The Catedrala neamului
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Lasati-i mai sa faca multe biserici, pt ca avem nevoie de preoti sa faca slujbe pt toti pensionarii care vor muri pe capete dupa ce raman fara bani de mancare. E nevoie de sali mari in care sa fie adapostiti cei care raman fara case pt ca nu o sa mai aiba bani de platit rate, chirie sau intretinere.
Nu v-ati prins, asta e de fapt scopul: sa faca multe locatii (cu cat mai mari si mai urate, cu atat mai bine) in care sa adaposteasca oameneii ramasi pe drumuri in perioada crizei economice, sa dea de mancare la oamenii care nu a din ce cumapra o paine. Nu vi se pare evident?! Ntz, ntz, ntz .. nimic nu pricepeti.....
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Deus spune:
cand este vorba sa primeasca bani de la stat biserica spune ca 90% dintre romani sunt orto...ieri la tv cand au facut calculul cum vor recupera banii de la populatie, reprezentantul patriarhiei spunea:"sa spunem ca 30% dintre romani sunt orto"
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
mamabear spune:
Deus, pai se referea la cei practicanti, nu la cei care merg la biserica doar cand au un eveniment, si atunci isi ridica poalele-n cap , ca de ce nu a sarit popa sa-i intampine ca pe maria-sa regele.
Se referea la cei care vor avea dragoste sa contribuie la plata datoriei, nu la restul, de aceea a zis 30%.
Iasmin08 spune:
Dupa cum ma temeam: asta-i subiect de dat in ortodocsi. Gata, nu mai sunt alte probleme, toata lumea e fericita, au mai ramas ortodocsii din cauza carora nu merg treburile bine in tara. Daca era subiect despre arhitectura catedralei, asa ramanea, se discuta numai despre arhitectura, dar de fapt nu e decat despre haituirea ortodocsilor pe forum. Again.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Io am inteles ca-i scumpa nu doar pentru ca-i mare, ci fiindca ansamblul respectiv va cuprinde si doua hoteluri cu parcari subterane. Acum nu stiu daca suma vehiculata pana acum le include si pe ele la faza de rosu...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Da, stiu. Este nerecomandabil sa incepi frazele cu "nu", dar ce sa fac?
Nu ii vad rostul.
Nu imi place denumirea.
Nu este oportuna construirea ei.
Nu ma intereseaza de unde vin banii sau alte aspecte "socio-culturo-materiale" pentru ca o consider doar o megalomanie popeasca.
Am aruncat un ochi, asa in viitor, si am zarit jocuri de culise intru alegerea viitorilor slujitori ai neamului. Am vazut credinciosi si credincioase calcandu-se in picioare in altar la sfintirea ei, la aghiasma si la sarutatul moastelor neamului.
Nu avem nevoie de ea. Avem nevoie de cu totul altceva.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08![]() ![]() Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
eu sunt numai si numai ortodoxa ; dar nu sunt de acord cu construirea acestei biserici grandioase ; sa fie foarte clar , a fi ortodoxa nu intra in contradictie cu acest proiect
am vazut ortodocsi ca ei cred in astrologie -> pacat ; ca cred in reancarnare -> gresit simulte multe alte chestii, ceea ce inseamna ca undeva sunt multe confuzii
mai bine ne-am ruga intr-un coltisor dintr-o biserica simpla si atat
Dumnezeu nu vrea mai mult.
diana
"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/myalbum17mai.html
Iasmin08 spune:
Unducthable credinciosii nu cred in reincarnare sau astrologie. Nu stiu ce ortodocsi ai in preajma, mi-e teama ca nu sunt chiar ortodocsi...
Ca sunt impotriva construirii ei in acest moment de criza nu ma face mai putin ortodoxa. Dar nu incep sa dau cu rosii in cei care dau un leu pentru asta, pe motiv ca sunt credinciosi. Nu dau cu rosii in cei care in conformitate cu credinta lor merg si se inchina la sfinte moaste, ca trec prin altar samd...
Nu cred ca daca eram in Israel ar fi indraznit cineva sa zica ceva despre construirea unui lacas de cult iudaic.
Nu cred ca daca eram intr-o tara islamica ar fi zis cineva despre musulmanii care contribuie la constructia unei moschei (geamii).
Dar in Romania este un sport preferat sa vorbim despre cei care merg la biserica si sunt credinciosi practicanti. Dam cu rosii la greu, ma si mira de unde mai sunt atatea rosii...
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Unducthable credinciosii nu cred in reincarnare sau astrologie. Nu stiu ce ortodocsi ai in preajma, mi-e teama ca nu sunt chiar ortodocsi... Ca sunt impotriva construirii ei in acest moment de criza nu ma face mai putin ortodoxa. Dar nu incep sa dau cu rosii in cei care dau un leu pentru asta, pe motiv ca sunt credinciosi. Nu dau cu rosii in cei care in conformitate cu credinta lor merg si se inchina la sfinte moaste, ca trec prin altar samd... Nu cred ca daca eram in Israel ar fi indraznit cineva sa zica ceva despre construirea unui lacas de cult iudaic. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
in preajma mea cum ar familia nu am asa ceva
dar sunt zeci de forumuri romanesti cu femei care la ca[itolul religie , ortodoxie , baga subiecte de genul ..., deci de care am zis , ceea ce e gresit
sa stii ca nu trebuie sa cauti mult ca sa gasesti oameni ce spun ca sunt ortodocsi dar isi asculta horoscopul zilnic sau tin cont de semnele zodiacale ...
cum adica Iasmin . adica eu ies din casa mea si omul de serviciu are 5 copii si are o boala care il face sa fie pe moarte ... , nu are bani de vitamine , unde e preotul , unde e ajutorul
ma duc la ase romana la servici si e plin de bunici care nu au ce manca sunt ca in lagar
si eu ce sa fac , sa le dau de pomana cate ceva ca mai mult nu pot , sau sa aplaud ca banii bisericii se duc la o alta biserica , nu avem destule ???? de ce intereseaza numarul lor si nu calitatea lor ; la ce iti trebuie biserica , iti trebuie sa te rogi in ea si cu preotul alaturi sa reusesti peste greutati in viata , asa ar trebui
ia uite domne , aici statea credinta noastra , nu era construita Catedrala Neamului .... dar nu ne ajung celelalte biserici
eu azi merg la Sf. Nectarie , Manastirea Radu Voda , avem deja Biserica, ajutati oamenii amarati , dragi preoti ...
"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/myalbum17mai.html
Vauva spune:
Suntem foarte greu de multumit pentru ca suntem diferiti. Probabil ca nici francezii, italienii nu aveau nevoie de catedrale grandioase, dar uite ca s-au ales cu niste capodopere
Mi se pare chiar deosebita constructia exceptand probabil costurile, si reprezentativa pt ortodocsi.
Desprecopii ma intreb oare, tu chiar te-ai putea reculege intr-un monument ca cel exemplificat de tine, asta in conditiile in care esti crestina si nu esti atee? Ma indoiesc...Eu sincer nu as putea. Nu sunt fanatica, doar un simplu muritor cu credintza in Dumnezeu, ma duc destul de rar la biserica din pacate dar nu imi place sa fac glume "bune" despre lacasurile de cult.