Poiana

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

io-te ce de lume buna, ce mai faci vere nn? desfacem sampania pentru varul ratacitor sau disparusi iar?

io nu cred ca nr rasistilor a crescut, cred doar ca partidele extremiste s-au inghesuit la interval acu de cand cu criza si cu lasitatea guvernantilor si au racolat si oamenii simpli fara prea multa minte (ca d'astia sunt peste tot) d'aia crescura asa ca ciupercile. Da' adevaratii vinovati sunt astia care sunt acu la putere si care nu mai indraznesc nici sa aplice legile de teama de a nu fi numiti rasisti sau xenofobi, darmite sa mai si zica ceva. Asa ca omu simplu da buzna la extremisti ca doar aia mai indraznesc sa vorbeasca despre ideologii radicale care cauta sa se impuna cu forta. Ca alde Jimmie si aia ca el vorbesc prost, ignorant, plin de ura si bagandu-i pe toti in aceeasi oala, conteaza mai putin pentru ei din moment ce sunt singurii care zic ceva. D'aia cred io ca daca nu se schimba nimic in atitudinea guvernantilor miscarile astea o sa tot ia amploare peste tot din pacate :(

marox, nu-mi mai zice de scoala ca si noi ne chinuim acu (in grupa mare de la maternala!) cu scaderi si adunari, scris cifrele pana la 20, literele mari si mici, cantitati si alte bazaconii pe care io nu-mi amintesc sa le fi invatat la gradinita. Io de fapt nu-mi amintesc sa fi invatat ceva la gradinita decat joaca si poate cate o poezie.
(Ma distreaza insa ca ii invata rationalisti de mici, alex imi povestea cum s-a distrat la disneyland cu bubu, ca s-a dat in trenulet si erau acolo niste fluturi... care crede ea ca aveau un bec in spate ca 'briau' (straluceau) asa. haha, s-a zis cu 'magia' alora de concepura atractia, pt ea daca ceva lumineaza trebe sa fie un bec pe undeva :)

itsme, ce ironia sortii bre, iti inchipuiai tu acu 20 si ceva de ani ca stai la coada sa vezi imagini cu epoca de aur? si ca toata lumea te invidiaza ca apucasi loc la film printre primii? :))

mihaela, detesi examenu?
speed pai de ce nu va facurati irlandezi pana acu, asteptasi sa vina criza?
Lilanda?

Si pentru aia de nu sunt pe FB, iete si cateva poze despre cum se distrara piticele (si noi cu absintu printre ele:)

mai viu io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz
(Ma distreaza insa ca ii invata rationalisti de mici, alex imi povestea cum s-a distrat la disneyland cu bubu, ca s-a dat in trenulet si erau acolo niste fluturi... care crede ea ca aveau un bec in spate ca 'briau' (straluceau) asa. haha, s-a zis cu 'magia' alora de concepura atractia, pt ea daca ceva lumineaza trebe sa fie un bec pe undeva :)

Asa mi-a taiat si mie avintul mica rationalista Aca,in mometul cind a fost parada printeselor.Eu eram complet sub vraja Cenusaresei si a celorlalte povesti,la care Alex se uita la mine serios si imi spune:
Stii ca astia sint de fapt niste oameni deghizati,nu?

Si fi-mea mi-a spus una tare,la mormintul lui Napoleon.Eu incercam sa-i explic faptul ca Napoleon a fost un imparat mare...la care Bubu ma intreaba:
Mare...cam pina la tavan asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dorulets, mersi de intrebare...cum zisei luni plec si vineri am examenul. Pana atunci prezentari de lucrari si a practicii de laborator...
Deci Aca a fost la Disney, i-am facut pofta? Ei, si Silvia stia ca sunt oameni deghizati, dar tot i-a placut...pe acelasi criteriu(ca e numai bulion ce curge-in loc de sange si oamenii nu sufera, ca sunt actori) se uita si la filme putin mai dure, cu impuscaturi...:).
Silvia in schimb s-a speriat tare de tot la Armagedon, in Disney Studios, nu stiu daca ati fost acolo. Era o simulare de nava spatiala car are probleme tehnice si e in pericol de prabusire pe Pamant, simulare foarte reala de altfel. ea chiar credea ca ne prabusim...

Marox, mersi de urari, abia astept sa scap, sunt mai stresata decat credeam ca voi fi la varsta asta...:). mama, da' ce scoala la voi acolo...aici e lejereanu de tot, inca si la Diana care e clasa a 8-a...Eu am fost putin dezamagita la inceput ca venind dupa 4 ani de Ro Diana aici s-a relaxat teribil si ma gandeam ca "pierd" copilul cel ambitios si antrenat in competitie. Ei, ma bucur ca a ramas la fel de competitiva, ii place sa invete si se descurca foarte bine. Ramane acum sa vedem de Silvia, dar ea e dornica de a cunoaste, citeste deja singura ce o intereseaza, se uita la emisiuni educative, etc. Insa nu e obisnuita(inca) cu teme si din astea ce tin de scoala. Dar nici cerintele nu sunt mari inca...

istme eu nu am apucat sa ma uit la clip, dar promit sa o fac. Poate vedem si noi filmul pe aici...

speed bafta la luat cetatenia...noi mai avem doi ani, eu abia astept. Nu neaparat pentru ca dreapta extremista m-ar trimite acasa, eu cred ca ei sunt "pusi" mai mult pe cei care stau pe ajutor social ani de zile si nu muncesc, oricum vad ca e "trendul" nou in lumea intreaga...ci pentru ca nu as mai avea nevoie de vize in anumite tari, ca de ex, SUA sau Canada, sau Thailand :). Caci acum trebuie sa mergem sa luam vizele in Stockholm, pentru ianuarie...

Apropo de ce mai zic copiii, Silvia ne-a spus ieri ca ea nu crede ca isi va putea invata copiii sa vorbeasca romaneste, ca ei ii place mai mult suedeza...si ca e greu sa ai copii...mai intai sa ii nasti si apoi sa te trezesti noaptea ca ei plang. Iar mai apoi ne-a declarat sus si tare ca ea nu mai are rost sa mearga la scoala, ca ea stie tot ce fac ei in clasa si ca vrea sa...sara peste clasa intai. Ca ea stie sa scrie, sa citeasca, etc. Si ca ea vrea sa invete ceva nou, ca uneori se plictiseste...asta am sa abordez la viitoarea intalnire cu invatatoarea, desi nu am de gand sa o las intr-o clasa mai mare, e oricum printre cei mai mici in clasa ei...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

mihaela, o trimiseram pe alex la disney cu bubu si famelia ei ca fusera draguti si o carara si pe ea; altfel noi nu avem in plan sa ne deplasam p'acolo deocamdata ca avem altele de aprofundat inainte de disney (mer de sable si parcul asterix care par mai interesante la prima vedere)
La disney studios nu au fost, de abia le-a ajuns timpul pentru disney parc, las ca povesteste rayu cand are timp. Cred ca se cam saturara de cozi si banuiesc ca nu prea mai au de gand sa calce pe acolo prea curand :)
Alex mai fusese la Disney acu doi ani, e drept ca mai putin la atractii si mai mult la restaurant, la aniversarea "copanului" (prietenului) ei care vorbeste "rumâneste" . De atunci cand auzea de Disney zicea ca e locul unde sunt prajituri care "nu se mananca" . Asta pentru ca tortu e adus de un personaj "deghizat" (haha), un ditamai tort cu etaje, copiii sunt incantati cand il venind vad pe la alte mese si de abia asteapta sa-l aduca si la masa lor da' cand in sfarsit apare ... isi dau seama ca tortu e din carton colorat si doar etajul de deasupra, mic de tot, e o prajiturica:)) (haha, as zice ca e o viziune metaforica asupra societatii americane da' nu zic asta ca explodeaza forumu )

mai viu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Bonjurica!
Valeuuu, Romanie, mindra floare...crezui ca-i Maria Ciobanu Noah, las' ca vine si la noi premiera, peste freo 2-3 ani :)) (acilea abia anul trecut aparu oficial 4,3,2!)

Oaaa, si ce pereche fac aca si bobou Nu tin legatura pe Facebook?? :))

Mai, apropo de asta, io tare's curioasa cum va evolua social "generatia FB" (adolescentii de 14-17 ani acum), ca mie, exemplele pe care le cunosc imi dau serios de gindit. Mi se pare din ce in ce mai greu pentru ei, si pentru altii, sa faca diferenta dintre viata reala si cea fake, virtuala. Is uimita, mai ales, cum proiecteaza rapid scenele din viata de zi cu zi pe Internet/facebook si abia, de acolo, le dezvolta, le duc mai departe. Am senzatia ca daca, peste noapte, ar disparea Internetul, multi s-ar sinucide...brrr.

