Ce mananca bebeii vostri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Denissa, mananca Cartofi Morcovi si Pui de la Nestle, cel de 6 luni. Atat. Are 11.6 kg la 1 an si 11 luni. Greutatea nu ma deranjeaza cat carenta fierului care clar se datoreaza alimentatiei.

Mariana, multumesc pentru sfat. Se pare ca la asemenea amestecuri vom ajunge si noi...

Carla & mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isis_23 spune:

Si fii-mea e foarte mofturoasa la mancare!Ea manank doar supe/ciorbe!!!Atat!!!niciun felul 2,nimik altceva!
Nu manak branza,cascaval,ou,carne separat fata de cea din ciorba,nimik.
Doar iaurturile de la Humana si Nestle,deloc cele naturale!!
sunt foarte suparata din cauza asta,pt k atunci cand am inceput diversificarea am fost foarte constiincioasa,imi faceam skeme zilnice cu meniuri.
pot spune k la inceput manca de toate:si ficatei,branzik calcik,carnita pasata,insa de cand nu mai mananca pasat(de la 9 luni),nu vrea decat ciorbe/supe.i le fac foarte consistente,groase cum se spune,si o mai pacalesc cu cate o lingura de smantana sau un ou!
Ma bucura faptul k ii plac fructele si cateva legume!
Si acum intrebarea mea pt.mamicile cu mofturosi in greva foamei(mi-a placut apelativul!):nu va e frik de faptul k nu aduc organismului aportul necesar de vitamine pt.o buna dezvoltare?le-ati facut analize?trebuie sa ma ingrijorez?sau astept si eu sa intre in randul copiilor...mancaciosi?
multumesc pt.raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Mie mi-a fost teama ca nu are aportul neceesar de vitamine si i-am facut analizele. Pot spune ca au iesit bune doar cu o usoara anemie. Fetita mea pana la 8 luni a papat piureuri de fructe doar la borcanele si totusi la capitolul vitamine sta f bine...deci sunt bune si cele la borcanel(concluzia mea). La legume stam mai prost dar o pacalesc...nici o zi fara morcovel fiert (suc nu vrea...si din cate am citit morcovul chiar si fiert isi pastreaza proprietatile)...il pun in iaurtel, in piureul de fructe in orice doar sa pape macar putin. Cu ousorul la fel...in iaurt ori in laptele cu cereale...carnita o ascund tot in ceva ...Intai incerc sa i le dau normal si daca nu vrea nu o fortez dar i le bag in urm. mese oricat de putin si-s multumita.
O sa-i repet la analizele la 1 anisor...a fost ptr ea destul de traumatizant cand i-a luat sange...mititica plangea de mi se rupea sufletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

david al meu papa bine de regula,dar are acum vreo 2-3 zile mai proaste(sper eu)sau ca e de la caldura,nu stiu ca o tine numai in fructe si iaurtin rest doar prostii adik biscuiti covrigei pufuleti(si nu ma intrebati de ce ii dau de astea ca e evident ca din disperare ca nu mananca nimic)

el sta bine cu greutatea are 13kile la 1an si 10 luni aproape,de asta sufar acum asa ca nu papa ....azi in sfarsit a papat un ardei umplut cu niste iaurt si ceva miez de paine,ma refer la capitolul mancare gatita,ca fructele oricum si le papa

aaa si iaurturi doar cu fructe adik dulci alea simple nu le mai vrea ,il mai pacalesc cateodata si-i pun cate vreo 2 biscuiti sa-l mai indulcesc un pic

ca sa raspund exact la subiect ...pai david mananca cam de toate supe ciorbe tocanite(ii place acum vara in special cea cu ardei copti)friptura si carne cat incape adik carnea este clar preferata,ficatelul nu prea il adora dar i-l mai strecor eu cand si cand,pestele l-a acceptat doar de curand dar acum il papa bine,ou(iarasi preferatul de obicei i-l fierb si il amestec cu branza smantana si mamaliga) si tot de curand a inceput sa accepte lapte cu paste sau gris..pana acum era cah

pofta mare tuturor mofturosilor

de David si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucajosan
ficat o data la 2 sapt.

Doctorita mea spune ca ficatul nu e bun inainte de 2 ani pentru ca ar contine toxinele animalului.

Citat:

Am evitat pe cat posibil carnea de pui din comert.

De ce?
Citat:

Copiii vostri cam ce meniu au?

Similar.

