LMA Copii! Ghiocei de martie-aprilie 2009***213***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Buna feteli !
Abia acum am timp sa imi beau si eu cafeaua, toata noaptea a tusit brotacelul si dureaza mult aerosoli, siropuri, schimb haintze, scos muci, abia pe 12 am mancat ceva.

Gigelica, eu atat am de spus, nu am veleitati de scriitoare, sa iti fie mai usor, asigura-ti apart. si o sa vezi ce viata de boieroaca duci - chiar am vazut in poze(dar nu mai stiu la cine), biblioteca cu carti la vedere, computere si multe altele.
Eu fiind singura, fara mama, tata, sot, amant (i-am spus sotului ca imi iau un eunuc in lipsa lui) etc... am pus scoci, elastice la toate sertarele cu lucruri periculoase, masa cu laptopul si cabluri pe dedesupt am pus placa de lemn sa nu mai intre dedesupt, i-am lasat cateva cu linguri si alte prostii inclusiv dulapuri cu haine... am cheie la usa de la baie si bucatarie, le incui daca vreau sa ma duc sa cumpar paine de jos sau sa duc gunoiul, nu imi este teama sa-l las singur pt.putin, mai nou sta langa usa pana vin io (nu plange, doar bate cu un papuc in usa).
Singurul lucru care nu-l pot controla este tv-ul de pe mobila (are puterea sa-l dea jos) si usa de la bacon, doar trebuie sa fiu atenta sa nu raman blocata, sunt termopane peste tot, dar o rezov si pe asta cand vine sotul acasa...
Am trecut si eu prin multe, tineti minte ca era sa se curenteze pt.ca nu asigurasem inca prizele si m-ati "ciufulit" pe buna dreptate...eh, e "grele" dar imi este atat de drag puiul meu incat ii multumesc lui D.zeu de cateva ori pe zi pentru darul primit.
Gata, m-am lungit prea mult..

Am pus si cateva poze ..

http://community.webshots.com/album/577298563nQKiLG?vhost=community&start=24

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Fetelor, o sugestie: vreau sa-i fac azi lui Andrei ceva de mancare pe baza de orez (ca face kk cam moale si am zis ca-i mai usor sa previn, decat sa tratez vreo diaree) si-s in pana de idei..asa ca, va rog, inspirati-ma!

Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)

Orez cu spanac... fierbi spanac, il freci un pic cu ulei, separat fierbi orezul in zeama de la spanac, cand e gata pui spanacul. Eu am pus smantana dar nu e cazul daca are diaree.
pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramona7575

Citat:

Fetelor, o sugestie: vreau sa-i fac azi lui Andrei ceva de mancare pe baza de orez (ca face kk cam moale si am zis ca-i mai usor sa previn, decat sa tratez vreo diaree) si-s in pana de idei..asa ca, va rog, inspirati-ma!

Orez cu spanac... fierbi spanac, il freci un pic cu ulei, separat fierbi orezul in zeama de la spanac, cand e gata pui spanacul. Eu am pus smantana dar nu e cazul daca are diaree.
pup

nuuuuu, nu spanac pentru ca ... inmoaie scaunul
nici ulei
doar orez cu legume (mai putin telina, rosii, cartofi)

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Mdaaa, eu scrisesem aseara ca sa indulcesc atmosfera, nu ca sa o incing...:(. Speram sa raman pt gige un amestec de idei uitle + caldura, si sa se mai risipeacsa din caustitate/duritate. Dar neeeh, nu a fost seara norocoasa. "Poate alta data".

In primul rand am subliniat ca TOATE ideile scrise de fete, pt gige, sunt corecte. Daca nu s-a retinut, ok, nu ma supar, mai scriu inca 1 data: ideile scrise de fete au fost bune. Insa, tonul nu mi-a placut, in unele sectiuni, si nu vreau sa dau citate. Deci.. daca nu am fost de acord cu tonul inseamna ca o incurajez pe gige sa-si "cafteasca cat mai des baiatul"? Nu. Si nici ca mi-ar place doar sa o compatimesc si sa-i scriu... "vaii, asta este, e greu, nu-i solutie... biata de tine.. si noi la fel". I-am scris exact ce am simtit ca se intampla cu ea, fara vaiete si compatimiri, si mi-am scris si eu sfaturile, asa, mai ne-elevate. Si sigur ca gige a stiut ce reactii va primi, TOCMAI de aceea mi-am inceput postarea oferindu-i flori.

