Poiana

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speed spune:

lilanda, spun si eu ca si Doruletz, timpul le vindeca pe toate... cu ochiul la fel, si fetita mea a patit la fel si a durat ceva timp pina s-a vindecat.de fapt pe ea nu o supara prea tare doar pe mine ma inebunea aspectul...

doruletz, n-am aplicat mai devreme pentru cetatenie de prosti si lenesi...puteam sa o facem de acum 5 ani dar fiindca e multa hirtogaraie am tot aminat de la o luna la alt an...si mi-e ciuda ca atunci cind in sfirsit m-am apucat de acte nu a durat mai mult de o saptamina sa am ambele dosare facute, in ritm foarte lejer.
si cum zice si mihaela, e mult mai usor de calatorit in state,canada, australia etc unde am vrea sa mergem dar nu ne-am mobilizat inca sa mergem la ambasade pentru vize, ha ha.

sabina,vacanta placuta ! noi am fost anul trecut in Algarve dar nu am apucat sa ajungem la Lisabona, poate cu alta ocazie...:)

in alta ordine de idei, si Irlanda deporteaza la greu si o face de cind a inceput sa aiba imigranti ilegali, in general sunt trimisi acasa romani si nigerieni...doar ca o fac mai pe shest...si de mult timp am auzit ca s ofereau citeva sute de euro pe cap de imigrant ilegal ce vrea sa se intoarca la mama lui de buna voie...

edit ca de fapt am intrat sa spun (si m-am luat cu vorba) ca am vazut pozele din Franta si fetitele sunt de-li-cioa-se!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Doruletz, ma intorc pe 5 oct dimineata, pacat ca veniti pe 6, o sa va pftocatio, adica Alain, ca pe 5 seara la conservatopr se canta Orestia 2 (Choeforele)de Aurel Stroe.

Cat stati in Bucuresti? Cred ca avem mari sanse sa ne vedem:)

va ganditi cum ar fi o o intalnire Bubu, Aca, Galagia? Cu Gh codita dupa ele?

(eu una dupa 3 secunde de imaginat m-am cam speriat )

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

:)) Si eu plec azi, si eu stau cel mai mult de data asta departe de ai mei de cand sunt femeie la casa mea :)...asa de mai bine de 15 ani...
Eu stau numai 4 zile, daca va puteti inchipui asa ceva . Nah, sper sa nu gasesc bomba bombelor prin casa cand la intorc...

lil' a fost ultimul nostru gratar, am avut si noi 22 de grade, am fost si la mare, tot ultima data pana la vara viitoare, sunt sigura. La noi nu a plouat, dar a fost innorat si 15 grade in we. Am pus si cateva poze pe blog, de la mare...

anja, ce mai spui de profa?

Ma duc la bagajit si la aranjat una-alta.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz
revenind la extrema dreapta europeana da, teoretic totul ar trebui sa se rezolve prin educatie, din pacate experienta unora arata ca nu e asa simplu. ce faci cand educatia civica democratica predata in scoli se bate cap in cap cu ce inveti acasa si in lacasele de cult? Si cand ti se inoculeaza de mic ca legile din cartea X sunt mai importante decat cele ale tarii? Citeam undeva mai demult ca in parlamentul danez se punea problema retragerii pasaportului minorilor musulmani ca s-a observat ca ar petrece lungi sejururi in tari mai calde ca sa fie "re-educati" cu valori anti-occidentale... Nu stiu daca s-a adoptat legea pana la urma da' imi si inchipui ce sufocare de indignare ar fi fost pe madam comisar european sa fi zis careva in Franta asa ceva :)

doru, intrebarile tale au fost anul trecut obiect de studiu pe acilea. Care sint valorile si cit de diferite sint ele in familii neoase de danezi, comparativ cu familiile de imigranti (prima si a doua generatie) venind indeobste din Orientul Mijlociu, Asia, dar si din tari ca Bosnia si Rusia. Well, well..stupoare. Religia nu a fost considerata valoare de top, nici macar de imigrantii venind din tarile islamice (cei din Turcia si Irak aveau un procent mai marisor de religiosi), toti puneau credit pe democratie, libertate de exprimare; au iesit procente asemanatoare in ceea ce priveste informarea (citit presa, urmarit TV etc). Singurele diferente remarcabile erau la capitolul "incredere in celalalt" (autoritate sau persoana necunoscuta). Danezii se situau undeva pe la 80% ca procent de incredere, fata de turci si rusi care aveau un procent de doar 10% (asta era legat si de statisticile in ceea ce priveste coruptia din tarile de provenienta). Tot studiul asta mai arata ca problemele de integrare apar preponderent in a doua generatie-baieti. Fetele din familii de imigranti n-au nicio problema; isi vad de viata lor bine merci, invata, isi gasesc de lucru. Baietii, in shimb, prefera izolarea in grupuri, intrerup scoala inainte de gimnaziu si ingroasa rindurile de infractori. De aia acu' Ministeru' Imigratiei de pe-acilea aloca sume serioase pentru programe de educatie a baietilor din a doua generatie!!

In ceea ce priveste legea aia de retragere a cetateniei, asta e o alta ineptie de-a partidului popular danez (dansk folkeparti). Acu' vreo doua luni cereau sa nu mai fie primiti emigranti decit din tarile vestice . Din fericire, lumea s-a cam saturat de gogomaniile lor, mai ales ca Danemarca deja are stampila de rasist asupra ei (vezi legea imgratiei superdificila, asta fiind doar ca exemplu. Se facea comparatie intre DK si Suedia, si cica numarul imigrantilor a fost anul trecut in DK de 10 ori mai mic decit in Suedia!)

Apropo de corectitudine politica, materie la care danejii iar sint repetenti :)), avusei saptamina trecuta o conversatie cu o profesoara din Flensburg (de-aci, de la granita) despre "ce mai spun danezii!" . Cica fuse tipa la un restaurant in DK, impreuna cu maica-sa si nu fura multumite de mincare. L-au chemat pe chelner, dupa aia pe seful de sala si l-au luat pe ala la rost ca de ce e asa proasta mincarea. La care omu' le-a zis razind, "pai nu stiti ca-i blitz krig??". Tipa a ramas siderata. Io acu' inteleg ca ala facu o gluma, da' inteleg si sensibilitatile nemtilor despre razboi!!! De aia zic ca nitel PC nu strica niciodata!! Gata, hai ca ma intinsei cu politchia...

doru', cind in noiembrie? Si pe unde? Cu masina?? Va asteptam!!

Io fusei la doctor si schimbai picaturile. Cica daca nu ma doare si inca vaz, n-am nimica grav!!

Pupaturi si drum bun voiajorilor!!

PS...va spusei io de unul de la serviciu care se crede indian!! Acu' ne spam.u.i.este cu emailuri si la sfirsit ne ureaza politicos "en stor pote" (ceva de genul, bate laba)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

speed, pai bineinteles ca si irlandezii le dau bani imigrantilor si ii trimit in acelasi mod acasa, doar nu a inventat Franta metoda, e lege europeana pe care o aplica la greu toti aia de-si detera ochii peste cap acu. banii sunt tot din fonduri europene, se numeste "ajutor pentru repatriere" scrie mare pe siteurile UE cum si in ce conditii se obtine.

lil, cica social democratii propusesera legea aia de care zisei, nu e vorba de retragerea cetateniei ci de confiscarea pasaportului minorilor.
uite ca am gasit un articol in engleza
http://www.cphpost.dk/news/politics/90-politics/46318-parliament-ready-to-tackle-muslim-re-education-abroad.html
si nu e singura tara unde s-a constatat acelasi fenomen doar ca danezii sunt singurii care se gandira cum sa-l stopeze; (Pana o afla madam comisar si s-o isteriza iar )
cred ca din pacate intre ce raspund unii la sondaje si ce fac cand ajung acasa e o ditamai prapastie pe care o vedem cu totii pe strada, in scoli, la stiri, printre revoltele din periferiile scandinave etc; Om fi p'aci si om vorbi pe tema asta si peste vreo 5 ani (desi parca acu 5 ani vorbeam de caricaturi si uite ca subiectul a ramas tot cam p'acolo, fara ameliorari vizibile, dimpotriva)

nu ne hotararam inca ce facem in noiembrie, daca venim in scandinavia dau de veste sa ne chefuim toti pe undeva Nu venim cu masina ca e prea lung si nu e destula vacanta

mai viu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

daca va vine sa credeti ca eu am baut in seara asta primul Mojito din viata mea in Bairro Alto la in picioare, va comunic acest eveniment:)

E f misto la lisabona, pozele...asa si-asa...adica inca n-am gasit clickul ala, sunt faine, dar nu am reusit sa ma autodepasesc:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Chef in Göteborg in noiembrie?
avertizam amatorii ca din cauza de frig,vint,intuneric,deprimarea este mare asa ca trebuie sa veniti cu veselie:)

Mergi la inceput

Va salut cu drag din Kalmar si va spun doar ca pumnii tinuti au avut efect! Abia astept sa ajung acasa, mi-e asa de dor de ai mei!

De luni reincep munca de vikarie la laborator, sa mai adun experienta si bani . M-au distrat colegii mei tineri, abia picati de pe bancile liceului si care au intrat saptamana trecuta prima data intr-un laborator...unii erau disperati cat de des se "fika" , altii ca sunt prea multe masinarii pentru un laborator, altii ca e prea mic salarul...iar altii ca e scarbos sa te uiti la organe si bacterii . Puh, ce si-or fi inchipuit cand au ales sa faca meseria asta?

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

io venii sa va spun ca ajunseram in Bucuresti si ne facuram oameni de zapada:)
S-a sucit lumea maica, plecaram de la 20C si ajunseram aci la 5C, asa cevaaa

mihaela, felicitari, terminasi cu examenele pe anu asta?

Mergi la inceput

Dorulets distractie placuta la tzara muma!
Da, terminai cu examenele sper, ca inca nu stiu rezultatul desi a trecut o saptamana, sper sa fie OK.

anja, cum mai e cu profa de romana?

Sabina, foarte profunde fotografiile lusitane, eu cred ca reflecta foarte bine muzica pe care o scrii(n-am auzit multa e adevarat, dar eu asa "vad").

Ce mai fac poienarii, vad ca e tare liniste pe aici...
Noi ne bucuram de toamna insorita si caldutza, ca de saptamana viitoare coboara temperaturile sun 10 grade si pe aici...asa ca am fugit sa mai prindem putina lumina....

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput