Ce mananca bebeii vostri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa101 spune:

Te cred iubita, dar este o fetita slabuta si tare pretentioasa la mancare, ma inebunit, papa numai ce vrea, degeaba muncesc eu si ii fac fel de fel de mancaruri sanatoase si gustoase ca daca nu vrea nu papa, decat ciorbitza/supa si ciuguleste altceva ce-i place, branza, rosii, cascaval ras, ou fiert...
Dr. pediatru mi-a zis ca pot sa-i dau sunca de pui, curcan, i-am dat si e inebunita dupa ea, am citit in multe retete si recomandari pe net ca este buna asa ca am zis ca nu strica 2-3 feliute / saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Alexa te inteleg iubita ca si eu am un specimen manechin acasa, la 1 an si 6 luni are doar 11 kg si 85 de cm.A fost in greva foamei de cand am nascut-o si de 3 saptamani este mai rau ca niciodata insa rabd si mergem inainte cu speranta ca odata si odata si-o reveni si ea si va manca ca alti copii...insa nu i-am dat niciodata "porcarii"cum le numesc eu, in ideea ca se va obisnui cu ele si numai asta va cere, si cu cat cat va creste mai mare va invata ca poate refuza cu indarjire pana primeste ce isi doreste ea....si nu vreau sa ajungem acolo.
Cel mai bun exemplu :am fost in martie la munte cu niste prieteni cu baietel de varsta fetitei mele, ea era in greva foamei rau de tot, el la masa de dimineata manca cremwursti de pui, a cerut si ea, i-am dat si i-au placut, restul de 5 zile cat am stat la munte a urlat toata ziua dupa ei refuzand orice altceva de mancare...de nevoie i-am dat insa cand am ajuns acasa am taiat macaroana...ea de nervi 3 zile a mancat numai lapte, paine si covrigi ...dupa aceea a uitat si si-a mai revenit....insa eu m-am invatat minte
Va pupam si va dorim sa va faceti papacioase mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Buna!
Eu am o fetita de 9 luni si nici eu nu cred ca are un meniu f variat in plus mai si fff problematica la acest capitol. Ea mananca astfel:
- 8-8.30 lapte cu cereale
- 12.00 fructe cu branzica de vaci si cereale
- 15.00 biberon cu lapte si cereale (100ml maxim)
- 17-18 legume cu carne sau peste sau oua...asta cand vrea sa le pape si numai pasate cu laptic...daca nu lapte cu cereale (alt tip de cereale decat cel de dimineata)...sau iaurt
- 20-20.30 lapte cu cereale (alt sortiment) asta daca vrea sa pape
- 23 biberon cu cereale
- 04 biberon cu cereale.
O sa spuneti ca este un meniu fff sarac...stiu asta dar ea a fost diagnosticata cu reflux gastroesofagian si nu prea ii place mancarea. Sunt perioade cand vrea sa pape legume cu carnita alte perioade cand refuza cu desavarsire si incerc macar morcovul sa i-l dau pasat cu lapte si orez. Nu-i place mai deloc nimic acru vrea numai dulce sa fie mancarea(nu are carenta decat de Fe caci i-am facut analizele)iar medicul gastro a spus ca e ceva legat de preferintele ei si sa nu-mi fac griji. De fiecare data cand incerc ceva nou plange si refuza cu desavarsire respectivul aliment..ex. azi i-am dat mamaliguta cu branzica si smantana si a tinut-o intr-un plans pana i-am dat lapte cu cereale. Cerealele folosite sunt sortimente diferite tocmai sa nu se plictiseasca si cu arome variate.Cum sa o conving sa pape noutatile???
PS. Am incercat varianta sa ii introduc alimentul nou in mancarea obisnuita.
Cele care doresc retete noi am diverse carti in format electronic cu retete ptr bebelusi...AM TOT INCERCAT SI EU MULTE RETETE DAR DEGEABA.
PSS. Fetita mea la 9 luni are 8 kg si 73cm. Cum vi se pare???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Copii vostri mananca super bine fata de mofturoasa mea. Carla are 1 an si 10 luni si a papat azi 120 formula la ora 8, un iaurt simplu la 10, absolut nimic pana la 16 cand a mancat o banana cu piersica, branza si 2 biscuiti iar seara cereale din 150 ml lapte formula. Atat. Si e una din zilele bune.

