Tensiuni in lume

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Iata reconstruirea incidentului maritim facuta de Associated Press din toata informatia disponibila acum.

Hannen, subiectul asta nu e despre mine, oricat de greu ti-ar fi sa crezi. Poti sa scrii doar on-topic, te rog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Editat pentru off-topic.

Hannen, daca ai sa continui asa, am sa te pun on probation. Numai mesajele on-topic si conforme cu regulamentul vor fi publicate dupa filtrare. Te invit sa consideri cu atentie consecintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Hannen multam, desi noi doua n-am fost niciodata de aceeasi parte a baricadei.

Beren relatarea-i incurcata ca si evenimentele. Cert e ca orice om ca vine sa aduca ajutoare nu sare la bataie cu armata. E o copilarie sa crezi ca-ti ramane incarcatura intreaga si-n plus mai si pui jos pe timp de noapte soldati. Eu civil nu prea educat asa as gandi. Parerea mea esta ca cei care au sarit la armele mai mult sau mai putin albe sau nu erau civili sau aveau o doza de ura care le-a intunecat creierul. Si nici una nici alta nu fac casa buna cu misiunile umanitare.

De asemenea inteleg de ce Israelul vrea ca totul sa treaca prin porturile lui. Traficul de arme este prea mare. Parerea mea ca desi legea internationala da drept de perchezitie asupra vapoarelor banuite de trafic de orice si mai ales arme, Israelul ar fi trebuit sa astepte intrarea in apele nationale. Evident asta insemna sa-si faca proprii soldati tinta tirurilor din Gaza. Cand e clar ca va iesi cu morti e greu sa alegi din start ca mortii vor fi de partea ta... trist foarte trist.

Mergi la inceput

Toti palestinienii trebuie sa fie omorati : barbatii, femeile, copiii, si chiar animalele lor. » Aceasta este o opinie religioasa emisa saptamana trecuta de catre rabbinul Yisrael Rosen, directorul Institutului Tsomet, un institut religios pentru studenti si soldati, stabilit de mult timp in coloniile israeliene din Cisiordania.

acum sunt on-topic?

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

AB,nu am fost niciodata de aceiasi parte a baricadei,dar tu,spre deosebire de restul taberei iti exprimi parerile cu bun simt.
Desi de cele mai multe ori nu am fost de acord cu ele(ideile tale) si ne-am contrazis ,eu iti respect modul in care te exprimi,te respect ca membru al acestui forum si evident ,ca mama.
Mai respect si faptul ca ,la fel ca mine ai spus de la inceput care sunt implicatiile tale emotionale si nu umbli cu cioara vopsita cum fac ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Hannen, asta e subiectul:

"Am inteles azi ca Israelul a atacat un convoi umanitar al Palestinienilor ... :((
Asta a cauzat mari tensiuni in lume -pe de o parte deja e manifestatir de protest pro palestina in Haga si sunt nervii intinsi la maxim ...si iata ca lucrurile iau o turnura serioasa
http://www.hotnews.ro/stiri-international-7346321-premierul-turciei-tayyip-erdogan-acuza-israelul-terorism-stat-netanyahu-isi-anuleaza-intalnirea-obama.htm
Si in UK sunt manifestatii
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk/10197770.stm

Nu am inteles daca atacul Israelului a fost din greseala sau cu stiinta de cauza ... voi ce ati aflat? Oricum nu e de bine."
-----------------

Pentru ultima oara:

NU discutam "opinii religioase". Deschide pentru asta un subiect la SC.

NU discutam declaratiile belicoase ale vreunui rabin sau ayatollah. Pentru asta deschide un subiect nou (la Politice).

Invit pe toti participantii sa demonstreze o atitudine conforma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Hannen, nu te supara, cred ca putem cu totii sa dam sute de filmulete de pe youtube cu tot felul de prostii spuse de lideri extremisti, fie ei arabi, evrei cat si crestini. Dar iata ca nu a jignit nimeni inteligenta si buna credinta a celorlalti incercand sa ii asocieze cu asa ceva. Eu credeam ca suntem cu totii impreuna impotriva extremistilor de tot felul.Are vreun sens in discutie sa ma apuc eu sa dau citate aberante din Khomeini , de exemplu, ca sa "demnstrez" ceva in legatura cu subiectul asta sau cu islamul?
Este irelevant daca Beren este evreu sau budhist, dar facand aceste legaturi faci exact greseala pe care o fac cei ce sunt ignoranti si intoleranti cu musulmanii: ii baga pe toti in aceeasi oala cu extremistii, fara ca macar sa le asculte argumentele.
Cat despre implicatiile emotionale, te asigur ca nu am nici rude si nici prieteni evrei sau musulmani, iar eu personal sunt atee. Dar iarasi este irelevant atata vreme cat am un creier in cap cu care pot purta o dezbatere rationala, este contrar regulilor unei dezbateri civilizate sa mi se insinueze agende ascunse in lipsa oricarui contraargument.
PS E a treia oara cand te rog sa imi spui opinia ta in legatura cu impunerea legii sharia pentru musulmanii din occident. Eu ti-am raspuns la aceasta intrebarea atunci cand mi-ai pus-o.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

daca e sa discutam doar ontopic nu is prea multe de discutat. israelienii au aterizat la bordul vasului in ape internationale, au fost inutil de brutali, unii activisti au dat cu bata, s-a lasat cu morti de partea activistilor, israelienii au pus filmulete de propaganda peste tot.
inca nu se stie de ce israelinienii au ales sa actioneze in ape internationale. acum asteptam vasul cu vreo douazeci de femei sa ajunga in Gaza.

ina, de ce ti-ar raspunde hannen la o intrebare oftopic? ca sa aiba beren motiv de editare a mesajelor din motive de oftopic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Adela, mie personal nu mi se pare offtopic, pentru ca pana la urma ne intereseaza si reactia statelor europene la povestea asta, care e in directa legatura cu gradul lor de toleranta la extremismul islamic, care mie mi se pare ingrijorator.am senzatia ca protejarea sensibilitatii religioase devine mai valoroasa decat protejarea libertatii in general. E posibil sa ma insel, dar faptul ca hannen ca musulmana pacifista, refuza sa raspunda, ma sperie si mai tare. Iar intrebarea initiala a fost pusa de ea.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Inaioana,eu nu am sa raspund pt. ca deja am facut-o ieri dimineata iar beren mi-a editat mesajul.
NU eu am adus discutia despre sharia ,ci tu!Eu doar te-am intrebat cu ce te afecteaza pe tine personal.
Deci voi ati inceput sa discutati Islamul,sa ne numiti extremisti(de parca Islamul si musulmanii doar asta inseamna) ,arabeti ,sa va oripilati ca vor sa va rada de pe fata pamintului iar cind fraiera de hannen va raspunde,iaca beren imi editeaza posturile pe motiv ca nu asta este subiectul discutat.

Asadar,NU Islamul,Nu musulmanii si nici Sharia nu sunt subiect de dicutie aici.Asa mi-a scris beren,mie personal,de parca eu am inceput sa scriu istoria Islamului la subiect,asa ca ma plictiseam ...nu a observat ca nu am facut decit sa ma feresc de bitele acuzatiilor atotstiutorilor .
Ei au voie sa discute despre Islam,musulmani,arabeti,teroristi,extremisti,sunt exact on topic,io nu!

Pariu ca si mesajul asta mi-l strege pe motiv de offtopic???

Mergi la inceput