LMA Copii! Ghiocei de martie-aprilie 2009***213***
Raspunsuri - Pagina 16
Ilinca_M. spune:
Mai, Gicutza-contra-Anca
, important e ca Gigelica a inteles ce am vrut noi sa zicem si cele ce i-am zis fiecare e un punct de sprijin in atitudinea ei ulterioara. Chiar ea mi-a marturisit, si mi s-a parut super mishto ideea ei, ca a scris ce a scris tocmai stiind ca va fi "scuturata" si se bucura ca asa a fost si nu a primit false compatimiri de giugulugu gen "daaa, sigur ca ti-e greu...biata de tine...n-are nimic ca-i mai arzi cate una lui Victoras, uita el pana se face mare". Atitudinea gigelicai a presupus un masochism asumat, tocmai fiindca ii mai trebuiau niste impulsuri la hotararea ei de a schimba foaia cu Pitonasul. Imi permit si eu sa fac o comparatie: cand eram in liceu si nu aveam chef sa invatz pentru bac si facultate, nu simteam niciun chef si amanam la nesfarsit, asteptam cu sperantza si frica in acelasi timp dushul rece al maica-mii: ooo, cand deschidea ea gura si-mi tinea o morala...Chiar cand imi tinea morala ma-nervam de muream, ma burzuluiam zicand "stiu io ce fac, am timp, nu ma stresa" dar stiam ca fara prelegerea ei as fi amanat invatzatul la nesfarsit...Sper ca s-a inteles ce-am vrut sa zic.
Cu casetofonul recunosc ca io am fost cu intrebarea, caci intr-adevar am comparat fortzat situatiile noastre, (cu mentiunea ca la intrebarea ta "de ce am fost sigura ca e in camera lui casetofonul si nu altundeva in casa" raspunsul e:"fiindca a specificat Gigelica"
). Eu in camera fetei n-am vrut tehnologie/poluare sonora etc. ci am vrut sa fie o oaza doar cu jucarii, caci zgomoteca are in rest prin casa; am avut primele luni un radio-casetofon mic dar asta presupunea priza si fata a inceput sa fie foaaarte atrasa de priza asa ca pac! am tras comoda sa acoper priza. Normal ca asta e ce am facut eu, nu-i musai sa preia nimeni ideile mele, dar cred ca nu-i rau sa zica fiecare ce a facut intr-o situatie problematica sau alta. Eu cel putin ador sa citesc ce a inventat fiecare, cum procedeaza o mamica sau alta...daca e o idee ce-mi surade o preiau rapid, chiar de nu spun, de nu...nu.
Eu cred ca nimeni nu i-a scris cu rautate Gigelicai, exact asa cum nu din rautate l-a atins Gigelica pe Piton la Sfantul Pampers! Si forma e normal sa fie ceva mai dura, fiindca e clar ca rabufneste-n noi ceva cand auzim de copilasi loviti/bruscati etc, dar eu zic ca tocmai ca am raspuns cu toate ca pentru Gigelica, nu ca pentru oricine, cunoscand-o. Fiindca altfel ractionam, cel putin eu, daca o necunoscuta intra brusc la noi si propovaduia "corectiile" prin palmutze, oooo, cred ca explodam cel putin 10 persoane de la clubul nostru.
Deci Gigelica a primit exact ce se astepta de la noi, si desi pare ciudat, chiar ce isi dorea.
Si sa nu subestimam importantza lecturii, am vazut ca tu, Ancutza-Gicutza, ai mereu dipretz pentru ce e "luat din carti", ca e "rece", ca e nustiucum...ba eu cred ca teoria scrisa de practicieni/psihologi/educatori etc e foarte importanta si vine sa ne completeze instinctul de mama, pe care nu ne putem baza 100% tocmai fiindca e clar ca nu e la fel la fiecare mama! (caci uneia instinctul ii zice sa ia copilul in brate cand plange, alteia ii zice sa nu-l ia, ca "se rasfatza"- deci e clar ca instinctul asta e de multe ori o chestie subiectiva si controversata!). Si atunci e normal sa intervina o lectura potrivita care sa-ti reveleze unele lucruri care poate zaceau in tine dar nu erai sigura ca-s ok. Deci eu inteleg ca trebuie sa mergem pe naturaletze, pe suflet etc. dar nu inseamna ca lectura le exclude, fiindca mai ales literatura AP e scrisa din suflet si din perspectiva copilului, pentru ca pe noi asta ne intereseaza in primul rand. Si unele subiecte trebuie transhate dur in aparentza, fiindca sunt de asa natura: noi de cand eram gravide am hotarat ca vom incerca sa nu ne pierdem rabdarea cu copiii si sa nu ajungem la corectie fizica, oricat de usoara. Ar fi culmea sa ne schimbam acum radical pentru a nu rani o tufata draga noua. Pentru ca noi am combatut ideea, nu persoana! Cel putin mie Gigelica imi va fi mereu draga!
Si Anca, am observat iar ca privesti usor condescendent faptul ca unele avem mamele pe langa noi; pai asa e, dar asta inseamna ca daca nu le-am avea am deveni brusc niste monstri care dau copiii de pereti sau ce sugerezi? Ca zici ca e usor cu mama...Asa putem sa despicam firul in 4 la nesfarsit: la unele le e usor ca au mama, altele ca au sotzul aproape, altele ca au si alti copii care-l distreaza pe cel mic, altele ca au bona etc. Fiecare poate avea avantaje si dezavantaje din acest punct de vedere, nu? Nu are rost sa tot comparam la nesfarsit situatiile: io n-am sotz decat rar, deci ce greeeu mi-e, Ramona are sotzul si mai rar, deci ce greu e, Anca n-are sotz deloc, ooof, si mai greu, eu am mama, vai ce usor, dar cealalta are mama sanatoasa, care se poate ocupa de copil mai mult decat sa se uite la el in patutz cat face dush, deci muuult mai usor. Nu cred ca e un concurs gen "careia ii e mai greu" si care ar trebui sanctificata pentru asta.
Ideea principala e relatia noastra cu copilul, in rest sunt factori co-laterali, secundari etc.
Of, cat m-am lungit. Deci Anca, io-ti ofer o
ca mie-mi place cand sunt provocata, ca am si io veleitati de "scriitoare" si uite ce usor pot fi mobilizata sa scriu:)))
Sper ca nu ea nimeni conversatiile noastre drept cearta; tufete, astea-s niste discutii productive pe marginea unui subiect dat, daaa? Unele suntem mai aprige, altele mai flower-power, important e ca in clubul nostru exista intelegere si respect!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
Pisik06 spune:
Neatza!
LA MULTI ANI! ANAMARIAME! Sa fii sanatoasa si fericita
Pe OLGA am urat-o de aseara, dar folosesc prilejul pentru a intari urarile cu un
ANCA, esti fenomenala! Mi-a placut tare cum ai raspuns
. Multumesc pentru aprecieri, eu am raspuns conform cu experienta mea, pentru ca stiu cum e sa te simti vinovata de modul in care te porti sau nu te porti cu copilul. De multe ori m-am simtit inferioara multora dintre mamele de aici, care par efectiv desprinse din carti si din modelele de mama perfecta, nu se enerveaza niciodata, nu tipa la copil, nu se simt frustrate cand sunt trezite de n ori pe noapte, nu obosesc niciodata de alaptat, nu se simt deranjate de dorinta permanenta a copilului de a le avea la dispozsitie non-stop, etc. Recunosc, le admir din inima (sper sa nu se supere nimeni, nu e cu rea intentie ceea ce am scris mai sus
, chiar le admir si le iubesc din suflet pe cele care au atata rabdare), dar eu nu sunt asa mereu si sunt sigura ca mai sunt altele ca mine.
Asa ca, fara sa aprob ceea ce a facut LUCIA, am incercat sa ii arat ca o inteleg, ca mai suntem si altele ca ea, care ne pierdem rabdarea, ca important este sa contientizezi ca poti imbunatati niste aspecte ale comportamentului tau si sa o si faci. Nu iti va iesi mereu, dar macar e un pas.
Probabil de asta ti s-a parut autentic mesajul meu, pentru ca exact asa a fost, scris dun suflet. Intr-un fel a fost un fel de eliberare si pentru mine, asa ca ii multumesc LUCIEI pentru ca a ridicat astfelde probleme. Nu putem trai la infinit intr-un tablou idilic, pentru ca, de cele mai multe ori, realitatea ni-l smulge brutal din brate.
Inca o data, sper ca nu am suparat pe nimeni

Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
Bianca2503 spune:
zdreanta mica doarme. Ne-a trezit astazi la 5.

.
Eu am baut cafea asa ca nu ma ia somnul acum dartare mi-as intinde oasele.
O sa am o zi foarte lunga
denisamada spune:

La multi ani, Olishka!!!

Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
Anaan spune:
Buna dimineata!
Am aparut si eu dupa noaptea cea "interesanta", abia pe la 4.30 am reusit sa adorm, Andrei s-a mai trezit de doua ori, asa ca acum is ca o floare
. In dimineata asta suntem doar noi doi, tanti vine doar la patru cand am eu meditatii, asa ca ma bucur ca-i vreme faina si o sa mergem pe-afara, asta dupa ce se trezeste domnul, ca inca sforaie linistit.
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
claudela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bianca2503 Tocilarul Am facut cont nou pe picasa... |

POVESTEA MIRUNEI
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=4912492545&albumId=98516507&ownerId=140250165" target="_blank">POZICI MIRUNICA
Anaan spune:
Vladimir tocilarul
...dar e tocilar cu muschi, moartea gagicilor!
L-am vazut pe Luca in cautarea oilor
. Mortal!
Stiti ce revelatii m-au lovit?! Copiii astia ai nostri vorbesc toti bebeluseasca, insa dialecte diferite: Adelake are rezonante asiatice, alte domnisoare sunt ca niste mici gugustiuci etc....ei, Andrei al meu e compatibil lingvistic cu Luca, asa ca, Ana, cred ca l-ar putea ajuta pe Broscu'
sa-si gaseasca oile!
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
simplyana_m spune:
Neatza!

La multi ani, Olguta!
La multi ani, Anamaria!

http://www.lucamic.blogspot.com/