LMA Copii! Ghiocei de martie-aprilie 2009***213***
Raspunsuri - Pagina 18
Anaan spune:
Bianca, multumesc!
Nici mie nu-mi prea place turnura pe care a luat-o discutia! Ei bine eu am barbat si am si bona...si nu cred ca trebuie sa ma justific pentru asta! Totusi, sunt de parere ca situatiile nu trebuie judecate superficial: de exemplu, barbatul mi-e plecat, in general, pana pe la 7-8 seara, de multe ori lucreaza si in weekend, iar pentru a plati bona, eu lucrez...in rest nu am pe nimeni pe care sa pot conta...asa ca eu as zice sa nu ne apucam sa comparam cui ii este mai greu si de ce, ca nu mi se pare constructiv deloc, iar situatiile care par unora "idilice", ascund, de multe ori, probleme mai mari!
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
simplyana_m spune:
Hai sa ma bag:
Nu simt nevoia sa combat pe nimeni (asta ca se itzi un pui de discutie in contradictoriu Anca-Ilinca), idei pertinente, atitudine corecta. La un moment dat mi s-au parut si mie exprimari cam agresive, dar GIGE e ok, a inteles ce trebuia, 

. Mi-am amintit de NIKOLETA cu sarmalele ei ![]()
.
As avea de adaugat faptul ca eu acuz de aceste scapari mai degraba dezechilibrul hormonal produs de functionarea aiuristica a tiroidei, decat frustrarile si inconsistenta declaratiilor gen "as muri daca ar pati"...
Ma incapatanez sa cred in ideea ca fiecare femeie e cea mai buna mama pentru copilul ei.
Acu' sa va zic cum reactioneaza al meu la "isteriile" mele: absolut neimpresionat!
Eu toata ziua o boscorodesc pe Mura si sunt tot cu mainile pe sus, flutuandu-i bataia pe la nas. Adica palma. SI cum amenintarile mele nu se concretizeaza niciodata, pe Mura o doare in fes. Bine, nu pot sa spun ca n-am chiar niciun efect...pana la urma se conformeaza si clipeste des la mine, semn ca a vazut "bataia"
, insa nu cu frica si nu ca reactie la comenzi. Mai degraba ca urmare a unui fel de bun simt, cedeaza in fata mea, ca sunt mai desteapta ![]()
![]()
. Acuma, cum credeti ca rectioneaza copilul? Identic. Mai putin clipitul des, ca lui nu-i arat "bataia"...
M-am infuriat o data ca, dupa avertismente si somatii, m-a ignorat total si s-a dus tinta la facut prostia in cauza: se scurgeau niste zoaie de la o teava de prin bucatarie si eu le stavileam cu o laveta...pe care a pus broscu' ochii imediat, si cand nu eram in zona sa-l pot opri, s-a dus la laveta, a luat-o si o invartea ca pe lasou, umplandu-se de apa de-aia scarboasa. Eu am inceput sa-l boscorodesc, plina de nervi, l-am luat pe sus si cand am simtit impulsul de al zgaltai, m-am oprit, l-am lasat jos si am tacut, sa ma reculeg. El, s-a uitat contrariat la mine cam o secunda, si in secunda 2 era din nou cu lasoul in mana, de data asta cu ochii la mine, studiindu-ma: oare de-asta faceai mami asa, ca toate visele?
Si m-a pufnit rasul. The end. Am mai avut "iesiri" in care am ridicat tonul, chiar zbierat, dar fara sa-l impresionez absolut deloc, ci mai mult sa ma descarc, sa ma autosesizez si sa ma corectez...acuma, cat e mic si nu-mi da niste replici pe masura. Alta e povestea cand striga tata-su la el...s-a intamplat de 2 ori sa tipe de durere si sa se uite urat la tortionar (mic, mic, dar eficient
), si Luca a inceput sa planga instant
.
http://www.lucamic.blogspot.com/
pisigri spune:
La multi ani Olga !
La multi ani AnaMaria!
Va ofer amindorura cite un buchet maaare de
si o gashca de
, pina va albesc, cum au facut fetele cu boticul Murei, pe care o
si eu cu intirziere...
Olga, te asteptam sa ne spui ce face Boss-ul. Ce zi ati nimerit si voi pt ochisorul ala....da las ca te petreci tu in weekend !
