Folia de aluminiu
Raspunsuri - Pagina 3
hannen spune:
da,chiar asa!acum cu aragaz electric sau cu gaze,cuptor cu microunde,masina de spalat (haine,vase) aspirator,blendere,roboti...si ne vaitam de timp!Si chiar asa si e,mie una nu imi ajunge timpul.Da` ia sa ne apucam sa taiem lemne pt. foc ,sa adunam vreascuri si sa suflam la fundul ceaunului,sa bagam doamna matura in priza ,sa spalam la mana(eventual la riu) sa vedeti atunci ce o sa ne ajunga timpul!
Multumesc fetelor care au raspuns despre cuptorul cu microunde.
Asadar,cine se intoarce la natura?Eco doamnelor,eco!
Whatever happens don`t let go of my hand!
Madona spune:
inrebarea corecta ar fi: putem sa ne descurcam fara folie de aluminiu si fara cuptor cu microunde? eu sunt convinsa ca DA si ca ar fi de dorit sa facem alegerea corecta macar pentru sanatatea copiilor nostri!
hannen spune:
Fara folie de aluminiu si eu reusesc,insa fara microunde nu prea vad cum.Sunt diferite feluri de mincare care odata bagate la frigider...cum le mai incalzesti?
eu nu fac sosuri,ciorbe mai rar ,supe doar proaspete(adica zilnic)...fileuri de peste si alte feluri(care se intimpla si raman de pe o zi pe alta) cum le incalzim?Le scoatem la soare?
Madona spune:
pestele se poate incalzi in tigaie acoperita la foc foarte mic, sau se poate consuma rece, in sushi spre exemplu. Eu merg pe principiul ca daca vrei, gasesti alternative. De fapt, eu nu mai folosesc microwave-ul deloc de ani de zile si nu-i duc dorul.
hannen spune:
mey,sushi si pestele prajit/grill...sunt alte mincaruri de peste.
Si nu neaparat numai peste,dar asta a fost singurul fel de mincare mai la indemina,restul degeaba le traduc daca nu`s cunoscute.
Ma bucur ca te descurci,de fapt cred ca ne-am descurca toti DACA am vrea.Dar eu recunosc,deocamdata sunt cam lenesa(mi se pare foaaarte greu fara microunde)
Madona spune:
scuze, eu ma gandeam la noi; noua ne place sushi dar, cum nu vrem sa mancam peste crud, il facem cu salmon fript si avocado.
in general, orice gratar se poate incalzi si la tigaie acoperita, la foc foarte mic.
Laura B spune:
Conform alzheimers.org.uk (http://alzheimers.org.uk/site/scripts/documents_info.php?categoryID=200137&documentID=99&pageNumber=1), ipoteza avansata in 1965 cum ca exista o legatura intre aluminiu si Alzheimer nu a reusit sa fie demonstrata in timp, lumea medicala nu poate face in momentul asta o recomandare clara.
Cateva surse prin care ingeram aluminiu ar fi: ceaiul, berea, apa, pasta de dinti, antacidele pe baza de aluminiu, unele bauturi din cutii, vasele din aluminiu. Cantitatea foarte mica care intra in organism prin alimente e 99% eliminata fara a fi absorbita de sistemul digestiv. Se absoarbe mai bine in prezenta alimentelor acide (precum sucul de portocale). Ceea ce e absorbit e de obicei eliminat prin urina, exceptie fac persoanele cu afectiuni ale rinichilor.
Eu folosesc mai mult folia de aluminiu ca sa acopar vasele cu mancare puse la cuptor- cu folie nu se mai arde mancarea la suprafata.
Atentie, folia de aluminiu se erodeaza daca e in contact cu alimente acide (suc de rosii din lasagna, mie mi s-a intamplat cand s-a atins de lapte pus la prins).
