Poiana
Raspunsuri - Pagina 2
lore_bv spune:
Mihaela, nu poti face pasapoartele fetelor in regim de urgenta?
Anul trecut cand mi-am facut eu, a fost gata in 2 ore.
Bine, eu am doar cetatenie romana si sunt adult, nu stiu cum e in cazul copiilor. Dar poti lua legatura cu directia pasapoarte de care apartineti si poti da un telefon.
Ca sa nu stricati bunatate de vacanta si ca sa ne bucuram si noi de pozele voastre si de blogul tau :)
O vara frumoasa
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lore_bv Mihaela, nu poti face pasapoartele fetelor in regim de urgenta? Anul trecut cand mi-am facut eu, a fost gata in 2 ore. Bine, eu am doar cetatenie romana si sunt adult, nu stiu cum e in cazul copiilor. Dar poti lua legatura cu directia pasapoarte de care apartineti si poti da un telefon. Ca sa nu stricati bunatate de vacanta si ca sa ne bucuram si noi de pozele voastre si de blogul tau :) O vara frumoasa |
Lore, multumesc de aprecieri . Anul trecut le-am facut si noi in regim de urgenta, noi adultii adica. Din ianuarie s-a schimbat legea si nu mai exista urgenta. Ci doar pasapoarte temporare, valabile un an de zile, care se elibereaza in cazul in care trebuie sa pleci de urgenta undeva si nu ai timp sa astepti cele 14 zile. Ei bine, la noi e complicat putin, am intors pe toate partile problema, am dat telefoane, ne-am interesat prin prieteni care s-au dus si ei si au intrebat la SM la pasapoarte...Silviei, caci ea e problema, ii expira pasaportul abia in 21 august. Teoretic nu avem motive sa ne grabim sa ii facem pasaport temporar, caci putem iesi din Ro si merge inapoi din 21 iunie cand ajungem noi sa depunem actele pentru pasaport.Noi insa nu ne mai intoarcem in Ro, asa ca cel mai bine e sa facem acest pasaport nou, valabil 5 ani. Sa nu mai avem treaba la anul iar...
Si noi avem doar cetatenie romana, mai avem doi ani si cateva luni pana putem aplica pentru cea suedeza. 5 ani dureaza aici ca sa poti aplica.
La ambasada dureaza intre 4 si 6 luni eliberarea unui pasaport, iar noi in ianuarie avem iar planuri de concediu...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
lilanda spune:
Bonjurica,
mihaela, e aiurea ca nu mai poti face pasapoarte la urgenta. Imi pare rau ca va incurca planurile de vacanta...pacat :(( Ma gindesc si eu acum, sa aplic pentru cetatenie, insa aici cazurile de dubla cetatenie sint extrem de limitate. Asa ca eu una, trebuie sa renunt mai intii la cetatenia romana si, ca si voi, ma incurca teribil vacantele. Cum calatoresc io apatrida, ca doar dureaza ceva pina te onoreaza astia cu cetatenia Ma mai gindesc...hmmm.
speed, si tu tot la stat, mai?? Ia faceti voi un schimb de experienta cu danejii :)) Ei zic pe-acilea ca sint studii care arata ca pauzele de cafea fac bine la atmosfera de lucru si la calitatea actului prestator. Acu' e drept ca si la privati sint cafelute si prajiturele, da' parca nu asa lungi si dese...si nici nu cinta, grrr. Sau poate ca m-am nimerit io printre oameni de cultura, haha..
doruletz, deci Corsica fu anul asta C'est ne pas mal!!
Iar ploo...uuuf
doruletz spune:
lilanda, pai io sper sa nu fie doar corsica ca pt mine asta nu e vacanta, e vizita la rude
Poate mai plecam pe undeva prin august ca si asa am multe zile de conced de consumat de anu trecut .
Mihaela, deci stati si de ziua nationala, vreti sa vedeti avioanele pe champs elysées? se vad bine si de la mine din cires asa ca va asteptam (pacat ca pana atunci le mai gasesti doar sub forma de dulceata:)
mai viu
mihaela_s spune:
Vai doruletz ce m-ai facut sa salivez! asa zic si eu sa ma ademenesti in curtea ta, fie si numai sa privesc crengile goale de cirese si sa mananc dulceata .
Nu stiu ce facem in 14 iulie, voi sunteti liberi? Poate ar fi ziua cea mai potrivita sa ne vedem. In oras va fi aglomerat, numai bine sa ne retragem la umbra, nu?
lil' ce drastici sunt danezii cu cetatenia. Aici nu e problema, noi abia asteptam sa o adaugam pe cea suedeza ca sa nu mai avem treaba prin Ro dupa acte. Sa mergem si noi in sfarsit in vacanta in Ro, caci e al treilea an cand tot chestia "cu treaba" ne trage incolo...
la noi nu ploo, dar iar "16 grade" . A plouat azi noapte...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
speed spune:
in sfirsit ne-am decis sa facem 2 saptamini de vacanta in ...spania :) am rezervat la Salou, linga PortAventura :)) e aproape si de Tarragona pe care nu am mai avut placerea s-o vizitam cit am fost la Barcelona.am luat package holiday :) cu mic dejun si cina, asa era oferta, ceea ce n-am mai facut pina acum :) oricum abia astept ca-s cu nervii pe moatze :)
lilanda, am niste poveeesti despre lucratul la stat si despre sedintele lor da' n-am timp acuma :)
dar sa revenim la chestii serioase : cum mama saraciei a luat bataie Danemarca la fotbal ???!! sunt extrem de dezgustata, mai ales ca am "tras" Danemarca la "tombola" de la lucru (in pauza de cafea evident :)) si asa o sa ramin fara cei 5 euroi pe care i-am dat cu maaare stringere de inima oricum...:( iar Ronaldo, jesus, bunica mea de aproape 90 de ani e mai sprintara...in fine...traiasca vuvuzelele :))
Rayuela spune:
salutare lume!am auzit cuvintul "vuvuzela" si am sarit din birlog:)
Domnule,eu asa ceva,nu am mai vazut ,nu am mai auzit,ne uitam la meciuri cu mainile la urechi,e pedeapsa curata!
Altfel,e relaxant,ca nici Romania nici Suedia nu participa,asa ca nu am motive sa ma enervez,ba din contra,tin cu echipa care are tricouri mai misto:)Chestie care il scoate din pepeni pe dacu,va imaginati:)
Altfel,evident ca bubulina si-a insusit si aceasta noua porecla,care i se potriveste perfect:
Bubulina Vuvuzela!
P.S.-nu aveti ,citeodata,impresia ,cind sinteti foarte,foarte ostenite,ca prichindeii din dotarea personala suna exact ca respectiva trompeta vuvuzela?Eu recunosc cinstit:)
speed spune:
ah,pai nici eu nu prea am favoriti, nici Irlanda nu s-a calificat...eu am trecut de faza tricourilor, acu' tin cu ai mai aratosi/musculosi/periculosi... ce-i mai comic e ca jumatea mea e total anti fotbal asa incit tre sa ii smulg telecomanda in pauzele de "murder she wrote", simpsons si whatever... asa ceva...
legat de vuvuzele, cica bbc-ul a gasit o metoda sa mai estompeze din harmalaie, m-am uitat (cind am apucat) la citeva secvente, intr-adevar zgomotul e cu o fractiune mai scazut...da' nu cine stie ce...
pupaturi vuvuzelei tale,rayuela
Sabina spune:
apar si io de la furtuni si fulgere, adica Busteni.
Vuvuzelele ...nu le-am urmarit, da am doua acasa, cevaaaaaaaa, nu degeaba i-am zis sofia galagia.
poze din dobrogea
si nu prea pricep eu www.hotnews.ro/stiri-cultura-7442607-spectacolul-ionesco-cinci-piese-scurte-nu-mai-juca-din-cauza-refuzului-mostenitoarei-scriitorului-dorina-lazar-pare-foarte-trist.htm" target="_blank">stirea asta
la prima vedere madama pare o cotoroanta, o inteleg ca nu vrea ca EI sa fie considerat roman, sunt argumente, dar sa nu lasi sa se joace piesa? arta apartine urmasilor sau omenirii? (mai ales ca i se platesc drepturi :P )
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
doruletz spune:
haha, da, vuvuzela e porecla perfecta, merge la fix si la noi:))
sabina, iar fusesi in dobrogea?
despre fiica lu Ionesco si io cred ca e cam dusa cu pluta, nu-i place sa se spuna ca ta-su e de origine romana, cica e doar francez nascut in romania:(
Desi ea e mai romanca decat mine de ex, cu tata nascut la slatina pe care-l cheama Ionescu si cu mama pe care o chema Rodica sau asa ceva. Lume nacajita peste tot maica
Mai viu