Mai, si eu zic ca-s inca in relatii bune cu Lucia
, ca am schimbat aseara 3 vorbe pe YM (pina am disparut eu intempestiv, solicitata de maselele Pisilincai...). Na, acu eu cred ca stia la ce se expune cind ne-a povestit. Si mai cred ca daca ar fi scris la un topic separat despre chestia asta, ar fi primit critici mult mai urite decit a primit aici. adica eu cred ca si criticismul nostru a fost asa, ca pentru o veche prietena.
In final, dincolo de cit ne place de nickul gigelica20, ideea de baza este sa combatem orice tip de abuz fata de un copil. Si eu sint 100% sigura ca Lucia a inteles ce a avut de inteles. Mai ales ca, asa cum bine a amintit nu-mai-stiu-cine, Pitonul este un copil atit de dorit si de iubit, si care s-a lasat atita asteptat.
Cu reamenajarea casei...eu nu mi-am pus problema sa aduc asta in discutie (cu sfaturi practice) pentru ca ...nu mi-am imaginat ca ar fi posibil ca, avind in casa un copil de 1 an, sa mai ramina ceva (in afara de "toxic" :)) la locul sau. Cel putin la noi este dezastru, ce nu am mutat noi din ratiuni de stricat-pericol, muta fetita-harnicuta. Na, a mai facut si fiica-mea stricaciuni, dar au fost cumva asumate; bine, in afara de vesela sparta pentru ca eu o tineam cu mina mortului, iar ea imi dadea peste mina. Asta e, se mai sparge cite un ghinion :)
Mai Pisik, io nu cred ca e cineva "scos din carti" pe aici. Si nici nu cred ca ar trebui sa fie. Ma sperie imaginea aia de femeie-si-familie-perfecta, imi aminteste de o comedie americana (proasta) cu un orasel cu neveste perfecte si absolut inspaimintatoare.
Nu stiu, sa ridice mina aia care n-a gindit macar o data " imi vine sa te arunc pe geam " (sau din categoria "eu te-am facut eu te omor ":)) ca e vasta).
Mie de ex imi vine usor sa alaptez, mi-e comod, de aia ma si codesc atita sa intarc odata; insa mi-e greu afara singura, cind Ilinca ba vrea in carut ba in brate, ba sa impinga carutul, ba sa ma tina de mina, ba sa le faca pe amindoua, ba intepeneste in mijocul trotuarului ca i se pune pata MUSAI sa ia cine stie ce gunoi de pe jos (mi-a invatat-o sotul sa isi arunce singura servetelele umede la cos, si ca alea-s cihh-gunoi...si acu a facut ea niste asocieri, ca vrea sa stringa toate gunoaiele de pe jos sa le puna in cos...). Sau are si ea momente cind vrea sa stea musai lipita de mine, ca si Ana, dar frate si le alege (sau imi ramin mie in minte) momentele...numai cind arde sa fac ceva, sau cind ma scap pe mine, sau ceva...si mie imi vine sa ma dau cu capul de pereti.
Mai scrisesem o intreaga poliloghie despre ajutorul cu bebe, dar am sters, pentru ca nu vreau sa ma dau exemplu, ca nu-s, si nici nu stiu cum e pe la altii prin casa, deci nu-s in masura sa comentez.
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Anaan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Maya25 dar a bea apa din balta si a baga chistoace de tigari in gura mie nu-mi suna deloc educativ. Fiecare isi creste copilul cum crede, asta e parerea mea. Gigelica . |
Pai atunci sa nu mai judecam, ca nu cred ca-si trimite cineva copilul sa bea apa din balta sau sa manance chistoace, dar, daca lucrurile astea se intampla, independent de vointa noastra ( ca supravegherea 100% este imposibila, din punctul meu de vedere!) si nu reactionam de parca ar fi sfarsitul lumii, nu inseamna ca nu suntem mame bune!
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
Bianca2503 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Anaan
Pai atunci sa nu mai judecam, ca nu cred ca-si trimite cineva copilul sa bea apa din balta sau sa manance chistoace, dar, daca lucrurile astea se intampla, independent de vointa noastra ( ca supravegherea 100% este imposibila, din punctul meu de vedere!) si nu reactionam de parca ar fi sfarsitul lumii, nu inseamna ca nu suntem mame bune! Ana, mama lui Andrei (14.03.2009) |
Ba da Ana, eu ii dau lui Vladimir apa din balta la gustrea de dupa-amiaza si nisip in lopatica sezonat cu chistoace la masa de seara.
da-o-n colo de treaba. Pai asta intelege lumea din ce spun eu? Daca exista un copil care sa stea locului atunci cand iese afara si sa nu faca ce il taie pe el capul atunci cred ca are o problema. Pe principiul copil cuminte si baba frumoasa....