Citat:

Mie sincer mi se pare destul de putin variat meniul Alexandrei, dar recunosc ca nici eu nu ma dau in vant si de fapt nici nu ma prea pricep la mancare sofisticata.

Trebuie sa fie diversificat in sensul sa fie si lapte si fructe si legume si cereale si carne/ou in fiecare zi, nu conteaza din ce preparate.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexa101

Fetelor fetita mea are 1 an si 3 luni papa asa:
dimineata 8-9 - Cereale Cheerios cu miere de la Nestle i le fac cu lapte Zuzu 3,5% grasime sau ousor, branza, sunca de Praga de pui, miere cu paine si ceai, pateu de ficat de pui facut in casa, ....diverse
rontaim stick, saratele, pufuleti, bem suculet ....
Pranz - ciorbitza cu de toate sau supita de galuste + felul 2 piure cu copanel, chiftelute de pui, pateu de ficat facut in casa, pilaf cu pui .....si aici depinde ce gatim
Dupa-amiaza mar copt pasat cu banana si biscuiti sau iaurt Milli sau Campina ...baton
Seara 20-21 ori branza cu rosii, cartofi taranesti, ... sau Cereale Cheerios cu miere de la Nestle i le fac cu lapte Zuzu 3,5% grasime
ii dau cam tot ce papam si noi, bine inafara de carne de porc, mezeluri si altele cu care s-ar putea ineca sau nu sunt bune.
Am scris doar cateva - asa repede ca ea papa mult mai multe alimente.

Alexa

spui ca nu ii dai mezeluri dar sunca de Praga ce e?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucajosan spune:

Am evitat carnea de pui din comert pentru ca, din cate am inteles, poate contine si conservanti si alte substante care nu sunt bune pentru copii. Am putut pana acum sa facem chestia asta pentru ca avem bunici la tara si am mai avut pui de tara. In ultimul timp insa am apelat si la carne de curcan din comert pentru ca Alexandra o prefera (este mai moale si mai usor de mestecat).
Am spus ca mi se pare meniul ei putin variat din cauza faptului ca nu mananca felul 2, in sensul ca nu vrea sa accepte mancaruri de genul ardei umpluti, carne cu legume sau pireu de cartofi, dovlecel pane - in fine mancarurile pe care noi le mancam de obicei seara. Mananca legume dar doar in supa de la pranz (care contine carne, legume si paine, toate la un loc in castronel).
La masa de seara vrea doar branzica in diverse combinatii - fie cu fructe, fie cu ou, fie mamaliga cu branza si smantana - sau un iaurt.
Cerealele le mananca cu lapte dimineata cand se trezeste si seara inainte de somn (inca din biberon).
Fructele sunt preferatele ei, mananca orice fel de fruct, in orice combinatie si cu biscuiti. La asta se adauga sucul de fructe proaspete baut in fiecare zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_P spune:

Buna ziua, intreb pe topicul asta ca nu as incepe unul nou, face parte din subiect.
Voi (si ma refer la persoanele din Bucuresti sau oriunde, dar fara acces la o ferma/gospodarie de tara) pediatra ne-a recomandat de-acum cate un pic de carnita de gaina, dar nu pui din comert, cum faceti rost de carnea de gaina crescuta natural, pentru copii vostri? Tind sa fiu de acord cu pediatra aici, nu mi se par intocmai sanatosi puii crescuti cu ingrasaminte. Problema e ca nu stiu nici un magazin sau orice fel de 'sursa' care sa vanda gaini free-range. Vreo idee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_P spune:

Scuze pentru exprimarrea cam 'bolovanoasa' din mesajul anterior. Ca sa raspund totusi topicului, Amalia a inceput diversificarea de la 1 iulie, si acum mananca fructe (mere, prune, pere, caise, mai mult diuretice, diversificarea a accentuat lentoarea tranzitului intestinal si acum reparam) orez - cereala pt mic dejun si cina si apa de orez la pranz, legume (morcov, dovecel, albitura, si in curand spanac si fasole verde)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

ada eu nu stiu exact ce sa=ti raspund ca noi avem bunici la tara care ne trimit saptamanal cate o oratanie dar , cel putin aici in iasi, sunt pasari vii de cumparat si la piata,mai ramane problema taiatului dar cred ca poti rezolva asta...oricum la cat de putin papa un pui care abia incepe diversificarea o gaina iti ajunge o luna o faci portii mici si o congelezi

de David si 30+

Mergi la inceput