Legat de casetofon, nu am intrebat/sugerat deloc dc era in camera copilului sau in alta parte, nici nu m-a interesat UNDE era casetofonul. Ideea este ca ORICAND se poate ivi un obiect mai important/toxic, pe care nu l-am prevazut, intr-un anume loc [nu neaparat in casa !!!] si ce facem dupa ce copilul da de acel obiect. ASTA era esenta, nu ca de ce a lasat gige casetofonul nu stiu unde. Mai tineti minte cand ne-a povestit mihaelacg despre fetita ei cu ceva gen lant in jurul gatului? Asta este realitatea, nu avem cum sa prevedem chiar totul din start. Ca .. de asta s-a inventat cuvantul experienta, sunt chestii pe care le stii doar trecand prin ele. Sigur, unele le poti previzualiza cu ajutorul cartilor sau altor povesti, chiar eu de ex, dupa povestea mihaeleicg, am fost mai atenta la ce obiecte are bb in mana SI din punct de vedere al strangularii, ceea ce inainte poate nu eram extrem de vigilenta [poate nu ma gandeam ca jucandu-se cu mouse-ul ar putea strange cablul dupa gat, credeam ca butonatul e clar mai distractiv]. So.. e foarte important si util sa schimbam idei, se la analizam, ca nu toate gandim identic, e normal, doar ca eu imi doresc mai multa caldura in mesaje. Este strict dorinta mea.

Si legat de dispretul meu pt carti.. e mult spus, dar noroc ca eu sunt intr-o faza "calda", :)), asa ca nu ma supar chiar deloc, mai ales ca eu o simpatizez mult pe Ilinca, si nu scriu asa, de complezenta [macar atat cred ca s-a vazut ]. Ideea este ca am un dispret, dar NU pt carti, ci pt modul de perceptie a acestora. Sunt oameni care, admirand foarte mult o carte/idee, "se muta cu totul" pe taramul acelei carti, si scapa din mana scara de legatura cu lumea reala. Si eu fac asa, mai ales la carti de iubire :). Si si eu uit de scara . DAAAAR, la carti psihologice, aici am o alta expectanta/atitudine. Eu CHIAR mi-am cumparat carti de crestere copii, nu medicinale/culinare [ati vazut ca eu nu prea dau sfaturi la retete de mancare copii pt ca nu pun accent deloc], ci carti mai mult sau mai putin AP. Si culmea, am inceput sa cumpar acum, la batranete, prin 2008, inainte de bb3, si si dupa bb3. Si citesc din aceste carti, rar, e adevarat [stiu, se vede ] Am asa un chef de amuzament azi, rad chiar si acum cand scriu :). Bun, si de fiecare data cand citesc astfel de pasaje, FIINTA mea [e apropae necontrolat] ma obliga sa imi SI imaginez aplicabilitatea ideii citite in viata concreta. Unele merg, altele nu. Si AICI par eu dispretuitoare, pt ca mie mi se par unele lucruri scrise ca fiind ne-traite, si deci nu vreau sa le inghit ad-literam. De aceea unele idei si forma lor mai ales, imi suna a teorie rece! Tocmai de asta am scris aseara despre problematica relaxarii/detensionarii interioare in cazurile fara ajutor extern. Si nicidecum sa compar/vaiet pe vreuna din fete sau sa invinuiesc pe cineva ca are ajutor. Nuuu, nu. Eu de exemplu citesc cu mare placere despre Ayla ca merge la masaj, etc, si nu imi zic ca vai, eu nu pot, nuu, din contra, pt mine este un STIMULENT, un target sa ajung si eu asa, vreau sa ma redresez cu banii ca sa ajung si eu asa, sa am si partea mea de mama buna [dar necitita :))] dar si partea mea de femeie fericita [dar citita, ca macar romane de iubire mai citesc, credeti-ma, "este mai simple" :))]. Cand or fi copiii mei mari o sa vreau sa-i ajut cu nepotii, asta ar insemna ca ii voi invinui ca au pe mama lor pe langa ei? . Este foarte bine sa avem cat mai multe situatii implinite, norocoase, multumitoare. Asta imi doresc. Insa, cand nu este asa de roz, atunci asta este, trebuie recunoscut ca frustrarea este un side-efect al culorii ne-roz a situatiunii. Na.. scriu incalcit, sa vedem care ce a inteles..:))

