Folia de aluminiu
Raspunsuri - Pagina 4
valentinag spune:
Eu mai folosesc din cand in cand folia,ca sa coc cartofi la cuptor.Cand am timp,ii coc fara,in coaja,asa daca vreau rapid ii curat si ii invelesc in folie.Cuptor cu microunde n-am folosit niciodata si nu am de gand sa-mi iau.
Totusi,eu zic ca ne trebuie moderatie in toate,n-o sa murim acum daca folosim rar folie de aluminiu,ca doar n-o mancam pe paine.
Daca vrem sa ne intoarcem la gatit si trait exclusiv eco,hehe,greu de crezut c-o sa putem.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
corap spune:
voi sunteti chiar atat de sigure ca "pe vremea bunicii" era chiar asa eco? pai bunica-mea avea mostenita cratita de fiert lapte de la maica-sa si era - din ALUMINIU, desigur.
Aveau tevi de plumb si plumbul era folosit pe scara larga
(astea-s exemplele cel mai la indemana de produse toxice).
Cineva scria mai sus ca renunta la folia de aluminiu si pune folie de plastic pe alimente - adica renunta la Al in favoarea BPA. O decizie inteleapta
Atata timp cat speranta de viata a crescut infiorator de mult, inseamna ca ceea ce ne-a facut viata mai usoara n-a fost chiar atat de "mortal" precum se scrie pe-aici.
Speranta de viata a comunitatilor amish n-o stiu. Dar e oare mai mare decat a celor care traiesc cu microunda in bucatarie si cu celularu' pe noptiera? Am ceva dubii in privinta asta
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap voi sunteti chiar atat de sigure ca "pe vremea bunicii" era chiar asa eco? pai bunica-mea avea mostenita cratita de fiert lapte de la maica-sa si era - din ALUMINIU, desigur. Aveau tevi de plumb si plumbul era folosit pe scara larga (astea-s exemplele cel mai la indemana de produse toxice). Cineva scria mai sus ca renunta la folia de aluminiu si pune folie de plastic pe alimente - adica renunta la Al in favoarea BPA. O decizie inteleapta Atata timp cat speranta de viata a crescut infiorator de mult, inseamna ca ceea ce ne-a facut viata mai usoara n-a fost chiar atat de "mortal" precum se scrie pe-aici. Speranta de viata a comunitatilor amish n-o stiu. Dar e oare mai mare decat a celor care traiesc cu microunda in bucatarie si cu celularu' pe noptiera? Am ceva dubii in privinta asta c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07 FEBRUARIE thing-a-day |
Corap,
PAi bunica ta era mai emancipata daca avea tevi de plumb prin bucatarie si tot generatia noua i-a introdus aluminiul intre vase!(ma refer la mama ta care i-a facut cadou bunicii tale oala de fiert laptele!)
Noi ziceam de exemplul bunicilor de la tara care traiau eco, eco, adica pe camp duceau gunoiul de la vaci,nu foloseau ierbicide si ingrasaminte chimice, foloseau la spalat numai lesia(o fietura din cenusa cu apa)si sapunul de casa,nu cumparau detergent utra de la chioscul din colt, mancau numai legumele si fructele asa cum erau crescute, nestropite cu fel de fel de insecticide si tot asa!
Cum spunea Valentinag, supravietuim si cu folia de aluminiu si cu cea de plastic si cu multe altele daca le folosim cu moderatie.
corap spune:
nope, petra, nu mama i-a facut cadou oala de aluminiu, ci mama ei (adica strabunica-mea, ca sa fim absolut exacti).dat fiind ca am mentionat ca "o primise mostenire" e un pic sinistra insinuarea ca ar fi primit-o de la mama, nu crezi? - dar, ma rog, cititu' asta pe diagonala...
tevile de plumb nu le avea in bucatarie - intregul sistem de tevi (inclusiv de la tara, in cazul in care nu se extragea apa direct din fantana cu galeata) a fost initial din plumb (d-aia in engleza activitatea de a repara tevi se chema pana in zilele noastre plumbing).
iar eco- bio- si ce mai vreti voi nu mai exista de pe la 1850 (sa zicem). daca voi aveti bunici care taiau la 1850 - chapeau - inseamna ca aveti cea mai longeviva familie posibila.
eu stiu ca in perioada aia (vorbim de 1850, cand inca se traia eco) pe care atat o venerati, mortalitatea infantila era ceva pe la 50%, de spalat ... erau cam nespalati in general, epidemiile mortale erau in floare - dar, desigur, ar fi trebuit sa fie incantati ca nu exista folia de aluminiu.
Moartea din lipsa apei potabile, a hranei, a ingrijirii (multe din probleme au fost rezolvate cu ajutorul atat de blamatului plastic, al aluminiului &co) chiar nu vi se pare mai rea decat folosirea foliei de aluminiu?
Bunicii/ strabunicii nostri NU traiau asa idilic precum va place sa va inchipuiti. (desigur, cand mergeau sa sape campurile bio, mamele isi lasau pruncii la marginea randului si se mai intorceau la ei peste cateva ore, ca sa-i alapteze. Copiii mai marisori - marisori = 3 ani - aveau grija de cei mici acasa si se cresteau unii pe altii. Aveau intr-adevar o viata de invidiat, ce sa spun). Dar, ma rog, fiecare are dreptul sa isi inchipuie ce doreste.
Ca sa fiu on topic, eu folosesc folia de aluminiu pe ambele parti - dat fiind ca pe ea scrie "folie de aluminiu pentru uz alimentar" si nu se mentioneaza ca pe partea X e mortala, toxica sau mai stiu eu ce - oricat mi-as dori, nu-mi pot duce mancarea la serviciu in caserole bio etanse de lemn nelacuit si nici in oale nesmaltuite, iar intre plastic si aluminiu am ales (in cunostinta de cauza, in masura cunoasterii prezente) aluminiul.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
petra spune:
citat din mesajul lui corap nope, petra, nu mama i-a facut cadou oala de aluminiu, ci mama ei (adica strabunica-mea, ca sa fim absolut exacti).dat fiind ca am mentionat ca "o primise mostenire" e un pic sinistra insinuarea ca ar fi primit-o de la mama, nu crezi? - dar, ma rog, cititu' asta pe diagonala... tevile de plumb nu le avea in bucatarie - intregul sistem de tevi (inclusiv de la tara, in cazul in care nu se extragea apa direct din fantana cu galeata) a fost initial din plumb (d-aia in engleza activitatea de a repara tevi se chema pana in zilele noastre plumbing). iar eco- bio- si ce mai vreti voi nu mai exista de pe la 1850 (sa zicem). daca voi aveti bunici care taiau la 1850 - chapeau - inseamna ca aveti cea mai longeviva familie posibila. eu stiu ca in perioada aia (vorbim de 1850, cand inca se traia eco) pe care atat o venerati, mortalitatea infantila era ceva pe la 50%, de spalat ... erau cam nespalati in general, epidemiile mortale erau in floare - dar, desigur, ar fi trebuit sa fie incantati ca nu exista folia de aluminiu. Moartea din lipsa apei potabile, a hranei, a ingrijirii (multe din probleme au fost rezolvate cu ajutorul atat de blamatului plastic, al aluminiului &co) chiar nu vi se pare mai rea decat folosirea foliei de aluminiu? Bunicii/ strabunicii nostri NU traiau asa idilic precum va place sa va inchipuiti. (desigur, cand mergeau sa sape campurile bio, mamele isi lasau pruncii la marginea randului si se mai intorceau la ei peste cateva ore, ca sa-i alapteze. Copiii mai marisori - marisori = 3 ani - aveau grija de cei mici acasa si se cresteau unii pe altii. Aveau intr-adevar o viata de invidiat, ce sa spun). Dar, ma rog, fiecare are dreptul sa isi inchipuie ce doreste. Ca sa fiu on topic, eu folosesc folia de aluminiu pe ambele parti - dat fiind ca pe ea scrie "folie de aluminiu pentru uz alimentar" si nu se mentioneaza ca pe partea X e mortala, toxica sau mai stiu eu ce - oricat mi-as dori, nu-mi pot duce mancarea la serviciu in caserole bio etanse de lemn nelacuit si nici in oale nesmaltuite, iar intre plastic si aluminiu am ales (in cunostinta de cauza, in masura cunoasterii prezente) aluminiul. c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07 FEBRUARIE thing-a-day |
Eu chiar nu-ti inteleg indignarea ! Da, am inteles gresit de la cine a primit bunica ta oala de aluminiu pentru ca am citit mai in graba , nu pe diagonala . Multumesc pentru exlicatiile despre cuvantul "plumbing"- imi vor folosi pentru cultura mea generala.
ni-na spune:
Hai sa creem un subiect in care fiecare sa spuna ce a aflat ca este daunator si un link catre o sursa credibila.
Folia de aluminiu
Cuptoarele cu microunde
Pet-urile
Antiperantele
Biberoanele din plastic
Telefoanele mobile
Antene de pe blocuri si institutii
Carnea de porc
Soarele... http://www.descopera.ro/dnews/6427483-nasa-avertizeaza-explozii-solare-devastatoare-vor-lovi-terra-cat-de-curand .ieri am citit un articol pe Descopera despre exploziile solare de-mi venea sa plang de mila copiilor astia ce nu au apucat sa-si traiasca viata
Vulcanii
Apa de la robinet
Legumele cu pesticide
Carnea cu hormoni
Pestele pangasius
Aerul conditionat
As pleca la tara sa sap pamantul si sa traiesc aproape de glie dar intervine alt rau necesar..bancile ale caror rate nu le pot achita.
floaredemac spune:
stiati ca oalele de ceramica in care faceau bunicile noastre sarmalele la cuptor aveau plumb in ele?...si nu numai cele de pe timpul bunicilor, din pacate si cele mai noi. am lucrat in domeniu si stiu 100% asta! cat despre aluminiu - cred ca majoritatea familiilor fierbeau laptele in vasele acelea duble din aluminiu, le mai tineti minte? ce bune erau, nu dadea laptele pe foc niciodata! din fericire acum au aparut din inox
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
Madona spune:
stiati ca oalele de ceramica in care faceau bunicile noastre sarmalele la cuptor aveau plumb in ele?... |
plumbul de care vorbesti este in lac, iar sarmalele se fierbeau (si inca se mai fierb) traditional in oale de lut nelustruite.
cat despre aluminiu - cred ca majoritatea familiilor fierbeau laptele in vasele acelea duble din aluminiu, le mai tineti minte? |
oalele alea cu pereti dubli au aparut candva prin anii '70 si nu cred sa fi existat in fiecare bucatarie cum crezi... si erau folosite doar la fierberea laptelui.
oricum, eu cred ca toxice sunt mai ales sarurile pe care aluminiul le formeaza in prezenta eventualilor acizi din mancare si mai ales de astea trebuie sa ne ferim. cu alte cuvinte, folosirea oalei de aluminiu la fiert laptele este ok, dar gatitul in vase sau folie de aluminiu poate fi foarte nociv.
Madona spune:
Hai sa creem un subiect in care fiecare sa spuna ce a aflat ca este daunator si un link catre o sursa credibila. |
Exact! aici am discutat despre folia de Al si microunde, deci de ce faci referire si la alte "rele"? crezi ca se anuleaza unele pe altele? sau, daca exista altele si mai rele, astea in discutie ar trebui trecute la "acceptabile"?
Oricum, fiecare gateste cum vrea, noi aici doar incercam sa ne informam ca sa facem o alegere in cunostinta de cauza.