Nu mananca carne, ou, peste, legume, supe, ciorbe, piureuri...absolut nimic.

Carla & mami

Mergi la inceput

Am uitat sa va intreb cum papa bebelusii vostri caci bebita mea la 9 luni inca pasat vrea papita...daca ii dau bucatele(mici, mici) se stramba si le scoate cu limba afara sau mai rau da sa verse.
Si fata mea are zile cand face greva foamei rau ...am trecut rpin toate starile cu ea ...chiar am deschis la un momnet dau un subiect de aceasta tema caci eram disperata ca nu vroia sa pape nimic toata ziua.

Mergi la inceput

Chiar pe nimeni nu intereseaza subiectul???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucajosan spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Scuzati intarzierea, dar am fost plecati in concediu.
In legatura cu intrebarea ta Mariana_Alex, si Alexandra mea, desi are aproape 2 ani, mananca tot pasat in mare parte. Eu nu imi fac griji pentru ca ea mesteca foarte bine dar am facut un experiment: daca ii dau bucatele se plictiseste foarte repede si mananca incomparabil mai putin decat pasat. Fiind si eu foarte exagerata in privinta mancarii (lucru explicabil prin psihoza pe care am facut/o dupa nastere, pentru ca fetita mea a cantarit la nastere doar 2 kg), prefer sa manance bine si pasat decat bucatele dar mult mai putin.
In ceea ce priveste carnea, eu cred ca pana la o varsta mult mai mare nu o va manca decat pasat, mai ales ca preferata ei este carnea de vita care este destul de greu de mestecat si pentru noi, adultii.
In ceea ce priveste greutatea de 8 kg. la 9 luni mi se pare chiar ok (cu atat mai mult cu cat spuneai ca e mofturoasa la mancare). Mie pediatra mi/a spus ca la 1 an trebuie sa aiba cam 9 kg. Alexandra avea 9,3 kg. la 1 an si acum are 12,3 kg.
Va doresc o seara buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariana_alex

Fetita mea la 9 luni are 8 kg si 73cm. Cum vi se pare???

mi se pare foarte OK greutatea si inaltimea la 9 luni
si noua pediatra ne-a spus ca la 1 an ar trebui sa aiba in jur de 9 kg (+/- 200-300gr). Noi la 1 an am avut 8,7 kg si acum la 1 an si 9 luni avem 10,8 kg
Deci..asta manechin...si nu ma plang ca nu mananca, dar e foarte activ si nu se pune nimic pe el, numai strictul necesar

ralucajosan- mie mi se pare ca mananca foarte bine si diversificat. Are de toate in meniul zilnic, tot ce sa-i ofere necesarul zilnic de vitamine, proteine, grasimi, etc. Are lapte suficient, branza, legume, fructe, cereale.
Nu conteaza ce fructe, bine ca le mananca.
Se spune ca degeaba-i dai copilului un mar sau un kg de mere pe zi, ca organismul lui tot atata vitamina cat are nevoie isi ia. Poate-i ajunge si o felie de mar sa-si ia necesarul de vitamine din el.
Noi de multe ori stagnam la un fel de mancare cate trei-patru zile (ma refer la felul II pt ca supa o mananca oricum si in orice combinatie ) pt ca pur si simplu nu vrea altceva. Apoi se satura si accepta si altele.

anca81- ce manechin ai tu acolo cate kg are?
Chiar nu accepta deloc legume, carne, etc.? sau e doar o pasa? Nici daca-i dau borcanele? Noi mai mancam si asa ceva la varsta asta (din alea pt 8 luni, chiar 6 luni de la Nestle). Mai ales in week-end cand suntem mai mult plecati de acasa...Cerealele sunt foarte bune daca le mananca, noi la astea am renuntat din pacate de cateva luni. I s-a pus lui pata ca nu le mai vrea si gata a fost.

Mergi la inceput

Anca81, stii cum o mai pacalesc eu pe fiica-mea sa pape carnita...am gasit reteta intr-o revista: fierb carnea bine apoi tai o piersica decojita in bucatele mici si pun si putina faina de orez (daca e f zemoasa piersica)pasam si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

mariana_alex, daca poti trimite-mi pe mail o carte cu retete pentru copii. prietena mea cea mai buna naste anul acesta o fetita si as vrea sa aiba sursa de inspiratie. emilia.madescu@yahoo.com

Multumesc.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput