Folia de aluminiu
Raspunsuri - Pagina 2
SuperMami_1 spune:
A fost in emisiunea lui Dr Oz de pe Euforia, ca aproape toate conservele au pe interior un strat de plastic de aceea ar trebui evitate.
Albumele noastre
danat spune:
pai si ambalajele de carton au o folie de plastic si una de aluminiu la interior (lapte, sucuri de fructe, etc). ce nefacem atunci???
in plus, am citit ca si sticlele de plastic (pet) de la apa plata, minerala, sucuri ar fi toxice, din cauza ca plasticul reactioneaza ciudat la anumite temperaturi, eliberand nush ce molecule toxice in lichidul continut.
cred ca suntem inconjurati din toate partile si nu glumesc.
si cred ca toate au legatura cu imbolnavirile din ce in ce mai ciudate din ultimii ani....
hannen spune:
Si eu am primit mailul acela si m-a pus bine pe ginduri.
Am renuntat sa mai gatesc in folie de aluminiu,am aruncat si oalele de aluminiu.Acum pun in tava de copt (pe fund si deasupra) numai hirtie cerata(sper sa nu aflu ceva nasol si de aia)ca de microwave am aflat...
danat,si eu sunt convinsa ca toate chestiile astea care ne fac cica viata mai usoara ,ne si ajuta sa scapam mai repede de ea(de viata usoara)
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!
Madona spune:
Cand am spus ca trebuie sa evitam toate conservele, inclusiv canetele cu bere sau bauturi racoritoare, ma refeream la toxicitatea demonstrata a BPA-ului, cu influenta cea mai mare asupra fetusului.
Uite un articol interesant despre BPA si riscurile utilizarii lui: http://www.msnbc.msn.com/id/37592661/ns/health-food_safety
Un cercetator chiar leaga incidenta mare a cancerului de san de consumul de conserve in timpul sarcinii.
white_lilly spune:
Nici eu nu mai folosesc folia de aluminiu, de fapt incerc sa il evit pe cat posibil(nici antiperspirant care contine aluminiu nu folosesc).
hannen ce sti despre microwave? stiu si eu ca face rau, dar as vrea sa aflu mai multe, pentru ca nu m-am lamurit exact si inca il mai folosim din cand in cand.
Madona spune:
pana iti va raspunde hannen iti spun eu motivul principal pentru care nu-i sanatos sa folosim cuptorul cu microunde si anume:
pentru ca undele electromagnetice care incalzasc mancarea schimba si structura moleculelor alimentelor ducand la aparitia unor produsi cancerigeni in ele.
Din acelasi motiv nu se recomanda incalzirea biberonului in microwave.
white_lilly spune:
Madona, multumesc! Auzisem ca nu e "de bine" sa-l folosim dar nu stiam exact de ce. M-am lamurit!
CorinaDani spune:
putin mai stiintific explicat :
"Este stiut faptul ca microundele sunt forma de energie electromagnetica, generata electronic. Atunci cand aceste unde penetreaza alimentele, ele produc o rotatie interna a moleculelor de apa din interiorul alimentului procesat. Aceasta rotatie determina o frecare intre molecule, iar rezultatul este cresterea rapida a temperaturii (motiv pentru care timpul de incalzire a alimentelor la microunde este mai scurt decat la alte surse de energie)."
din ce am mai gasit/citit pe net, rezulta ca recomandarile generale sunt sa nu gatim la cuptorul cu microunde si sa nu incalzim mancarea sau lichidele in vase de plastic, ci in vase de sticla sau portelan. probabil ca e mai putin nociva/periculoasa incalzirea unui lichid sau a unei portii de mancare, pentru ca expunerea la microunde are loc pentru doar cateva zeci de secunde sau cateva minute...insa riscurile nu sunt complet eliminate...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
petra spune:
Ok, multe sunt toxice, altele sunt nocive, eu una m-as intoarce la cuptorul de lut ca la bunica mea, unde fierbea mancarea in oale tot de lut si ce bunatati ieseau. Intrebarea este :putem ????