Poiana
Raspunsuri - Pagina 3
lilanda spune:
Mai, io cu rusine recunosc ca nu vazui niciun meci, n-auzii nicio vuvuzela (de altfel, am googalit, sa vad ce-i aia ).
Is ocopata acu, cu vizita lui ministru` culturii pe-aci, prin tirg, si cu vestile shiiit de shiiit, cum ca la Cannes ii vremea de cacao
Altmintei, pe linga Vejle, a esuat o balena (care, se crede, e pe moarte) si lumea se ingramadeste sa bage poze cu ea...asa ceva. :((( Cica-i si politie pe-acolo...saraca !!
speed spune:
of lilanda, am vazut acu citeva zile ce inundatii groaznice au fost prin zona aia...tinem pumnii sa se indrepte vremea pina ajungeti voi succes la intilnirea cu ministru' ! acuma se apuca si el de vizite cind se pregateste lumea sa plece prin concedii ?
doruletz ce patira frantujii de jucara mai prost ca si Chimica Tarnaveni ?? oricum i-au binedispus grozav pe irlandezi...(comentatorii ziceau ceva si de probleme rasiale in echipa frantei ??)
pe aici frumos si caldut deocamdata, sper sa o tina tot asa...
weekend minunat tuturor :)
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui speed doruletz ce patira frantujii de jucara mai prost ca si Chimica Tarnaveni ?? |
Haha, vazui aseara neste rezumate, printre care unul si de la meciul asta :)) Domenech, saracu', nu-si gasea cuvintele Sa va mai spun ce jale e-n Germania??? Zisei ca ma uit si io azi la meciu' Danemarca - Camerun...sa vad daca nu uit!!
speed, nu ma intilnesc io, mai, cu ministru' :)) Io doar pregatesc prezentarile!!! As putea sa bag niste sopirle Asaaa..si pe-aci iar is 13 grade
doruletz spune:
nici io nu ma uitai la fotbal ca nu mai am rabdare sa vad un meci intreg , ma plictisesc dupa 5 minute, plus ca imi tiuie vuvuzelele alea in cap. Am imbatranit maica:)
De francezi stiam ca sunt slabi, erau f criticati pe aci, n-au mai castigat un meci de luni de zile asa ca nu a fost nimeni surprins. habar n-am nici de probleme "rasiale", auzii la radio ca l-a injurat unul din jucatori pe antrenor si a fost dat afara din echipa, cica ii zise ceva urat de mama, acu nu stiu ce culoare are maica-sa antrenorului... insa incep sa devina ridicole acuzatiile de rasism din partea ziaristilor, e xenofob sa mananci carnati pe strada, esti rasist daca nu te lasi injurat, iin curand o sa devina interzis sa respiri:)
Si aci veni iarna, sunt aboa 15C, stau pisicile la caldura in casa
Lilanda, totusi poate ai noroc de vreme frumoasa cat de cat ca cica de miercuri incepe sa vina iar vara.
mai viu
Charlie spune:
Salut Poienita.
Va saluta un nou rezident ( in curand) danez. :-)
Hai sa ma introduc. Ca asa-i frumos.
Ma numesc Ramona deocamdata rezident la Satu Mare, necasatorita, 28 de anisori , economist de profesie si acum agajata intr-o firma de contabilitate din Satu Mare.
Am fost acceptata la studii de catre un colegiu in Copenhaga la un program de gastronomie si studii culinare care se desfasoara in limba engleza. Studiile dureaza 8 luni timp in care trebuie sa invat si limba daneza. Dupa cele opt luni urmeaza examenele de specialitate si de limba iar apoi am posibilitatea de a continua la nivel universitar spre o diploma de studii superioare de scurta durata (trebuie sa le studiez sistemul de invatamant pentru a le intelege mai bine structura)si asa mai departe. Totul sponsorizat de statul danez in cazul in care sunt suficient de performanta. Ceea ce mi se pare mai mult decat corect. Nici eu nu as investii in "unii altii" chiar degeaba. :-)
Voi fi studenta din toamna la HRS -adica Hotel og Restaurantskolen Copenhaga. Cursurile incep in 11 Octombrie.
Imi doream asa de mult. Sunt atat de fericita. Hai sa zicem ca ceea ce fac acum nu ma implineste foarte tare. Artele culinare si in special nutritie-dietetica cu accent pe gastronomie este pentru mine o pasiune mare, mare, mare. Sunt fericita ca am posibilitatea sa o transform si intr-o profesie.
