Ce mananca bebeii vostri

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simi75 spune:

Un subiect care ma intereseaza in mod deosebit:ce papa bebelusii.Eu am o problema un pic diferita.Baietelul meu de un an si 6 luni papa orice, oricand!!o sa ziceti ca sunt norocoasa, insa este o problema cand tu i-ai dat sa manance, il scoti la joaca si el daca vede un alt copil ca ...papa vrea si el.Sigur ca il pot pacali cu fructe ,pt ca nu ii trebuie chiar ce are acel copil, insa credeti-ma ca este destul de neplacut si apoi ma intreb ...cum mai poate manca daca abia s-a ridicat de la masa?nu am incercat niciodata sa vad cat poate sa manance, adica sa ii dau pana refuza el.Meniul noasrtu este cam asa: dimineata la 7 lapte,250ml, la 10 fructe (1-2 piersici sau altceva) sau o felie de paine cu ceva adecvat varstei, la 12-13 supa , la 16-17 iaurt simplu si un fruct, 19,30-20 ceva gen piure cu carnita, mamaliga cu branza cu smantana, apoi la 21 lapte simplu ,250ml.
Eu zic ca e suficient pt el, voi ce ziceti,cum sa imi explic ca mereu cere papa,chiar daca abia a papat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Citat:
citat din mesajul lui simi75

Un subiect care ma intereseaza in mod deosebit:ce papa bebelusii.Eu am o problema un pic diferita.Baietelul meu de un an si 6 luni papa orice, oricand!!o sa ziceti ca sunt norocoasa, insa este o problema cand tu i-ai dat sa manance, il scoti la joaca si el daca vede un alt copil ca ...papa vrea si el.Sigur ca il pot pacali cu fructe ,pt ca nu ii trebuie chiar ce are acel copil, insa credeti-ma ca este destul de neplacut si apoi ma intreb ...cum mai poate manca daca abia s-a ridicat de la masa?nu am incercat niciodata sa vad cat poate sa manance, adica sa ii dau pana refuza el.Meniul noasrtu este cam asa: dimineata la 7 lapte,250ml, la 10 fructe (1-2 piersici sau altceva) sau o felie de paine cu ceva adecvat varstei, la 12-13 supa , la 16-17 iaurt simplu si un fruct, 19,30-20 ceva gen piure cu carnita, mamaliga cu branza cu smantana, apoi la 21 lapte simplu ,250ml.
Eu zic ca e suficient pt el, voi ce ziceti,cum sa imi explic ca mereu cere papa,chiar daca abia a papat.

Mie nu mi se pare ca mananca prea mult. Daca zici ca mereu cere papa, da-i la pranz felul I si felul II, ca poate chiar nu sesatura numai cu supica.
Si noi am trecut printr-o perioada de "foame" si atunci ii dadeam la masa de pranz supa+felul II si uneori chiar si desert (iaurt de fructe in general). Dupa o perioada a refuzat felul II si am ramas la pranz numai cu supica/ciorba care i le dau foarte groase, deci nu numai zeama si taietei de ex ci ii pun de toate (carne taiata buc mici, zarzavaturi, taietei/galuste) deci sa fie cat mai consistenta sa se sature; si ii mai dau si ceva desert dupa ca cere gen iaurt de fructe, o prajiturica mica (are 1 an si 9 luni). Si acum mai are zile cand mai doreste si felul II, dar nu mereu.
Sa stii ca programul nostru de masa este EXACT ca al vostru, chiar si orele numai ca el mananca fructe cand ii taie capu' ca lui astea nu-i strica pofta de mancare, poate chiar i-o "starnesc"
Sau poate puiul tau nu e flamand ci pur si simplu pofticios. Noi luam cu noi in parc mereu fructe si in caz ca pofteste la ceva copil ii spun ca are si el fructe cu el. De multe ori mananca de la alti copii si el ii da lor de la el. Sunt copii, sunt pofticiosi, se integreaza si ei...

Mergi la inceput

Sper sa fie o perioada de ,,foame" , pt ca el nu refuza nici un fel de mancare, ba chiar atunci cand gatesc ii trebuie morcov, telina sau orice se afla pe masa (chiar si in ceapa si usturoi a trebuit sa isi bage dintisorii si desi s-a strambat un pic, cand l-am intrebat daca e bun a intins mana dupa ele).Deci nu spune nu la nimic.Problema mea , pur egoista poate, e ca nu sunt sigura daca s-a saturat, ar fi mai usor daca la un moment dat ar refuza sa mai manance, semn ca burtica e plina, altfel trebuie sa presupun eu ca a mancat suficient.Si in parc desigur ca avem mereu fructe, si pt forta majora am chiar si ceva biscuiti prin geanta, pt ca evitam biscuitii si covrigeii, insa daca avem musafiri sau cineva mananca asa ceva langa noi de multe ori...scapa marul din mana, sa primeasca si el.
O zi buna voua si papaciosilor vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Simi, poate sa fie si pofticios copilul (si al meu cere orice vede la noi, dar nu intotdeauna si mananca). Totusi, as spune ca e posibil sa-i fie foame. Masa de la 10 daca e de fructe e usoara, dupa 2 ore ii e foame tare, si supa nu tine prea mult de foame. Apoi dupa 3-4 ore iaurtul si fructul care iar e usurel, ca o gustare. Deci o masa consistenta vine abia la ora 19,30. Eu cred ca ii e foame. Trebuie distribuite altfel mesele, astfel incat la amiaz sa aiba o masa consistenta, cu carbohidrati, sa-i tina de foame. Cate kile are?

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Am sters ca s-a trimis de 2 ori:)

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Buna, fetelor:)

Simi, mie nu mi se pare ca manaca mult puiul tau, doar ca, intr-adevar, cred ca ii e foame, pt ca masa consistenta i-o dai abia seara.

Eva mananca asa:

7 - lapte simplu 240 apa cu 8 masuri de lapte
8.30 - un sandvis cu iaurt
11- o banana
de la 13 la 15 doarme
16 - supa si felul 2 (dovlecei umpluti, carnita cu piure, pilaf, etc)

Cateodata mananca mai putin, cateodata mananca mai mult.
eu o las mereu sa manance cat vrea ea, nu ii indes mancarea pe gura.
Oricum, daca nu mai vrea, o scuipa.

ora 19 - fructe + desert (gen biscuiti, prajiturica, etc, orez cu lapte), depinde unde ne prinde ora respectiva.

In parc mai rontaie un biscuite, o grisina, etc.

La culcare, adica ora 21 - 240 de apa cu 8 masuri de lapte.

Mesele sunt diferite.
Eva mananca orice ii dau, gen: supe, ciorbe de tot felul, legume, fructe, orez, spanac, oua facute romanesti, sau fierte, mamaliga cu branza, varza, placinte, paste cu sos, etc.

apa bea foarte bine, nu am masurat niciodata, dar cred ca bea in jur de 1 litru pe zi.(cu schimbarea aferenta a pampersilor)

Recunosc ca din acest punct de vedere, al mancarii, nu-mi fac probleme

cateodata mai mananca si ce nu are voie, de genul, ne comandam pizza si se infiinteaza fericita si ea la masa, nici nu concepe sa mancam pizza fara ea....drept urmare, ne-am adaptat si incercam sa comandam pizza cat mai "sanatoasa"

Are aproape 1 an si jumate si 12 kg.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Pt ca si eu m-am gandit ca e cam putin la masa de 10 ,de ieri ii dau si la 10 si cand se trezeste inca ceva pe langa fructe,ceva gen paine cu pateu, unt, branza sau ceva asemanator.Are 12,3 kg si 85 cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa101 spune:

Buna fetelor, voi le dati copiilor pateu de pui sau de gasca la conserva ca fetitei mele de 1 an si 7 luni ii place mai mult decat cel facut de casa.
Nu stiu ce sa-i mai fac de papa, voi ce le mai gatiti ca a mea e tare mofturoasa, nu ii mai place deloc iaurt, banana, lapte nu mai cu cereale nestle pt copii mai papa si multe alte feluri care le papa f bine.
Acum prefera jambon de curcan, pui la gratar cu usturoi si alte cateva mancaruri

Mergi la inceput