Eu stiam ca nu se recomanda incalzirea biberonului in cuptorul cu microunde pentru ca agitatia la nivel molecular (incalzirea) continua si dupa ce s-a oprit cuptorul. Daca nu avem grija, putem usor opari copilul. In plus, in cuptorul cu microunde incalzirea se poate produce inegal- unele zone pot fi mai fierbinti, altele complet reci. Eu nu incalzesc pentru bebelina mea in cuptorul cu microunde in primul rand ca sa evit orice posibil accident.
Se poate folosi in cuptorul cu microunde si containere de plastic, daca se specifica pe ambalaj ca pot fi folosite si in cuptorul cu microunde. Altfel, containerele “normale” de plastic se pot topi sau inmuia de la caldura, iar chimicalele care le contin pot migra in mancare.
Hannen, eu mancarea de obicei o reincalzesc in cuptorul normal, acoperind vasul cu o folie de aluminiu -si nici nu e cazul ca folia sa atinga alimentele..
Dar dezghet carnea cruda (de exemplu), inainte sa o pregatesc pentru gatit, in cuptorul cu microunde.
Dupa mintea mea, asa cum produsele care contin BPA au fost interzise in momentul in care s-a demonstrat ca Bisphenol A e nociv, asa se vor interzice si altele cand va demontrat efectul asupra sanatatii.
Eu una o sa continui sa le folosesc pana la proba contrarie, fara excese, desigur.
Pe de alta parte se stie ca fumatul e foarte periculos, si totusi multi fumeaza, si multi copii sunt expusi fumului.
Prajelile sunt periculoase, le evitam pe cat putem dar nu le-am putut elimina total (ne plac snitelele, cartofii prajiti, ochiurile, etc.)
Alimentele ne-organice au hormoni, antibiotice, chimicale diverse.
Si lista poate continua.
Facem si noi ce putem sa ne informam, sa reducem riscurile de inbolnavire, si in general ce consideram noi mai bine pentru familiile noastre si pentru stilul nostru de viata.
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
Madona spune:
Citat: |
Dupa mintea mea, asa cum produsele care contin BPA au fost interzise in momentul in care s-a demonstrat ca Bisphenol A e nociv, asa se vor interzice si altele cand va demontrat efectul asupra sanatatii. |
BPA-ul interzis???
Citeste te rog articolul asta: http://www.thedailygreen.com/living-green/blogs/organic-parenting/4600
cu comentariile din josul paginii si related articles.
Laura B spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Madona
BPA-ul interzis??? Citeste te rog articolul asta: http://www.thedailygreen.com/living-green/blogs/organic-parenting/4600 cu comentariile din josul paginii si related articles. |
Articolul e din 2007, in Canada a fost mare tam-tam cu BPA-ul parca tot prin perioada respectiva, sticlele de plastic pentru bebei au fost retrase din magazine (cel putin cele in care am intrat eu), si s-a mediatizat mult intentia guvernului canadian de a interice BPA-ul din sticle. Nu am urmarit daca s-a si intamplat, am presupus ca da, mai ales ca pe toate sticlele, castronelele de plastic si linguritele pe care le-am cumparat pentru fetita mea cea mica aparea scris "BPA Free".
Aha, se pare ca da; am ales doar un articol din 2008, sunt insa mult mai multe: "Canada bans BPA from baby bottles" http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/04/18/AR2008041803036.html
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
Madona spune:
ai dreptate, acum 2 ani s-a interzis folosirea bpa-ului in biberoane in canada (prima tara din lume care a facut pasul asta)si numai in biberoane... si cati ani s-au folosit aceste biberoane cu bpa? cate generatii de bebelusi le-au folosit? ba chiar incalzite la microunde!
dar bpa-ul se afla in toate conservele, canetele de bere si soda, sticlele de apa din plastic tare, canile si tacamurile de plastic, etc. si continua sa ne intoxice, nu?
in plus, influenta cea mai mare o are bpa-ul asupra fatului, deci gravidele ar fi primele indreptatite sa se fereasca de bpa! dar cum?