Urmeaza acum o perioada de umblat dupa acte, nici nu stiu ce si cum sa i-au cu mine, sa le sau sa nu le traduc, partea financiara este tutusi o chestiune de tinut cont etc.
Se pare ca voi primi camin si trei mese pe zi. Contra cost of course dar la preturi rezonabile. Un ajutor considerabil atata timp cat costurile de trai in copenhaga sunt destul de mari.
Imi caut si un job mic... si nu stiu de unde sa incep.Fara un mini job va fi destul de greu sa ma intretin. Dar sunt dispusa sa fac orice fel de munca. Nu consider ca este sub nivelul meu nici o munca. Si in plus sunt tare harnicutza !(Si modesta vad)
Daca ma puteti ajuta cu , sfaturi, idei, informatii va sunt recunoscatoare. Undeva in August dupa ce se intoarce staful scolii din holiday am sa stiu mai multe. Oricum am de ma cazat, inregistrat, luat personal number, nu stiu cum e cu asigurarea de sanatate, cautat o scoala de limba cat de cat rezonabila ca si pret. Scoala ofera cursuri de daneza ca parte a programului insa mi-au recomandat sa i-au si alte lectii in timpul liber si sa incerc sa am activitati care sa ma forteze sa vorbesc. :-) Eu vorbesc putina suedeza la un nivel destul de basic (desi inteleg foarte mult mai ales din suedeza scrisa) si cel putin nu sunt straina de structura limbilor nordice. Talente lingvistice am cat incape. De partea asta nu mi-e frica cu mine.
Ca sa inchei mica polologhie : Sunt fericita sa sunteti si sper sa ma primiti si pe mine la povesti, cafelutze si alte alea.
Cu drag,
Ramona
------------------------
http://alegorie.wordpress.com/ - Blog Cu Drag despre Hrana Vie.
mihaela_s spune:
Salutari romanesti dragi poienari!
lil' cred ca ai plecat deja, dar iti mai spun o data vacanta placuta, sper sa se indrepte vremea. Aici parca am adus Suedia cu noi...18 grade, ploi, nori, inundatii...poate saptamana aviatoare, daca meteorologii au dreptate, se va ma incalzi.
dorulets zi tie, daca nu mai apuc sa scriu, sedere placuta la socrii.
ramona, bine ai venit! Eu sunt o fosta rezidenta de SM, mai precis sotul meu e satmarean get beget, eu am fost prin adoptie . Zilele trecute am fost in SM, acum suntem la mama la Zalau, dar ne reintoarcem marti sau miercuri la SM. Nu cunosc sitemul danez, dar iti urez mult mult succes! Esti pozitiva, ambitioasa si sunt sigura ca vei reusi sa inveti limba si sa te adaptezi.
In rest e bine, suntem musafiri peste tot, mancam ca spartii spre "dezastrul" kilogramelor mele si Silvia si-a dat drumul excelent la romana, desi pe drum ne ameninta ca ea nu va vorbi decat suedeza. E drept ca intr-o zi in timp ce se juca cu un baietel a dat-o de cateva ori pe suedeza si baiatul a fost tare simpatic si a venit sa ne spuna ca "Silvia a vorbit tare ciudat cu mine, dar si-a revenit apoi". Cu noi mai amesteca cuvinte din suedeza, stie ca o intelegem, dar cu restul vorbeste foarte bine, dovada ca poate .
la toti, mai viu zilele astea ca la mama avem net...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
speed spune:
lilanda, vacanta frumoasa, vreme insorita si ...pune un "chip" si pentru mine la monte carlo ! si salutari lui Albert, bineinteles...
mihaela, bine ai aterizat in tara mama mai asteptam povesti,povestiri si amintiri
charlie,bine ai venit
in rest va doresc un weekend minunat (eu voi sta pe acasa ca micuta e bolnavioara :( si va las in compania celor mai dragute cover-uri ce le-am auzit anul asta
Rayuela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli Rayuuu, receptie www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Abia astept sa merg si eu!splendid!O sa incep cu Branul si Pelesul,si sper ca ajung si la Balcic!
Mai am de mers de 10 ori la munca,si gata,vine vacanta!
Mai apare careva prin patria strabuna?O intilneala ceva?
Sabina spune:
Rayu, eu am sa fiu la busteni din 10 iulie pana hat, sfarsit de august.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo