ati obosit sa fiti mamici?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Eu dau 5 stelute pentru curajul de a deschide acest subiect si pentru curajul de a recunoaste acest aspect

Si subscriu la ce a spus ruxandraru

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ardeiash

asi ,ultumesc pt cele 5 stele

Cristina_C - steaua acordata acestui subiect .. vine de la o mamica sau de la o persoana care nu are idee de ce-nseamna a fi obosit de responsabilitatile zilnice? merci

s-auzim numai de bine! si

-------------------------------------------
Very-dependenta de scrapbooking - http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm

obosita de responsabilitatile zilnice........da sa respiri nu este greu? nu te plictisesti sa tot tragi aer pe nas? nu este greu?
de ce nu un subiect de genul asta...."nu cumva sinteti plictisite sa respirati"...cind vii obosita de la job...sa mai tragi si aer e ceva crunt

Mergi la inceput

guestus, esti mamica ?

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

guestus, esti mamica ?

BAZAR UMANITAR

sint sora medicala

Mergi la inceput

hai ca m-ai binedispus, ma duc la somn, ca peste 2 ore ma trezesc sa dau papa la bebe si peste alte 3 ma trezesc sa ma pregatesc de scarbici

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

guestus, esti mamica ?

BAZAR UMANITAR

sint sora medicala

Si ce, surorile medicale sunt purtatoarele de cuvant ale mamicilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:

asi ,ultumesc pt cele 5 stele

Cristina_C - steaua acordata acestui subiect .. vine de la o mamica sau de la o persoana care nu are idee de ce-nseamna a fi obosit de responsabilitatile zilnice? merci

obosita de responsabilitatile zilnice........da sa respiri nu este greu? nu te plictisesti sa tot tragi aer pe nas? nu este greu?
de ce nu un subiect de genul asta...."nu cumva sinteti plictisite sa respirati"...cind vii obosita de la job...sa mai tragi si aer e ceva crunt

guestus: chiar ma-ntrebam cum de nu ai niciun comentariu la acest subiect.. chiar ma-ngrijorasem ca nu reactionezi
e ceva rau in a recunoaste ca nu le mai pot face pe toate ca la tinerete

alex_andra : merci, nu stiu daca este curaj .... dar in mod sigur e o "decizie" de a "plange" pe umarul vostru;.. poate gasesc o solutie , cine stie?! sau poate ca "vorbind" imi trece

Mergi la inceput

ardeiash , ma referam la curajul de a recunoaste in "fata multimii" ca ai si tu momente, ca orice om, ca doar oameni suntem, cand obosesti, curajul acesta de a spune deschis ca esti obosita, pe acest forum, unde au fost nenumarate jigniri aduse mamelor care indrazneau sa spuna ca au obosit, ca si-ar dori si ele sa faca x, sau y lucru, dar nu-si pot permite, etc.

Tu esti o privilegiata a sortii, ca nu a sarit nimeni pana acum sa te puna la zid, si sa-ti zica ce mama denaturata esti.

Eu personal mi-am "luat-o " acum cateva luni, cand am zis ceva similar. S-au gasit cateva binevoitoare sa ma puna la zid

Evident ca m-a durut in dos...dar, zic asa, de atitudinea lor.

Eu oricum ma bucur ca mai am in jurul meu supermame, care fac totul pt copii lor, asa cum este normal , de altfel, dar care recunosc totusi, ca mai si obosesc din cand in cand

Ca de supermame care nu obosesc niciodata si dorm jumatate de ora la 24 de ore si le fac pe toate perfect, casa, masa, copil, barbat si sunt mereu cu zambetul pe buze si nu obosesc si nu se enerveaza niciodata.....e plin pe aici

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:

ardeiash, ai nimerit-o tare prost cu mine astazi. In mod normal nu ma obosesc sa justific un singur click, daca am ceva de spus, intru in discutie si-mi expun parerea. Nu a fost cazul. Iti voi satisface insa curiozitatea.
Cand am dat steluta prin care am considerat subiectul mediocru, viata mea era netulburata. Imi traia mama. Intre timp a murit, a murit chiar recent. Si eu sunt foarte mult ca ea, asa ca iti scriu ce ti-ar fi scris si ea, despre ea ca mama, despre mama ei si despre mine ca mama, ia-o ca pe o "trasatura de familie", asa suntem noi.
Uite cum stau lucrurile: stiu sigur ca mama mea nu a obosit niciodata sa-mi fie mama, si ea stia sigur asta. Si stiu la fel de sigur ca nici eu nu am obosit sa fiu mama. Mama a avut o meserie foarte solicitanta, a mea e floare la ureche pe langa a ei si da, recunostea ca este obosita cand venea de la servici. In ultimii ani se saturase de-a dreptul, asta simtea desi, profesional, nu dadea semne de oboseala, nu-si facea treaba de mantuiala, avea satisfactii profesionale, facea ceea ce ea si-a ales si ii trebuia mult curaj pentru asta. Dar asta este altceva. Eu, mereu, cand am vrut un sfat, m-am dus la mama. Imi placea cum gandea. Ce credea ea cred si eu, si anume: cu un copil, doi, trei, nu obosesti, pentru ca esti fericit. Este un nonsens sa obosesti sa fii fericit. Titlul suna aiurea tare, mai ales tradus in engleza: Are you tired of being a mother /of motherhood? (mai-mai c-as fi scris "sick and tired" - asa mi-a sunat mie).
Dupa parerea mea/a mamei, oboseala vine din alte motive: sanatate precara, serviciu stresant, lipsa unui ajutor si nu cand ai grija de copil/copii. Si eu am un copil si nu sunt obosita dupa o zi cu el, pentru el. Cand vine vorba de copil, nu simt nici o oboseala si nu ma plag de oboseala, asa era si mama. Nu vroia nici o zi de vacanta fara mine si nici eu nu vreau fara copilul meu. Nu el este sursa oboselii mele. Nu-mi trebuie "pauza" de el, nici macar o zi. Nici mama nu a fost ipocrita si nici eu nu sunt. Am si eu si avea si ea mai mult decat o idee ce inseamna sa fii obosit de "responsabilitatile zilnice", cum ai scris. Dar copilul/copiii nu intra aici, la mine/la mama copilul/copiii se incadreaza in alta parte, nu la acest gen de responsabilitati. Foarte urata intrebarea ta, nu pare simpla curiozitate.
Te rog si va rog sa nu raspundeti la aceasta postare, nu vreau aprobare si nici comentarii negative, nu vreau sa ma implic in polemici deoarece trec prin niste clipe foarte grele acum. Ignorati punctul meu de vedere, treceti mai departe, nu dati "quote" sau mai stiu eu ce, respectati-mi aceasta dorinta, continuati ca si cum n-as fi scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

alex_andra: stai linistita , am inteles bine ce ai vrut sa spui.. si sa stii ca si eu mi-am luat destule suturi pe-aici... uneori am fost asa de suparata incat am vrut sa renunt sa mai intru pe dc... ca multa lume de altfel ... singura kestie care ma tine agatata este ca mi s-au intamplat si lucruri bune aici.. si pe acestea nu le pot sterge cu buretele... am ales sa accept pe cei cu care nu sunt de acord tocmai pentru ca ii iubesc pe altii cu care merita sa raman in contact

intr-un cuvant spus: le numar numai pe cele bune (((desi-mi pierd inutil energia cu ceilalti )))

(((((de altfel nu e timpul trecut sa mai primesc lovituri in plex sau suturi mai stiu eu pe unde.. hi hi ))))

Cristina_C ; iti respect dorinta.. un singur lucru vroiam sa elucidez... repet.. intrebarea a fost incorect pusa, de acord.. ma refeream la responsabilitati ... cele mai frumoase lucruri ce mi-au fost daruite de Dumnezeu pe aceasta lume sunt copilul si sotul meu .. nu punem la socoteala parintii :) ..

se deduce o insiruire de sentimente... insa nu doresc sa descriu ceea ce simt pentru ei ca nu am destule cuvinte-n buzunar

daca o dam pe alta nuanta .. fericirea nu poate ramane la nivel de persoane chiar fiind fff dragi .. se ridica si in jurul nefericirilor... sau problemelor daca vreti.. sursa de oboseala

Mergi la inceput