Si ca sa ma amuz un pic, daca tot s-a inteles ca rejectand tonul, am incurajat-o pe gige cu caftitul, sa stiti ca am facut cca 3 ani karate, asa ca macar sa vina gige la mine sa invete sa bata ca la carte, nu asa... fara style [:)))]

Hai va pup, si abia astept sa ne scrie Oliska ce au facut azi la spital, ca pana una alta, pitonul e cu funduletul intact, in timp ce davidutu' e cu ochisorul pansat, si asta e cel mai important acum!

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor

Mergi la inceput

La multi ani! dragelor nostre mamici: olguta si anamaria
sa ramaneti la fel de frumoase si sa aveti parte numai fericire si liniste

avem 1 anisor si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Mai, Gicutza-contra-Anca, important e ca Gigelica a inteles ce am vrut noi sa zicem si cele ce i-am zis fiecare e un punct de sprijin in atitudinea ei ulterioara. Chiar ea mi-a marturisit, si mi s-a parut super mishto ideea ei, ca a scris ce a scris tocmai stiind ca va fi "scuturata" si se bucura ca asa a fost si nu a primit false compatimiri de giugulugu gen "daaa, sigur ca ti-e greu...biata de tine...n-are nimic ca-i mai arzi cate una lui Victoras, uita el pana se face mare". Atitudinea gigelicai a presupus un masochism asumat, tocmai fiindca ii mai trebuiau niste impulsuri la hotararea ei de a schimba foaia cu Pitonasul. Imi permit si eu sa fac o comparatie: cand eram in liceu si nu aveam chef sa invatz pentru bac si facultate, nu simteam niciun chef si amanam la nesfarsit, asteptam cu sperantza si frica in acelasi timp dushul rece al maica-mii: ooo, cand deschidea ea gura si-mi tinea o morala...Chiar cand imi tinea morala ma-nervam de muream, ma burzuluiam zicand "stiu io ce fac, am timp, nu ma stresa" dar stiam ca fara prelegerea ei as fi amanat invatzatul la nesfarsit...Sper ca s-a inteles ce-am vrut sa zic.
Cu casetofonul recunosc ca io am fost cu intrebarea, caci intr-adevar am comparat fortzat situatiile noastre, (cu mentiunea ca la intrebarea ta "de ce am fost sigura ca e in camera lui casetofonul si nu altundeva in casa" raspunsul e:"fiindca a specificat Gigelica"). Eu in camera fetei n-am vrut tehnologie/poluare sonora etc. ci am vrut sa fie o oaza doar cu jucarii, caci zgomoteca are in rest prin casa; am avut primele luni un radio-casetofon mic dar asta presupunea priza si fata a inceput sa fie foaaarte atrasa de priza asa ca pac! am tras comoda sa acoper priza. Normal ca asta e ce am facut eu, nu-i musai sa preia nimeni ideile mele, dar cred ca nu-i rau sa zica fiecare ce a facut intr-o situatie problematica sau alta. Eu cel putin ador sa citesc ce a inventat fiecare, cum procedeaza o mamica sau alta...daca e o idee ce-mi surade o preiau rapid, chiar de nu spun, de nu...nu.
Eu cred ca nimeni nu i-a scris cu rautate Gigelicai, exact asa cum nu din rautate l-a atins Gigelica pe Piton la Sfantul Pampers! Si forma e normal sa fie ceva mai dura, fiindca e clar ca rabufneste-n noi ceva cand auzim de copilasi loviti/bruscati etc, dar eu zic ca tocmai ca am raspuns cu toate ca pentru Gigelica, nu ca pentru oricine, cunoscand-o. Fiindca altfel ractionam, cel putin eu, daca o necunoscuta intra brusc la noi si propovaduia "corectiile" prin palmutze, oooo, cred ca explodam cel putin 10 persoane de la clubul nostru.
Deci Gigelica a primit exact ce se astepta de la noi, si desi pare ciudat, chiar ce isi dorea.
Si sa nu subestimam importantza lecturii, am vazut ca tu, Ancutza-Gicutza, ai mereu dipretz pentru ce e "luat din carti", ca e "rece", ca e nustiucum...ba eu cred ca teoria scrisa de practicieni/psihologi/educatori etc e foarte importanta si vine sa ne completeze instinctul de mama, pe care nu ne putem baza 100% tocmai fiindca e clar ca nu e la fel la fiecare mama! (caci uneia instinctul ii zice sa ia copilul in brate cand plange, alteia ii zice sa nu-l ia, ca "se rasfatza"- deci e clar ca instinctul asta e de multe ori o chestie subiectiva si controversata!). Si atunci e normal sa intervina o lectura potrivita care sa-ti reveleze unele lucruri care poate zaceau in tine dar nu erai sigura ca-s ok. Deci eu inteleg ca trebuie sa mergem pe naturaletze, pe suflet etc. dar nu inseamna ca lectura le exclude, fiindca mai ales literatura AP e scrisa din suflet si din perspectiva copilului, pentru ca pe noi asta ne intereseaza in primul rand. Si unele subiecte trebuie transhate dur in aparentza, fiindca sunt de asa natura: noi de cand eram gravide am hotarat ca vom incerca sa nu ne pierdem rabdarea cu copiii si sa nu ajungem la corectie fizica, oricat de usoara. Ar fi culmea sa ne schimbam acum radical pentru a nu rani o tufata draga noua. Pentru ca noi am combatut ideea, nu persoana! Cel putin mie Gigelica imi va fi mereu draga!
Si Anca, am observat iar ca privesti usor condescendent faptul ca unele avem mamele pe langa noi; pai asa e, dar asta inseamna ca daca nu le-am avea am deveni brusc niste monstri care dau copiii de pereti sau ce sugerezi? Ca zici ca e usor cu mama...Asa putem sa despicam firul in 4 la nesfarsit: la unele le e usor ca au mama, altele ca au sotzul aproape, altele ca au si alti copii care-l distreaza pe cel mic, altele ca au bona etc. Fiecare poate avea avantaje si dezavantaje din acest punct de vedere, nu? Nu are rost sa tot comparam la nesfarsit situatiile: io n-am sotz decat rar, deci ce greeeu mi-e, Ramona are sotzul si mai rar, deci ce greu e, Anca n-are sotz deloc, ooof, si mai greu, eu am mama, vai ce usor, dar cealalta are mama sanatoasa, care se poate ocupa de copil mai mult decat sa se uite la el in patutz cat face dush, deci muuult mai usor. Nu cred ca e un concurs gen "careia ii e mai greu" si care ar trebui sanctificata pentru asta.
Ideea principala e relatia noastra cu copilul, in rest sunt factori co-laterali, secundari etc.
Of, cat m-am lungit. Deci Anca, io-ti ofer o ca mie-mi place cand sunt provocata, ca am si io veleitati de "scriitoare" si uite ce usor pot fi mobilizata sa scriu:)))
Sper ca nu ea nimeni conversatiile noastre drept cearta; tufete, astea-s niste discutii productive pe marginea unui subiect dat, daaa? Unele suntem mai aprige, altele mai flower-power, important e ca in clubul nostru exista intelegere si respect!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
teeeee iubeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeescccccccccccccccccccccc

sau cum zice Bris:

beeeeec

Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

Citat:
citat din mesajul lui ramona7575

Citat:

pup

nuuuuu, nu spanac pentru ca ... inmoaie scaunul
nici ulei
doar orez cu legume (mai putin telina, rosii, cartofi)

avem 1 anisor si-un pic

Ioi, nu am stiut, eu i-am dat lui Stefan si s-a constipat. Merci, chiar cu stiam ... sorry pt.info eronat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Citat:
citat din mesajul lui Maya25