Noah, cit despre rasisti, nici io nu cred ca nr. lor (cel putin, in Europa) a crescut acum. In Europa au fost dintotdeauna rasisti si doar tragedii imense (ca Holocaustul, de exemplu) a pus lumea pe ginduri. Polical correctness-ul (atit de dezavuat astazi) a fost si el benefic, fie macar ca i-a facut pe idioti, ca de-alde Jimmy, sa gindeasca de doua ori inainte de a spune gogomanii. Acu' asistam insa, din pacate, la miscarea reactionara; e cool sa-ti dai drumul la limbaj, sa arati ca ai curajul de a spune (si face, eventual) lucruri pe care altii, cica, n-ar avea curaj sa le spuna si, culmea, sa crezi ca "scuipatul adevarului in fata" ar rezolva probleme atit de grave precum rasismul si xenofobia. Si io cred ca respectarea legii (si-ntr-un sens si ntr-altul), dar, mai ales EDUCATIA (si a unei parti, si a alteia) precum si expunerea la diversitate ar putea fi solutii ale problemei. Si personal, mi se pare ca lipsa de reactie (lasitatea, de care zice doruletz) e la fel de periculoasa ca si "curajul" guvernelor democratice de a lua decizii ca de-alde "trimisul tiganilor 'napoi, de unde au venit". Asta in conditiile in care pina mai ieri, Romaniei i se tot batea obrazul ca discrimineaza minoritatile (care, bye the way, au o viata bucolica exact ca-n Gadjo Dilo), iar acu' cind se trezira cu cortul la usa lor...hai, papucii. Democratic Noah...pe-aci vad ca omologii lui Jimmy (Partidul Popular Danez - care e si in Guvern) se prabusesc binisor in poll-uri cu fiecare noua ineptie pe care o debiteaza. O fi semn ca trece criza??? :)

Alminteri...binisor si nu prea. De la plins, mi se sparse un vas de singe-n ochi care nu mai trece. Fusei la doctor, imi dete picaturi si imi zise ca daca nu-i mai bine saptamina asta, sa ma duc la oftalmolog. Nu vaz nicio modificare

Multa sanatate va doresc si pupaturi tuturor!!

ahh...ne luaram bilete in Romania, de Craciun. Cine mai vine?? (Da' pin'atunci, luna viitoare, am deplasari la Budapesta si in Essen. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai Lilanda, cat stati si pe unde umblati? :)
sanatate ochisorului.

va pup in grup, am citit tot cu interes, da numa gandu la plecare il am, e prima mea vacanta adevarata de...cand sunt adult cu acte:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu citii recent o teorie care imi placu tare tare mult...cica presa suedeza i-a dus pe SD(sverige demokraterna) in Parlament, pentru ca in toata campania electorala au fost evitati, nechemati la nicio dezbatere politica, etc. Desi restul partidelor au cerut confruntari cu ei, explicand ca numai dandu-le peste "nas" teoriilor lor si aratand publicului ce e gresit in teoriile lor ar putea scadea in poll-uri. Dar presa s-a incapatanat sa joace politica strutului si asa a ajuns partidul in Parlament. Acum poate ca pe de o parte e bine si daca teoria se adevereste, peste cativa ani sa scada adeptii lor, la fel cum zice lilanda.

Fug, am fost la bazin, gratarim acum si eu mai am de scris....

Numai bine la toti si o duminica usoara...ca o pana .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Ahh, Sabina, drum bun si vezi poate vezi si Sintra. Mie mi-a placut la nebunie si e la doar 40 de min cu trenul de Lisabona :)) Si spor la fotografiat!!

De venit, venim direct la Iasi, via Hamburg-Viena, insa vrem sa mergem la ski 5 zile, la Vatra Dornei. Rezervaram si hotel acolo, ma interesai si functioneaza si scoala de ski...asa ca piirtie :)

mihaela, spor la lucrari; cit despre gratar, sa va fie de bine. Noi il bagaram deja la hibernat; ieri fura vreo 20 de grade si luaram lunchu' pe terasa. Insa azi, comme d'habitude: o plooat toata ziua

doru, tu cind nasesti?