Sincer, si iarasi o sa imi iau rosii si oua, prefer sa il las sa se tavaleasca in noroi (ca daca nu il las eu nu inseamna ca nu exista) decat sa urle ca l-am luat de acolo. Si, si mai sincer, de abia astept sa faca 3-4 ani sa ii cumpar bicicleta si sa mergem toti 3 pe munte sa ne dam cu bicla si sa ne mozolim ca trecem prin frunze si noroi si ape.
Si iarasi de abia astept sa il cunoasca pe Luca de Simplyana sa umfle broaste impreuna.
Acum trebuie bagata si Aris in aceeasi oala cu mine ca Alexandros a gustat din mancarea cainelui.
Maya25 spune:
Hai ca s-au incins spiritele. Am stiut ca asa va fi.
Bianca, nu inteleg de ce vorbesti numai despre violente. Daca trebuie sa interzici ceva copilului tau nu trebuie sa "ii dai una peste bot", "sa cresti un copil pe care sa-l bata altii"... Stiu ca tu nu o faci, nu-ti lovesti copilul dar numai despre modalitati de bataie vorbesti.
Hai ca va las ca sunt pe langa subiect
.
V-am pupat
.
Bianca2503 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Maya25 Hai ca s-au incins spiritele. Am stiut ca asa va fi. Bianca, nu inteleg de ce vorbesti numai despre violente. Daca trebuie sa interzici ceva copilului tau nu trebuie sa "ii dai una peste bot", "sa cresti un copil pe care sa-l bata altii"... Stiu ca tu nu o faci, nu-ti lovesti copilul dar numai despre modalitati de bataie vorbesti. Hai ca va las ca sunt pe langa subiect .V-am pupat . |
Pai despre asta era subiectul: cand face copilul o prostie poc una la fund.
Partea aia cu distrasul atentiei o stiu si eu. Doar ca de la o anumita varsta nu mai functioneaza ca se prind repede ca vrei sa ii pacalesti.
Maya25 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Bianca2503
Pai despre asta era subiectul: cand face copilul o prostie poc una la fund. |
"Sa cresc un balalau pe care sa il bata altii?" - Asta ziceai intr-un mesaj anterior si nu cred ca te refereai la palmuta la fundulet. E drept ca eu nu cunosc cuvantul "balalau", poate de aceea n-am inteles bine mesajul. Scuze.
Hai sa facem pace
.
Kea spune:
Mai fetelor, eu vreau sa dezbatem subiectele astea, dar nu la modul: ai spus aia si ailalta si eu cred ca de mine te legai si sar in sus.
In primul rand urez multa sanatate si fericire Olgai si Ana-Mariei!
In al doilea rand ma tot gandesc de aseara (Gigelica, ne-ai dat de lucru), o fi ok sa pun copilul in patut cand face o prostie pana ma duc eu sa ma calmez? N-o exista riscul sa devina patutul= "coltul cu coji de nuci"?
Nu-i cazul meu, ca eu chiar am tare multa rabdare cu copilul (care nu-i nici genul care sa te oboseasca, recunosc), dar ce se aduna peste zi in general, se mai sparge in capul sotului seara.![]()
gigelica20 spune:
Buna ziua dragelor,
Maya, Bianca, Anca, Ilinca, Anaan, Pisik, Pisigri, Sympliana, Kea...si toate celelalte...din suflet si cu sinceritate
va multumesc.
Aveti dreptate fiecare. Stiam ce reactie veti avea si mi-am asumat-o. Nu sunt masochista, doar ca imi trebuia un imbold obiectiv din exterior pentru a face o schimbare...sau macar de a incerca...
M-am gandit si la deschiderea unui topic separat, dar...voi sunteti familia mea si ...nu ma intereseaza alte pareri - ale unor straini ,din punctul meu de vedere, de pe DC...scuzati sinceritatea.
Si eu va admir si va invidiez pe multe dintre voi, dar apoi stiu ca fiecare are ceva unic si special... Nu sunt nici in viata reala o persoana linistita, sunt genul "duracel", agitata si "in priza", cu o placere nativa de a
...
Am spus ce aveam pe suflet si am primit raspunsuri care imi sunt de folos. V-am mai zis si repet, important e sa si schimb ceva, atunci consider ca am inteles ceva si ca am evoluat.
Va iubesc pe toate si va multumesc
.
_
Gigelica ,mami de
Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009