Anca Nicolae, imi place ce ai scris! Am tot citit comentariile la adresa lui Gigelica si nu mi-a placut ca prea a fost criticata. Anca are dreptate, e o diferenta de la cer la pamant sa cresti copilul fara nici un ajutor sau sa imparti greul cu cineva. N-are rost sa mai zic nimic, Anca a spus totul.
A, ba da, chiar daca se vor supara unii: copilul e la varsta explorarilor, asa-i, dar el nu stie ce-i bine si ce nu. E de datoria noastra ca adulti responsabili sa-l invatam si sa incercam sa limitam pericolele si greselile. Asta inseamna ca il lasi sa cotrobaie, sa demonteze, etc, sub supraveghere bineinteles, dar a bea apa din balta si a baga chistoace de tigari in gura mie nu-mi suna deloc educativ. Fiecare isi creste copilul cum crede, asta e parerea mea.
Gigelica.

Ma simt atacata.
Faptul ca multe dintre noi avem barbati dar suterm toata singgure cu copilul iti suna ca "avem ajutor si impartim greul".

Nu am spus ca baga chistoace in gura, am spus ca aduna si mi le da mie.

Sincer cred ca ai inteles total aiurea. Nu vreau sa ma iau de tine pentru ca in multe privinte mi se pare ca esti pe langa subiect.

MA regasesc si eu in situatia de descrisa de Anca. Beau apa cu copilul in brate, dau cu aspiratorul cu o mana, dau cu mopul cand doarme si am si barbat.

daca nu e educativ sa-l las afara sa-si puna nisip in cap atunci ce e? Sa-i dau una peste bot ca baga lopata de nisip in gura? Sa ma stresez ca face cine stie ce si sa stau cu frica in san? Sa cresc un balalau pe care sa il bata altii?

Am zis ca nu mai scriu pe tema asta dar chiar ma aprind.

Pai... Bris chiar a baut apa din balta! Si din cada, cu aroma de spuma de baie (de capsuni!!!). Noroc ca avem de-aia de la Hipp, organica. Din acelas context:
- cand vine din parc are nisip si in papers
- daca gaseste ceva pe jos, duce la gura, daaar, nu mai baga in gura pentru ca am invatat-o cam ce e caaah. pana sa o invat, a bagat! acum, nu mai!

imi place ca exploreaza, verifica si practic, invata! Cat despre ajutoare... am un sot la fel de implicat ca si mine - in TOATE! Si consider ca e si meritul meu 1. ca mi l-am ales asa si 2. ca asa l-am "educat".

So, bucurosi le-om duce toate...

Pace!

Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Dragele mele,

Va multumesc tuturor pentru urari!

LA MULTI ANI si din partea noasrta pentru toti ghioceii! Sa creasca mari si santosi si sa ne lumineze vietile cu zambetele lor!

Imi cer scuze ca nu am mai intrat de foarte mult timp pe la voi, desi va port in suflet.Pur si simplu nu am avut energia si starea sufleteasca necesara.
Anul acesta a fost foarte ciudat pentru noi ( ca familie).

Am sa incerc sa intru mai des! va imbratisez pe toate

niste poze cu noi:
http://picasaweb.google.com/alicejdira/Mai2010#

Mamica de Radu (01.04.2009)

Mergi la inceput

manu - multi, multi si un la multi ani!intarziat, dar din tot sufletul
am vazut pozele frumu - m-ai inbolnavit cu lanurile de lalele

avem 1 anisor si-un pic

Mergi la inceput