Mergi la inceput

lilanda, ma bucur ca te vad, o sa fie din ce in ce mai usor pe masura ce trece timpul, ai sa vezi, ai putina rabdare. stiu ca e usor de zis acu, da' nu ai ce sa faci altceva.

Fetele astea doua (Bubu si aca) nu au inca viata virtuala, se jucara cu jucariile normale, papusi, caluti, petshopuri. da' nu cred ca au cum sa scape de asta, oricum chiar daca nu ii introduc parintii deja de la gradinita ii plaseaza la calculator; personal nu ma sperie perspectiva, ba chiar cred ca e mai usor de urmarit activitatea copiiilor pe internet decat le era parintilor nostri sa ne urmareasca prieteniile prin parc . Da' asta o zic acuma cand inca nu m-am confruntat cu problema asta:)

Plecam in Ro pe 6 oct asa ca sambata asta o serbam pe alex cu copanii de aci ca altfel o apuca ziua ei prin romania:)

Exemplul cu repatrierea de tigani e excelent pentru corectitudinea asta politica la care s-a ajuns si care depaseste intelegerea omului simplu. Fara sa-i iau apararea lu Sarko pe care nu-l simpatizez deloc si care a gresit grav si de data asta (in primul rand ca a tinut sa-si faca campanie electorala pe banii europeni trambitand pe toate drumurile repatrierile astea care n-aveau nimic ilegal si care se petrec identic de ani de zile- si in al doilea rand pentru modul de exprimare) totusi acuzatiile se fac la nivel de forma si nu de fond. Madam comisar european nu a acuzat franta pentru repatrieri ci pentru ca intr-o circulara a ministrului s-a cerut "desfiintarea taberelor ilegale de romi" ceea ce e evident discriminant. Normal ar fi fost sa zica "desfiintarea taberelor ilegale" si atat si atunci nimeni nu ar mai fi avut motiv de pus poalele in cap si dat in judecata. Sigur, e important si inadmisibil ca la un astfel de nivel sa nu se respecte regulile de exprimare corecta politic, da' omul care traieste langa taberele alea de carton (de departe mai mizerabile chiar si decat alea din gadjo dilo) mai e el dispus pe vremurile astea tulburi sa inteleaga cum e cu corectitudinea asta la nivel inalt?
Din pacate Franta nu a dat doar lectii de integrare romaniei ci si bani (multi) pentru romi, am inteles cateva miliarde din 2007 si pana acu. Sunt fonduri europene speciale la care Franta contribuie substantial dar nu beneficiaza de nici un cent (sunt vreo 12 tari care primesc bani pt integrarea romilor). Deci e pe undeva de inteles, cand io il ajut cu bani pe vecin ca sa-si trimita copiii la scoala si sa le dea sa manance si tot io ma trezesc cu copiii lui in casa cerand de mancare si educatie parca e normal sa ma simt oarecum si asa si cu banii luati:)

revenind la extrema dreapta europeana da, teoretic totul ar trebui sa se rezolve prin educatie, din pacate experienta unora arata ca nu e asa simplu. ce faci cand educatia civica democratica predata in scoli se bate cap in cap cu ce inveti acasa si in lacasele de cult? Si cand ti se inoculeaza de mic ca legile din cartea X sunt mai importante decat cele ale tarii? Citeam undeva mai demult ca in parlamentul danez se punea problema retragerii pasaportului minorilor musulmani ca s-a observat ca ar petrece lungi sejururi in tari mai calde ca sa fie "re-educati" cu valori anti-occidentale... Nu stiu daca s-a adoptat legea pana la urma da' imi si inchipui ce sufocare de indignare ar fi fost pe madam comisar european sa fi zis careva in Franta asa ceva :)

mai viu io

Mergi la inceput

sabina, drum bun si distractie placuta! profita la maxim de vacanta si bafta la expozitie:)
te intorci pana in oct? poate ne vedem prin Buc

lilanda vad ca voi va ganditi deja la vacantele de sarbatori, bine faceti. pana atunci acilea mai e vacanta din noiembrie si deocamdata nu stim unde mergem; Vruseram la londra da' ni se taiara ofertele de trin si acu ne gandim la scandinavia ca prea ne placu sa petrecem cu famelia bubu :)

Mergi la inceput