sa incep sa dau in atei (sau alta categorie) sa zic asa si pe dincolo de ei, asta pentru mine ar fi sa imi incalc principiile.
Unducthable eu sunt in Romania- in partea aia unde suntem vreo 80% ortodocsi si facem probabil vreo 20% din totalul de ortodocsi ai tarii... Asa ca vino tu aici. Si nu, nu ''hai pa''. Poti sa-mi zici ''La revedere'', dar ''pa'' nu.
Aaaaaaa, esti una din fericitii care mai au serviciiiiiiii. Pai e bine, ca ti-au scazut doar 25%. Uite, mie mi-a scazut vreo 100%... Da,da, si sa vreau n-am unde merge sa muncesc. Asa ca lasa.. SI din painea mea, asa neagra si amara cum e ea, tot mai impart la un sarac.
Deh, noi ortodocsii...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08![]() ![]() Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Nu e vorba de haiturirea ortodocsilor (parcticanti sau nu), ci de criticarea unor popi care stau in fruntea institutiei care este BOR si care fac lucruri total aiurea si nepotrivite locului si timpului.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
"Unducthable eu sunt in Romania- in partea aia unde suntem vreo 80% ortodocsi si facem probabil vreo 20% din totalul de ortodocsi ai tarii... Asa ca vino tu aici. Si nu, nu ''hai pa''. Poti sa-mi zici ''La revedere'', dar ''pa'' nu.
unde am zis HAI PA ???
am zis PA
PA spun tuturor prietenilor , e un simplu cuvant
pentru ca am de lucru si am de gand sa inchid ca sa muncesc mai degraba la proiect , cu salariul care este ... , never mind
daca tu esti in Romania ?? care e treaba , si eu sunt tot aici , am zis sa vii pana ala ASE , dar oricum peste tot gasesti oameni foarte amarati care nu merita acesta soarta
deci eu nu zic in acest subiect acuma , LA REVEDERE , zic PA , pentru ca nu ne mai vedem la acest subiect .
Pa
Numai bine,
Diana
"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/myalbum17mai.html
Iasmin08 spune:
Laura, daca e vorba de criticarea lor, ok, dar sa vedem si cele bune ale lor, nu numai bubele in cap. Iata, au incercat si ei sa faca ce le-a dat prin cap: un radio, un post de TV (ptr cei ce nu se pot deplasa la biserica), au facut azile de batrani, la manastiri se mananca de atatea ori gratis (ptr pelerini)... S-a facut centru de tratament unde pensionarii pot in anumite perioade sa-si faca gratuit analizele etc.
Nu toate sunt rele cate le fac ei.
Si hai sa zic: sunt oameni care singuri isi doresc sa faca o Biserica. Chiar in ultimul nr al revistei "Lumea credintei" vei vedea o batrana care a ridicat singurica o biserica. Chiar te invit sa o cauti si sa o citesti, sa vezi de cate probleme s-a lovit. Ca asa a vrut ea.
Patriarhul, inca de cand era mitropolit cauta din afara oameni care sa investeasca si sa faca donatii. Acum nu cred ca s-a schimbat.
Daca banii ptr catedrala ar fi de la buget, ok, sa dam in rosii. Dar eu nu prea cred, indiferent ce zic ziarele.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Iasmin, te rog sa dai un citat cu o fraza scrisa la acest subiect din care sa reiasa ca sunt haituiti si facuti 'asa si pe colo' credinciosii ortodocsi.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
citat din mesajul lui AB_AC Mie mi-ar placea una moderna asa :) http://www.flickr.com/photos/stuckincustoms/443308704/in/set-72157594528247512/ Sau una ca Vasili Blajenii care-i asa emblematica prin culoare si rasuciri. Dar nu construita in vremuri de bajenie. |
Asta e pe gustul meu
![](punk.gif)
Referitor catedrala ... sigur se va face si sigur ca BOR se va mandri.
Pacat ca nu se construieste altceva, o gradinita, un spital, un azil, o scoala ... adica vreo 10-20 de institurii de`astea din acesti bani
![](chatterbox.gif)
Daria & felina fioroasa
![](zana.gif)
![](bubumica.gif)
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Vauva spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Patriarhul, inca de cand era mitropolit cauta din afara oameni care sa investeasca si sa faca donatii. Acum nu cred ca s-a schimbat. Daca banii ptr catedrala ar fi de la buget, ok, sa dam in rosii. Dar eu nu prea cred, indiferent ce zic ziarele. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Exact. Cunosc personal oameni deosebiti care au donat zeci de milioane pt construirea unor biserici sau chiar manastiri. si nu, nu oameni corupti, manjiti de afaceri murdare, oameni cu suflet curat si inima mare.